2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
kizlar belki konusulmustur ama ben uzun zamandir giremedim görmemis olabilirim. tecrubeli annelere bir sorum var. İlk gebeliginizde bebeginizi hangi haftada hissettiniz? Ve bu nasil bir histi? mesela ilk hissettiginizde bu bebegin hareketi diyebildinzmi cok merak ediyorum anlasiliyormu. Ben 17 haftaligim ilk gebeligim gunler yaklasiyo artik heycanliyim :)
Bebeğini sağlıkla kucağına al inşaallah. Benim ikinci gebeliğim. İlk kızıma 19 haftalık hamileydim. Bir gün minübüste gidiyordum; babası yeni vefat etmiş bir arkadaşıma baş sağlığı için. Birden içimde gerçekten kelimenin tam anlamıyla bir balık yüzer gibi bi şey hissettim. Hemen anladım minik kızım olduğunu :)
Öyle gazla falan karıştırılacak bir şey değildi. Kızım şu an 4 yaşında ama o anı hiç unutamam. İçimde adeta bişey yüzdü. İlerleyen haftalarda da tekme, popo dayama, kaburga altına kadar bastırma vs hepsini hissediyordum :)
Ne güzeldi o günler. Valla hamileleiğinizin her günün tadını çıkartıp her günü hissederek yaşayın. 4 yıl sonra ikinciye hamileyim şu an ama bir kadın hamileyken yaşadıklarını çookk özlüyor ilerde. :) Birincide tecrübesizlikle bekliyor insan ne zaman hissederim diye. Şimdi de daha erken hisseder miyim diye tetikte merakla bekliyorum ilk kıpırtıyı :-)
Bana ikinci kuzumu bağışlayan Rabbim e sonsuz hamdolsun :)

Son düzenleme:
Kızlar günlerdir hep aklımda; yazayım diyordum ama anca fırsatım oldu. Bütün güzel anne adaylarına nacizane bir uyarım olacak. Acı bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bu ikinci gebeligim. Kızım doğduktan 9 ay sonra tekrar regl olmaya başladım. (Bu arada yaşım 32 idi evlenirken. Bundan dolayı ertelemek istemedik ve kızıma 2. ayda gebe kalmıştım.) Ilk reglmda sağlık ocağına gittim korunma amaçlı görüştüm. Ben aylık iğne istedim. Ama ebe hanım emzirdiğim için aylık ignenin olmayacagini; emzirenlere 3 aylık ignenin uygun olduğunu söyledi. Hiç içime sinmeyerek (insanoğlu işte, şimdi diyorum bi an basiretim bağlandı heralde) kurbanlık koyun gibi sedyeye yatıp 3 aylık o pis igneyi oldum ama olmaz olsaydım. İşte o günden sonra yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler ve sayfalar yetmez. Velhasıl; tek doz iğne ile 2 yıl adet olamadım doğru düzgün. Sonrasında tiroid hormonum bozuldu. Ve bir gün artık çocuk için tedavi görecek hale geldim. Doktorun teşhisi; erken yumurta yetmezliği. Bir iğne bunlari yaşatti bana. Igneyi doktora söylediğimde bana ilk cümlesi "ben o iğneyi asla çocuk düşünmeyenlere dahi önermiyorum." Ki kendisi iyi bir doktordur; şu an takibe kendisine gidiyorum. Aylarca tiroid tedavisi gördüm. Artık ikinci bebekten vazgeçmiştim. FSH hormonun çok yüksekti ve düşmüyordu. Bitki, ot vs ilk yıl çok kullandim. Tiroidim düzeldi sonrasında. En son geçen yıl haziranda FSH'ım hala çok yüksekti. Bir daha tahlil de yaptırmadim gecen yil hazirandan sonra. Artık ikinci için pes etmiştim. Tabii tüm bu sürecin son bir yılında eşimle yanyana değildik. 1 yıl eşim uzaktaydı. Artık doktor, tedavi, bitki vs vs hepsini bırakmıştım. Ama adetlerim bitkilerle düzeldi onu söyleyeyim. Eşimle bir araya geldikten sonraki (aynı kızımdaki gibi oldu) 2. ayda adetim gecikti ama hiiicccc ihtimal vermiyordum bebeğe. Çünkü adet olmama rağmen FSH hormonum yüksekti. Tüp bebeklik aşamadaydı. Bir gün içime bişey düştü; test yapayım dedim ve eşim evdeydi. Anında ikinci çizgiyi gördüm ve şookk oldum tabii ki. Ellerim titreyerek testi eşime götürdüm. Sonrasi şookk ve mutluluk tabii ki. Demem o ki; bu kadar detaylı anlattım ki KESİNLİKLE 3 AYLIK IĞNE OLMAYIN LUTFEN!!! Tam iki yılıma maloldu. Yoksa bu kadar ertelemezdim ikinciyi. Geçen gün kontrole gittiğimde 36 haftalik bir bayanla öyle sohbet ettik sıra beklerken. O da tek doz 3 aylık iğne ile 1,5 yıl adet olamamış. Biraz uzun oldu ama mutlaka birilerinin işine yarayacaktır. Sevgilerimle.... :)

