- 23 Ocak 2017
- 1.622
- 2.585
- 53
- 37
- Konu Sahibi kardelen384
-
- #63.301
İşte ne kadar temizlesen de bir şekilde kontamine oluyor idrar ve bakteri ürüyor_meLinDa_ kızlar bize de sürekli idrar kültüründe bakteri çıktığı için yatış verdiler kabul etmedik antibiyotiği. Üroloji doktoru sonda ile aldı idrarı ve temiz çıktı. Çok küçücükler emin olmadan antibiyotik vermemek lazım bence
Evet canım çok haklısın. İlk kızımda bir kereden bişey olmaz dedik. Yine böyle idrar yolu enf dediler. Ozaman bilmiyordum tabi emmesi kilosu ateşi düzgünse enfeksiyon çok düşük ihtimal. Bir de idrsr yolu tahlillerinde nitrit pozitif olmalıymış enfeksiyon varsa. Bizim sağlık ticarethaneye döndüğü için bir başladık kızım sonra hep hastalandı direnci düşüktü. Ozaman da eğitim araştırma sondayla almalıyız demişti çok kormuştum kaçarak çıkmıştım hastaneden :)İşte ne kadar temizlesen de bir şekilde kontamine oluyor idrar ve bakteri ürüyorbiz de Boğaz enfeksiyonlarında rutin Boğaz kültürü alımı nasıl yoksa direk ezbere antibiyotiğe başlıyorlarsa idrarda da aynı şeyi yapıyorlar,bez kullanan bebeklerde en sağlıklısı sondaysa alınan idrarın teste gönderilmesi ama yok işte biz de yazalım antibiyotiği bişeyş varsa iyileşir yoksa da napalım canım boşa antibiyotik kullanmış olması dünyanın sonu değil ya anlayışı hakim alttrafı ürolog gelecek sonda takacak ama nebileyim niye yapmazlar
Sagolasin canim ben kızımla salonda koltukta yatıyorum badana yaptirmama rağmen yatak odasinda nem oluyor 4 yıllık yeni bina halbuki o yuzden orda eşim yatıyor koltukta yatasin l koltuktan sungerimsi öyle çok sert değil idare ediyorm ışte gündüz odayı havalandirip uzanaym olmadı deneyeyimGeçmiş olsun canım yatağımı sert tarafına çevirdim geçti benimki braz. Sert yatakta uyumayı dene istersen
Mesaj tekrariKızlar ben bi .ok yedim afedersiniz bi şey olmaz diye, kavun öekmişti canım neredeyse yarım kavunu götürdüm. Üstüne kimyonlu rezene içtim içmesine ama çocuk iki gündür gazdan deliye döndü, bir de seçime giderken terledi falan üşüttü sanırım. Rezene verdim, mayıs çayından eşim yemin ettirdi veremiyorum. Biogai zaten kullanıyoruz, sıcak havlu koydum, defalarca masaj yaptım, yine de ağlarken telef oldu yavrucak, ıkınıp ıkınıp kakasını da yapamıyor. Ne yapayım kısa sürede fayda etsin bi akıl verin nolur, memeyi çekip çekip uzatmaktan memeler de pert oldu
Aynı haltı ben de yemiştim bayramın son günü. 2 koca bardak soğuk erik suyu içmiştim acılı sarma içli köfte yemiştim. Ertesi gün kıvrandı yavrum sancıdanKızlar ben bi .ok yedim afedersiniz bi şey olmaz diye, kavun öekmişti canım neredeyse yarım kavunu götürdüm. Üstüne kimyonlu rezene içtim içmesine ama çocuk iki gündür gazdan deliye döndü, bir de seçime giderken terledi falan üşüttü sanırım. Rezene verdim, mayıs çayından eşim yemin ettirdi veremiyorum. Biogai zaten kullanıyoruz, sıcak havlu koydum, defalarca masaj yaptım, yine de ağlarken telef oldu yavrucak, ıkınıp ıkınıp kakasını da yapamıyor. Ne yapayım kısa sürede fayda etsin bi akıl verin nolur, memeyi çekip çekip uzatmaktan memeler de pert oldu
Csnım geçmiş olsun. Takip edemedim çok.Çok sağol canım tahlili temiz çıktı evdeyiz hamd olsun :)
Ben de yedim benzer bku :) dondurma yedim 2 kat çorap giydirelim kuzu. Bir de sıcak su torbası denesen
