2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Oo kaç sayfa olmuş, neler konuşmuşsunuz, şimdi okudum hepsini 🤭

Bez bırakmaya çalışanlara da emmeyi bırakmaya çalışanlara da bol sabır diliyorum 🤭

Bizde de aynı telaşlar var. Ben emzirmeyi kesmek istemiyorum ama geçenlerde rahatsızlandım, doktora gittim. Karaciğer enzimleri çok yükselmiş, büyüme ve yağlanma varmış, çok uzun yıllarda olan bir şeymiş ama nasıl olduysa bende corona öncesi 4-5ay önceki tahliller bile çok çok iyiydi. Neyse sonuç olarak doktor sütten kesmemi, kendime bakmam gerektiğini, yorulmamam gerektiğini vs söyledi. 6ay çok iyi bakacaksın kendine, geri döndürme şansımız olabilir dedi. Ben o sıra sütten kesme düşüncesine bile dayanamıyordum ama şimdi şimdi kendimi hazırlamaya başladım.. Önce bi bezi bıraktırmayı deneyelim, belki o süreçte emmeye ihtiyaç duyar diyorum sadece. Hem o sırada da artık iyice hazır olurum ben de.
Geçmiş olsun. Kolay gelsin inşallah sıkıntı çekmeden halledersiniz

Oo kaç sayfa olmuş, neler konuşmuşsunuz, şimdi okudum hepsini 🤭

Bez bırakmaya çalışanlara da emmeyi bırakmaya çalışanlara da bol sabır diliyorum 🤭

Bizde de aynı telaşlar var. Ben emzirmeyi kesmek istemiyorum ama geçenlerde rahatsızlandım, doktora gittim. Karaciğer enzimleri çok yükselmiş, büyüme ve yağlanma varmış, çok uzun yıllarda olan bir şeymiş ama nasıl olduysa bende corona öncesi 4-5ay önceki tahliller bile çok çok iyiydi. Neyse sonuç olarak doktor sütten kesmemi, kendime bakmam gerektiğini, yorulmamam gerektiğini vs söyledi. 6ay çok iyi bakacaksın kendine, geri döndürme şansımız olabilir dedi. Ben o sıra sütten kesme düşüncesine bile dayanamıyordum ama şimdi şimdi kendimi hazırlamaya başladım.. Önce bi bezi bıraktırmayı deneyelim, belki o süreçte emmeye ihtiyaç duyar diyorum sadece. Hem o sırada da artık iyice hazır olurum ben de.
bence emmeyi bırakmak bezden kolay
çok geçmiş olsun canım

bence emmeyi bırakmak bezden kolay
çok geçmiş olsun canım
Sanırım ben bırakamıyorum canım. Gece emmesini kesmek için karar verdim 1-2ay önce ve kestim direkt. Önce annenin karar vermesi lazım bence sütten keserken.

Bezde de bebeğin hazır olması lazım anneden önce. Belirtilerini görüyorum Betülde. Lazımlıktan korkuyordu bi ama onu da lazımlığa sticker yapıştırdık beraber, öyle aştık 🤭

merhaba 19.5 aylık oldu benimki de.
kilo hala 8.9 falan :KK70: boy da 76-77 cm kadar.
kelimeler tek tek genelde. bazı renkleri söylüyor (mor ve pembe), hamur, hello, babam, annem, gel, al, mama falan bu tür kelimeleri var.
kreşe gidiyor bu aralar.
gece beslenmesini 1 hafta önce kestim. uyanmayacak dediler ama hep uyanıyor ben çözemedim.
1 yaşından beri yürüyor düşme vs. yok,
kendi başına kaydırağa tırmanıp kayabiliyor mesela, bu konularda iyi.
dans etmeyi ve şarkıları çok seviyor.
kalemle, resimle hiç işi yok. kaç çeşit boya aldım ama sevmiyor boya yapmayı.
genel olarak uyumlu ama tersi de çok fena.
Oğlum 5 yaşında kardeşi olduğunda hala uyaniyordu:) 6 yastan sonra uyanmaz oldu. O yuzden 2cide daha kabullenmis yaklasiyirum duruma :))

Benim avantajım zaten kakasını lazımlığa yapmaya alışık olmasıydı. Yani tuvaletini yapması gereken yeri biliyordu. Üstüne yapacak illa ki. Hani ben onu da beklemiyordum olmayacak galiba demeye başlamıştım. Ama ilerleyen günlerde o demese de sık sık tuvalete oturttum, bazen direndi oturmamaya. O altına kaçırmadan, onun söylemesini beklemeden mesaneyi boşaltmak da işe yarıyor. İlk günler istisnasız altına kaçırdı. Hiç söylemedi. Sonra alıştı. Mesela dün trafikte çişim var sesi çıkardı. Yanımda bez taşıyordum ne olur nolmaz diye, bağlamak istedim ortalığı yıktı. Bir şekilde oyaladım farkında olmadan bağladım bezi. Arabadan inince tuvalete gittik, meğer beze yapmamış. Bazı arkadaşlarım bizden 1 yaş büyük oldukları halde geceleri bez bağlıyorlarmış. Benim gece beze ihtiyacım da olmadı. Sözde gece ıslatması azalınca bezi bırakma zamanı sinyali sayılıyormuş, bizde sabahki bezlerde dolu dolu oluyordu.

