2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

İnan bende merak ediyorum en azından hasta olduğunu söyleseler ben dikkat ederim gitmem otururum evimde. Zaten bundan sonra evindeyim. Ne yapalım evimizde eğleniriz çocuklu kimseyi de kabul etmem
Çok şükür 5 Aylık olmuş doktor daha küçük olsa daha zır olurdu diyor. Çiçek aşısı 12. Ayda. Sizde dikkatli olun kızlar.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim inşallah çabuk geçer

Çok geçmiş olsun aşısız olduğu için korkuyor insan böyle hastalıklardan. İnşallah kolay atlatırsınız. Benim oğlumun sınıfında da kabakulak olan varmış korkudan mahvoldum birkaç gün ya oğlum taşıyıcıysa ve bebeğe bulaştırırsa diye. Ne yapacağız bilmiyorum ki aşı olana kadar. Mecbur dışarı çıkacağız parklara gideceğiz çare yok. Bir de bizim buralarda Suriyeli çok fazla özellikle de parklarda avm lerde onlardan kaçamıyoruz.aşısız oldukları için tedirgin oluyor insan.

Aynı durumdayız, gündüz uykuları çok azaldı, gece de sık uyanmaya başladı..umarım hep böyle gitmez

Bizimki mutfak tezgahına yemek masasına çıkmaz, bir tek yatak odasına almıyorum geri kalan yerlerde takılıyor
Valla ayağıma dolaşıp duruyor kaç defa görmedm ayağına bastım, kafa ütülüyor sabahları
HAmilelikten beri yatak odasına almıyorum yoksa ağzımızdan yüzümüzden tüy çıkıyordu

Kızlar benim tosbik 4 buçuk aylık oldu destekli oturtmaya başlayan oldu mu yoksa erken mi daha? Instagramda bir çocuk doktoruna sormuştum 4. Aydan itibaren oturtabilirsin demişti ama yine de emin olamıyorum
Ben daha oturtmaya başlamadım 4 ayı geçtik. Ama kucağımda falan iki büklüm olmaya başladı kendini öne eğdiriyor. Yine de erken olduğunu düşünüyorum 6 ay civarı kemikler hazır oluyor oturmak için.

Bana bi akıl verin 15 gündür aynı kiloda 50 gram ancak aldı.
Mama içir dedi doktor diye mama aldık 4. Çeşit mamayı reddetti
Biberon nuk, bi tek onu kabul ediyor
Kendi sütümü içiyor biberonda.
Mama verdim içmiyor ağlıyor çıkarıyor yutmuyor
Gece uyku arasında vereyim dedim yine aynı
Artık yıldım
4 ay 10 günlük boy 59, kilo 5225 çıktı

Aptamil ar, bebelac gold nutrikonfor, sma, aptamil denediğimiz mamalar

Ne yapmalıyım ya
Doktor mama vereceğiz başka çare yok diyor

Çok geçmiş olsun canım, kolay atlatırsınız inşallah
4.5 aylık kızım bir haftadır sürekli uyanıyor. Dün gece kabus gibiydi her saat başı ağlayarak uyandı ne emdi ne kala yaptı, kucağıma alınca sustu.
Bizim doktor gece uyanmaları artacak bu ay dedi, bazı anneler acaba doymuyormu sütüm mü azaldı diye endişelenir mamaya başlamayı düşünür, kesinlikle açlıkla ilgisi yok, diş hazırlıkları başlar, o yüzden uyanır demişti

Benim de 3 ay dökülmedi, şu an felaket dökülüyor

Canım bizim doktor 4,5aylıkken ek gıdaya başlayabilirsin dedi bize. Hipp in tahılını al, haşla, kıvam aldır, sonra anne sütü ekle. Yavaş yavaş destekleyelim anne sütünü dedi

Canım bizim doktor 4,5aylıkken ek gıdaya başlayabilirsin dedi bize. Hipp in tahılını al, haşla, kıvam aldır, sonra anne sütü ekle. Yavaş yavaş destekleyelim anne sütünü dedi
Bana sadece aptamil ver dedi biri
Diğeri de anne sütü içsin gerek yok dedi
Ama bizimki yerinrçde sayıyor.
Salı günü kontrole gideceğiz elde var sıfır
Sorayım ben de bu hipp i off yıldım ya

Kutusunun üstünde 4.aydan itibaren kullanılır yazıyor. Tahıl bazlı pirinçli gibi bir şey ismi. Katkı maddesi vs de yokmuş. Kilo alımı için kullanılıyormuş internetten okuduğum kadarıyla. Bi de bizimki son bir haftadır çok ishal, onu da toparlar belki

Sen de sor bi bakalım ne zarar gelir sormaktan..

Bende kizim son kontrolde 5950 gr geldi iki hafta once. Kilosunun sinirda oldugunu soyledi Doktor, ek gidaya basla dedi havuc veriyorum oglenleri bir haftadir. Havucun kalorisi yok denecek kadar az zaten. Ne kadar faydasi olacak bende bilmiyorum. Onun disinda anne sutu ve mama da aliyor. Ben kilo isini artik takmiyorum o kadar. Bazi seyler genetik, babasinin da bebekligi boyleymis. Demekki ona cekmis diyorum, yapacak birsey yok. Onemli olan bebegin huzurlu mu, guluyor mu hareketli mi, bunlara bakilmasi gerektigini dusunuyorum

Ishal oldugunu nasil anladin? Benimkide bir haftadir havuc veriyorum. Verdigimden beri her emzirmeden sonra her mamadan sonra kisacasi her ogununden sonra kakasini yapiyor. Bezi hic dolmuyor, baya az az ama cok sayida yapiyor iste. Seninki de boyle mi?

Yok canım hep bezi dolu oluyor. Kötü bir koku oluyor, mukus filan. Çok detaya girmeyeyim de doktorun da sorduğu bezi tamamen doluyor mu ve çok kıyafetine vs çıkıyor mu ve sayısı oldu. Daha önce de alerjiden maflor probiyotik kullanıyoruz zaten. Baya normale dönmüştü. Şimdi diyeti bozmamama rağmen tekrar oldu.

Bir de günde 5 kakalı beze kadar normalmiş galiba. Bizimki 5-6kere dolu dolu yapıyor ama

Kucağımda da hala yarı oturur pozisyonda tutuyorum ama oturmaya meraklı benimki de fazla abartmayayım o zaman deneyeyim de :)

Cok fena durumda bende son 3 haftadir acuc avuc dokuluyor taramaya korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…