2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlaarr nasılsınız?? Allahıma çok şükür bugün daha enerjiğim, mesajlarımı bilenler bilir, bulantı baş dönmesi ve kusmadan dolayı sürünüyordum en son.. Bir de kanamam vardı, raporluydum. Çok şükür geçen cts den beridir kanamam olmadı bir daha. Progestana devam tabi Yarın da işbaşı yapıyorum, ama telafi dersi de koydular bakalım yarın tam 12 saat dersim var. Bana dua edin de dayanabileyim, çok gözümde büyüdü çünkü :/

Aaa çok ilginç. Koca hastane tavır mı yapıyomuş:)
:) Bilmiyorum ki, birebir devlet hastanesine böyle bir durum var mı diye sormadım ama yaşayanların anlattığı öyle (insanlarımızın abartma huyuda var tabi) tam muhabbeti hatırlamıyorum ama daha önceki gebeliğimde Ebe bana devlet hastanesine mutlaka giriş yapman gerekiyor, muayene olmasan da git kayıt yaptır falan demişti, niyeydi o kadar ısrar hatırlamıyorum.

Son düzenleme:
Ben de bir hastane uygulamasından daha bahsedeyim o halde. Mesela bugün bir kadın doğumcuya gittiniz muayeninizi oldunuz, ama beğenmediniz ertesi gün başkasına muayene olurum diye düşündünüz. İşte bu da yasakmış.. aradan 10 gün geçmeyen aynı hastanede aynı birimde yani misal kadın doğumda başka bir doktora muayene olamıyorsunuz. aklınızda bulunsun kızlar. Bizzat başıma geldi oradan biliyorum.

Devlet için mi geçerli? Doktoru değiştirsem mi diye düşünüyordum da

Devlet için mi geçerli? Doktoru değiştirsem mi diye düşünüyordum da
Özel hastanede geçerli canım, geçmek istediğin doktor sgk dan ödeme alamıyormuş çünkü . Hani 10 hün içinde 2. kontrol ücretsiz ya kanunen ondan. Ama devlette geçerli mi bilmiyorum. Aa dur bak senin için araştırdım. Evet devlette de geçerliymiş bak hatta şöyle bir link var:

http://www.ensonhaber.com/alamayacagi-ucreti-dusunen-doktor-hastayi-muayene-etmedi.html

Çok teşekkür ederim. Hastanın doktor seçme hakkı varken, saçma bir yasak yapmışlar

Valla saglık ocagına kayıdım yapıldı kan testlerimi orda yaptırdım ama devlet hastanesine gitmedim hiç . Zaten calışmcalışma saatlerim uygun degil belki okullar kapanınca haziran temmuz gibi giderim.Ben bu arada yolumu buldum ya daha yemek yemiycem sadece kahvaltı etcem. Haftalardır hem bulantı hem yanma uyku uyumaz oldum. İki gündür kahvaltı ediyorum yanmam durdu agrım azaldı sadece bulantım kaldi

Ben coraspinde kullanmıyorum canım hiçbir şey kullanmıyorum yani önümüzdeki hafta Cerrahpaşa dan randevu ayarladım bakalım o dr ne diyecek birde coraspini doğuma kadar mı kullanıcaksın

Canım aile hekimliğine gidip orada dosya açtırıyoruz kan tahlillerimizde orada yaptırdık bu yeterli değilmi acaba

Canım aile hekimliğine gidip orada dosya açtırıyoruz kan tahlillerimizde orada yaptırdık bu yeterli değilmi acaba
Aile Hekimliği ayrı, Devlet Hastanesine de kayıt yaptır demişti Ebe bana. Sen yine de kendi Ebene de bir sor, ben duyunca önlem olarak gittim direkt, araştırmadım doğruluğunu.

Gerçektende var böyle bişey devlet hastanelerinde maalesef. Benim bildiğim 2 devlet hastanesinde 20. Haftaya kadar gitmen gerekiyor yoksa kabul etmiyorlar bu acil doğum dahi olsa

Gerçektende var böyle bişey devlet hastanelerinde maalesef. Benim bildiğim 2 devlet hastanesinde 20. Haftaya kadar gitmen gerekiyor yoksa kabul etmiyorlar bu acil doğum dahi olsa
Ben duyduğum zaman önlem olarak gitmiştim, gerçekten de planladığım gibi olmadı ve doğum için Devlet Hastanesine gitmek zorunda kaldım. Zaten kaydım olduğu için yaşanılabilecek sıkıntıları yaşamadım.

Ben coraspinde kullanmıyorum canım hiçbir şey kullanmıyorum yani önümüzdeki hafta Cerrahpaşa dan randevu ayarladım bakalım o dr ne diyecek birde coraspini doğuma kadar mı kullanıcaksın
Bana da test yapılmadı 3.gebelik kalbi durumca küçük kızıma hamileyken iğne ve coraspinle jel le geçirdim. Dr değiştirdim ilk kızımda hiç iğne jel kullanmadan olunca bunda da gerek görmedi dr bende kullanmıyorum yani bu gebelikte dr kontrollerine korkarak gidiyorum

Bende de tam tersi bu geçtiğimiz hafta kadın doğumdan randevu aldım gittim tahlil istedi iki gün sonrda gel sonuçlara bakarız dedi gittim kontrol için aynı doktora değilde başka bir doktora gönderdiler ben diğer doktora gitmek istiyorum dediğimde kusura bakmayın hasta sayısına göre yönlendirme yapıyoruz onun sayısı doldu dediler şok oldum resmen böyle bir saçmalık olabilirmi çok saçma bana denk gelen doktorda iki cümleyi bir araya getiremiyordu resmen sanırım yabancıydi Türkçesi çok azdı kendi ülkemizde derdimizi anlatacağımız doktor sayısı bile azaldı

Hastanede çalıştığım için bu konuya açıklık getireyim. Girişler 11. Gün kapanmış oluyor, bu yüzden 11. Gün olmadan başka doktora giremezsin. Diğer bölümler için de bu kural geçerli. Özel hastanelerde de durum bu. Sevkin 10 gün boyunca açık ve durup dururken kapatılamaz. Özel hastanede 10 günün dolmadan tekrar muayne olacaksan muayene ücreti ödemezsin, tahlil isterlerse ödersin.

Kendini neden bu kadar kötü hissediyorum ben yaa.. Bulantı başağrısı bunlar yüzünden mi kendime gelemiyorum anlamadım. Canım hiçbir şey istemiyor içimde felaket bir sıkıntı. Geçecek dedikçe daha beter oluyor. Bu gece kıvrana kıvrana uyumak 3ü buldu. Sabahın altısında da ayakkandım. içim o kadar daralıyor ki ne yapacağımı şaşırdım (

Bence hormonların etkisidir. Ben de midem bulandıkça kendimi hasta gibi hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…