2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar evde bebeklerinzle nasıl vakit geçiryrsnz nasıl aktiviteler yapyrsnz mesela.. benm ki sürekli kucakta olmak istiyor. Çok yoruluyorum hiçbir iş yapamıyorum. Oyun halısında artık sıkıldı yatırınca basıyor yaygarayı. Anakucağına koyuyrm mutfakta yemek yaparken eline çıngırak dişlik veriyorum düşürünce ağlıyor. Siz nasıl vakit geçiriyorsunz?? Açıkcası oğlum için ücretsiz izne ayrıldım kaliteli zaman geçirmek istyrm yoksa ananede de kalablrdi..
Ben de aynı durumdayım, yeterince güzel şey yapamıyorum gibi geliyor. Çocuk büyüdükçe, algısı açıldıkca farklı şeyler istiyor (sanki?). Ayna karşısında kucağıma alıp dans ediyorum, psikolog yakınımın tavsiyesi ile kendini tanıması için bu anne bu D.A. diye kendini gösteriyorum. Dışarı çıkıp dolaşmayı çok seviyor , çok sık olmasa da çıkıyoruz yürüyüşe, geçenlerde yagmuru karı hayran hayran izledi. Camdan dışarı bakıp düt düt renklerini söylüyorum :) Müzik açıp kollarını bacaklarını ritmik hareket ettiriyorum. Kollarıma alıp yüzüstü çevirip uçak hareketi yapıyorum. Bu sıralar pek elim gitmiyor ama zeka kartları ile hikaye uyduruyordum. Kocaman resimli renkli hikaye kitaplarından aynı bir iki kitabı sürekli okuyordum, önce sayfalarını çevirmeye baslamıstı sevindim akıllı cocouk diye. Sonraki gunlerde kitabı yemeye meyledince o aktiviteyi bıraktık :) "sen konuyu yanlış anladın evladım" dedim. ayrıca bir ara bir link paylaşmıştım, aylara göre bebek oyunlarını anlatıyordu ama İngilizce. sanırım suydu: https://www.babycentre.co.uk/c25004199/baby-games. bol bol sarılıyorum, öpüyorum, gıdıklıyorum ki en önemlileri bunlar bence . Bunlara ek tüm önerilere açıgım :)

Yaa norovirus demek.. peki Dr herhangi bir ilaç veriyor mu? Yat dinlen diyecekse hiç gtmeyeyim
Valla benim kp emekli dahiliyeci, dolayısıyla baska doktora gitmediler. Ona da ne yapayım diye sordum hastalar için, mercimek çorbası dedi , kendi canı istedi heralde , yoksa benim bildigim tavuk suyudur o :D Bir de tuzlu ayran. bulantı için de metpamid aldılar. Mümkün oldugunca da istirahat tabi.

Kızlar şu telefonlardan birini kullanıyorsanız yorum alabilir miyim? Özellikle sarj, kamera, hafıza , hız, dayanıklılık konularında
iphone 8+
Samsung note
huawei mate20

