- 8 Mayıs 2012
- 46
- 36
- Konu Sahibi FightForVictory
Vatandaşlığı hep karıştıracakmışım gibi geliyor. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz vatandaslıkta?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben sözel derslere çalışırken 2-3 konu anlatımlı kitaptan okuyorum sonra test çözümüne geçiyorum. Yapamadığım her soruda konu anlatımını açıp o kısmı bir kere okuyorum. O sırada her şeyi öğrenmiş oluyorum. Öğrenme 3 aşamadan oluyor bence. İlkinde konuyu okuyup tanıyorsun önbilgi sahibi oluyorsun. Bu aşamada test çözersen her şey birbirine karışır. 2. Aşamada konuyu anlıyorsun test sorularını doğru çözmeye başlıyorsun bilgi sahibisin artık. Bu aşamadan sonra çok soru çözersen de 3. kavrama aşaması olur artık konuyu biliyordun şimdi kavradın bu konu hakkında yorum yapabilirsin ve kendinden örnek vererek başkalarına anlatabilirsin. Tam anlamıyla öğrenmişsindir çünkü. Öğretmenler bu aşamada oldukları için dersi anlatır bir de soru soran öğrencilerin sorularına rahatlıkla cevap verebilir.Vatandaşlığı hep karıştırackmışım gibi geliyor. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz vatandaslıkta?
Ev işleri çocuk derken kpss ye mümkün olduğunca vakit ayırmaya çalışıyorum kendi topigimde günlük çalışmalarımı yazıyorum.burda da paylaşıp yapıp eksiklerimi görmek istiyorum.çalışmalarım her dersten bir unite konu anlatimini bitiriyorum sonra elimdeki soruları çözüp diğer derse geçiyorum. Bugün matematik basit esitsizliklerdeyim
HayırlAles kucağınıza alın insallah.doğuma kadar konular biterse süper olur ben konuları bitirip sil baştan çalışmayı düşünüyorum.matematik benim de en sıkıntılı olduğum konu malesef şuan basit esitsizlikler çalışıyorum içim karardı resmen yabancı dil öğrencisiyim yıllardır matematik görmedim ne olacak bu matematik bilmiyorum.Ya ne güzel sisteminizi oturtmuşsunuz.Bende hamileyim şu an 26haftalık.Doğuma kadar konuları bitirip sonra surekli test çözmeyi planlıyorum. Matematik çok zamanımı alıyor ama
Ben benim hocam Esra hocadan dersi dinliyorum. Özet çıkarıyorum. Özeti anlayana kadar okuyup en az 300 soru çözümü yapıyorum.Vatandaşlığı hep karıştıracakmışım gibi geliyor. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz vatandaslıkta?
Ben benim hocam Esra hocadan dersi dinliyorum. Özet çıkarıyorum. Özeti anlayana kadar okuyup en az 300 soru çözümü yapıyorum.
Bütün dersler emek istiyor aslında. Eminim ki üzerinde durunca yapabilirsiniz. Ben de vatandaşlık ilk 2 konuyu bitirdim. 3.konu da bıraktım. Daha 8 ay olduğu için vatandalından önce cografyayi bitirim dedim. Coğrafya bitince vat ve diger ders tekrarlari beraber gidecek inşallah.
Merabalar ben de araniza katilabilir miyim
Bu benim 6. Girisim olacak kpssye evliyim ve hep son 2 aya birakmanin hatasini yasadim dersaneye basladim ama destege ihtiyacim var acikcasi beni ders icin zinde tutacak 5 gun once basladim ogretmenlik mezunuyum once videolardan bitirip ocak itibariyle de tekrarimi yapip sorulara baslamak istiyorum planim bu sekilde alana da ocakta baslarim ancakMerhaba, öyle bütünleşilmiş bir grup yok ama buradan konuyla alakalı haberleşebiliriz:) Nasıl gidiyor çalışmalarınız?
Bu benim 6. Girisim olacak kpssye evliyim ve hep son 2 aya birakmanin hatasini yasadim dersaneye basladim ama destege ihtiyacim var acikcasi beni ders icin zinde tutacak 5 gun once basladim ogretmenlik mezunuyum once videolardan bitirip ocak itibariyle de tekrarimi yapip sorulara baslamak istiyorum planim bu sekilde alana da ocakta baslarim ancak
Rabbim saglicakla bebeginizi kucaginiza almayi nasip etsin insallah haklisiniz galiba bir kac ay sadece gun dedigin hemen geciyor aylar da oyle bitivericek calisma saatim sabah 9 dan aksam 4 e kadar genelde calisabilirim dersane olan gunler ise aksam bakarim gibi ama degisiyor tabi gkgy en sorunlu oldugum bolum videolari hizla bitirmem sart esiniz evdeyken calisabiliyor musunuz
Cok tesekkur ederim televizyonun karsisinda calisiyordum simdi salona geciyorum calismaya motive oldum bile bir yazinizla Allah razi olsun senden arkadasimAmin,eksik olmayın Haftalık çalışabileceğiniz saatleri belirleyin. Örn; Pazartesi- 5ile 8 arası, Cumartesi-20.00 ile 24.00 arası gibi. Dershaneye gitmeniz çok iyi olmuş. Ama lütfen iyi odaklanın orada,dünyadan kopun yani...Ben eskiden gitmiştim ama o zamanlar hayat tozpembeydi hiç iyi değerlendiremedim.Şimdi de ortam uygun olmadığı için gidemiyorum.Dershane olayını iyi değerlendirin.Kaynak oradan da verirler zaten, kendiniz dışarıdan da temin edersiniz.Ben video izlerken gelişigüzel başka bir deftere not alıyorum.Sonra o notları kendi defterine güzelce renkli kalemlerle falan geçiriyorum.Yani 3kere tekrar etmiş oluyorum.Not alma zaman kaybı gibi gelse de çok etkili oluyor. Gkgy de çok soru çözmek önemli olan sanırım.Bir de yanlış çıkanları not alıp o konuyi tekrar etmek.
Eşim evdeyken çalışabiliyorum.Çünkü çok erken geliyor işten. Saat 15.30 gibi evde oluyor.Onun saatlerine göre program ayarlasam çok az zaman kalıyor bana.Akşamlar uzun zaten, derse de yetiyor eşimle vakit geçirmeye de
Cok tesekkur ederim televizyonun karsisinda calisiyordum simdi salona geciyorum calismaya motive oldum bile bir yazinizla Allah razi olsun senden arkadasim
Valla bilmiyorum ki kapali mi nasil acarim kapaliysa