Bizde 2 sefer verdik herkes 2 sefer veriyor die biliyorum. Hatta soyle demislerdi bi sorun cikarsa ariyoruz cikmazsa aramiyoruz.Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Ben doğum yaptığımda bebeğimin topuk kanı alındı. Doktor ikinci bi kez daha sağlık ocağında vereceksiniz demiş eşime bebeğim sanırım 15 16 günlükken olması lazım sağlık ocağında tekrar topuk kanıverdik hiç bisekilde dönüş yapılmadı bize ne ilkin de ne ikincisinde. İlkinde bişey vardi da mı ikincisini istediler ama aramadilar ikincide de aramadilar. Bebeğimin bazı metabolik taramaları sıkıntılı gibi .ama topuk kanında sanırım bunlara da bakılıyor. Bi problem olsa çıkmaz miydi kafam çok karıştı. Sizsadece 1kere mi verdiniz topuk kanı
Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Ben doğum yaptığımda bebeğimin topuk kanı alındı. Doktor ikinci bi kez daha sağlık ocağında vereceksiniz demiş eşime bebeğim sanırım 15 16 günlükken olması lazım sağlık ocağında tekrar topuk kanıverdik hiç bisekilde dönüş yapılmadı bize ne ilkin de ne ikincisinde. İlkinde bişey vardi da mı ikincisini istediler ama aramadilar ikincide de aramadilar. Bebeğimin bazı metabolik taramaları sıkıntılı gibi .ama topuk kanında sanırım bunlara da bakılıyor. Bi problem olsa çıkmaz miydi kafam çok karıştı. Sizsadece 1kere mi verdiniz topuk kanı
Biz de hem hastanede hem de sağlık ocağında verdik sonucu ile ilgili bilgilendirilmedik. Bildiğim kadarıyla problem olunca Arıyorlar. Umarım bebeğinizin de sağlığı yerindedir ve hemencecik toparlar kuzucuk.Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Ben bebeğim daha 1 aylık değilken sling kullanmaya başladım daha yeni yeni kanguruya geçiyorum hem büyük kolaylık hem de bebeklerimiz keyif alıyor. Ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarı ile ilk aylarda alıştırılmayınca sonrasında bazı bebekler reddedebiliyor . Bu yüzden yakınlarınızdan deneme yapabileceğiniz kanguru temin ederseniz bir kaç deneme yapın. Ya da bazı kangurular kiralanabiliyor. O şekilde deneyin. Çünkü bebeklerimizin sağlığı açısından ergonomik kanguru tercih etmeliyiz onlarda biraz pahalı. Bu Arada kanguruyu kullanınca hemen bir yürüyüşe falan götürün kuzuyu evde alışmaları zor oluyor ama dışarıda gezmek olunca çabuk seviyorlar ben bobax kullanıyorum neko kullanan arkadaşlarımdan memnun bu iki markayı araştırabilirsiniz4.5 aylik olduk kanguru hic kullanmadim istiyprum ama kullanabilir miyim tavsiye edermisiniz
400 500 iyi degilmi bence iyi bu aylar icinkızlar selam
benim bebek ayda 400 -500 gram falan alıyor
dün alerji testi yapıldı deriden
süt grubuna bakıldı alerji çıkmadı
10 gün sonra yumurta grubuna bakacaklarmış
Diyet yapmana gerek yok dedi
Bizimde bugun 4 aylik kontrolumuz vardi kizim 6450gr olmus boyu 62 cm gelisimi guzel dedi ve bizimde damaklar sertlesmis 2 aya cikar dedi evet erken gelmesi iyi deil diolar ama cabuk dokulurmusHanımlar bugün aylık kontrolümüze gittik kızım şu an 4 ay 9 günlük. 7800 kilomuz boy 67 cm. Zaten iri doğmuştu kuzum kilo ve boy çok şükür orantılı artmaya devam ediyor. Fakat dişlerimiz gelmeye başladı doktor da bugün baktı diş etlerinde sertleşme var. Erken gelmesi çok iyi değilmiş sanırım ama yapacak birşey yok şu anda dişi gelen Bebişler var mu
400 500 iyi degilmi bence iyi bu aylar icin
Bizimde bugun 4 aylik kontrolumuz vardi kizim 6450gr olmus boyu 62 cm gelisimi guzel dedi ve bizimde damaklar sertlesmis 2 aya cikar dedi evet erken gelmesi iyi deil diolar ama cabuk dokulurmus
canım biri hastanede biri sağlık ocağında alınıyor. seni atamadılar diye de endişe etme birşey olsa hemen arıyorlar inan. benim büyük kızımda sağlık ocağında toouk kanı verdikten sonra aradılar hemen gelmeniz gerekiyor tekrar almamız lazım. ankaraya yolluyorlar mış ordan bizi aradılar dedimişti hemşire. bizde guatr çıkmıştı kızım erken doğduğu için (35+2). şükür ikincisinde birşey çıkmamıştı.Günaydın kızlar aklıma bi soru takıldı.