Kızlar günlerdir hep aklımda; yazayım diyordum ama anca fırsatım oldu. Bütün güzel anne adaylarına nacizane bir uyarım olacak. Acı bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bu ikinci gebeligim. Kızım doğduktan 9 ay sonra tekrar regl olmaya başladım. (Bu arada yaşım 32 idi evlenirken. Bundan dolayı ertelemek istemedik ve kızıma 2. ayda gebe kalmıştım.) Ilk reglmda sağlık ocağına gittim korunma amaçlı görüştüm. Ben aylık iğne istedim. Ama ebe hanım emzirdiğim için aylık ignenin olmayacagini; emzirenlere 3 aylık ignenin uygun olduğunu söyledi. Hiç içime sinmeyerek (insanoğlu işte, şimdi diyorum bi an basiretim bağlandı heralde) kurbanlık koyun gibi sedyeye yatıp 3 aylık o pis igneyi oldum ama olmaz olsaydım. İşte o günden sonra yaşadıklarımı anlatmaya kelimeler ve sayfalar yetmez. Velhasıl; tek doz iğne ile 2 yıl adet olamadım doğru düzgün. Sonrasında tiroid hormonum bozuldu. Ve bir gün artık çocuk için tedavi görecek hale geldim. Doktorun teşhisi; erken yumurta yetmezliği. Bir iğne bunlari yaşatti bana. Igneyi doktora söylediğimde bana ilk cümlesi "ben o iğneyi asla çocuk düşünmeyenlere dahi önermiyorum." Ki kendisi iyi bir doktordur; şu an takibe kendisine gidiyorum. Aylarca tiroid tedavisi gördüm. Artık ikinci bebekten vazgeçmiştim. FSH hormonun çok yüksekti ve düşmüyordu. Bitki, ot vs ilk yıl çok kullandim. Tiroidim düzeldi sonrasında. En son geçen yıl haziranda FSH'ım hala çok yüksekti. Bir daha tahlil de yaptırmadim gecen yil hazirandan sonra. Artık ikinci için pes etmiştim. Tabii tüm bu sürecin son bir yılında eşimle yanyana değildik. 1 yıl eşim uzaktaydı. Artık doktor, tedavi, bitki vs vs hepsini bırakmıştım. Ama adetlerim bitkilerle düzeldi onu söyleyeyim. Eşimle bir araya geldikten sonraki (aynı kızımdaki gibi oldu) 2. ayda adetim gecikti ama hiiicccc ihtimal vermiyordum bebeğe. Çünkü adet olmama rağmen FSH hormonum yüksekti. Tüp bebeklik aşamadaydı. Bir gün içime bişey düştü; test yapayım dedim ve eşim evdeydi. Anında ikinci çizgiyi gördüm ve şookk oldum tabii ki. Ellerim titreyerek testi eşime götürdüm. Sonrasi şookk ve mutluluk tabii ki. Demem o ki; bu kadar detaylı anlattım ki KESİNLİKLE 3 AYLIK IĞNE OLMAYIN LUTFEN!!! Tam iki yılıma maloldu. Yoksa bu kadar ertelemezdim ikinciyi. Geçen gün kontrole gittiğimde 36 haftalik bir bayanla öyle sohbet ettik sıra beklerken. O da tek doz 3 aylık iğne ile 1,5 yıl adet olamamış. Biraz uzun oldu ama mutlaka birilerinin işine yarayacaktır. Sevgilerimle.... :)
Aynen bana da ilk onu yaptılar ve dediğin gibi 1 sene adet olmadım ama çevremdede bu iğneden olmadığı halde adet olamayanlar vardı sütten dolayı olduğunu söylediler. Bilmiyorum artık emzirdiğim içinmi yoksa iğneden dolayımı adet olamadım. Ama o 3 ay sonunda leke leke adet olmuştum ve günlerce sürmüştü akıntı yok sadece leke ve hergün. Bende ondan sonra olmadım o iğneden.

