2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Biz bugün ikinci ay aşımızı olduk ama verem aşısını çarşamba açacaklarmış onu o gün yaptırcaz boy ve kilomuz güzel çok şükür hafif sarılık hala var ama önemsemedi drumuz idrarla atmasını bekleyeceğiz motor hareketlerde boy kilo gelişiminde sıkıntı yoksa huzurlu bir bebekse anne sütü sarılığına bağlıyoruz dedi topuk kanından bakılan hastalıklarda sorun olunca önce bizi sonra sizi arıyorlar dedi böyle işte şu sarılıkta gitseydi bir rahatlayacaktım dr uyandırmana falan gerek yok dedi zaten kendisi uyanıyor sadece hafif yüzünde var vücudunda yok dedi
Hadi şükür atlattınız çok ağladı mı ? Bizi de perşembe çağırdılar verem alışı o gün var diye . Korkulacak birşey yok değil mi ?

Kuzular ben Yamuna aldım alırken hamilelik öncesi dar tshirt bedeniniz nedir dediler benim xs -s değişirdi ben yinede s dedim ama söyledim bakın şu kadar kilo aldım nasıl olacak siz bana m gönderin diye. Neysebeni ikna ettiler hayır ölçüleriniz s , s gönderdiler Doğumdan 1hafta sonra geldi tabiki olmadı neyse 40 ım çıktı dur zayıflamışımdır bi takayım dedim oda ne iki kopça arası bir karış nerdeyse aradım bunları bakın bu korse bana olmuyor siz ısrarla s verdiniz bana m bile zor olur demiştim dedim bi resim attılar Kadın takmadan önce bir karış sonra takılı fotolar falan . Hanımefendi çok zor takıcaksınız Uzancaksınız birinin yardımıyla takacaksınız ancak öyle iş görür dediler neyse inandım yine iki kız kardeşim attılar beni yatağa çıktılar üstüme kan ter içinde kapattılar ama kütük gibi oldum kalkabilmek ne mümkün. Yardım ile kalktım göğüslerim havaya fırlamış sıkmaktan bi komik oldum bir iki gün yarımşar saat tak çıkar yaptım çünkü onunla emzireniyorsunuz çok sukıyor . Sonra da eşimin yanına geldim yalnızım zaten kimse de yok yardım etsin öylece dolapta duruyor. Uzun lafın kısası dar tshirt bedeni hikaye onca param çöp oldu alacaksanız baya genişten başlayın oldu da inceldiniz gider küçüğünü alırsınız. Ha malı güzel mi güzel kaliteli ona lafım yok. Ben iadede edemedim onlara güvendim bu benim bedenim deyip deyip . Süresi geçmişti.
maşallah canım bizimki de yeni atak hafası bu sanırım bas bas çığlıklar atıyor sadece bebek arabasında susuyor ve orada uyuyor 1 er saat . Beline birşey olacak diye korkuyorum pusette bunca saat kalınır mı ya?
Ayy tüh kuzum ya keşke ölçseydin ya belini :( ben ölçtüm s bedeni ucundan kaciriyorum m oluyor ama alirsam s alayim demiştim öyleyse m alayım:( çok heves ediyorum ama 300 lira az para da değil yani

Biz bugün ikinci ay aşımızı olduk ama verem aşısını çarşamba açacaklarmış onu o gün yaptırcaz boy ve kilomuz güzel çok şükür hafif sarılık hala var ama önemsemedi drumuz idrarla atmasını bekleyeceğiz motor hareketlerde boy kilo gelişiminde sıkıntı yoksa huzurlu bir bebekse anne sütü sarılığına bağlıyoruz dedi topuk kanından bakılan hastalıklarda sorun olunca önce bizi sonra sizi arıyorlar dedi böyle işte şu sarılıkta gitseydi bir rahatlayacaktım dr uyandırmana falan gerek yok dedi zaten kendisi uyanıyor sadece hafif yüzünde var vücudunda yok dedi
topuk kaninda sorun olunca hemen ariyorlar canim zaten.aramadilarsa bundan sonra aramazlar. ilk cocugumda tam 3 kez aradilar 4 kez topuk kani verdik. kabus gibi gunlerdi.fenil hastaligi cikiyordu.son kanda cikmadi cok sukur.sariligi takma kafana o normal bir durum