Canim ben altını alınca pisik kremi yerine zeytinyağı sürüyorum ne zaman yağı sürüp yeni bezi taksam kakasini yapıyor zeytinyağı yumuşatıyor kasları yapmasını kolaylaştırıyor dene istersenKızlar ben bi .ok yedim afedersiniz bi şey olmaz diye, kavun öekmişti canım neredeyse yarım kavunu götürdüm. Üstüne kimyonlu rezene içtim içmesine ama çocuk iki gündür gazdan deliye döndü, bir de seçime giderken terledi falan üşüttü sanırım. Rezene verdim, mayıs çayından eşim yemin ettirdi veremiyorum. Biogai zaten kullanıyoruz, sıcak havlu koydum, defalarca masaj yaptım, yine de ağlarken telef oldu yavrucak, ıkınıp ıkınıp kakasını da yapamıyor. Ne yapayım kısa sürede fayda etsin bi akıl verin nolur, memeyi çekip çekip uzatmaktan memeler de pert oldu
Kızlar ben bi .ok yedim afedersiniz bi şey olmaz diye, kavun öekmişti canım neredeyse yarım kavunu götürdüm. Üstüne kimyonlu rezene içtim içmesine ama çocuk iki gündür gazdan deliye döndü, bir de seçime giderken terledi falan üşüttü sanırım. Rezene verdim, mayıs çayından eşim yemin ettirdi veremiyorum. Biogai zaten kullanıyoruz, sıcak havlu koydum, defalarca masaj yaptım, yine de ağlarken telef oldu yavrucak, ıkınıp ıkınıp kakasını da yapamıyor. Ne yapayım kısa sürede fayda etsin bi akıl verin nolur, memeyi çekip çekip uzatmaktan memeler de pert oldu
Bişey olmaz Allahın izniyle canım ateş olmadığı sürece korkma ama şöyle söyliyim emzik meme reddi yapabiliyor. Halsiz huysuz ateşli vs olabilirdi hasta olsa. Sen ihmal etme doktora git ama bana meme reddi gibi geldi.Yok canım pamukçuğumuz vardı ilk zamanlar geçti. Yarın sorayım bari bu gecede böyle olursa annelik ne zormuş valla yüreğim şuan pırpır ediyor hasta ettim diye. Başım sen çok evhamlısın diyenlerle dolu bir de
Kıyamam ya valla mahvetti bizi bu bebeler ana hakkı bu yüzden ödenmiyor işteSagolasin canim ben kızımla salonda koltukta yatıyorum badana yaptirmama rağmen yatak odasinda nem oluyor 4 yıllık yeni bina halbuki o yuzden orda eşim yatıyor koltukta yatasin l koltuktan sungerimsi öyle çok sert değil idare ediyorm ışte gündüz odayı havalandirip uzanaym olmadı deneyeyim
Sorma canım bu özel hastaneler taö bir tuzak. 3 kez idrar verdik sadece kusuyor diye. Bir de kalça ultrasonunda böbrek büyümesi var diye. İdrar tahlili temiz ama kültürde hep bakteri çıkıyordu. 90bin 100 bin üremii güya. Hemen yatış yapmalıyız antibiyotik başlamalı ben ağız yoluyla antibiyotik veremem dedi doktor. 3 hafta uğraştık son hafta artık kabulledik ogün üroloji aldı sondayla sağolsun. Ve tertemiz çıktı idrar. Doktoru dinlesek boşa antibiyotik boşa masraf boşa stres.Aynı haltı ben de yemiştim bayramın son günü. 2 koca bardak soğuk erik suyu içmiştim acılı sarma içli köfte yemiştim. Ertesi gün kıvrandı yavrum sancıdan
Can'ım kaka yapamıyorsa kuyruk sokumuna masaj yap. Bi de dene onu da.
Csnım geçmiş olsun. Takip edemedim çok.
Ne oldu kuzuya ya
Yaa bende chicco nun damaklısını aldım tutmadıEvet canım çok haklısın. İlk kızımda bir kereden bişey olmaz dedik. Yine böyle idrar yolu enf dediler. Ozaman bilmiyordum tabi emmesi kilosu ateşi düzgünse enfeksiyon çok düşük ihtimal. Bir de idrsr yolu tahlillerinde nitrit pozitif olmalıymış enfeksiyon varsa. Bizim sağlık ticarethaneye döndüğü için bir başladık kızım sonra hep hastalandı direnci düşüktü. Ozaman da eğitim araştırma sondayla almalıyız demişti çok kormuştum kaçarak çıkmıştım hastaneden :)
Sofi bu arada emzik olayında birebir aynı şeyleri yaşıyorduk ben pes ettim veriyorum emzik. Avent softları tutmadı benim cadı. Damaksız olanı soothie var ya. Ondan tuttu. Çok yiyip kusuyordu derdi emzikmiş yavrunun
Yaptım canım dört saatte bir, ben de rezene çayına kimyon attım ama çok gaz yaptı valla yemez olaydımKavun süt yapar diyorlar ama niye öyle oldu ki ? 1 çay kaşığı kimyonu ağzıma alıp üstüne 2 bardak su içmiştim böyle çok gazı olduğunda sonra uzun süre emzirdim iyi geldi . Dene istersen . Acı elma yağıyla masaj yaptın mı ?