Canim ben de oyle yapmayi düşünüyordum .Ama sütüm yetmiyor .Sanirim gun icinde az emdigi icin .Ona bağlıyorum .Simdi zaten tadimlarin miktarini artirmiyorum .Sadece bir gun 1 c k 2 gun 2 3 c k olacak sekilde veriyorum. Alerji yapan seyler icin bu miktar yetiyor galiba.Oglum beyaz tenli hafif kizariklik olsa hemen belli ediyor kendini.
Mesela yumurta vermeyeceğim 8 9.aya kadar .Cunku benim alerjim var .Muhtemelen oglumda da cikcak .Ben dayanamayip yediğim zaman mukuslu kaka yapiyor.
O zaman en az gaz yapacak yiyecekleri seçmeye çalış canım. O doymama hepimizde var sanırım ben mamayı artırmama rağmen doymuyor gibi geliyor yatmadan muhallebi yada püre veriyorum bende öyle tadımlıkta değil baya kaşık kaşık yiyor benimki :)
Benimki biberona alıştı canı ondan emmek istemiyor. Biberona bi saldırışı var, acayip kıskanıyorum:KK43:
Bizimde öyle biberonu boşta görse kıkırdıyor eller ayaklar ayrı oynuyor bende çok kıskanıyorum. Ben genelde kataterle veriyorum mamayı öyle olmasa hiç emmiycek.
Günaydın, ben ordan bebek irmiği ve buğday unu aldim. Bebek irmiginden muhallebi yapiyorum.
Tamam canım sağol bende sipariş vereyim o zaman
Bizde de biberon reddi had safhada. Hatta gece derin uykusunda bile biberonu almıyor artık hemen ağlamaya başlıyor :KK43: aç yaşıyor resmen
Yaa aç nasıl yaşıyor ki hani meme reddi normal geliyor artık ama biberonu reddetse naparım diyorum. Elbet açlığa dayanamayıp alır heralde canım.
Kızlar evde bebeklerinzle nasıl vakit geçiryrsnz nasıl aktiviteler yapyrsnz mesela.. benm ki sürekli kucakta olmak istiyor. Çok yoruluyorum hiçbir iş yapamıyorum. Oyun halısında artık sıkıldı yatırınca basıyor yaygarayı. Anakucağına koyuyrm mutfakta yemek yaparken eline çıngırak dişlik veriyorum düşürünce ağlıyor. Siz nasıl vakit geçiriyorsunz?? Açıkcası oğlum için ücretsiz izne ayrıldım kaliteli zaman geçirmek istyrm yoksa ananede de kalablrdi..
Bizimki bu aralar bol bol gıdıklanıyor gıdı gıdı oynuyoruz göbeğine ham ham yapıncada çok gülüyor oturunca hep bunları yapıyoruz. Onun dışında kucakta olan şeyler dans aynaya bakma gibi. Bide bu aralar eline farklı dokularda şeyler veriyorum. Kumaş poşet kalın kurdele şişe gibi onlara vuruyor çekiyor falan.
Mide bulantısı salgını var burda kızlar ben de çok fenayım aman dikkat edin ya. Resmen unuttuğum hamilelik günlerime geri döndüm
Hamile değilsin dimi :olamaz:

serenity16 serenity16 NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim oinone27 oinone27 sağolun kızlar demek ki hemen hemen aynı şeyleri seviyorlar.. bizimkide aynayı çok seviyor buara poşet gıcırtısı ve pet şişeye vurmaya taktı. Sıkıntı hemen ağzına almaya çalışıyor eline bişey veremiyorum.. henüz oturmadığı içinde ya ayaktayız ya da kucakta.. belki otursa biraz daha rahatlarız böyle belim kopuyor akşama kadar. Ama yinede onunla vakit geçirmek harika bazen boynuma sarılıyor sanki öpüyor boynumu yüzümü sırılsıklam yapıyor kahkaha atıyor bide bayılıyorum:)

Aynen 1 le 3 arası 4 kere kalktı en son babası uyuttu yine kusa süre uyudu 8 de kalktı 10 da uyuttum yattım 11.30 dakalktık. Ama çok huysuz hiçbiryerde durmuyor çirkin çirkin ağlıyır. Oda oda geziyoruz kucağımda. 23.hafta atağı mı yoksa diş mi bilemedim
dişte etken olabilir ama bizimki de sürekli eli ağzında sürekli kaşınıyor dişleri gece uyanınca da kaşımaya başladı artık Ama büyük ihtimal bu ataktan canım çok yoğun kaygı mı yaşıyorlar ne yaşıyorlarsa en ufacık bir sese uyanıyor. Uyumuşken kalkıp tekrar yanına uzandığımda bile uyanıyor, tuvalete gitmek bile zorlaştı gece de....atak etkisi bence.

