2018 KPSS-SINAVA HAZIRLIK-ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Çalismaya calisiyorum kac gundur misafirim vardi pek bakamadim. Kizlar eşim surekli moralimi bozuyor yapamayacagimi söylüyor. Ben pek calisamadigim icin. İnancim kirildi.
Bu arada geometri acilar bitti 80 soru cözüldu. Türkçe paragraf çözuldu 50 soru.
Simdilik bu kadr
Eşin seninde söylediğin gibi pek calsiamadigin için öyle diyordur. Üzülme eşine öyle söylediği için. Benim de eşim kitaplar ilk alındığında para boşuna gitti de neyse demisti. Neden öyle söyledin dedigimde bebek var nasil bitecek ki kitaplar calisamazsin demisti. Ben de görürsün bu söylediğine pişman edeceğim dedim ve pişman oldu. Kitapların yavaş yavaş bittiğini gördü ve bu kadarını beklemiyordum , özür dilerim dedi.

Kısaca eşinin bu söylemlerini degistirmek senin elinde. O öyle söylüyor ise senin onun kafasında dusundugu şeyi yok etmek için daha cok çalışmalısın ki o da kafasındaki düşünceleri duzeltsin.

Yuvanizda bol bol huzur olsun inşallah :)

Tesekkur ederim ilgilendigin icin. Haklisin onu yaniltmak benim elimde insallah bu söylediklerine pişman ettirecegim. Elimden gelenin en iyisini yapacam. Dünden kendime ders programi yapmayi dusunuyorum bebek olunca zor ama en azindan hedefim olsa cok daha iyi olur diye dusunuyorum.

Sen nasil yapiyorsun tekrar olsun konu calişmasi olsun soru çözümleri olsun bilgi verir misin biraz. Ve hangi kaynaktan konu çalisiyorsun.?
Belki bende senden feyz alip bir seyler kendime katip o sekilde yolumu cizerim ve eşimin soyledikleri seyler icin pişman ederim.

Ayrica sizinde yuvanizda bol huzur olur insallh:KK66:)))

Tesekkur ederim ilgilendigin icin. Haklisin onu yaniltmak benim elimde insallah bu söylediklerine pişman ettirecegim. Elimden gelenin en iyisini yapacam. Dünden kendime ders programi yapmayi dusunuyorum bebek olunca zor ama en azindan hedefim olsa cok daha iyi olur diye dusunuyorum.

Sen nasil yapiyorsun tekrar olsun konu calişmasi olsun soru çözümleri olsun bilgi verir misin biraz. Ve hangi kaynaktan konu çalisiyorsun.?
Belki bende senden feyz alip bir seyler kendime katip o sekilde yolumu cizerim ve eşimin soyledikleri seyler icin pişman ederim.

Ben mat için;
Adım adım matematik
Asina matematik
657 yayınları soru çözümlu matematik
Bu 3 kitaptan her konuyu sırayla çözdüm bitirdim.

Türkçe için Asina turkce soru bankasinı yeni bitirdim.

Geometri de bir konu bankasi bitti.

Yani mat adına söyleyebilirim ki her konuyu 3 ayrı kitaptan bitirdim. Kitabın başında konuyu özet gecmislerdi. Yani öyle ayrıntılı konu calismadim. Soru üzerinde pekismis oldu.

Amin inşallah. Dün bebegimle ilgilenirsen bazı şeyleri yazmayı unuttum da. Şunları eklemek isterim. Geometri-mat- türkçe bittiği için bu 3 dersten her gün 1'er test ya da 2' ser test cozerek konu tekrarı yapacağım. Böylece konuları unutmamiş olacağım.

Oruçtan dolayi biraz yavasladim ama olsun toparlarim diye dusunmekteyim.

Yapamadığım soruları kitaptan kesip çıkarıp ders ders defter oluşturup onlara soruları yapistirdim. Bu yöntem çok güzel oldu diye dusunmekteyim.

Tesekkur ederim bilgilerin için. İnsallah emegimizin karşiligini aliriz. Bende yapamadigim sorulari yaziyorum ama bu defter işi benim hoşuma gitti.

Buraya katilmadan önce kararsizdim ama şimdi iyi ki katildim diyorum. Motivasyonum düstügü zaman sizlerin paylaşimini okuyunca tekrar sikelenip hedefime odaklaniyorum.