Kızlar 2li test kan sonucu Perşembe çıkacak ama doktor ense kalınlığı 2.4 dedi sormuştum yüksek mi diye gayet iyi dedi hersey normal :/ ama aklıma takıldı bu kadar yüksek çıkan yok sanki
Merhaba canım.aynı tedirginlik bendede var benim bebeğimininde ense kalınlığı 2.18 çıktı.dr ensemiz biraz kalın ama burun kemiği oluşmuş o yüzden riskli görmüyorum dedi.ama bakıyorum herkesin 1 lerde.o yüzden ikili teste kan değerleri normal bile olsa ense kalınlığı işin içine girince kombine değeri bayağa bi aşağıya çekiyor yani ortalamanın üstünde bi ölçüm oluyor sanırım 2 ve üzeri.umarım seninde Benimde bebeklerimiz sağlıklıdır.

Kızlar bende 4 gündür.gözümde seğirme var.artık çok rahatsız ediyor.sizce bişey eksikliği mi yoksa stresten mi???
Canım benimde 4 5 aydır seyirme oluyo sol gozümde bazen duruyo sonraa yine baslıyo bi ara daha sık segiriyodu bu aralar azaldı neden oluyo bilmiyorum aslında ihmal etmemek gerek ama önemsemiyorum işte

Pekiiii 10 gün önce %90 erkek dediği bebeğe bu akşam %99 kız diyen doktoru napmalı bizim oğlanın pipisi düşmüşşşş:-) ya ama hala tereddütlüyüm ben. Ben dün demiştim ama bide kız diyomuş diye:)
Ayyy insallah benimde öle olur canım ya ne güzel esimin hala umudu var kiz diyoda bizimkide erkek dedi donmez bu dedi bakalım ins hadi bize de kiz desin dr umut oldun sen bana

Canım sana amniyosentez sivisini alalım da bakalım riskli değil dicekler bunu sakin yaptırma. Bebege iğne batırıp sıvı alıyorlar. Ama o iğne bebeğin felç kalmasına kadar sebep olabiliyor çok nadir zararsız atlatan var o da doktorun aşırı tecrübeli ve dikkatli olmasıyla alakalı.
Ben kimseye guvenme derim.
O testlerin yanılma payı çok yüksek. Son zamanlarda yediğin balık bile değerlerini yükseltmiş olabilir.

Ben ikili de üçlü de yaptirmicam doktoruma da söyledim . Tamam dedi.

