Yöresel Tarif 2018 Ramazan İftar Sofraları

Yöresel Yemekler

En başarılı bulduğunuz "Ramazan Sofrası" hangisidir?

• Ankete Katılan
    693
  • Anket Kapalı .
Erkek canım. Yüklemeyi yaptırdın mı?
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin pinkom..

O seker yuklemesi konumda detaylica yazmistim en son.yuklemeyi yaptırmadım canim.zarari yok tabi ama yinede korktum.onun yerine doktor kanimdaki 3 aylik seker oranina ve aclik tokluk sekerine bakti.Allaha şükür sıkıntı çıkmadı ama yinede gebelik sekeri varmiscasina seker yemiyorum.meyveyi de porsiyonlarina dikkat ederek yiyorum.

Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin pinkom..

O seker yuklemesi konumda detaylica yazmistim en son.yuklemeyi yaptırmadım canim.zarari yok tabi ama yinede korktum.onun yerine doktor kanimdaki 3 aylik seker oranina ve aclik tokluk sekerine bakti.Allaha şükür sıkıntı çıkmadı ama yinede gebelik sekeri varmiscasina seker yemiyorum.meyveyi de porsiyonlarina dikkat ederek yiyorum.
Neyse boşver iyi yapmışsın. Yükleme yapmadan da Değerine bakmanın yolu varmış işte

OYLAMA İÇİN LİNK DAĞITMAK,OY İSTEMEK KESİNLİKLE YASAKTIR..
:KK200:1 oy hakkınız bulunmaktadır..:KK200:

TARİFLERİMİZ

Resimlerin üzerindeki linkleri tıklayarak detaylı tarifleri inceleyebilirsiniz.

Mercimek Çorbası-Karnıyarık-Fırın Sütlaç-Havuç tarator- Öncü Salça Sponsorluğunda

Eki Görüntüle 2157748 Eki Görüntüle 2157747

Şehriye Çorbası-Lahmacun-Salata-Tulumba Tatlısı / Bizim Yağ sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157750 Eki Görüntüle 2157749

Mantar Çorbası-İslim Kebabı-Zeytinyağlı Yaprak Sarma-Nutellalı Baklava-Nutella Sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157751 Eki Görüntüle 2157752

Kırmızı Mercimek Çorbası-Makarna-Krema Soslu Tavuk Göğsü-Ev Baklavası-Yörem Sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157754
Eki Görüntüle 2157756

Mercimek Çorbası-Fırında Köfte Patates-Fırında Mantar-Prenses Tacı İrmik Tatlısı-Pınar Süt sponsorluğunda

Eki Görüntüle 2157792

Eki Görüntüle 2157759

Şehriyeli Domates Çorbası-Hıngel- Patlıcan Kebabı-Midye Baklava - Yudum Egemden SponsorluğundaEki Görüntüle 2157794

Eki Görüntüle 2157762

Etli Bamya Çorbası - Patatesli Çıtır Börek -Güveçte Türlü -Kaymaklı Baklava - Sütaş SponsorluğundaEki Görüntüle 2157795
Eki Görüntüle 2157763

Domates Çorbası-Etli Yaprak Sarması-Mantı-Aşure-Torku süt sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157765 Eki Görüntüle 2157780

Tarhana Çorbası - Kaşarlı Mantar -Urfa Kebabı - Kadayıflı Muhallebi -Sinangil Sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157767 Eki Görüntüle 2157766

Yayla Çorbası-Biberli soğanlı Et Kavurma-Patlıcan Tava-Halleyli Sürpriz Pasta- Tamek Sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157769 Eki Görüntüle 2157797

Ezogelin Çorbası-Acılı Ezme-Acılı Adana Kebap-Limonlu Haşhaşlı Revani-Pakmaya Sponsorluğunda
Eki Görüntüle 2157789
Eki Görüntüle 2157770

- Yarışma kategorisi : İftar Sofraları
- Malzemeler, yapılış aşamaları ve sunum şekli olarak her şey fotoğraflanıp sunulmalıdır.
- Malzemeler detaylı olarak listelenmelidir,
- Can alıcı püf noktaları çok net olarak verilmelidir,

- Yarışma katılım oranını arttırmak için konu linkini paylaşmak serbest olup, oy istemek kesinlikle yasaktır ! Kendine bunu yakıştıran oy isteyebilir, yakalarsam deşifre ederim !
- Yarışmaya katılırken kendinize sanal bir sponsor bulmuş gibi sponsor lansmanı yapılmalıdır. (Pınar Yoğurt, Sütaş Süt ...)