Oğlumda dışarısı için potette kullanmıştım seyyar lazimlik .cok işimizi gördü her yolculukta aldık yanımıza. Tuvalet temizmi pismi derdi yasamadik. Tavsiye ederim.
Ben de ikinci çocuk düşünmüyorum, hiç düşünmedim neden pişman olayım ki tam bana göre bi çocuğum var :) hedefim ona biraz mal mülk para bırakabilmek, böylece hayallerini gerçekleştirebilmek için daha cesaretli olabilir. Birden fazla çocukla bunları eşit ve istediğim oranda gerçekleştiremem.
Ayrıca bir daha hamile kalmayacak olmaktan, bir kaç yıl içinde hayatımızın daha çok düzene girip kendime daha çok vakit ayırabilecek olmaktan, tekrar emzirmemek düşüncesinden çok memnunum :)
Bende hiç düşünmüyordum. Ama.bi şekilde kendimi 2 çocuklu buldum. :)) tam rahatlamıştım tekrar başa sardım.aralari 5 yaş. Hamilelikten zaten hep nefret ettim:)) emzirmekte yazin cok boktan gercekten :)) birde memeler sonmus balon gibi kaliyor emzirmeden sonra. Acikcasi 2 cocuk maddi manevi daha zor ama farkli bir keyfi var. Kardes olsun die cocuk yapmakta dogru gelmiyor bana. Neden 1 cocugum daha olsun degilde kardes olsun kardessiz olmaz belki birbirlerini sevmeyecekler. Ben acikcasi 2 durumunda pismanligi olacagini dusunmuyorum. 2..bir cocuk dunyaya gelmemişken onun eksikliğinin yasanacagini dusunmuyorim. Kimseninde ay ben cok rahat ve eksigim die 2. Cocuk yaptigini da dusunmuyorum:) biraz kardes baskisi biraz kendi istek ve arzularimiz belirlio bu durumu. Yaptiktan sonrada ne kadar zor olsada neden yaptim demio insan seviliyo cunku sipalar :))
E="sPatz, post: 64517407, member: 138425"]
Bizimki de aynı canım. Salondaki sehpayı kenara çekmiştik ona oyun alanı olsun diye, şimdi gidiyo sehpaya tırmanıyor, ordan koltuğa atlıyor. küçük sandalye masa aldım ona , sandalye yerine masaya çıkmayı tercih ediyor. Yatak, dolap, tuvalet her yer tırmanmalık bir şey onun için. Umarım bu hevesleri bir an önce geçer,aklım gidiyor vallahi.
[/QUOTE]
Oglum bu kadarken o küçük masada karşılıklı oturur etkinlik yapardık kızım saniye oturmuo o sandalyede sürekli sandalyeleri bi yerlere taşıyıp üstüne çıkma.masalarin koltukların tepelerinde gezme sokakta asla el tutmama gibi huyları var. Umarim yakin zamanda gecer cunku cok yorucu

Oğlum 5 yaşında kardeşi olduğunda hala uyaniyordu:) 6 yastan sonra uyanmaz oldu. O yuzden 2cide daha kabullenmis yaklasiyirum duruma :))

Oğlumda dışarısı için potette kullanmıştım seyyar lazimlik .cok işimizi gördü her yolculukta aldık yanımıza. Tuvalet temizmi pismi derdi yasamadik. Tavsiye ederim.

Bende hiç düşünmüyordum. Ama.bi şekilde kendimi 2 çocuklu buldum. :)) tam rahatlamıştım tekrar başa sardım.aralari 5 yaş. Hamilelikten zaten hep nefret ettim:)) emzirmekte yazin cok boktan gercekten :)) birde memeler sonmus balon gibi kaliyor emzirmeden sonra. Acikcasi 2 cocuk maddi manevi daha zor ama farkli bir keyfi var. Kardes olsun die cocuk yapmakta dogru gelmiyor bana. Neden 1 cocugum daha olsun degilde kardes olsun kardessiz olmaz belki birbirlerini sevmeyecekler. Ben acikcasi 2 durumunda pismanligi olacagini dusunmuyorum. 2..bir cocuk dunyaya gelmemişken onun eksikliğinin yasanacagini dusunmuyorim. Kimseninde ay ben cok rahat ve eksigim die 2. Cocuk yaptigini da dusunmuyorum:) biraz kardes baskisi biraz kendi istek ve arzularimiz belirlio bu durumu. Yaptiktan sonrada ne kadar zor olsada neden yaptim demio insan seviliyo cunku sipalar :))
E="sPatz, post: 64517407, member: 138425"]
Bizimki de aynı canım. Salondaki sehpayı kenara çekmiştik ona oyun alanı olsun diye, şimdi gidiyo sehpaya tırmanıyor, ordan koltuğa atlıyor. küçük sandalye masa aldım ona , sandalye yerine masaya çıkmayı tercih ediyor. Yatak, dolap, tuvalet her yer tırmanmalık bir şey onun için. Umarım bu hevesleri bir an önce geçer,aklım gidiyor vallahi.

