2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Allah yardımcımız olsun yavrularımız sağlıklı sapasağlam olsun doktorlara bakmıyor demişsin ama evde size bakıyor gülüyor dimi illa onlarada mı bakması gerekiyor :/ insan yavrusuna hiç kıyamıyor Rabbim dermansız dert vermesin inşallah hallolur şeyler olur. Bende biara fizik tedaviye randevu alayım hareketlerinde sıkıntı var mı öğreneyim duruma göre başka yerlere de gideriz :/ yarın yine hastaneye gitcez zaten bugün kakada kan gördüm doktora attım gelelim mi diye gelin dedi :/

Bize nörolog kas zayıflığı var dedi egzersiz verdi kafa şeklini sordum düzelir dedi tatmin olmadım cranial tedavi merkezi var oraya gittim ölçüm yapıldı kask tedavisi gerektirecek kadar bozukluk yok diyip egzersiz verdi Nisan da kontrol var 6 ayına kadar duzelmezse ondan sonra kask tedavisi gerekebilir dendi ama büyük ihtimalle düzelir diyip rahatlattılar sağolsunlar. Kollarında sıçrama da var uyurken de çok oluyor bide üzerini çıkarırken çok yapıyor buda mı sorun :/ bunu da söyleyeyim bari doktora gerçi belki bunları görüyorlarda bize egzersiz veriyorlar belkide :/

işte bu hiç olmadı
benimki 51 doğdu 57 olmuş
ay neyse ya sağlıklı olsun da küçük oluversin
ben de böyleymişim
Canım seni üzmek için demedim de madem 4ayda 6ayda katlasa oluyor, bizi neden geriyorlar.. Günde asgari 15gr deniyor mesela.. Ya ne bileyim seninndediğin çok doğru her yetişkin bir değil, her bebek de bir olamaz ki.. Tahliller yapıldı, her şeye bakıldı, bir sorun yoksa da yoktur...

Bizim Dr da 6. Ayda kilonun 2 katı, yaşında da 3 katı normal dedi
Bize böyle dedi valla canım, neye inanacağını bilemiyor insan

Iyi bari o zaman cildi kurudur sadece belki bir nemlendirici ile geçer
Canım gittik doktora bir sürü şey değerlendirdi süt alerjisinden şüphelendi. Bir de ailede alerji öyküsü olunca şüphelerim arttı dedi. Cildi de alerjiden gibi dedi. 15 gün katı süt diyeti yapacakmışım, yumurtada 2 günde 1 ye bakalım duruma,tahlilde gizli kan çıkmaması sevindirici dedi. Bakalım hayırlısı napalım. Bebekken bende alerjikmişim 10.ayda ilaçla düzeldi demişti annem.Bazen sebepsiz kan geliyor bir şey bulamıyoruz ve bitip gidiyor dedi inşallah bu da öyledir.Her 3 alerjik bebekten 2si genetik 1 i gıda kaynaklıymış.
ve 4. aya 7 gün kaldı 270 gram almış sadece. toplam 400 ü geçmez bu ay.
Bizim doğumlarımız aynı gündü sanırım, 12 kasım. Benim kızımda bugün tartıldı 5520 çıktı. 4 ayda 2 katı bekleriz dedi. Ama ayda minimum 600 bekliyorum günlük 20gr aldığı sürece sorun yok dedi.belki minyon olacaklardır ne bilelim yani
Cildi kuru değil değil mi, o da bir belirtiymiş çünkü. Egzama gibi olmaya başladı benimki. Pütür pütür ve kuru

Herkes başka bir şey yazmış ama bize de doktorumuz 3.ayda kilosunu ikiye katlamalı ve doğduğundan itibaren 11cm uzamış olmasını bekleriz dedi..
3. Ay çok erken değil mi kilosunu ikiye katlamak için benim kızım 3780 geam doğdu 3.ay 6400 gramdı 4. Ay da bile ikiye katlamaz bence giderek azalıyor kilo alımı en son 500 gram almıştık