Bu arada zamanini nasil degerlendiriyorsun ben hala alisamadim bebek ev is vs cok zorlaniyorum. Yetisemiyorum cok yavaşim. Sence neler yapabilirim. Bu arada daha 4, aylik anneyim. Siz benden tecrubeli oldugunuz icin soruyorum.
Cok soru soruyorum farkindayim ama zaman cok degerli.

Matematikten 150 soru cözüldü. Faktoriyel sayi basamaklari asal sayilar taban aritmetigi bölme bölünebilme konulari bitti.
Simdilik karisik cözüyorum.

Benim coğrafya bitti ramazan dan dolayı biraz ara verip tarihe başlayacam inşaallah
Masallah sana :)

Tesekkur ederim bilgilerin için. İnsallah emegimizin karşiligini aliriz. Bende yapamadigim sorulari yaziyorum ama bu defter işi benim hoşuma gitti.

Buraya katilmadan önce kararsizdim ama şimdi iyi ki katildim diyorum. Motivasyonum düstügü zaman sizlerin paylaşimini okuyunca tekrar sikelenip hedefime odaklaniyorum.

Bu arada zamanini nasil degerlendiriyorsun ben hala alisamadim bebek ev is vs cok zorlaniyorum. Yetisemiyorum cok yavaşim. Sence neler yapabilirim. Bu arada daha 4, aylik anneyim. Siz benden tecrubeli oldugunuz icin soruyorum.
Cok soru soruyorum farkindayim ama zaman cok degerli.

Matematikten 150 soru cözüldü. Faktoriyel sayi basamaklari asal sayilar taban aritmetigi bölme bölünebilme konulari bitti.
Simdilik karisik cözüyorum.
Evet iyiki de katılmışsın. Bebeğimin sabah uykusunda hiç bir ev işine dokunmadan ders çalışıyorum bazı günler. Ama bazı günler aşırı iş oluyor ütü çamaşır bulasik gibi o zaman mecburen ev işi yapıyorum.

Evliliğimin en başında yerleri düzenli olarak silerdim. Ama baktım ki öyle yapınca ders çalışamıyorum. Düzenli olarak yapmıyorum. Yani önceden her hafta muhakkak her hafta halıları kaldırıp altini temizleme yaparken şimdi ayda bir kez yapıyorum silme işini. Ev süpürmeyi her gün yapmıyorum da 2-3 günde bir kere yapıyorum. Kısaca eskisi kadar temiz değilim. Ne yapayım ya temiz olacaktım ders calisamayip bir yere gelemeyecektim ya da temiz olup bir yere gelip ilerde kendi paramla temizlikci tutacaktım. Bana ikinci daha mantikli geldi.

Tabii yemek işini eskisi gibi yapıyorum. Yemek işi önemlidir aile huzuru için. Temizlik eskisi gibi olmasa da belirli seviye de yapmalısın yani. Tamamen de serbest değilim ama çok da kendimi kasmiyorum diyelim.

Bebek ve ders olayina gelirsek de bebeğimin ilk altı ayında ben ders calisamadim..Çünkü gazlı bir bebekti. O yüzen o sene ki yani 2016 kpss ye calismadim. Senin çalışmanı öneririm. Çalışmak da fayda var. Şimdi alim oluyor başvuru bile yapamayacagim mesala insan üzülüyor doğal olarak.

Bebek her uyuduğunda dersin başına geçmeye calisirsin. Ben bebek uyanıkken çok nadir kendi başına oynamak istiyor o anda hemen kitabı elime alıyorum. 15 dk sonra geliyor kitabı kapatıyor beraber oynayalim diyor.

Sürekli ders aklımda onunda verdiği bir avantaj var. Fırsatını buldugum anda kitap elimde.

Ne çok konuştum değil mi?

Yok canm olur mu öyle şey ben sordum sana. Bende oyle yapmaya calisiyorum.
Ben temizlik icin kendimi cok kasiyorum. Sanirim biraz temizlik olayini gevşek birakmam lazim.
İlgilendigin icin sagol.
Benim bebegim gunduzleri pek uyumadigi icin surekli ilgilenmem gerekiyor. Sesiz oldugu zaman kitabi elime aliyorum. Gözlerimin icine bakiyor benimle ilgilen der gibi o yuzden gecelri uyuttugum zaman bakmaya calisiyorum. .
En azindan uğrasiyoruz ya biz elimizden geleni yapariz allah görüyor uğraşlarimizi.

