2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Canımm boğazı kurumamasına dikkat et buharla odayı , ben öksürdükçe bir damla su verdim, ayağının altına limon sürebilirsin , bolca emzir bi de geçmişr olsun

Sağolun kızlar sık sık emziriyorum. Arada öksürüyor yoğun bir öksürük yok şimdilik. Takip ediyorum bakalım duruma göre acile gidicez. Su vermeye başladım ilk defa içiyor ama çok sevdi :)

Bugün ek gıdaya başladık 1 tatlı kaşığı yoğurtla yarında yoğurtla devam bu hafta hep yoğurt tabi alerjik bir reaksiyon vermezse sonra kabakla devam edeceğim inşallah 5 ay 6 günlüğüz bu arada

Çok sevindim canım. Boncuk düğünlerde mi şimdi :)

Sağolun kızlar sık sık emziriyorum. Arada öksürüyor yoğun bir öksürük yok şimdilik. Takip ediyorum bakalım duruma göre acile gidicez. Su vermeye başladım ilk defa içiyor ama çok sevdi :)
Allah şifa versin canım tekrardan.

Bugün ek gıdaya başladık 1 tatlı kaşığı yoğurtla yarında yoğurtla devam bu hafta hep yoğurt tabi alerjik bir reaksiyon vermezse sonra kabakla devam edeceğim inşallah 5 ay 6 günlüğüz bu arada
Haydi iştahı bol olsun inşallah. Bana bu ek gıdaya başlama zor geliyor. Kaşığa alışsın diye damlalarını kaşıkla vermeye başladım. Bu ay biberon mamasını kaşıkla bir iki veririm. Biz de 5 aylık olacağız birkaç güne.

Kızlar ek gıdaya başladı mi geneli, biz de 5 aylık olduk ama 6 ay bitince başlanıyor diye biliyorum benimki sadece anne sütü alıyor 1 ay daha beklemeyi düşünüyorum yanlış mi yapmış olurum
5 ay 18 gunluguz. Anne sütü+mama devam ediyoruz.doktorumuz 6.ayda başlayacağız dedi.esim ve annemler arada yoğurt elma falan tattiriyorlar onun dışında kaşık kaşık verdiğimiz bir şey yok canım.

Canım dün yaptığını bugün de verdin mi yoksa yeniden mı yaptin? Biz de 6 aya yaklaşıyoruz az kaldı ustesinden gelemicekmisim geliyor
Bir şey danisacagim canım.3 gün kuralı deniyor ya mesela ilk 3 gün sadece yoğurt.baktik alerji yok.sonraki 3 gün sebze falan verdiğimizde yanına yoğurt verebiliyor muyuz yoksa sadece sebze mı?

Ben de her şeyi koştur koştur yapıyorum eşim işteyken lavaboya bile nasıl gidip geldiğim belli değil. Eşim geldiğinde de bebekle ilgilenir ben hop mutfağa yemek hazırlamaya geçerim, yemeği yeriz eşim bulaşığı halleder ben bebegi emziririm, sonra eşim çayı koyar ben bebeği uyuturum. Hayatım sadece gün döngüsünü yaşamaktan ibaret gibi geliyor bana da, arada hava almak için avm'ye, arkadaşlara oturmaya gideriz o yani. Herkesin hemen hemen aynıdır muhtemelen

Devamlı koşturmama rağmen bir tane düzgün yer yok asıl kötü olan o

Neko kanguru veya huggyberry kanguru kullanan var mı? Malum fiyatlar yüksek düşünerek almak lazım.
Ben neko switch aldim baya bi arastrip karar verdim. Acikcasi memnunum kizim icinde rahat etti belime yuk vermiyor. Kullanimi pratik. Ama baska model kullanmadigim icin digerleri icin yorum yapamiorum.
Ne kadar da takdir ettim yazdiklarini.hala ek gidaya baslamak icin 4.ayi zor bekleyen ek gida diye her buldugunu verenlerin oldugu bir tolumda...takdir ettim

Taşlanacagimi biliyordum. :)) ama belki bir kisiyide olsa bilinclendirebilsek yeter diye dusunuoyorum.
Inan ise giden her anne bunu yasiyor. Ama bir sekilde atlatiyor. 2 cocugumdada mevcut isimden istifa ettim. Annem olmasina ragmen birakamadim. Ama sartlar calismani gerektiriyorsa ki zaten onlar icin calisiyoruz. Bakici ile buyumus bir suru bebek var allah iyi vicdanli insanlar ile karsilastirsin. Icini ferah tut. Eve kamera koyabilirsin bakicinin bilgisi dahilinde boyle yapan arkadaslarim vardi gun icinde kameradan izliyorlardi
Merak etme canim sut oyle geldimi kolay giden bisey degil oglumu 2 yasinda memeden ayirdigimda 1 ay boyunca ugrastim kesilmesi icin. Gerci ilac kullananlarda var ama ben ilac kullanmak istememistim
Kızlar ek gıdaya başladı mi geneli, biz de 5 aylık olduk ama 6 ay bitince başlanıyor diye biliyorum benimki sadece anne sütü alıyor 1 ay daha beklemeyi düşünüyorum yanlış mi yapmış olurum
Benim bebegimde sadece anne sutu aliyor ve bende 6. Ayi doldurunca tadimlara baslayacagim. Yalnis yapmiyorsun.
Ilk cocukta oyle bir handikapa giriliyor. Buyudukce rahatliyorsun. Ama sunu bilki yalniz degilsin. Hepimiz ayni yollardan ya gectik ya geciyoruz. Gunesli gunler yakin al yawrunu at kendini sokaga gelince en kotu yumurta kirar yersiniz.