3. Ay çok erken değil mi kilosunu ikiye katlamak için benim kızım 3780 geam doğdu 3.ay 6400 gramdı 4. Ay da bile ikiye katlamaz bence giderek azalıyor kilo alımı en son 500 gram almıştık
Bilmiyorum canım, bana da çocık doktoru dedi..
4.ay için hedef 500gr alması dedi bir de. Benim bebeğim zayıf diye sanırım, aydingelini ne 400gr hedef vermiş, aynı gün doğum yaptık, aynı doktora gidiyoruz. Belki bebekten bebeğe değişiyordur, bilmiyorum ben de ya, kafam çok karıştı

Canım bizim de öyle başladı sadece kuru cilt sonra yanaklarda döküntü sonra geçen pazar emzirme sonrası hemen hemen heryerinde 1 saat içinde kendiliğinden kaybolan kızarıklıklar hatta Resim atmıştım ... kanlı kaka yok mukus vardı kakada önce dış etkenlere baktık çamaşırlar, deterjan , şampuan değişti maalesef dıştan değilmiş.. kusma sadece bi şeyden etkilendiğinde süt ürünleri ve yumurtaya diyetine başladım bakalım inşallah en kısa zamanda bulunur neye alerjimiz olduğu

Bence yok yere bebeginin huzurunu bozma. Doktorda nie kiziyormus zorla iciremezsinki.

Hamilelimde son iki ayda bebegim.az kilo aliyor az uzuyordu. Ben biraz endiselenince doktor sey demisti muhim.olan cok buyumesi degil az az da olsa gelisim.gostermesi. suan kizimin takiplerini yapan doktorumuzda proporsiyonuna gore gelisimi normal diyor hic gr cm konusmuyoruz. Yani cocugu bireysel olarak.degerlendirio genel gecer gunluk 15 gr 20 gr die degil. Senin bebegin az da olsa buyuyor uzuyor ve kafa capi genislior anladigim kadariyla. Gelisimi durmus olsa hic kilo almasa doktorlarin bu panigini anlayacagimda oyle bisey yok. Bide aklima su geldi cok cis yapior dedinya. Kilo alimi da az acaba daha cok ön süt mü emiyor. 1 memeyi kac dakka emiyor.
4 aylık olunca kilosu doğum kilosunun iki katına çıktı ise normal dedi doktorumuz
6. Ayda o

Bilmiyorum ki sorun mu dikkatimi cekiyor benimde belkide normal cuma gibince sorayim.

Bize de 500 grama az demişti her bebeği kendi gelişimine göre değerlendiriyorlar heralde bizim de 1300-900 en son 500 e inince 700 fln beklerdim dedi .. sen süt ürünleri diyeti yapıyordun değil mi ? Canım neler yiyorsun ya ben pazar başladım öyle çok tüketiyordum ki yoğurt , sütlü tatlılar ne yiyeceğimi şaşırdım... sütüm çok azaldı 1 günde (

Alerjiden de kilo alımı düşmüş olabilir, kusma ishal varsa kilo alımını azaltıyormuş..

Yumurta iznim var benim canım, kahvaltıda yumurta zeytin ekmek domates filan yiyorum, makarna haşlarsam yağsız yapıyorum domates soslu (sosa azıcık zeytinyağı koyuyorum) çorbaları kemik veya tavuk suyuyla yapıyoruz. Genelde protein ağırlıklı besleniyorum zaten onlar serbest. Ya ben de ilk çok afalladım ama oluyor yani, sıkma canını.

Sütlü tatlı yenmiyor da sütsüz çaylı yspışan kakaolu kek tarifi var mesela, onu yiyebilirsin, çok lezzetli oluyor. Sonra revani yapabilirsin, yoğurtsuz yağsız. Seçenekler var yani..

4. Ay aşımızı yaptırdık. 2. Ayda ateşlenmeyen çocuğum şimdi ateşlendi. Çok gerginim. Calpol verdim ama ateşi 37,3-37,5 arasında seyrediyor 1,5 saattir