Tabiki ya yapınca sevilmez mi 2. Bebekler de :)
Ben hiç çocuğum yokken eksiklik hissetmiyodum. 1 tane varken de 2. Nin eksikliğini hissetmiyorum. Sağlıkla büyütelim de kaç tane olursa olsun. Önemli olan bu :)

Bexsero nun son dozundan sonra çok ağladı basmak istemedi canı yanıyor diğer dozlarda çok sorun yaşamadık başına gelen oldu mu
Bexero 3 doz yaptırdık, 3ünde de sıkıntı yaşadık biz.
24 saat huysuzluğu sürüyordu, çok ağlıyordu. Ve bacağı ağrıyordu, o tarafına dönemiyordu. Gece bile oraya dönmeye çalışınca ağrıdan inliyordu. Bexero ağır bir aşı, bunlar beklenen yan etkiler. Sizinkiler de umarım hemen geçer!

Bexero 3 doz yaptırdık, 3ünde de sıkıntı yaşadık biz.
24 saat huysuzluğu sürüyordu, çok ağlıyordu. Ve bacağı ağrıyordu, o tarafına dönemiyordu. Gece bile oraya dönmeye çalışınca ağrıdan inliyordu. Bexero ağır bir aşı, bunlar beklenen yan etkiler. Sizinkiler de umarım hemen geçer!
Teşekkür ederim çok daha iyi çok şükür 🤲🥳🤩

Bez ve meme bırakanlara kolaylıklar diliyorum ☺️
2.bebek ile ilgili de ilki sizden bagimsizlasmadan kesinlikle düşünmeyin derim. Benimkilerin arası 29 ay. Simdilerde çok şükür kanka oldular ama özellikle hamilelik ve lohusalık dönemi çok zordu. 1 sene daha sonra olsa herşey daha kolay olacakti diye düşünüyorum...

Bez ve meme bırakanlara kolaylıklar diliyorum ☺
2.bebek ile ilgili de ilki sizden bagimsizlasmadan kesinlikle düşünmeyin derim. Benimkilerin arası 29 ay. Simdilerde çok şükür kanka oldular ama özellikle hamilelik ve lohusalık dönemi çok zordu. 1 sene daha sonra olsa herşey daha kolay olacakti diye düşünüyorum...

Meme delisi olmayan kziim bu aralar meme diye ağlıyor aşırı ısrar ediyor 😏 elinden gelse babasını bile emecek o derece 🙈

Meme delisi olmayan kziim bu aralar meme diye ağlıyor aşırı ısrar ediyor 😏 elinden gelse babasını bile emecek o derece 🙈

Allah kolaylık versin canım ben ramazandan önce memeyi günde 2 ye indirdim nadiren 3 veriyorum. Tabi hastalık ve diş dönemlerinde yine memeye düşüyor ama sonra tekrar düzene giriyor. Azaltmaya karar verdikten sonra 3 gün boyunca hiç oturmadim diyebilirim. Oturduğum an meme diye saldıran bir çocuktu. Bazen o kadar uzun süre emiyordu ki memeyi koparıp eline veresim geliyordu :KK70:
İlk 3 gün zor oldu ama sonra alıştı. Meme dedikçe ağzına biseler tıktım :p memeyi hatırlamasın diye kapalı giyindim. Bir de konuştum sen artık abi oldun abiler gibi yemek yiyeceksin memeyi baba gelince vereceğim ya da uyumadan önce verecegim falan şeklinde. İlk üç gün baya ağladı ama sonrasinda kucağıma gelip meme diyordu ben de biz senle ne konuştuk yusuf diyordum Abi? Deyip gidiyordu :KK70:
şimdi de sabah ilk uyanınca doya doya emziriyorum bir de gece uyutmadan emziriyorum. Hatta bazen akşam çok yediyse meme teklif edince istemiyor emmeden uyuyor.

