2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Aşılara neden karşısınız?
Tetanoz bulaşabilir doğum sırasında falan
Riske atmaya gerek var mı?

Doktor bana bulantı bilekliği önerdi
Kullanan var mı?
Alıp denemeyi düşünüyorum

Aşılara neden karşısınız?
Tetanoz bulaşabilir doğum sırasında falan
Riske atmaya gerek var mı?

Doktor bana bulantı bilekliği önerdi
Kullanan var mı?
Alıp denemeyi düşünüyorum
Valla doktorların çoğunun kendi bebeklerine aşı yaptirmadiklarini söylüyorlar. Ben kesinlikle karşıyım demiyorum ama kararsızım faydalı mi yoksa faydasından daha çok zararı mı var emin değilim.

Valla doktorların çoğunun kendi bebeklerine aşı yaptirmadiklarini söylüyorlar. Ben kesinlikle karşıyım demiyorum ama kararsızım faydalı mi yoksa faydasından daha çok zararı mı var emin değilim.

Ben normalde de olmuştum 6-7 sene önce tetanoz aşısı
Bi zararını görmedim tüm aşıları yaptırmayı düşünüyorum. Kar zarar hesabı yapınca bana daha karlı geliyor.

Ben hemşire çocuğuyum ilk aşılar hep bize yapıldı, olmadığım aşı yok. Kim söylüyor? Neye göre söylüyor? İnternette bütün aşıların içerikleri var araştırın nasıl bir zararı olabileceğini kendiniz hesaplayın. Amaçları insanları kışkırtmak olanları dikkate almayın. Ciddi bir kızamık salgını bizi bekliyor çünkü büyük oranda kızamık aşısı yaptırmayan olmuş. Düşünün bu zamanda, kızamıktan bebek ölümleri vercez.
Tetenoz aşısının yapılmasının sebebi ameliyat sırasında steril olmayan bir aletle kesip biçerlerse hastalığı kapmayalım, hastane ortamı bile olsa güvenilmiyor ki. Yine kendi elinizde istemiyorsanız yapılmıyor zorunlu aşı değil.
Sağlık Ocağına kayıt mecburi, doktorun şikayet etmesi halinde ceza alabiliyormuşuz.

Kayıt yapmanız lazim sonuçta devlet politikası bu. Gebeliginiz boyunca kalp atışı için çağıracaklar kilo kontrolü ve arada tahlil yapacaklar saglik ocağında. Doğum sonrasında da bebeğinizin asilari boy ve kilo kontrolü için takip edecekler. Arıyorlar zaten gecikip gidemeyince. Tetanoz aşısı da yapilacak. Ilkinde olmuştum doğumdan sonra 2 kez daha oldum şimdi süreç nasıl işler bilmiyorum ama zaten cagirirlar

Aşı konusunda da ispatlanmis bir durum yok günümüzde hersey icerik olarak kötü. Civa orani icin deniyor ama yediklerimizden aldigimiz civa daha yüksek. Ya da aşıya tepki gosterip sac boyayan var aynı şey aslında. Suriyeli bir sürü insan var ulkemizde çocukların bir cogu kayitsiz ve durmadan çoğalıyorlar ne aşı ne saglik takibi. Son 2 senedir okullarsa gormedigimiz enfeksiyonel tonla hastalik gördük . Su ortamda kar zarar dengesi guduyorum. Cocugumun asilarini yaptırdım Allah izin verirse ikincisinin de oyle olacak. Siz aşı ile korunmayan birinde kizamik senaryosunu hic gördünüz mu? Direk beyni etkiliyor ... Otizm günümüzün sorunudur evet ama ben aşıların tek suçlu olduğunu düşünmüyorum . Annenin beslenmesi stresi aldığı kimyasallar kötü beslenme herşey....

Şimdi merakımdan soruyorum cnm bnmki tüp bebek 1 mayıs 2017de dollendiler.26 şubatta transfer edildi cin takvimi yumurtlama takvimi neye göre bakacam çok bilinmetekli denklem gibiyim

Ya kızlar benim salı gününden beri baş ağrım geçmiyo. Uyuyorum ağrıyla uyanıyorum ağrıyla. Ne yapıcam, migrenim tutarsa ne yaparım diye korkuyorum
Ayy Allah korusun mihren deme. İki gün önce serumla son buldu ancak baş ağrım. İnşaAllah seninki geçer.