Iste biz :))

Merak etme canim sut oyle geldimi kolay giden bisey degil oglumu 2 yasinda memeden ayirdigimda 1 ay boyunca ugrastim kesilmesi icin. Gerci ilac kullananlarda var ama ben ilac kullanmak istememistim
Çok teşekkür ederim canım. Çok şükür damla damla da olsa gelmeye başladı. İnşallah kuzum emdikçe çoğalacak da ♥

Ya biz eşimle hiç tartışmayız, birimiz laf atsak mesela diğeri "tam gol oldu tebrikler" diyerek elini sıkar İlk defa iletişimsizlikten böyle bir tartışma oldu malesef. İkimiz de özürlerimizi diledik çözdük meseleyi sakinleşince, konuştuk vs ama o sırada ağlarken göğsümde değişik bir sızlama oldu. O beni korkuttu. Gündüz de başka üzücü bir olay oldu, ona ağlamıştım. Çok ağlamalı bir gündü.

Neyse yani şimdi iyiyiz, kızım şu an emiyor hata arkadaşlar sağolsunlar çok güzel tavsiye ve moral verdiler, çok iyi geldi hepsi

İşte eşim ben gerçekten daralmadan bi şey yapmıyor. Cidden canım sıkılıyor bi kavga çıkarmak istemiyorum. Mutfakta yalnız kalıyorum diyorum ama yine de istediğim tepkiyi alamıyorum
Hepimiz aynıymışız demekki :))

Evde çok dak daralıyorum belki ondan ücretsiz izin almadan önce herkes söylemişti inanamamıştın. İnşallah havalar ısınınca daha iyi olur teşekkür ederim canım
Devamlı koşturmama rağmen bir tane düzgün yer yok asıl kötü olan o

Aynen öyle nereyi toplarsam diğer taraf dağılmış. Ev hanımı olmak çok zormuş

Calisma hayatina gecince zor olurdu iyi yapmissin canim biz mama ile beslendigimiz icin 5.ayda muhallebiler ile baslariz demiati doktorumuz ama ben korkuorm ek gidadan nedense sifir bilgiye sahibim neyo nasil yapmam lazum hic bsey bilmiorm ve gercekten endiseliyim allah yardimximi olsun

Canim bizde 6.30 en gec 7 de kalkioruz diorm caliairken hayatim boyunca hic bu saatte kalkmadim die ve hic uykumda olmuyor gece 12 1 de yatmama ragmen gunduz bazen bastirio tam kizla yatayim diorm hissediomu bizimki ne hemen uyanio ben yatinca :)))

Biraz büyüdüğünde rahatlıyorsun canım. Ama arka arkaya yaptıysan felaket :)) Çok çok 1,5-2 sene sonra aklı erdikçe hafifliyorsun.
Ev işi bitmez tadını çıkar bu zamanlarının. Çok çabuk büyüyorlar. Sana bunu diyorum ama darlanıp çok ağladığım oldu ilk doğumu yaptığımda. Bulaşık makinasına kirli kaşık,çatal,bıçakları bile belli düzene göre dizen ben üstünden atlayarak yürümeye başladım dağınıklığın. Yetemiyorum ne yapayım. Uykum geldi mi fırsatım varsa uyuyorum ev dağınıkmış bulaşık varmış bakmıyorum. Tabi öyle yapınca hep misafir denk geliyor o kötü oluyor :))

Ben dun yaptığımı bugun de verdim. Ilk yapinca kapakli cam kaseye ayırdım yarısını bugün benmari usulü ısıtıp yedirdim. Yarın yenisini yapıcam aynı şekilde. Tabi her gun taze taze yapıp yedirmek daha iyi aslında ama miktar cok olunca iki gun yedirdim zaten okudugum bi yazida 2 gun yedirilebilir ama sadece 1 sefer ısıtılacak yazıyordu. Bundan sonra gunluk yapıp yediricem.
Ilk denedigin gidaya ek digerini verebiliyorsun. 3 gin yogurt +3 gun sonra ornegin patates +yoğurt patatesi sabah yogurdu ogleden sonra da verebilirsin karistirip ta da yedirebilirsin. Gun gectikce miktar 1-2 tatlı kaşığı artırılıyor zaten.
Ayrıca baslayana kadar zor geliyor sonrası kolay. Bende cok korkuyordum ama baslayana kadar oluyor o korku. Hatta ilk mama sandalyesinde vermedim bogazina falan kaçarsa hemen sandalyeden alip mudahale edemem belki diye koltuga oturtup onune yastık koyup verdim ilk basta baktım sorun olmuyo mama sandalyesinde verdim. Insan tecrube etmediği seyden korkuyor yaptıkça alışıyorsun.
Amin canım youtubeda 2 anne 1 mutfak kanalı var onun videolarını seyrettim ben biraz püre videoları falan var birde su sayfa mantikli geldi onu okudum
https://www.bebeimgeliyor.com/2016/02/ek-gidaya-baslama-rehberi/ belki size de yardımcı olur. Birde blw ile ilgili bikac sey okudum onu denemek istiyorum ama biraz daha bakmam lazım ne nasıl yapiliyor diye

Kızlar nasılsınız? Bebeğimin boynu gidisinin altı pişmiş. Kıpkırmızı olmuş. Yıkıyorum hergun nemlendirici de sürüyorum neden böyle oldu anlamadım. Doktora ulaşamadım pişik kremi sürsem olur mu?

Canım bizimde oldu geçenlerde sanki tahriş olmus gibiydi sık yıkayıp bebe yağı sürdüm bi iki güne geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…