Allah kolaylık versin canım ben ramazandan önce memeyi günde 2 ye indirdim nadiren 3 veriyorum. Tabi hastalık ve diş dönemlerinde yine memeye düşüyor ama sonra tekrar düzene giriyor. Azaltmaya karar verdikten sonra 3 gün boyunca hiç oturmadim diyebilirim. Oturduğum an meme diye saldıran bir çocuktu. Bazen o kadar uzun süre emiyordu ki memeyi koparıp eline veresim geliyordu :KK70:
İlk 3 gün zor oldu ama sonra alıştı. Meme dedikçe ağzına biseler tıktım :p memeyi hatırlamasın diye kapalı giyindim. Bir de konuştum sen artık abi oldun abiler gibi yemek yiyeceksin memeyi baba gelince vereceğim ya da uyumadan önce verecegim falan şeklinde. İlk üç gün baya ağladı ama sonrasinda kucağıma gelip meme diyordu ben de biz senle ne konuştuk yusuf diyordum Abi? Deyip gidiyordu :KK70:
şimdi de sabah ilk uyanınca doya doya emziriyorum bir de gece uyutmadan emziriyorum. Hatta bazen akşam çok yediyse meme teklif edince istemiyor emmeden uyuyor.

Çalıştığım günler isim bitince emziriyordum bir de uyuyunca çok nadir arada sabah veya akşam veriyordum.ama 2 haftadır izinli olduğum gunler krize giriyor 😬😬😬😬 bazen ikna ediyorum süt bitti gelince sana vericem diye 🙈 ama bazen de işlemiyor bu laflar 🙈 bir de hanfendi emiyor emiyor bırakinca da diğeri diyip gülüyor 😁😁

Bez ve meme bırakanlara kolaylıklar diliyorum ☺
Ama işte sende de ilgi alanları yakın şuan büyük 7 yaşında küçük 2ye yakın. Küçük büyüğe hiç özel alan bırakmio yada büyükle biseyler yapmamıza izin vermio dolayısıyla büyük bu durumdan şikayetçi:)) büyükle kutu oyunu oynardık puzzle maket falan yapardık hiç birini yapamıyoruz. Izin vermio küçük zilli. Ilk zamanları daha kolaydı benim.icin kız ayaklaninca zorlaştı. Geçen bi arkadaşım bebeğinin videosunu atmış 3 aylık. Oğlum dioki anne baksana ne güzel hep yatio keşke bizimki de hep böyle kalsaydi:)))

Ama işte sende de ilgi alanları yakın şuan büyük 7 yaşında küçük 2ye yakın. Küçük büyüğe hiç özel alan bırakmio yada büyükle biseyler yapmamıza izin vermio dolayısıyla büyük bu durumdan şikayetçi:)) büyükle kutu oyunu oynardık puzzle maket falan yapardık hiç birini yapamıyoruz. Izin vermio küçük zilli. Ilk zamanları daha kolaydı benim.icin kız ayaklaninca zorlaştı. Geçen bi arkadaşım bebeğinin videosunu atmış 3 aylık. Oğlum dioki anne baksana ne güzel hep yatio keşke bizimki de hep böyle kalsaydi:)))

5 yaş farkı çok gerçekten canım en ideali 3bucuk-4 yaş fark olması bence. Bizim minnos da büyüğe rahat vermiyor yaptığı legolari bozuyor 🙈 geçen büyüğe dedim ki sen evde sıkılıyordun keşke bir kardeşim olsa diyordun Allah da sana kardeş verdi. Bana cevap olarak dedi ki ama ben logolarımı bozan cekmecelerimi döken bir kardeş istememiştim ki🤣

5 yaş farkı çok gerçekten canım en ideali 3bucuk-4 yaş fark olması bence. Bizim minnos da büyüğe rahat vermiyor yaptığı legolari bozuyor 🙈 geçen büyüğe dedim ki sen evde sıkılıyordun keşke bir kardeşim olsa diyordun Allah da sana kardeş verdi. Bana cevap olarak dedi ki ama ben logolarımı bozan cekmecelerimi döken bir kardeş istememiştim ki🤣
😬😬😬😬 Laflara gel 😀😀😀😀

Kızlar gunaydinn. Dün çalışıyorum diye annemdeydi kızim.aksam üzeri yanına gidince normalde emzirirdim dün emzirmedim.uyuma vakti gelince istedi meme. Memede süt bitti bak yok falan dedim nasıl ısrarcı anlatamam 😬 neyse sonra verdim ama bak yok hadi bırak dedim bıraktı ve uyudu 🙈 sabaha karşı yine istedi yine aynı yöntemi yaptım bırakıp uyudu.ama sonra kalktı süt istedi verdim (ara ara süt içip uyuyor sabahları)
İlk gece fena değildi.bakalim bugün evde ben moladayken meme krizi tutacak mı 🙈(evden çalışıyorum)

Memeyi bırakmaya çalışan arkadaşlar siz memeye muadil ne veriyorsunuz 🙈

Bu arada vicdanen rahatsızim vermiyorum diye 🙈🙈

X