Ayy tüh kuzum ya keşke ölçseydin ya belini :KK43: ben ölçtüm s bedeni ucundan kaciriyorum m oluyor ama alirsam s alayim demiştim öyleyse m alayım:KK43: çok heves ediyorum ama 300 lira az para da değil yani
Canım ölçtüm biçtim bana s olmaz dedim adamlar ısrarla beni ikna ettiler m size sonradan büyük gelicek ikinciyi sipariş edeceksiniz diye . Ay ne biliyim :kızgın: göbeğim de büyüyor sanki bu aralar küçüleceğine. Abur Cubur yemeye başladım ya :KK47:

Canım ölçtüm biçtim bana s olmaz dedim adamlar ısrarla beni ikna ettiler m size sonradan büyük gelicek ikinciyi sipariş edeceksiniz diye . Ay ne biliyim :kızgın: göbeğim de büyüyor sanki bu aralar küçüleceğine. Abur Cubur yemeye başladım ya :KK47:
Ben 67de takildim kaldım çare arıyorum yok yok yok veremiyorum:( yamuna belki heves ettirir dediydim:KK53:
Eğer zor da olsa takabiliyorsan tak bi kaç gün dayan canım sonra belki rahat takarsin. Hem degistirmezler mı acaba

Ben 67de takildim kaldım çare arıyorum yok yok yok veremiyorum:KK43: yamuna belki heves ettirir dediydim:KK53:
Eğer zor da olsa takabiliyorsan tak bi kaç gün dayan canım sonra belki rahat takarsin. Hem degistirmezler mı acaba
1 ayı geçmişti değiştirmediler haklılar sıkıntı değil ama keşke doğru yönlendirselerdi . Yok anacım tek mümkün değil takamıyorum. :KK31:

Şu çayın sonucu ne olacak senin bebiste canim bugun nasil gececek bakalim en sonunda direnemeyip ben de verecem sanirim
Kivraniyor yavrucum gozumun onunde
Az önce bi sürü kaka yaptı ve çok şükür 1.5 saattir uyuyo, çaydan mı gaz ilacı zeytinyağı vs mi bilmiyom
Altını almam lazım uyancak diye korkuom
O uyurken ben uyuyamadım ona yanıyorum bi de mal gibi yattım kaldım uyuyamadım

Hadi şükür atlattınız çok ağladı mı ? Bizi de perşembe çağırdılar verem alışı o gün var diye . Korkulacak birşey yok değil mi ?
Walla canım ilkine göre biraz fazla ağladı ama emzirdim hemen sakinleşti evdede şuana kadar bir sorun olmadı eğer çok huzursuz olursa ağrı kesici verebilirsin dedi

Canım doktorlar da biri diğerinden farklı söylüyor devlet hastanesindeki doktorum oğluma bu çaydan veriyorum diye kocakarı iksirlerini bırakın ilaç var demisti. Oteldeki doktoruma sordum. Ver annesi o aldığınız bitkisel gaz damlalarının içinde de bunlardan var hem ananelerimiz zamanında bu gaz damlaları mi varmış bu otlardan kullanırlarmış demişti. Hem Devletteki doktor yeni asistanlığı geçmiş belki uzman olmuştur. Ama ozeldeki doktorum doc. Dr. Hemotoloji uzmanlık alanıymış. Hem gereksiz yere kan bile almaz ozeldeki hatta devlette röntgen çektirdim diye onu getir boşuna radyasyon vermeyelim çocuğa diyen çocukları düşünen bir doktordur.
Yani doktorun neye yatkınsa onu savunacak. Bazısı bitkisel cozumlere sıcak bakarken diğeri inatla ilaç der.
Az önce doktora sordum mesajla, yok çocuğa vermeyin dedi
Pöf ya

topuk kaninda sorun olunca hemen ariyorlar canim zaten.aramadilarsa bundan sonra aramazlar. ilk cocugumda tam 3 kez aradilar 4 kez topuk kani verdik. kabus gibi gunlerdi.fenil hastaligi cikiyordu.son kanda cikmadi cok sukur.sariligi takma kafana o normal bir durum
Drda öyle dedi canım ama işte imsan yinede takıyor yoksa allaha şükür gelişimsel falan bir sıkıntımız yok

Valla canım doktor bizim damlamizi degistirdi zinco verdi ama almayı unuttum sonra bi baktım çocuk daha sakın daha rahat. Zart zurt da gaz yapıyor. Hatta gece mamadan sonra gazını cikarmadan yatiriyorum kusuyor ve uykusu açılıyor diye. Maşallah hiç sorun yaşamadım bi süre böyle denicem
Çay may hiç bişey vermiyorsun di mi