Ohh iyi maşallah annesi, allah korusun yavrularımızı her türlü dertlerden.. dondurma yedim kız onu unutmuşum bakÇok sağol canım tahlili temiz çıktı evdeyiz hamd olsun :)
Ben de yedim benzer bku :) dondurma yedim 2 kat çorap giydirelim kuzu. Bir de sıcak su torbası denesen
Ayy napıcaz bu pis boğazlılığı bilmemAynı haltı ben de yemiştim bayramın son günü. 2 koca bardak soğuk erik suyu içmiştim acılı sarma içli köfte yemiştim. Ertesi gün kıvrandı yavrum sancıdan
Can'ım kaka yapamıyorsa kuyruk sokumuna masaj yap. Bi de dene onu da.
Gideyim bari canım ya yarın doktoruna göstereyim içim rahat etsin. Sütüm azaldığından olabilirmi peki bayağı azaldı çünküCanım yenidoğan döneminde ateş bazen ölçülebilir düzeyde yükselmiyor ama bebekteki sıkıntıyı emmede azalma olarak görebiliyoruz. Beslenmesi azaldıysa meme emmek istemiyorsa yolunda gitmeyen birşeyler var demektir mutlaka doktora gidin ihmal etme
Ya sütüm azaldı iyice acaba ondanmı yarın bi doktora götüreyim bakalım ne diyecek. Böyle yaparsa sütüm tamamen gidecek sağıyorum ama her sağdığım gitgide azalıyorBişey olmaz Allahın izniyle canım ateş olmadığı sürece korkma ama şöyle söyliyim emzik meme reddi yapabiliyor. Halsiz huysuz ateşli vs olabilirdi hasta olsa. Sen ihmal etme doktora git ama bana meme reddi gibi geldi.
35 günde 1.100 gr aldı sadece anne sütü ileCanım aynı şeyleri ben 10 günlükken falan yaşadım. Hatta 6 tane iğne kullandık antibiyotik sonra da 5 gün largopen. Çok üzüldüm antibiyotik kullandık diye ama yapacak bir şey yok. Doktor ne derse yapıyoruz. Düzeldi bizimki ama hala korkuyorum kakası yukarı taşıyor bizim de.
Kilo alımı nasıldı bebişin? Enfeksiyon kilo alımını da etkiliyormuş.
Ben de altını açıp siliyorum, karnına da masaj yapıyorum biraz. Bazen de belinden aşağı hafif hafif masaj yapıyorum. Genelde işe yarıyor.
Canım aynı şeyleri yaşamışiz.ben de yarım kiloya yakın yaş kayısı yedim .gaz yaparmis.secime giderken de usuttu biraz.esim şimdi nöbetçi eczaneden fitil aldı. Fitil attık yarım fitil.paranox ismi.bağırsaklar gürül gürül cunkuKızlar ben bi .ok yedim afedersiniz bi şey olmaz diye, kavun öekmişti canım neredeyse yarım kavunu götürdüm. Üstüne kimyonlu rezene içtim içmesine ama çocuk iki gündür gazdan deliye döndü, bir de seçime giderken terledi falan üşüttü sanırım. Rezene verdim, mayıs çayından eşim yemin ettirdi veremiyorum. Biogai zaten kullanıyoruz, sıcak havlu koydum, defalarca masaj yaptım, yine de ağlarken telef oldu yavrucak, ıkınıp ıkınıp kakasını da yapamıyor. Ne yapayım kısa sürede fayda etsin bi akıl verin nolur, memeyi çekip çekip uzatmaktan memeler de pert oldu
Canım sütün azalsa çeker çeker ağlar hep emmek ister ağlar vs. Aç olmaması enteresan yani. Bişeyi yoktur belki ya bir iki günlük bişeydir. Ama ağlamaması tuhafYa sütüm azaldı iyice acaba ondanmı yarın bi doktora götüreyim bakalım ne diyecek. Böyle yaparsa sütüm tamamen gidecek sağıyorum ama her sağdığım gitgide azalıyorinşallah reddetmez ya çok üzülüyorum zaten
bugün bizimde özelde çocuk dr ile randevumuz vardı 3 ay içinde yaptırmanızı tavsiye ederim dedi.ben sıcaklar sıkıntı olurmu dedim hiç sıkıntı olmaz dedihanimlar nasilsiniz biz bu gun cocuk cerrahisi gittik sunnet icin . 1 yasina kadar yapmior tavsiyede etmiyorum cok sıkınti cikabiliyor ama yapan yerlerde var dedi. sizce baska hastanede yaptirimmi ne gibi sorun cikabilir anlayamadim dogumdan bi gun sonra olup eve gidende var aramizda yaptiran yaptircak arkadaslar bi fikir verirmisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?