S Spizella geçmiş olsun canım binde bir olacak bir durum başına gelmiş resmen
Benim de ilk çocukta olmadı ama ikincide etim dikişin üstünü kaplamış dikiş içerde kalmış iyileşmesi uzun sürer demişti doktor...
Sen yirmilik dişinde de aynı şeyi yaşadığını doktora söyledin mi? Senin yapın bu demek ki. Dikiş dışında başka alternatif düşünebilir belki o zaman...
Alerjiye benziyor. Bizim atopik dermatit de böyle yüzünde küçük sivilcelerle başlamıştı sonra sert kırmızı kabuğa dönüşmüştü 1 aylıktı daha. 3 gün kortizonlu krem sürmüştüm mecburen çok kötüydü, kremi kullanınca geçti, bi daha yüzünde o kadar yoğun olmadi. Şimdi kollarında dirsek yanlarında var sadece.Kızımın yüzünde küçük fısırtılar vardı dün bugün de böyle uyandık. Vücudunda yok. Sadece yüzünde. Akşam doktoruna gideceğiz de, endişelendim böyle bişey yaşayan oldu mu?
Çok çok geçmiş olsun canım inşallah son olurSelam ben normal doğum yapmıştım
Kolay bi doğumdu
Ama epizyotomi kesim vardı
Doktora kesmeseydiniz keşke demiştim sanki olacakları bilir gibi
Yırtılabiilirdi demişti o da
Benim 4 tane dikişim vardı
35 günde anca düştüler ama hep şiş gibiydiler acıyorlardı ben normaldir dedim
40. Gün kontrolüne gittim normal denildi
En iç kısımda olan çok acıyordu oturup kalkarken bile
Son ra spiral taktırmaya başka doktora gittim ona söyleyince dikilen dokunun dışa doğru iyileştiğini söyledi. Bi krem verdi işe yaramadı
Doktoruna geri gittim geçen hafta
Dikiş normalde cildin kendini tamir etmesiyle kapanmalıymış
Ama benimkinde dokular fazla tamir olup dışarı doğru büyümüş
Şu an orada gittikçe büyüyen ve dışarı sarkan bir polip var. Et beni gibi düşünün. Sürekli hissettiğim acıyan ve tahriş olup kanayan bir şey. Giderek de büyümesi beni korkutuyor
Tek yolu kesilip alınarak tekrar dikilmesi.
2 gün sonra yapılacak
2 dikişin olur dedi doktor
O da 1 ay sürer dedi.
Benim vücudumun tepkisiymiş
20lik diş ameliyatımın dikişi de böyle oldu. Şu an 2 sene geçti dikişin üzerinde bir parça et çıkıntı şeklinde oluştu.
Çok canım sıkkın. Bi daha dikişim olacak
Ve yine bu şekilde sorun olmayacağının garantisi yok sanırım
Kızımın yüzünde küçük fısırtılar vardı dün bugün de böyle uyandık. Vücudunda yok. Sadece yüzünde. Akşam doktoruna gideceğiz de, endişelendim böyle bişey yaşayan oldu mu?
Mukuslu kakamız hep vardı da tedavi gerektirmiyor demişti doktorumuz. Burada yazılıyordu döküntü, kızarıklık diye benim aklıma o geldi.Alerji gibi duruyor canım besin alerjisi olabilir mi
O bizde de yenidoğanken olmuştu, biz de 1 hafta krem kullandık ama bu kadar kötü değildi bizdeki.Alerjiye benziyor. Bizim atopik dermatit de böyle yüzünde küçük sivilcelerle başlamıştı sonra sert kırmızı kabuğa dönüşmüştü 1 aylıktı daha. 3 gün kortizonlu krem sürmüştüm mecburen çok kötüydü, kremi kullanınca geçti, bi daha yüzünde o kadar yoğun olmadi. Şimdi kollarında dirsek yanlarında var sadece.
Benim kiziminda ayni yerde oluyor doktora gittik atopik dermatit dedi sizinkide ona benziyor cok gecmis olsunKızımın yüzünde küçük fısırtılar vardı dün bugün de böyle uyandık. Vücudunda yok. Sadece yüzünde. Akşam doktoruna gideceğiz de, endişelendim böyle bişey yaşayan oldu mu?
Cok gecmis olsun rabbin beterinden korusunSelam ben normal doğum yapmıştım
Kolay bi doğumdu
Son ra spiral taktırmaya başka doktora gittim ona söyleyince dikilen dokunun dışa doğru iyileştiğini söyledi. Bi krem verdi işe yaramadı
Şu an orada gittikçe büyüyen ve dışarı sarkan bir polip var. Et beni gibi düşünün. Sürekli hissettiğim acıyan ve tahriş olup kanayan bir şey. Giderek de büyümesi beni korkutuyor
2 gün sonra yapılacak
O da 1 ay sürer dedi.