Arada boyle fikirlerini alirim ;:KK66:

Yok canm olur mu öyle şey ben sordum sana. Bende oyle yapmaya calisiyorum.
Ben temizlik icin kendimi cok kasiyorum. Sanirim biraz temizlik olayini gevşek birakmam lazim.
İlgilendigin icin sagol.
Benim bebegim gunduzleri pek uyumadigi icin surekli ilgilenmem gerekiyor. Sesiz oldugu zaman kitabi elime aliyorum. Gözlerimin icine bakiyor benimle ilgilen der gibi o yuzden gecelri uyuttugum zaman bakmaya calisiyorum. .
En azindan uğrasiyoruz ya biz elimizden geleni yapariz allah görüyor uğraşlarimizi.

Arada boyle fikirlerini alirim ;:KK66:
Elimizden geleni yapalım da vicdanimiz rahat olsun. Daha yeni evlisin işleri çabuk yapayım da bir an önce ders calisayim düşüncesi oluyor ya o düşünce insanın elini hızlandırıyor. Zaman geçtikçe çok zamanını alan şeyler daha az zamanını alacak ve daha rahat edeceksindir.

Benim kız da çok nadir izin veriyor. O uyuduğunda bakabildigim kadar bakmış oluyorum işte. Çok nadir tek başına oyuna dalıyor 15 20 dk. Ben de hemen soru çözmeye çalışıyorum, daha sonra geliyor sinirli bir şekilde kitabi kapatıyor.

Aslında sadece onunla ilgilendiğimizi göstermemiz lazım. Yanlış oluyor başka şeylerle ilgilenmek ama mecburuz işte ne yapalım. Başka türlü de ilerleme olmuyor ki. Atanirsak her şey daha güzel olacak inşallah.

Çalışmalar nasıl gidiyor bu arada. Ben genel tekrar yapmak icin mat, geo ve türkçe testlerini parça parça yani her dersten 1 er test seklinde hazırladım. Böylece her gün için tekrar testlerim hazır olmuş oldu..

Tekrar testleri ile yeni bir dersin yeni bir konusunu ayni anda çalışacağım. Bakalım insallah idare edebilirim. Sonuçta ders bitmesi önemli değil tekrar da çok önemli.

Bugün yapamadigim soruları yapistirdigim defterlerle ilgilendim. Yapamadığım soruları çözmeye çalıştım.

Evet bugün de temel kavram, sayı basamakları ve taban aritmetiği konularından toplam 75 soru çözüldü.
Bu arada sayfama hiç kimse yazmıyor ama olsun. Ben yine de yazmak istiyorum. Çünkü buraya yazacak oluyor olmak beni hırslandırıyor sanki. Umarım ilerde arkadaşlarım da olur bu sayfada:) şimdilik yalnız yalnız takılırım bende ne yapim:)
senin bölüm ne canım

merhaba bugün , sayılar 120 soru . islam öncesi türk tarihi 102 soru, türkçe sözcükte anlam 45 soru çözüldü. ben yeni katıldım aranıza .yazmak beni de heyecanlandırdı. hergün çözdüğüm soruları paylaşacağım. :)

Yeni gelen arkadaşlarımız hoş geldiniz:KK66:
Türkçeden paragraf cümle anlamı karisik 100 soru çözüldü Türkçeden yeni konu çalışıyorum. Matematikten yapamadığım soruları yapmaya çalıştim. Kendime defter yaptım yapamadığım soruları yapıştırdım. .

Yeni gelen arkadaşlarımız hoş geldiniz:KK66:
Türkçeden paragraf cümle anlamı karisik 100 soru çözüldü Türkçeden yeni konu çalışıyorum. Matematikten yapamadığım soruları yapmaya çalıştim. Kendime defter yaptım yapamadığım soruları yapıştırdım. .
Defter olayı çok iyi oluyor. Ben ayrı ayrı her dersten yaptım. Sonuçta yaptigimiz soru bizim. Önemli olan yapamadığımiz sorular öyle değil mi :)

X