Topuk kanı bebek doğduktan 48 saat sonra alınmalı.ama bazı hastanelerde 48.saatten daha önce alındığı için sağlık ocağından tekrar alınması gerekiyor.ama ilk topuk kanını 48.saatten sonra verdiyseniz ikinciyi vermeye gerek YÖK.sıkıntı olsaydı sağlık ocağı size mutlaka dönerdi dökmediklerine göre sıkıntı YÖK demekki.
Topuk kanı ile kısıtlı hastalık taranıyor;
Fenilketonüri,Hipotiroidi,Biyotinidaz Eksikliği,Galaktozemi bunların dışında bir rahatsızlık varsa topuk kanında çıkmaz.
Bizde 2 sefer verdik herkes 2 sefer veriyor die biliyorum. Hatta soyle demislerdi bi sorun cikarsa ariyoruz cikmazsa aramiyoruz.
2 kere verdik canım
doğumda ve 5.gün
bir sorun olursa ararlar demişlerdi
kimse aramadı
Biz de hem hastanede hem de sağlık ocağında verdik sonucu ile ilgili bilgilendirilmedik. Bildiğim kadarıyla problem olunca Arıyorlar. Umarım bebeğinizin de sağlığı yerindedir ve hemencecik toparlar kuzucuk.
Kendimi kötü bişey olmadığına inandırmaya çalışıyorum inşallah yoktur. Aramadilar ne bileyim belki yanilmislardir bebeğimin kötü çıkan testlerinde diye dua ediyorumcanım biri hastanede biri sağlık ocağında alınıyor. seni atamadılar diye de endişe etme birşey olsa hemen arıyorlar inan. benim büyük kızımda sağlık ocağında toouk kanı verdikten sonra aradılar hemen gelmeniz gerekiyor tekrar almamız lazım. ankaraya yolluyorlar mış ordan bizi aradılar dedimişti hemşire. bizde guatr çıkmıştı kızım erken doğduğu için (35+2). şükür ikincisinde birşey çıkmamıştı.
Bende olmadim daha canim hic bir belirtim dr yok bu psikoloji cok kotuKizlar aranizda adet olmayaniniz var mi? Ben hala olmadim da bebegim dort aylik oldu
Unibaby kullanıyorum memnunum canimKızlar ıslak mendil ne kullanıyosunuz?
O korku bende de var lohusalik psikolojisi midir nedir ya hamile kalirsam diye korkuyorumBebeğim 4 buçuk aylık bende henüz adet olmadım ve biran önce olsun istiyorum çok şişiriyor rahatsız ediyor beni olmamak biran önce olsa iyi olacak hem böyle insan korkuyla yaşıyor tekrar hamile olurum vs diye hiç değilse adet düzene girince eş korunur yumurtlamanın az olduğu tarihler de seçilir ihtimal azalır
Bende yeni kullanmaya başladım canim babalinbaby suan icin memnunum oglum da sevdi yanı sorun yasamadik4.5 aylik olduk kanguru hic kullanmadim istiyprum ama kullanabilir miyim tavsiye edermisiniz
benim de oğlumun alt disleri sertlesmis gibi duruyor ama henuz gelen birsey yok 4 ay 3 günlükHanımlar bugün aylık kontrolümüze gittik kızım şu an 4 ay 9 günlük. 7800 kilomuz boy 67 cm. Zaten iri doğmuştu kuzum kilo ve boy çok şükür orantılı artmaya devam ediyor. Fakat dişlerimiz gelmeye başladı doktor da bugün baktı diş etlerinde sertleşme var. Erken gelmesi çok iyi değilmiş sanırım ama yapacak birşey yok şu anda dişi gelen Bebişler var mu
Ben de olmadım ama ben ilk 20. Gün kontrole gittiğim de doktorom 1 yıl adet olmayabilirsin hiç korkma, bir yıl sonra olmazsa gel demişti.Kizlar aranizda adet olmayaniniz var mi? Ben hala olmadim da bebegim dort aylik oldu
Benim 46 gün kanamam sürdü 47. Gün regl oldum ... sonraki ay zamanında yine oldum fakat bu ay 10 gün gecikmiş görünüyor heralde düzensizlik normal bir süreBen de olmadım ama ben ilk 20. Gün kontrole gittiğim de doktorom 1 yıl adet olmayabilirsin hiç korkma, bir yıl sonra olmazsa gel demişti.
