2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Cok sağol canım,inşallah enfeksiyon kapmaz.ben her altını açışımda havalandırıyorum.vajen bölgesini de hafif aralayıp havalandırıyorum.değilse Vajende yapışıklık olabiliyor

Ben daha yaptırmadım canim ama ne kadar pahalıymış

Bana da çok pahalı geldi emin olamadım o yüzden sordum :/

214 e almıştım canm butun eczanelerde aynı fiyatı vermişti bir ay önce,, 267 mi olmus simdi aman Allahimmm

Olmuş valla

Bizim dr 3 doz olanı yapıyor. 155 e almıştık

O nasıl oluyor bana öyle bişey demediler aşı olacak diyip gün verdiler sadece sağlık ocağında bende eczaneye sordum aşı var mı diye elimizde var fiyat bu dendi ben şok

Valla biz eczaneden almadık direkt Dr kendisi yaptı yanlış hatırlamıyorsam 220 civarıydı. Meningok ve rota aşısı için toplam 430 aldı galiba

Meningok nedir bana sadece rota dedi hemsire

Öncelikle geçmiş olsun. Ben bu grubun ilk hastanede yatanıyım, benden sonra 7-8 kişi daha bronşiolit tanısı ile hastanede yattı. Ama sanırım en uzun da yatan benim bebeğim oldu. Tam 9 gün yattık. Solunum sıkıntısı da varmış yatırdığımızda. 2-3 gün 5’ er dakika emzirebildim. Öksürük krizleri yaşıyordu, hiç bişey yapamıyordum her seferinde hemşireler müdahale ediyordu. Kesintisiz öksürüyor nefessiz kalıyor, bazen de aspire ediyorlardı burnunu, boğazını. Çok kötü günlerdi. Bizi hastaneden öksürüğü tamamen bitince taburcu ettiler. Doktor bu hastalığın tekrarlayabileceğini söyledi. Hastaneden çıktıktan sonra burnumuz açık, öksürüğümüzse bir daha olmadı. Sadece hastaneden çıktığımız günden, geçen haftalara kadar balgamı vardı. Fakat doktor ilk haftalar bronşiolitten olabilceğini söyleyip sonraki zamanlarda “senin yediğin şeylerden dolayı” demeye başladı.
Kalabalıkta ve kapalı yerlerde bulunmamaya, evi sık sık havalandırmaya başladım. Başka da bişey yapmadım. Zaten bu hastalığın benden geçtiğini düşünüyorum. O dönem ben hastaydım ama bende öksürük yoktu. Bebeğimle doktor kontrolü dışında sadece 1 kez kahvaltı için dışarıda bulunmuştuk, memleketimizde yaşamadığımız için çok fazla gelenimiz gidenimizde olmamıştı. Doğrusu doktora göre “benim kızım da geçirdi bu hastalığı, kavanoza da koysan önüne geçemezsin” demişti. Ben yine de insan kalabalığının ya da kapalı alanda bulunmamanın faydası olduğunu düşünüyorum.
Bu kış zaten salgın çok fazla idi. Benim yattığım dönemde de bir çok bebeğe yatış vermişlerdi tabi biz en küçük hastaydık(sanırım 34-35 günlük falandı).

sfyg Ella18 LezzetliCipetpet S Sevdeeee1 ben cevap verdim, aynı hastalığı yaşayan arkadaşlarım da belki sana cevabını verir.

Haa söylemeyi unutmuşum, bize doğumdan sonra “bebeğin burnunu açık tutun, her gün serum fizyolojik yapın” diyen olmadı. Biz de o vakte kadar bebeğin burnuna bakmadık. Bundan dolayı da olabileceğini düşünüyorum.

Canım bende buhar veriyorum burnunu temizliyorum odayı nasıl nemli tutuyorsun?
Günde kaç kere buhar verdin ve kaç kere burnuna sprey sıktın bunları da yazarsan çok sevinirim

Merhaba, arkadaşlardan biri 2 çeşit meningokok aşısı yaptırdığını söylemişti. Kimdi acaba bilgi verebilir mi? Bizim doktorumuz da klasik meningokoktan başka yeni bir aşı daha oldugunu, istersek onu da vuracağını söyledi. Yeni bir aşı olduğu için kararı bize bıraktı. 2 ayrı meningokok aşısı yaptıran var mı?