Aynısı biz de canım. Sürekli kucakta. Kucakta iken evi turluyoruz camdan bakıyoruz aynaya bakıyoruz sürekli ha bir de ben saniye başı öpüyorum onu. Halisina bıraktığım anda da ben koltuğa uzanıyorum yorgunluktan. Etkinlik metkinlik yok
Ay çok güldüm ya etkinlik ve metkinlik yok deyince. Aynı şeyleri yaşıyoruz zaten ya etkinlik dediğin işte onlar Fış Fış Kayıkçı var ekstra benim Bir de OrkideM e yazacaklarımı yapıyorum
Ben de aynı durumdayım, yeterince güzel şey yapamıyorum gibi geliyor. Çocuk büyüdükçe, algısı açıldıkca farklı şeyler istiyor (sanki?). Ayna karşısında kucağıma alıp dans ediyorum, psikolog yakınımın tavsiyesi ile kendini tanıması için bu anne bu D.A. diye kendini gösteriyorum. Dışarı çıkıp dolaşmayı çok seviyor , çok sık olmasa da çıkıyoruz yürüyüşe, geçenlerde yagmuru karı hayran hayran izledi. Camdan dışarı bakıp düt düt renklerini söylüyorum :) Müzik açıp kollarını bacaklarını ritmik hareket ettiriyorum. Kollarıma alıp yüzüstü çevirip uçak hareketi yapıyorum. Bu sıralar pek elim gitmiyor ama zeka kartları ile hikaye uyduruyordum. Kocaman resimli renkli hikaye kitaplarından aynı bir iki kitabı sürekli okuyordum, önce sayfalarını çevirmeye baslamıstı sevindim akıllı cocouk diye. Sonraki gunlerde kitabı yemeye meyledince o aktiviteyi bıraktık :) "sen konuyu yanlış anladın evladım" dedim. ayrıca bir ara bir link paylaşmıştım, aylara göre bebek oyunlarını anlatıyordu ama İngilizce. sanırım suydu: https://www.babycentre.co.uk/c25004199/baby-games. bol bol sarılıyorum, öpüyorum, gıdıklıyorum ki en önemlileri bunlar bence . Bunlara ek tüm önerilere açıgım :)
Benim oğlum da geçen gün ek gıda listesini aldı sayfayı eline, biz de müsaade ettik değişik şeyler ellisin diye Ondan sonra ağzına sokmaya başladı yemeye başladı babası diyor ki oğlum içindekileri yiyeceksin sayfayı değil :)))

Orkidem07 Orkidem07 canım bende bir kitap var Bir Çocuk gelişimci yayınlamış adı "çocuğumla evdeyim" ben 0-12 ayını aldım. Hem gelişim takibi hrr ay neler yapabileceğini yazıyor hem de az da olsa etkinlik önerileri veriyor 6.ay için öneriler : fışfış kayıkçı oynayın, bacağınıza ters uzanmasına müsaade edin yavaşça ellerinden kaldırın bir kaç kez bu şekilde yapın, koli içine veya bir çamaşır sepetine koyup salonda gezdirin :) , ben sizlerin yaptıklarına ilaveten bunları yapıyorum arada... Çok geniş bir şey yapamıyorum, he bu arada yerde yatarken babasıyla bezden top var çıngıraklı onu tavana fırlatıp yakalıyor babası, o da ona bakarak yarım saat böyle oyalanabiliyor. Ama kendi başına neredeyse hiç bir şey yapmıyor diyebilirim bu ayın atak özelliği de bu sanırım, yapışığız.. Bu atak geçsin hemen uyku eğitimine başlıycam.

Bizimki mama sandalyesinde hiç durmuyor ya En fazla 5 dakika duruyor sıkılıyor patlıyor çocuk inşallah umarım sonradan sever, seninkisi oturuyorsa Süper vallahi iyi maşallah.

Ya blw çok istiyorum Ama nasıl yapacağım da tam bilemiyorum mesela elmayı pişirmek gerekiyormuş biraz Ne bileyim patates vereceğim Biraz sert olması gerekiyormuş Ağizda da damakta ezebilecek şekilde onu ayarlayamıyorum diye girişemiyorum şu anda.
Bir de çok küçük ya daha bari bir ay geçsin bari
Canım parmak testi ile anlayabilirsin iki parmağının arasında eziliyorsa olmuştur için rahat etmiyorsa dudaklarınla ezebilirsin. Meyve ve sebze için geçerli parmak testi. Bebeğine güven bence üstesinden gelir o :) seninki ne kadarlık?
Ya benimkini biz uzun zamandır kucakta oturttuğumuz için belki de. Ben yemek yerken yanıma oturtuyorum oyuncak koyuyorum önüne. Bazen sıkılıp kalkmak istediği de oluyor tabi. Ama bence ek gıdaya geçince yiyecekle ilgileneceği için duracaktır.
Bu arada gıdaları pişirmeden eline vermek daha tehlikeli pişmiş olanı ezebilir ama pişmemiş sert gıdayı halledemez