Aynen öyle valla al bendende o kadar geçecek gecek inşallah herşey düzelecek benim oğlum da 2 yaşına girecek kızım 2 aylik olacak gerçekten zor kimse anlamiyo beni:KK43: herse e yetişebiliyorum diye motor falan zannediyorlar galiba yardım istemem ama yardım edim diyende yok zaten geleni yalvara yalvara çağırıyorum dışarı çıkmak gerektiğinde kayinvalidem yıkamaya gelip gidiyordu şimdi o da yok kızının 5 yasindaki çocuklarına bakıyo 40 li bebeği bırakıp eşimin tüm sitemlerine rağmen daha neler neler annem desen üç günlük torunu evde yengem soğuksun oglumdada yapmıştı bunu 40 gün sonra doğurmuştu benden şimdi yine aynı tamam kimseye güvenip doğurmadık ama nedense herşey zoruma gitmeye başladı anlamadim:KK43:
Ya öyle ozellikle destekcin yoksa bu işler maalesefki cok zor. Allah bize sabır ve güç versin sağlık versin kimseye muhtaç etmesin. Senin durumuna daha cok uzuldum şimdi. Oğlun da küçükmüş. O da ilgi ister bakim ister.

hanimlar nasilsiniz biz bu gun cocuk cerrahisi gittik sunnet icin . 1 yasina kadar yapmior tavsiyede etmiyorum cok sıkınti cikabiliyor ama yapan yerlerde var dedi. sizce baska hastanede yaptirimmi ne gibi sorun cikabilir anlayamadim dogumdan bi gun sonra olup eve gidende var aramizda yaptiran yaptircak arkadaslar bi fikir verirmisiniz

Biz 39 günlükken lokal anestezi ile yaptırdık ve 20 dk sürdü, iyileşmesi ise 4-5 gün sürdü. Şimdi 2 aylık ve ayakları hareketlendi iyi ki yaptırmışım diyorum, sonra daha zor olurmuş.
Bu arada museviler yüzyıllardır bebeklerine doğar doğmaz veya en geç 1 hafta içinde yaptırıyorlar. Zararlı olsa onlar yaptırmazlar.

Walla canım ilkine göre biraz fazla ağladı ama emzirdim hemen sakinleşti evdede şuana kadar bir sorun olmadı eğer çok huzursuz olursa ağrı kesici verebilirsin dedi
Ya keşke bende aşkları böldürecek yaptırsaydım aynı günde üç tane zor olur . Sen şimdi iki tane yaptın değil mi ? Bacak mı kol mu canım? Kuzucuk kolaylıkla atlatır inşallah bu günü

Bi sürü kaka yapmış ama yeşilimsi ve mukuslu
Doktora foto attım takip edelim dedi
Adam benden bıktı o kadar çok mesaj atıyorum ki
Allahım bi akışına bırakamadım rahatlayamadım

Bi sürü kaka yapmış ama yeşilimsi ve mukuslu
Doktora foto attım takip edelim dedi
Adam benden bıktı o kadar çok mesaj atıyorum ki
Allahım bi akışına bırakamadım rahatlayamadım
Canım ben yarına randevu aldım benim kızımın bayadır yeşil ve mukuslu kakası araştırdığımda anne sütü alan bebeklerde normal diyor ama bakalım yarın doktor ne bana atsana foto

HE ilkindeki bakteriyle ikincisindeki farklı mı :işsiz:o nasıl iş yaa allah allah 2-3 gün arayla verdiğin idrar sonuçta üremenin aynı bakteriler üzerinden olması lazım bu bir,bir ikincisi yapılan düz idrar tahlilinde hiç olmazsa lökosit çıkması lazım madem enfeksiyon var onunla savaşan hücrelerinde olması lazım çünkü. Ya işte bezli bebekte yapılan idrar tahlilleri hep sıkıntı çünkü temiz idrar almak çok zor,bazen sondayla direk mesaneye girip alıyorlar idrarı en garantisi o oluyor ama o da çok travmatik bir durum çocuk için kimse yanaşmıyor üroloğun yapması gerekiyor bir de tabii. Şimdi antibiyogram çıkınca sana bu bakterinin hassas olduğu bir antibiyotik grubu yazacak kullanacaksın ama yapacakta çok birşey Yok işte bunu temiz bir idrar olarak kabul edip ona göre tedavi uyguluyor :KK43:

_meLinDa_ _meLinDa_ kızlar bize de sürekli idrar kültüründe bakteri çıktığı için yatış verdiler kabul etmedik antibiyotiği. Üroloji doktoru sonda ile aldı idrarı ve temiz çıktı. Çok küçücükler emin olmadan antibiyotik vermemek lazım bence

Back