- 22 Haziran 2016
- 12.668
- 57.649
- 598
Cok sağol canım,inşallah enfeksiyon kapmaz.ben her altını açışımda havalandırıyorum.vajen bölgesini de hafif aralayıp havalandırıyorum.değilse Vajende yapışıklık olabiliyorBende de oldu aynı durum, Bir şey olmaz merak etmeyin. Ben öyle bir durum olunca o gün altını alırken biraz açık bırakıyorum hava alsın diye, ıslak mendille sildikten sonrada pamukla yumuşak yumuşak dokunup kuruluyorum , hiç canınızı sıkmayın..
Ben daha yaptırmadım canim ama ne kadar pahalıymış
214 e almıştım canm butun eczanelerde aynı fiyatı vermişti bir ay önce,, 267 mi olmus simdi aman Allahimmm
Bizim dr 3 doz olanı yapıyor. 155 e almıştık
Valla biz eczaneden almadık direkt Dr kendisi yaptı yanlış hatırlamıyorsam 220 civarıydı. Meningok ve rota aşısı için toplam 430 aldı galiba
Aa evet meslektaşız canım aynı yoldan birebir ilerliyoruz sonu güzel olur inşallah :))Evet evet Konak var bizde de naptıysam geçmedi o da aynı şekilde ... valla çok mutlu olurum siz kullanın Haberleşelim yine bu arada siz de öğretmensiniz sanırım Meslektaşız :)
Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu grubun ilk hastanede yatanıyım, benden sonra 7-8 kişi daha bronşiolit tanısı ile hastanede yattı. Ama sanırım en uzun da yatan benim bebeğim oldu. Tam 9 gün yattık. Solunum sıkıntısı da varmış yatırdığımızda. 2-3 gün 5’ er dakika emzirebildim. Öksürük krizleri yaşıyordu, hiç bişey yapamıyordum her seferinde hemşireler müdahale ediyordu. Kesintisiz öksürüyor nefessiz kalıyor, bazen de aspire ediyorlardı burnunu, boğazını. Çok kötü günlerdi. Bizi hastaneden öksürüğü tamamen bitince taburcu ettiler. Doktor bu hastalığın tekrarlayabileceğini söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra burnumuz açık, öksürüğümüzse bir daha olmadı. Sadece hastaneden çıktığımız günden, geçen haftalara kadar balgamı vardı. Fakat doktor ilk haftalar bronşiolitten olabilceğini söyleyip sonraki zamanlarda “senin yediğin şeylerden dolayı” demeye başladı.Cnm msjları okurken fark ettim yazını aynı bizimki gibi şeyler geçirmişsin sana sorularım olacak lütfen cvp ver biz de bir ay olacak hastaneden çıkalı biz de 8 gün yattık 5 gün ağzından beslenme olmadı iki ayağında damar yolu acil müdahale de biri tıkanırsa biri açık kaldın diye elinde nabzı solunum ölçer baya kötü günler atlattık şükür bu günlerimizebizim hala burun akıntmız ve öksürük devam ediyor biliyorum bünyeden bünyeye fark vardır ama illaki geçiş süreleri hemen hemen ayını olabiliyor bir daha tekrar etti mi sizin ve nasıl korudun bu süreden sonra ?
Cnm msjları okurken fark ettim yazını aynı bizimki gibi şeyler geçirmişsin sana sorularım olacak lütfen cvp ver biz de bir ay olacak hastaneden çıkalı biz de 8 gün yattık 5 gün ağzından beslenme olmadı iki ayağında damar yolu acil müdahale de biri tıkanırsa biri açık kaldın diye elinde nabzı solunum ölçer baya kötü günler atlattık şükür bu günlerimizebizim hala burun akıntmız ve öksürük devam ediyor biliyorum bünyeden bünyeye fark vardır ama illaki geçiş süreleri hemen hemen ayını olabiliyor bir daha tekrar etti mi sizin ve nasıl korudun bu süreden sonra ?
Haa söylemeyi unutmuşum, bize doğumdan sonra “bebeğin burnunu açık tutun, her gün serum fizyolojik yapın” diyen olmadı. Biz de o vakte kadar bebeğin burnuna bakmadık. Bundan dolayı da olabileceğini düşünüyorum.Cnm msjları okurken fark ettim yazını aynı bizimki gibi şeyler geçirmişsin sana sorularım olacak lütfen cvp ver biz de bir ay olacak hastaneden çıkalı biz de 8 gün yattık 5 gün ağzından beslenme olmadı iki ayağında damar yolu acil müdahale de biri tıkanırsa biri açık kaldın diye elinde nabzı solunum ölçer baya kötü günler atlattık şükür bu günlerimizebizim hala burun akıntmız ve öksürük devam ediyor biliyorum bünyeden bünyeye fark vardır ama illaki geçiş süreleri hemen hemen ayını olabiliyor bir daha tekrar etti mi sizin ve nasıl korudun bu süreden sonra ?
Canım bende buhar veriyorum burnunu temizliyorum odayı nasıl nemli tutuyorsun?Oh canım kusmanın azalmasına çok sevindim artık rahat günler geçirirsiniz inşallah, dişi de patlattı nasıl olsa. Bizim sol yanak geçmiyor çünkü sürekli o tarafa dönüyor.diyete de şuanda yumurtasız devam ediyorum.bugün maflor damlaya da başlayacağım.