Çok geçmiş olsun canım. İnş düzelir en kısa zamanda :KK43:
Serum fizyolojik dediğin şu damla şeklinde olanlar değil mi canım? Yarısını bi kere de yapayım mı o zaman ben fazla olmaz demi?başını yastığa dayayıp sırt üstü yatırıp yapıyordum bende. Yan yatırınca sıkınca gider mi burnuna bilemedim. Sürekli hırıltı şeklinde sesler geliyo burnundan. Gece yine yarım saatte bir saatte bi kalktık :KK43:
Sağol canım. Ben de sırt üstü yapıyorum ama hepsi genzine gidiyor bir işe yaramıyor bende. Ben yan yatırıp diğer burun dekiğinden çıkana kadar sıkıyorum kalanı da diğer tarafa çevirip yapıyorum. Öyle oluyor maalesef uykusu mahvoluyor.
Eki Görüntüle 2218531

Kızlar ben chicconun alıştırma bardağını almıştım, bunun deliği kapalı. Ben şimdi bunu iğneyle mi delicem anlamadım?
Belki cevap yazan olmuştur ama damlatmaz olanlarda kesik oluyor bebek çektikçe geliyor delmeye gerek yok. Su koyup sen çekip deneyebilirsin

vitma, makarnalutfen, asudan, ekoorganik, aradolu. bunlar burada ve internette gördügüm organik bebek ek gıda markaları. Kullandıgınız ve memnun oldugunuz varsa hangileri arkadaslar?

Canım parmak testi ile anlayabilirsin iki parmağının arasında eziliyorsa olmuştur için rahat etmiyorsa dudaklarınla ezebilirsin. Meyve ve sebze için geçerli parmak testi. Bebeğine güven bence üstesinden gelir o :) seninki ne kadarlık?
Ya benimkini biz uzun zamandır kucakta oturttuğumuz için belki de. Ben yemek yerken yanıma oturtuyorum oyuncak koyuyorum önüne. Bazen sıkılıp kalkmak istediği de oluyor tabi. Ama bence ek gıdaya geçince yiyecekle ilgileneceği için duracaktır.
Bu arada gıdaları pişirmeden eline vermek daha tehlikeli pişmiş olanı ezebilir ama pişmemiş sert gıdayı halledemez

Sağol canım. Ben de sırt üstü yapıyorum ama hepsi genzine gidiyor bir işe yaramıyor bende. Ben yan yatırıp diğer burun dekiğinden çıkana kadar sıkıyorum kalanı da diğer tarafa çevirip yapıyorum. Öyle oluyor maalesef uykusu mahvoluyor.

Belki cevap yazan olmuştur ama damlatmaz olanlarda kesik oluyor bebek çektikçe geliyor delmeye gerek yok. Su koyup sen çekip deneyebilirsin
bu sabah yine oturttum mama sandalyesine biraz daha fazla kaldı önüne oyuncaklarını koydum da sürekli alıp alıp atıyor Her taraf aoyuncaklarını.. bir de elma vermeyi denedim rende olarak eline incelesin diyerek döktüm mama sandalyesine.. Ben anladım yerde dönme olayı da bu şekildeydi oturma şu anda desteksiz oturamadığı için oturmak istemiyor kucağımda çok güzel oturuyor. Biraz daha bekleyeceğim blw için desteksiz oturuyor olması gerekir.

serenity16 serenity16 NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim oinone27 oinone27 sağolun kızlar demek ki hemen hemen aynı şeyleri seviyorlar.. bizimkide aynayı çok seviyor buara poşet gıcırtısı ve pet şişeye vurmaya taktı. Sıkıntı hemen ağzına almaya çalışıyor eline bişey veremiyorum.. henüz oturmadığı içinde ya ayaktayız ya da kucakta.. belki otursa biraz daha rahatlarız böyle belim kopuyor akşama kadar. Ama yinede onunla vakit geçirmek harika bazen boynuma sarılıyor sanki öpüyor boynumu yüzümü sırılsıklam yapıyor kahkaha atıyor bide bayılıyorum:)
Kanguru veya sling işine yarayabilir sanırım biz de aynıyız sürekli kucak sürekli gezmek oynamak istiyor. Poşet konusuna gelince deli oluyor poşete. Görünce ağlıyor almak için. Aşırı ağlarsa buzdolabı poşeti veriyorum eline ama çok fena bi bağımlılık Benim kv vermişti ilk eline oynasın diye. Bence asla tanıştırmayın bağımlılık yapıyor. Ve çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü petrol türevi birşey.