Hanimlar bana saglik ocagi 2 asi olacaksiniz dedi 20 ve 24. Haftalar ama dr um 1 kez yaptiriyorum dedi kafam karisti tek doz asi yeterli olur mu acaba

Hanimlar bana saglik ocagi 2 asi olacaksiniz dedi 20 ve 24. Haftalar ama dr um 1 kez yaptiriyorum dedi kafam karisti tek doz asi yeterli olur mu acaba
Aslında 5 doz yapılıyor, ben 3. dozu da yaptırmak istiyordum, doğumdan sonraya denk geliyor, Çağırdığı ayı kaçırdım şimdi yaparlarsa 3. yü de istiyorum.
Her doz belli bir sene koruma sağlıyor diye biliyorum. En sağlıklı bilgiyi Ebe verir yeterliyse yaptırmazsınız.

Son düzenleme:
Ben bu devirde hala çocuğuna asi yaptırmak istemeyen anne duyunca çok sasiriyorum.Hem kendi çocuğunu hem de bizimkileri ateşe atıyorlar.Zaten Suriyelilerin çocuklarını asi yaptirmamasindan dolayı bı ton hastalıkla uğraşıyoruz.Allah akıl fikir versin,ne diyeyim

Peki bir de bacak bacak üstüne atmayın diyorlar o ne kadar doğru?
Canım normalde kan dolaşımını etkilediği için önerilmiyor hamilelijte varis oluşumuna daha yatkın olduğumuz için daha daha dikkatli olmalıyız

Benim bildiğimde 5 doz yapılınca belli bi süre yeterli geliyor ben ikinci gebeliğinde doğum sonrasıda gidip yaptırıp tamamlamıştım ama üzerinden 8 sene geçti şimdi ne derler gidince soracam

Aynen aynen düzenledim bende, toplamda 5ti, yaştan dolayı 2 den fazla doğum yapmam planlamasıyla 3 doz yaptırmak istiyordum zamanını kaçırdım, yapmıyorlarmış zamanı geçince.

Canim arkadasinda dedigi gibi sen kendini düsünmezsen kimse seni düsünmez. bende insanlari kiramam is yapmayana kalk bana yardim et fln diyemem veya evime gelmek isteyene gelme diyemem. o yuzden pembe yalanlar soyluyorum. Aslinda cok belirtisiz bi hamilelik geciriyorum. Mide bulantisi kasik agrisi fln hic bi sikayetim yok. ama bunu sadece ben biliyorum. Yeri gelince midem cok kötü diyip yatiyorum. Napiyim Allah affetsin bebegimi korumaya calisiyorum soncta. Sende öyle tersleyemiyosan azicik hasta numarasi yapabilirsin :)

Ya kızlar benim salı gününden beri baş ağrım geçmiyo. Uyuyorum ağrıyla uyanıyorum ağrıyla. Ne yapıcam, migrenim tutarsa ne yaparım diye korkuyorum
Susuz kaliyo olabilirmisin. Benimde bazen cok agriyo su icince biraz toparliyo. Bide ben viks suruyorum cok kötüysem

Kontrolümüz vardı bugün 11+2 olmuşuz elleri Ayakları oluşmuş hiç durmuyordu yerinde kıpır kıpır haftaya 2li için gideceğiz erkek gibi dedi kesin olmamakla birlikte dedi bakalım doğru çıkacak mı tahminimiz dedi

Ben doktora sordum. Bana dediki olduda sezeryan yapmamiz gerekirse kullanilan nester bicak gbi seylerden hastalik kapma olasiligi cok yuksekmis. Asinin hasta yapan kismini sen aliyosun antikorlar bebegine gidiyo dedi bebegine hic zarari yok dedi. Bizim saglik ocagindaki ebe de hamile oda yaptirmis.

Şimdi merakımdan soruyorum cnm bnmki tüp bebek 1 mayıs 2017de dollendiler.26 şubatta transfer edildi cin takvimi yumurtlama takvimi neye göre bakacam çok bilinmetekli denklem gibiyim
Canim yumurtlama takvimi x kromozomların yavaş ve uzun ömürlü olmasını, y kromozomlarının hızlı ve kısa ömürlü olması ilkesine göre ayarlanıyor. Tüp bebekte spermler rastgele seçilip yumurtalarla birleştirildiği için yumurtlama takvimine göre bakmak anlamsız olur.
Çok takvimine göre de hamile kaldığın ay baz alınır onda da yumurta toplama günün bakabilirsin sanırım:)

CAnım şimdi nasılsın ben dün giremedim çok merak ettim inşaallah sen de de bebişindede bi sorun yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…