- Yarışmaya katılım şekli;

Bu kategoriye konu ismi : "sponsor ürün" şeklinde konu açılmalı yukarıdaki gibi anlatılmalıdır.

- 1 Çorba Tarifi,
- 1 ara sıcak veya ara soğuk Tarifi,
- 1 Ana Yemek Tarifi
- 1 Tatlı Tarifi
- ve Masa Düzeni

Tüm tarifler için aşamalar tek tek anlatılmalıdır.

Paylaşımı yaptığınızda konu editörün onayına düşecek eksiklik durumunda kullanıcıya bilgi verilecek ve eksiklik düzeltilene kadar konu aktif edilmeyecektir. Gerekirse başvuru red edilebilir.

Katılım başlama tarihi : 16 Mayıs 2018
En son başvuru tarihi : 15 Haziran 2018
Oylama başlama tarihi : 18 Haziran 2018
Oylama bitiş tarihi : 30 Haziran 2018

Tüm katılanlara başarılar dileriz...

* Birinci olan üyemize profil madalyası ve hediye verilecektir.

Oylamada kriterler ;

- Tarif yaratıcı ve özgün olmalı.
- Bilinen, kolay sağlanan malzemelerden yararlanmalı.
- Doğru ölçü kullanılmalı.
- Anlatımı anlaşılır olmalı varsa hikayesi aktarılmalı.
- Hazırlama süreci basamakları, aşamaları açık ve sıralı olarak anlatılmalı.
- Hazırlama sürecinden fotoğraflar bulunmalı.
- Pişirme tekniği ve dereceleri doğru ve net anlatılmalı.
- Bitmiş halinin fotoğrafı zevk ve estetik içermeli.
çok özür dilerim. hepsi nimet ama bu mönülerde ben mi göremedim ama bir pilav göremedim ben, bir cacık veya salata. mesela karnıyarıka pilav cacık yakışır. OL MA MIŞ.... bu yüzden oy kullanamayacağım. emeği geçenlerin eline sağlık, hepsi güzeller ama eksikler var gibi geldi bana..

çok özür dilerim. hepsi nimet ama bu mönülerde ben mi göremedim ama bir pilav göremedim ben, bir cacık veya salata. mesela karnıyarıka pilav cacık yakışır. OL MA MIŞ.... bu yüzden oy kullanamayacağım. emeği geçenlerin eline sağlık, hepsi güzeller ama eksikler var gibi geldi bana..
Benim yaptığım yemeklerin yanına pilav cacık ve salata gitmezdi o yüzden tercih etmedim.. bu arada yemeğim mantı :KK66:

ama mönüyü beğendim. oyumu kullandım. tekrar incelemek gerekiyormuş demek ki. uyardığınız için teşekkürler. mantı ve sarma ve aşure çok emek isteyen bir mönü
Evet cnm gerçekten çok zor oldu.. tariflerin üstünü tıklarsan her menünün açıklaması ve resimleri ile görebilirsin :KK66:

Yaa doğru diyorsun ama beyaz tabak hoşuma gitti komşudan aldım :)) görüntü için daha güzel süslemek istedim ama iftara 5 dk yoktu onu sofraya koyduğumda.. o kadar aceleye geldi ki :KK43: kısmet işte..
Ben de 10 olmazsa katılacağım demiştim ,10.tarife kadar bekledim,gelemeyecek herhalde 10 tarif diye tam kollarımı sıvayıp yapacaktım ki,10.tarifi gördüm rahatladım:KK45:Kollarımı sıvamışken bayram temizliği yaptım :KK48:İftarda çok davet verdim de çekimlerin çokluğu insanı oyalıyor diye katılamadım:olamaz:

Ben de 10 olmazsa katılacağım demiştim ,10.tarife kadar bekledim,gelemeyecek herhalde 10 tarif diye tam kollarımı sıvayıp yapacaktım ki,10.tarifi gördüm rahatladım:KK45:Kollarımı sıvamışken bayram temizliği yaptım :KK48:İftarda çok davet verdim de çekimlerin çokluğu insanı oyalıyor diye katılamadım:olamaz:
İnan çekimler yüklemek fln çok zordu :))

Evet doğrudur saygı duyuyorum fikrinize ama çoğunda var pilav bulgur pirinç karmıyarığı ben yaptığım için yazdım 4 tarif çıkardım pilav yapmadım sütlaç zaten pirinçli diye düşünerek ama tabi ki ona yakışan odur tekrar saygı duyuyorum teşekkürler :KK36:

X