Orkidem07 Orkidem07 canım bende bir kitap var Bir Çocuk gelişimci yayınlamış adı "çocuğumla evdeyim" ben 0-12 ayını aldım. Hem gelişim takibi hrr ay neler yapabileceğini yazıyor hem de az da olsa etkinlik önerileri veriyor 6.ay için öneriler : fışfış kayıkçı oynayın, bacağınıza ters uzanmasına müsaade edin yavaşça ellerinden kaldırın bir kaç kez bu şekilde yapın, koli içine veya bir çamaşır sepetine koyup salonda gezdirin :) , ben sizlerin yaptıklarına ilaveten bunları yapıyorum arada... Çok geniş bir şey yapamıyorum, he bu arada yerde yatarken babasıyla bezden top var çıngıraklı onu tavana fırlatıp yakalıyor babası, o da ona bakarak yarım saat böyle oyalanabiliyor. Ama kendi başına neredeyse hiç bir şey yapmıyor diyebilirim bu ayın atak özelliği de bu sanırım, yapışığız.. Bu atak geçsin hemen uyku eğitimine başlıycam.[/QUOTE]
Çamaşır sepetini deneyeceğim :) valla atak mıdır bilinmez ama babasında bile durmak istemyr bari akşamları dinleneyim diyorum yok. Sürekli bende olmak istyr zamanla alışırlar umarım yalnz oynamaya veya babayla oynamaya.. hemen hemen hepimzde durumlar aynı anlaşılan canım kitabıda bulablrsem alayım hem gelişim bilglerinden faydalanırım hem de oyun buluruz biraz teşekkürler

Mervikkkk Mervikkkk şunu ben yapmıştım hamileyken oğlana şambrel gibi bir şey içi elyaf dolu güvenli, öne de düşse, yana da kıvrılsa tutuyor, bunda bile 5 dakikadan fazla oturmuyor. Sevmiyor o hep gezicek kucakta, ya da kucakta oturacak oyun oynayacak seninle. Mama sandalyesinde de bu yüzden gün içinde bir kaç kez 5 dakika kalabiliyor. Hele sandalyenin kemerinden hiç hazetmiyor canım maalesef :|

Eklentiler

• IMG_20181225_144926.jpg
    IMG_20181225_144926.jpg
    104,9 KB · Görüntüleme: 68
bu sabah yine oturttum mama sandalyesine biraz daha fazla kaldı önüne oyuncaklarını koydum da sürekli alıp alıp atıyor Her taraf aoyuncaklarını.. bir de elma vermeyi denedim rende olarak eline incelesin diyerek döktüm mama sandalyesine.. Ben anladım yerde dönme olayı da bu şekildeydi oturma şu anda desteksiz oturamadığı için oturmak istemiyor kucağımda çok güzel oturuyor. Biraz daha bekleyeceğim blw için desteksiz oturuyor olması gerekir.
Ben ikea antilop aldım. Minderi şişirmeli. Ben baya şişirdim onu içine koyunca hiç sağa sola gitmiyor çocuk minder tutuyor. Senin sandalyen hangisi belki rahatsız oluyordur oturunca? Benimki bilinçli atmıyor oynarken yere düşüyor oyuncak. Ama olacak o kadar. :)

Mervikkkk Mervikkkk şunu ben yapmıştım hamileyken oğlana şambrel gibi bir şey içi elyaf dolu güvenli, öne de düşse, yana da kıvrılsa tutuyor, bunda bile 5 dakikadan fazla oturmuyor. Sevmiyor o hep gezicek kucakta, ya da kucakta oturacak oyun oynayacak seninle. Mama sandalyesinde de bu yüzden gün içinde bir kaç kez 5 dakika kalabiliyor. Hele sandalyenin kemerinden hiç hazetmiyor canım maalesef :|
Ben kemer takmıyorum şu an :) ama seninki kemersiz güvensizse takarak alışkanlık haline getirebilirsin. Yoksa hareketlendiğinde daha zor olur

Görseli şimdi farkettim canım daire gibi mi yoksa bir yanı açık mı. Eğer açıksa kapalı kısmına sırtını daya ki beli ağrıyıp rahatsız etmesin

Kizlar hari haftalar programini kullanan varmi dogum yarihi olarak 40. Haftanin dolumunumu yaziyoruz benimki 38+2 de sezeryanla alinmisti

Back