20lik diş ameliyatımın dikişi de böyle oldu. Şu an 2 sene geçti dikişin üzerinde bir parça et çıkıntı şeklinde oluştu.
Çok geçmiş olsun sana da canım..S Spizella canım bebisin kilo almasına cok sevindim bulmussun sebebini de artık icin de rahat eder. Diger sağlık sorunu da bende de oldu dikisim patlamıştı iyileşmeden sonra orda et beni gibi mercimek buyuklugunde bisey çıktı elimi degdigimde falan kanıyordu ama sonradan patlayan dikis yeri kapandi o mercimek gibi et parçası da kendiliginden kayboldu. Bu surecte batikonla temizleyip furacin krem surmustum iltihap olmasin diye birde sürekli kuru tut demisti doktor. Yeni operasyon sonrası kabız olmamaya dikkat et ve iyileşmenin hizlanmasi icin batikon ve furacin kullanmanı tavsiye ederim. Bana ilk basta hicbisey kullandirtmadilar 10 gün olmadan dikiş patladı. Sonra tamamen iyilesmesi 50 günü buldu bu surede de cok dikkat ettim.
En iyisi cildiyeye ve bi çocuk doktoruna gitmek canım. İçin rahat ederMukuslu kakamız hep vardı da tedavi gerektirmiyor demişti doktorumuz. Burada yazılıyordu döküntü, kızarıklık diye benim aklıma o geldi.
Canım çok geçmiş olsun inşallah birdaha tekrarlamaz. Benimde 3dikişim vardı doktorum estetik diktik izi bile kalmayacak demişti daha 5.gün elimle hissedemiyordum bile yerini acıyordu ama iz olmadı hiç. Estetik dikişin farkı nedir bilmiyorum ama doktoruna görüşüp deneyebilirsin canım belki daha iyi olur senin için. Allah şifa versinSelam ben normal doğum yapmıştım
Kolay bi doğumdu
2 gün sonra yapılacak
O da 1 ay sürer dedi.
Elhamdülillah canım iyiyiz zor günler geçirdik kızımla meme reddi tam bitiyor derken hep başa sardı 4 ayı doldurunca yavaş yavaş geçer dedi doktor öylede oldu elhamdülillah. Bende bir nefes alayım diye memlekete geldim. Kızımla ilk defa yalnız yolculuk yaptık çok keyifliydi.Allah sendende razı olsun canım benim. Bende 4,5 aylık olunca tattırıcam yani bi 10 gün sonra falan. Herkesin kendi kararı herkesin yargılamadan saygı duyması lazım.
Canım sen ve betüş neler atlattınız neler.. aynı hastanede aynı katta birbirimizi bile göremedik o dereceydik :) ama bu zamana kadar bin şükür getirdik. Dediklerinde çok haklısın ve ayşe hoca da çok çok iyi bi doktor sözüne tepkilerine sonuna kadar güveniyorum. Mesela genelci bi doktor olsa bana bu ay sabret deyip size 4,5 ayda ek gıdaya başla asla demezdi. Bebeğine göre değerlendiriyo kesinlikle. Sen lütfen canını sıkma annesin sen hangisi seni rahatlatacaksa lütfen onu yap.
Betüşümde karnını doyurur allahın izniyle sıvı tüketimine çok dikkat et sadece. Ben gece az su içersem gündüzde Yusuf ege memeden inmek istemiyo.
Benim tosun paşa gece 4 kere uyanırsa oh bu gece güzel uyudu diyorum yoksa saat başı kalkıyoruz bin şkür :)
Emira SY canjm nasılsınız sesin çıkmıyor
A Afra00 @Hebehubele sizler nasılsınız canımlar
canim ben de o konuda cok endiseliydim.. "bebegimin beslenme kitabi" diye bir kitap edindim, sibel gungor, gulnihal sarman yazarlari. ben pek sevdim kitabi yaa. guzel guzel tarifler var icinde. ay ay hangi besinler uygun onlar yaziyor. nette pdf ini de bulabilirsin belki hem.Alerjik anneler olarak ek gıdadan benim gibi korkan var mı peki yaa sanki her şey süt ile yapılıyormuş gibi düşünüp bebegime yapacak bir sey bulamayacağım gibi geliyor. Biz 4 buçuk aylık olduk az bir zaman kaldı ek gıda serüvenine, şimdiden bir menü planlama yapmak istiyorum mama kaşığı tabağı önlük şu bu aldım bile:) ama yiyecek listesini nasıl yapmalıyım ona dair hiçbir fikrim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?