Bence normaldir, ama ilerleyen aylarda devam ederse bir Dr a gidersin.Benim 46 gün kanamam sürdü 47. Gün regl oldum ... sonraki ay zamanında yine oldum fakat bu ay 10 gün gecikmiş görünüyor heralde düzensizlik normal bir süre
Senin kız tam bir çıtır, hokka gibi burnu var bidebizim kilo 5200 boy 59
Canım çok sağ ol, belirsizlik kadar kötü bir şey yok gerçekten. Hakikaten çok zor günler geçirmişsin ama çok şükür bebeğin iyi. Bunlar hep anı olarak kalacak, geçecek bu günler. Canları sağ olsun diyorum ben hepCanim daha 1 bucuk aylikken bebegim kafasında kizarikliklar,emerken surekli kivranma hali huzursuzluk falan hepsi vardi.sonra kakasinda kan gordum.doktor sut alerjisi olabilir dedi.bütün süt urunlerini kestim.tereyag peynir ayran sut kek ekmek vs.icine süt girmis olan hersey.ama yine düzelme olmadi.hatta birgün tavuk yemistim bebegim acillik olmustu cok fena ishal olmustu.damar yolu acmislardi serum vermek için.bizi universite hastanesine gondermislerdi.bebegimin sut urunlero ve siddetli derecede yumurtaya alerjisi çıktı.ve capraz reaksiyondan dolayi kırmızı et ve tavukta kesinlikle yasak.bunlari birdaha yemedim.bebegimde biraz duzelme olmustu ama hala tepkiler devam ediyordu.ozellikle kısır bulgur pilavı falan yedigim zaman.sonradan bugday alerjisi oldugunu anladim.her yiyisimde kakada kan ve ishal oluyordu.tahine de ayni tepkiyi veriyordu.boyle boyle nelere alerjisi oldugunu anladim biliyorum artik.ben suan sadece patatesle besleniyorum.kizartma haslama kavurma falan.pirasa falan da yiyorum pirinc atiyorum icine.
Yani kısacası deneyerek nelere alerjisi olduğunu kendin öğreneceksin canim.cok zor gunlerdi benim icin
Yaklaşık 2 gün canım hemşiremiz olabilir demişti çok huzursuzluk yada uyku hali merak etmeyin dedi aşı yerinde şişme kızarıklık olabilirmiş ama bizim 2. Ay aşımızda çok uyku hali olmuştu resmen kafayı kaldırmıyordu. Ateşini kontrol et onun dışında bir sıkıntı yok merak etme sende dinlen bu arada... onlara bisey olacak korkusuyla dinlenemiyoruz bile annelik ne değisikmiş belkide uyku düzeni değişiyor uyandığında mutluysa sıkıntı yok herşey yolunda
Bir cok modele baktim fiyat ozellik.konusunda en iyisi neko gibi duruo yoksa en cok lillebaby begendim ama 1100 tl gibi bir fiyati var.Ben kullanıyorum canım neko switch baby. Daha doğrusu şimdilik evde kullanıyorum henuz hiç kanguruyla dışarı çıkmadım. Evde kullandığım kadarıyla memnunum, sırtıma hiç ağırlık yapmıyor ve bebeğim de içinde rahat. Ergonomi için gerekli koşulları sağlıyor, bacak arasının uzunluğunu, ve tüm diğer uzunlukları istediğin gibi ayarlayabiliyosun. Ama fiyatı daha uygun olup aynı şartlara sahip olan kangurular da olabilir emin değilim. Karşılaştırma yapamadığım için yanıltmak istemem.
Istabulda olsan gastrocu fugen hoca var. Aslinda diger sehirlendende geleni cok ama randevu zor aliniyor die biliorim..bi donem yeni hasta almiyordu. Benim sahsi gorusum bu bebek her ay kilo alio boyi uzuyo ayiana uygun gelisimler gosteriyor mutlu huzurlu bi bebek. Minyon bi yapida olacak muhtemelen. Ve minyon olacaksa dogum kilosu cokda etkili degil cunku ben 4300 gr dogmusum 1 yasinda 13 kilo olmam gerekir bu donemin hesaplarina gore ancak ben 7 yasindayken ancak 15 kilo idim. Cocukda yiprandi muhtemelen doktor doktor gezmekten.4 ayda toplam 2 kilo almış
doktor 2000/4 yaptı böyle dedi
yoksa bu ay 300 gram aldı
bilmiyoeum ki dedikleri birbirini tutmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?