Bizde de durumlar pek parlak değil bu aralar. 3 aylıkken gittiğimiz kontrolde 400 gr almıştı Doğum kilosu da 3300 gr. Doktor çok az buldu Doğum kilosuna göre %50 persentilde olsa bile kilosunun 6400 gr gibi olması gerekirken oğlum 5400 gr dı. Mamaya başladık ama içmiyor günde 60 ml bile almıyor. Benim ennnn büyük sorunum oğlum nerdeyse doğduğu günden beri memeyi reddediyor. Şu 3,5 ay burnumdan geldi artık ağlamaktan sesi kısılıyor. Memeyi veriyorum ağlıyo vermiyorum ağlıyo sonra mama deniyorum ağlıyor hatta küsüyor mama verdim diye yine ağlıyor..... e arkadaş açsın memeyi tut, tutmuyorsan da mamayı iç onu da yapmıyor ben artık çıldırmış durumdayım. Alerji diyorum deniyorum ama bi sonuç alamıyorum. Yumurta kuruyemiş ve tahinli kestim bir fark yoktu. Süt ürünlerini de kestim çok zordu bıraktım. Şimdi 5 gündür yoğurt yemiyorum süt zaten içmedim Doğumdan beri bir tek peynirle tereyağı tüketiyorum o da azıcık. Bu arada alakası var mı bilmem ama benim oğlumun kaka yapısı rota aşısından sonra değişti. Yeşil renkle yapması da azaldı. Bir de meme reddi yaşayan arkadaşlara bir önerim var emzirirken beyaz gürültü açıp denesinler belki faydası olur. Ben iki gündür keşfettim en azından 3 te 1 azalttı ağlamasını. Son olarak atak dönemindeyiz iki haftadır kabus gibi geçiyor günler. İnşallah biran önce biter de şu oğlum biraz az ağlar huzurlu bir bebek olur.

aynı gün doğdular evet :)
sol şakak kısmında 1 tl kadar geçmeyen egzama gibi bir kuruluk ve pullanma var ama doktorlar gördü, sordum da. önemsenmedi. onun dışında bir cilt problemi yok ama bilemedim. senin bebeğinin yüzünde mi?

kafası ilk 3 ay ayda 2 cm sonra 1 er cm büyümesi beklenirmiş. bunu metabolizma uzmanı demişti
baş çevresi 34 cm doğdu - 36 - 38 oldu üç ay içinde
biraz küçük kafa doğdu galiba. benim de kafam küçüktür. halen şu an bir yetişkinin kafası (şapka ölçüsünden biliyorum) 56 cm civarı iken benim 54 çocuk şapkası alırım bu yüzden

bence kızım da benim gibi hayatı boyunca sınıfın en kısa ve zayıfı olabilir. anaokulundan üniversite dahil tüm okul hayatımda ben böyleydim.

şu pörsentil tablosunun en alt dilimindeyizdir ama dediğin gibi istikarlı bir büyüme hızı var :)

meme emmesi şöyle: atak döneminde çok kısa emdi geçtiğimiz 10 gün hemen 3 er dkda bıraktı. ama normali bir memeyi tamamen içer, 5-8 dk sürüyor. sonra diğerini 3 dk falan emer bırakır. o bıraktıktan sonra elimle göğüs ucumu hafif sıkıyorum süt geliyor kolayca. hatta bazen incecik fışkırıyor. ama yağlı kısmı mı bilmiyorum

benim yumurta ve domates de yasak ... gerçekten kahvaltı çok kötü oluyor yediğimden hiçbişe anlamıyorum en iyisi sütsüz yoğurtsuz yumurtasız domatessiz tariflere bakmak aynen ben de çok bocaladım açlıktan ağladı bugün yavrum ( tatlı çok süt yapıyormuş gerçekten

İnşallah canım inşallah bulunur. Bizim kanlı kakamız da var.Her şey rotadan sonra başladı bizim. Bilmiyorum o mu yaptı tetikledi mi. Hayırlısı napalm, bulunsun da neye olduğu. Ona göre alalım önleminizi
Benim kızımında rotadan sonra değişti kakası. İlk o zaman gördüm kakasında kanı. Biz de başladık süt diyetine, eser miktarda bile olsa yemeyecekmişiz ki bulunsun eğer ondansa. Beyaz gürültüyü uyuturken açıyorum ben doğduğundan beri. Sakinleştiyor ve uykuya geçişi kolaylaştırıyor

Hurma, kuru kayısı falan ye canım. Benim diyetisyen arkadaşım hurma süt artırır dedi. Ben uzun zamandır kuru meyve ve hurma tüketiyorum

Canım inşallah bulursun sen de bir çözümünü... Rabbim sütünü arttırsın inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…