Meraba ben de dogumdan sonra korunmak icin olmustum. Hap sute gecıyor en iyisi aylık ıgne dediler saglık ocağında. Ben de keske yaptırmasaydım. Cok guzel sutum vardı. Tam hatırlamıyorum ya uc ay ya altı aylıktı bebek. Sutum azaldı sonra kesildi :kızgın:

Canım öncelikle bu güzel açıklama ve paylaşımın için çok teşekkürler. Gerçekten o iğneler çok sakıncalı benim bir arkadaşım şimdilik bebek istemiyorum diye eşinden habersiz sanırım yıllık iğne olmuş ama tabi aradan biraz zaman geçince eşide çocuk istiyor. Ama şuan iğne olalı 3yıl oldu hala etkisi devam ediyor. Adetlerini etkiledi mi onu bilmiyorum. Arkdaşlarımız bu konuda dikkatli olsun.

Dayanamicam ve yazicam arkadaslar.

Forumla turluyorum oyle.

Dogum yapali 26 gun oldu cok şükür .

Bende sizler gibi deli fişek modunda idim.

Gece ic yanmalarindan tutun. Suyu cok icip yattiysam aniden su kusarak uyanmadan,asiri terlemeden tutup 80tane yastikla uyumalara. Hatta bazen yastik yetersiz gelip oturur pozisyonda uyumalara kadar. Daha neler neeellleeerr.

Hepsi cok guzel cok anlamli birer ani olarak kaldi :) keyfini cikarin ve her gun dua okuyun. Manevi olarak bu size guc verir.

Oncelikle su test sonuclarina kafanizi takmayin. Gelen Allahtan geliyor. Iki tane rakam sizin hayatinizi neden boyle etkiliyor. Veya o iki rakam yuzunden o minicik masuma kiyacak misiniz ???
Eger boyle dusunseydiniz coktan kiymistiniz dimi.

Bizimde 2li test iyi cikmamisti. Doktoruma sormadim bile degerleri ne diye. Sadece yuksek cikti dedi ve ciktik ordan.

Ve bende tipki sizler gibi en kotusunu dusunmekten alikoyamadim kendimi ve sonra sunu sordum kendime.

Eeee hadi diyelim ki bebegim normal bbi bebek olarak gelmedi dunyaya.
Evet,
Peki bu benim icin neyi degistirecek. Bebegimi sevmeyecek miyim veya kabullenmeyecek miyi.m?

Tabii ki hayiiirrrrr.

O benim canimdan can.

Gunlerce agladim ya.

Ve esimle oturup konustuk ve bundan sonraki hicbir testi yaptirmama karari aaldık.

Ne 3lu ne 4lu.ne de şeker ...

Sadece ayrintili uultrasyona girdik. Cinsiyeti ni ogrenmek icin :))

Ve cok sukur nurtopu gibi bi sipamiz oldu.

Ic yanmalari ve reflu icin KIRMIZI ELMA yi siddetle tavsiye ederim. Gaviscon da iyi .
Ama ben ilac surup vs yanlisi degilim 2tane ilacim vardi onu bile zor ictim hamileyken. Elma hem kabizliginza iyi geliyor hemde midenizi rrahatlatiyor.

Reflusu olan arkadaslar.

Mumkun oldugunca sivi kati terayag kullanmayin . cunku sabah mesela patates kizartmasi bile yeseniz taaa gece mahfediyor sizi.

Bide yatmadan once cok fazla birsey yemeyin. Suyuda cok icip yatmayin. Yatmadan yarim saat once 1bardak su icin. Yoksa benim gibi su kusarsiniz :)

Dua edin arkadaslar. Yer gök dua ile. BBebeğinizle gecirdiginiz en guzel ve ozel anlar basladi. Simdi uzun bi yolculuk var onunuzde :))

Allah'ım hepinize guc kuvvet versin.

Insallah bi avazda kavusursunuz meleklerinize :KK66:

Canım Allah razı olsun senin gibi deneyimlerini paylaşıp bizi de bilgilendir nelerden . testler konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. Ben ikili yaptırmadım doktor 3lü yaparız dedi ama bakalım haftaya gideceğim. Oda içimden gelmiyor. Kesinlik arz eden tıbbi tahliller olsa neyse ama böyle riskli diye çıkpta 9ayı zindan etmesi de var. Rabbi m sağlık sıhhat versin. Çok teşekkürler canım.