Benim oğlumda aynen böyle başladı hastalık. Kesinlikle doktora git. Genelde buhar tedavisi uygulanıyor bu gibi durumlarda.onun dışında burnunu açmak ve emzirmek dışında birşey yapamıyoruz. Ha bir de odayı nemli tutmak.
Canım 6 aylıktan önce bebek desteksiz bile oturtulmuyor ondan sonra destekli oturabilir. 7-8 ayda ancak desteksiz oturmaya başlar bence. Benim mama sandalyem joie mimzy ilk oğlumdan var. Belki büyük olduğundan hantal görünüyor ama benim hayat kurtarıcım oldu. Mesela 6 ayda sırtı yapabildiği için tam dik oturtmadım ben oğlumu sandalyeye. Zamanla dikleşirdim sırtını zarar vermesin beline diye.3 yaşına kadar da durdu mutfakta hep onda oturttum taş gibi hiçbirşey olmadı.
İnşallah canım:)Aa evet meslektaşız canım aynı yoldan birebir ilerliyoruz sonu güzel olur inşallah :))
Sanırım A ve B türü var ve bu B türü yeni başladı türkiyede. Bize de Dr bir tane yaptı ben bu gittiğimde soracağım, diğer türüne gerek var mı nedir diye.Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
2 marka var. Biri 3 doz, biri 2 doz yapılıyor. 3 doz olanı uyguluyorum dedi biz de onu aldık. Anlattı yani bize. İlaç firması farklı sadece.Biz almadık, dr kendisi getirtiyordu. 155 aldı. Eczane de aynı fiyat demiştiO nasıl oluyor bana öyle bişey demediler aşı olacak diyip gün verdiler sadece sağlık ocağında bende eczaneye sordum aşı var mı diye elimizde var fiyat bu dendi ben şok
CanımCnm msjları okurken fark ettim yazını aynı bizimki gibi şeyler geçirmişsin sana sorularım olacak lütfen cvp ver biz de bir ay olacak hastaneden çıkalı biz de 8 gün yattık 5 gün ağzından beslenme olmadı iki ayağında damar yolu acil müdahale de biri tıkanırsa biri açık kaldın diye elinde nabzı solunum ölçer baya kötü günler atlattık şükür bu günlerimizebizim hala burun akıntmız ve öksürük devam ediyor biliyorum bünyeden bünyeye fark vardır ama illaki geçiş süreleri hemen hemen ayını olabiliyor bir daha tekrar etti mi sizin ve nasıl korudun bu süreden sonra ?
Biz yaptirdik meningkok b 3 doz.Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
Yaptırmadım ama yaptıracağım.eski aşı 9 ve 12. Ay yapılan.yeni aşı Türkiye’ye 2018 Kasım ayında girmiş.benim doktorum 3.5. Ve 12. Ay ya da 5.7.15. Ay olarak doz şeklinde yapıldığını söyledi bizde 5.7.15. Ay yaptırma kararı aldık çünkü 3.ay rota 4.ay sağlık ocağı aşıları olacak o yüzden 5. Ay başlayalım dedik.Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
Siz iki türünü de yaptırdınız mi? Biz 3.ayda rotayı yaptırdık, menenjit aşısıyla ilgili konuşmadık doktorumuzla. 5.ayda yaptırsak olur heralde. 4.ayda genel aşılar var çünkü o da eklenirse ağır gelebilir
Sanırım A ve B türü var ve bu B türü yeni başladı türkiyede. Bize de Dr bir tane yaptı ben bu gittiğimde soracağım, diğer türüne gerek var mı nedir diye.
Biz yaptirdik meningkok b 3 doz.
Oburude a c w cesitlerine karsi koruyucu.yqnlis hatirlamiyorsam instagramda hekimanne diye bir sayfa vardi orda her iki asinin detaylari guzelce anlatiliyor
Yaptırmadım ama yaptıracağım.eski aşı 9 ve 12. Ay yapılan.yeni aşı Türkiye’ye 2018 Kasım ayında girmiş.benim doktorum 3.5. Ve 12. Ay ya da 5.7.15. Ay olarak doz şeklinde yapıldığını söyledi bizde 5.7.15. Ay yaptırma kararı aldık çünkü 3.ay rota 4.ay sağlık ocağı aşıları olacak o yüzden 5. Ay başlayalım dedik.
Canım ilaçlara %25zam yapıldı. Rota aşısı da 214ten 267ye çıkmıştır
Onları yiyorum canim aldırdım eşime.En güzel kurtarıcı hurma, kuru kayısı, pekmez ve kuruyemişler canım. Ben onlarla geçiştiriyordum öğlenleri. Tezgah üstünde duruyor hemen atıveriyorsun ağzına hem enerji veriyor hem de sağlıklı.bu aralar yiyemiyorum alerjiden dolayı ve çok mutsuzum
3. Ayda yapildi bizim ilk doz. Ama yeni asidan yapildi. Bu yeni asi 3 doz 3-5-13 seklinde yapilacak. Ama eski asiyida yaptiracakmiyiz onunla ilgili konusmadik. Oglumda 2 doz yaptirmistik onu 9 ve 12. Aylarda. 4. Ay kontrolunde sorayim. Bu yeni asiyi doktor bize 5. Ayda yapacakti. Asi yeni oldugu icin ama esim sudan dan geldigi icin 3 aylikken yapildi. 2. Ay asilarindan daha fazla ates yapti ve kizimin bayagi agrisi oldu. Hatta doktor sureci takip etmek istedi asi yeni oldugu icin semptomlarini onlarda tam. Bilmior sadece direncli ates yapabilir demistiMerhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?