Sanırım A ve B türü var ve bu B türü yeni başladı türkiyede. Bize de Dr bir tane yaptı ben bu gittiğimde soracağım, diğer türüne gerek var mı nedir diye.

O nasıl oluyor bana öyle bişey demediler aşı olacak diyip gün verdiler sadece sağlık ocağında bende eczaneye sordum aşı var mı diye elimizde var fiyat bu dendi ben şok
2 marka var. Biri 3 doz, biri 2 doz yapılıyor. 3 doz olanı uyguluyorum dedi biz de onu aldık. Anlattı yani bize. İlaç firması farklı sadece.Biz almadık, dr kendisi getirtiyordu. 155 aldı. Eczane de aynı fiyat demişti

Canım Bibliyo etiketleyince fark ettim mesajını.Benim kızım da bronşiolit oldu ama biz hastaneye yatmadık. Evde buhar uygulattı bize. Solunum sıkıntısı yok, ciğerlere inmemiş dedi. Son kontrolde hırıltı yok keselim artık buharı gayet iyi dedi. Ara ara öksürüyor, hatta doktorun yanında da öksürdü. Bu reflü öksürüğü, bronşiolit ile alakası yok, siz geçirdiniz hastalığı dedi. Bu arada burda bir arkadaş yazmıştı kim hatırlamıyorum Allah ondan razı olsun. Bu aylardaki bebekte öksürük olmaz diye. Benimki öksürünce hemen götürdüm, başında yakaladık yani çok şükür

Biz yaptirdik meningkok b 3 doz.
Oburude a c w cesitlerine karsi koruyucu.yqnlis hatirlamiyorsam instagramda hekimanne diye bir sayfa vardi orda her iki asinin detaylari guzelce anlatiliyor

Yaptırmadım ama yaptıracağım.eski aşı 9 ve 12. Ay yapılan.yeni aşı Türkiye’ye 2018 Kasım ayında girmiş.benim doktorum 3.5. Ve 12. Ay ya da 5.7.15. Ay olarak doz şeklinde yapıldığını söyledi bizde 5.7.15. Ay yaptırma kararı aldık çünkü 3.ay rota 4.ay sağlık ocağı aşıları olacak o yüzden 5. Ay başlayalım dedik.

Sanırım A ve B türü var ve bu B türü yeni başladı türkiyede. Bize de Dr bir tane yaptı ben bu gittiğimde soracağım, diğer türüne gerek var mı nedir diye.

Biz yaptirdik meningkok b 3 doz.
Oburude a c w cesitlerine karsi koruyucu.yqnlis hatirlamiyorsam instagramda hekimanne diye bir sayfa vardi orda her iki asinin detaylari guzelce anlatiliyor

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Yarın yaptıracağım ben de her ikisini de, 3 ve 5. Aylarda olacak yani.

Onları yiyorum canim aldırdım eşime.
Gida alerjiniz mi var?

3. Ayda yapildi bizim ilk doz. Ama yeni asidan yapildi. Bu yeni asi 3 doz 3-5-13 seklinde yapilacak. Ama eski asiyida yaptiracakmiyiz onunla ilgili konusmadik. Oglumda 2 doz yaptirmistik onu 9 ve 12. Aylarda. 4. Ay kontrolunde sorayim. Bu yeni asiyi doktor bize 5. Ayda yapacakti. Asi yeni oldugu icin ama esim sudan dan geldigi icin 3 aylikken yapildi. 2. Ay asilarindan daha fazla ates yapti ve kizimin bayagi agrisi oldu. Hatta doktor sureci takip etmek istedi asi yeni oldugu icin semptomlarini onlarda tam. Bilmior sadece direncli ates yapabilir demisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…