Bendede oldu 2-3gün önce regl dönemlerimde genellikle regl sancısı çekiyorum belim kasıklarım fena ağrıyordu. Rahim genişlediği için de oluyormuş. Parol içince geçti. İnşallah seninde geçer Allah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Amin cnm sağolasın

İnşallah bende de yarar, çiğniyorum bakalım. İnternette yarım saat çiğneyin diyordu gerçi, siz nasıl çiğniyorsunuz? @Sebiss
Canım ben normalde sakız çiğnemeyi hiç sevmem, hemen çenem ağrır çünkü. Yarım saat süre tutup çiğnemiyorum şimdi de. Rahatsızlık hissi geçince veya arabada bulantım kesilince çıkarıp atıyorum hemen :KK48: keskin nane kokulular daha çok işe yaradı bende, inşallah sana da iyi gelmiştir.

Bu arada magnezyum konusu da geçmiş. Benim ağrılarım, kasılmalarım oluyordu kasık bölgemde. Bacağıma da her sabah kramp giriyordu. Doktor magnezyum verdi ağrın oldu mu hemen al diyerek, kullanması da çok kolay. Toz şeklinde ama suya değil direkt ağza dökülüyor, kendiliğinden eriyor.
Kramplar kesildi çok şükür. Diğer kasılma da eskisi gibi değil artık, olduğunda bi tane içiyorum hemen kesiliyor. İsmi "Diasporal Direkt"

Kuzum ya yıkadım. Valla iyi geldi. Ama sanki daha da coştu :))
ahhaha kurtları dökülmüştür sıpanın :-) maşallah korktuğun ve düşündüğüm gibi olmadı çok sevindim
@pinkstrap aydingelini aydingelini Kızlar nasılsınız ya bugünlerde çok hastayım hiç giremiyorum bebek hareketleri hissetmeye başladınız mı?
iyiyim canım gribi yeni atlattım bende çok şükür. daha bebişi hissetmedim hiç :KK12: c vitamini al bol bol boğazın ağrıyosada limonlu sıcak su iç o bana iyi geldi bide ıhlamur
Pekiiii 10 gün önce %90 erkek dediği bebeğe bu akşam %99 kız diyen doktoru napmalı bizim oğlanın pipisi düşmüşşşş ya ama hala tereddütlüyüm ben. Ben dün demiştim ama bide kız diyomuş diye:)
ahahha erkek istiyosan inşallah pipisi düştüğü yerden geri gelir :-)
Sağol canım. Nezle oldum ama baş ağrısı öldürüyor beni iki gündür zar zor parol içmeye razı oldum yoksa kafamı kesecektim :bicak: Sen de atlattın değil mi hastalık?
bana doktorum 6 saat arayla parol alabilirsin dedi dayanamıyosan iç canım sonrası daha beter oluyo
Aaaaaa aşk olsun burda baya kalabalığız :skandal:
biz afifeciğimin öğrencileriyiz canım ondan bizi etiketlemiştir ama beni dışladı pinkle kendisi şimdi :KK43::63:
aydingelini aydingelini ni etiket yapmana da gerek yoktu ben yeterdim, gelin o gelin yüzümüze güler arkadan kuyumuzu kazar:p
Ay çok midem yanıyor bugün:KK42: Dinsin diye yemediğim kalmadı Allah yardımcımız olsun.
maden suyu iç mide yanmasına maden suyu iyi geliyodu bende.
diğer konuda da küstüm seninle :63:
Hayırlı geceler kızlar her gece oku oku sayfalara yazmaya mecal kalmıyor artık:)) d vitamini konuşulmuş benimde 20lerde sağlık ocağındaki ebeye sordum dr ilaç vermedi diye içtiğin vitaminde vs de bulunur ondan vermeyebilir dedi ama dr soracağım tekrar. Bir de d vit eksikliği olanlar sizinde sırtınız ağrıyor mu ben ondan biliyorum ama emin değilim. @ysmnfth kıza dönmüş cinsiyeti bende bekliyorum merakla aslında muallakta kalmak da iyi kız olursa eşim biraz hayal kırıklığı yaşayacak gibi geliyor ama bende ne istediğimi bilmiyorum kız olursa daha mutlu olurum sankii 2 kız beni kesmedi
valla benim sırtım çok ağrıyo canım hatta yeğenlerime önceden sırtımı çiğnetirdim o sıra biraz iyi gelir sonra ağrı yine başlardı. gitmediğim doktor kalmamıştı zamanında ama bişey çıkmamıştı. hiç biride demedi ki d vitamininden kaynaklanır. demekki ondanmış o_O
Ahahah doğru dedin ben nasıl yaptım bu hatayı :KK48:Allah Allah bak bende de o yok maşallah diyeyim ne desem hemen bende de çıkıyor Yediğin bi şey mi yaktı acaba yoğurt falan mı geçiriyordu hiç de bilmem
heh sana da küstüm :63:

Pekiiii 10 gün önce %90 erkek dediği bebeğe bu akşam %99 kız diyen doktoru napmalı bizim oğlanın pipisi düşmüşşşş:-) ya ama hala tereddütlüyüm ben. Ben dün demiştim ama bide kız diyomuş diye:)
Eee tatlım bu hafta aynisını yaşadım..2 hafta kızim kızım diye sevdim, simdi erkeğe döndü..bende dumur oldum tabi ama oğluşum demeyede kolay alıştım hani..Sizin pipi bize gelmiş :-)

ahhaha kurtları dökülmüştür sıpanın :-) maşallah korktuğun ve düşündüğüm gibi olmadı çok sevindim

iyiyim canım gribi yeni atlattım bende çok şükür. daha bebişi hissetmedim hiç :KK12: c vitamini al bol bol boğazın ağrıyosada limonlu sıcak su iç o bana iyi geldi bide ıhlamur

ahahha erkek istiyosan inşallah pipisi düştüğü yerden geri gelir :-)

bana doktorum 6 saat arayla parol alabilirsin dedi dayanamıyosan iç canım sonrası daha beter oluyo

biz afifeciğimin öğrencileriyiz canım ondan bizi etiketlemiştir ama beni dışladı pinkle kendisi şimdi :KK43::63:

maden suyu iç mide yanmasına maden suyu iyi geliyodu bende.
diğer konuda da küstüm seninle :63:

valla benim sırtım çok ağrıyo canım hatta yeğenlerime önceden sırtımı çiğnetirdim o sıra biraz iyi gelir sonra ağrı yine başlardı. gitmediğim doktor kalmamıştı zamanında ama bişey çıkmamıştı. hiç biride demedi ki d vitamininden kaynaklanır. demekki ondanmış o_O

heh sana da küstüm :63:
Benim de sürekli olurdu d vit yükselince geçiyor yada hafifliyor ama şu sıra sanki iyice arttı ağrılarım haftaya kontrol var test yaptırayım düşmüş olabilir iyice Allah şifalar versin canım

Canım Allah razı olsun senin gibi deneyimlerini paylaşıp bizi de bilgilendir nelerden . testler konusunda bende aynı şeyi düşünüyorum. Ben ikili yaptırmadım doktor 3lü yaparız dedi ama bakalım haftaya gideceğim. Oda içimden gelmiyor. Kesinlik arz eden tıbbi tahliller olsa neyse ama böyle riskli diye çıkpta 9ayı zindan etmesi de var. Rabbi m sağlık sıhhat versin. Çok teşekkürler canım.
2li yaptirmadiysan 3 lu hiç yaptırma. Benim 2li normal çıktığı halde 3lü riskli çıktı. Yaptırıp boşuna can sıkmaya gerek yok bence.

Back
X