- 5 Şubat 2019
- 3.000
- 12.183
- 138
Pekmez kaynatıp icseniz . Balkabagi alerjikmis ben size tavsiye etmiştim odum koptu bişey olur diyeHadi ya yemiyim o zmaan balkabagi.kesin benim bebegime de alerji yapar o
Sağol canım iyiki yememişim.anlasılan tatlı yıyemiycez hiç.olsun buna da şükürPekmez kaynatıp icseniz . Balkabagi alerjikmis ben size tavsiye etmiştim odum koptu bişey olur diye
Çok şükür beterin beteri var Allah korusun. Hurma falan yeseniz acaba belki geçer tatlı kriziniz. Allah yardıminiz olsun.Sağol canım iyiki yememişim.anlasılan tatlı yıyemiycez hiç.olsun buna da şükür
Kuzum dene bi istersen önce bileğine sür, kızarmazsa dudağının kenarına sür. Yine kızarmazsa yiyebilirsin. Bunu normalde ek gıdada yapıyolarmış ama bi ablanın beneği alerjik o da yiyeceklerni deneye deneye yiyo bunu uyguluyomuş nekadr doğru bilemem ama tecrübeliler cevaplarSağol canım iyiki yememişim.anlasılan tatlı yıyemiycez hiç.olsun buna da şükür
canım Allah sabırlar versin sana. peki hurma incir kayısı muz bunlar da mı yasak eğer değilse bunlardan da tüketebilirsin tatlı niyetine. hurma incir topları yapabilirsin rondodan geçirip göze daha güzel geliyor =)Selam canlar,
Simdi malumunuz bebegimin coklu gida alerjisi var.sadece sebzeden baska birsey yiyemiyorum.mucver yapmistim yumurta koymadan, ama icinde un olduğu icin bebegim yine fenalasti.bugday alerjisi de varonu da biraktim.suan sadece patates pirinc ispanak pirasaya devam ediyorum.yeterki o iyi olsun. Benim derdim ise tatli..hicbir tatliyi süt veya yumurta icerdigi icin yiyemiyorum.zaten icermeyen bi tatli yok.derken aklima kabak tatlisi geldi :))))) daha once hic kabak tatlisi yapmamıştım.tarifine guvenen cok lezzetli yaptığını düşünen annisler,bana da bi tarif verebilir misiniz acaba.uzerine tahin ceviz koyamam onlara da alerjisi var
Oy maşallah Yusuf paşaya, bizde haftaya bugün gidicez bakalım ne kadar olacak:)
Rotanın yeni hali yapılıyo diye biliyodum sanki yapılmıyomuymuş
sagolasin canim benim.canim boyle hafif serbetli bi tatli flan istemisti ne bilim.artik dedigin gibi hurmayla falan idare edicez napalimÇok şükür beterin beteri var Allah korusun. Hurma falan yeseniz acaba belki geçer tatlı kriziniz. Allah yardıminiz olsun.
guzel fikirr sagol canim benim,lakin bilmiyorum kesin sonuc verir mi.çünkü mesela deri testinde sut ve bugday alerjisi olmasina ragmen derisinde belirti vermedi.guvenemiyorum.bir kere diyeti bozdugun anda 20 gün boyunca bebegim ishal oluyo ve yesil kaka yapiyo.ne zmaan gecerr bilmiyorum üzülüyorum.bu denemeyi 2 ay sonra yapayimKuzum dene bi istersen önce bileğine sür, kızarmazsa dudağının kenarına sür. Yine kızarmazsa yiyebilirsin. Bunu normalde ek gıdada yapıyolarmış ama bi ablanın beneği alerjik o da yiyeceklerni deneye deneye yiyo bunu uyguluyomuş nekadr doğru bilemem ama tecrübeliler cevaplar
canım Allah sabırlar versin sana. peki hurma incir kayısı muz bunlar da mı yasak eğer değilse bunlardan da tüketebilirsin tatlı niyetine. hurma incir topları yapabilirsin rondodan geçirip göze daha güzel geliyor =)
Sagol canim.bunlari yiyebiliyorum cok şükür meyve ve sebze serbest.artik oyle yapicaz mecburCocoChanelmademoiselle aklıma birde ayva armut elma geldi. ayvayı ikiye bölüp fırına versen hem yumuşar hemde tatlanır aslında biraz tarçın koyuluyor ama o alerji yapar. elmayı da aynı şekilde yapabilirsin.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun sık sık emzirmeye çalışıyorum dediklerinin hepsini yapıyorum uyuyunca sütüm biraz daha geliyo stres ve üzüntü yaşadığımda hemen etkileniyo düşünmemeye çalışıyorumCanım önce aklındaki sütüm kesiliyor endişesini bir kenara bırak,eğer bebeğin emiyorsa daha sık aralıklarla emzirmeye çalış,emzik verme bu arada ya da biberon kullanma,eğer sağıp veriyorsan kaşıkla ya da enjektorle vermeyi dene sütünü ve memeni teklif et sık sık...sürekli yanında koynunda olsun sevgi ve sefkatle baktıkça sütün üretilmesini sağlayan hormon salgılanması hızlanır,öp sev kokla çokça...ve dua et,tahiyyat oku her memeni verdiğinde artır sütümü Allah im diye dua et,ben de edeceğim senin için. ..bir de çok su içmek ve uyumak,uyumuyorsan dahi gözlerini kapatıp dinlen mümkünse,bunlardan başka sütü artıran çay vs yoktur...facebook ta emzirme sanatı adlı bir grup var oradaki yazıları okumanı tavsiye ediyorum...inşallah sütun artar bebeğin kana kana 2 yaşına kadar emer...bu arada sagma ile çıkan süt miktarı kesilip kesilmeme konusunda bir gösterge değilmiş,anlık üretim olduğu için endişe ve üzüntü çok etkiliyor,kendine ve sütüne güven
Açlıktan ağlıyo uyuyup uyandığımda biraz süt olduğunda doyuyo ama akşama kadar tekrar dolmuyo çektikçe gelmeyince sinirleniyo ağlıyo mama verince susuyo o yüzden.Daha sık emzirmeye çalışıyorum şimdi süt gelmesede uyarılsın süt artışı olsun diye emdikçe artar deniliyo ya deniyorum bakalım.. herşey bi yana mama bizi maddi olarak çok zorladı sütüm kesilirde tamamen mamaya dönersek çok sıkıntıya gireriz...Evet canım bizimkide öyle oldu ya ama bez dolmuyo az az yapıyo hatta 3 4 kere yaptı dün acaba ishalmi dedim bugün takipteyim bakalım. Ben anne sütüne döndük o yüzden böyle oldu diye tahmin ediyodum
Oy maşallah Yusuf paşaya, bizde haftaya bugün gidicez bakalım ne kadar olacak:)
Rotanın yeni hali yapılıyo diye biliyodum sanki yapılmıyomuymuş
Benim oldu olası emdikten sonra sütüm hiç gelmedi kuzum. Hoş zaten sütümde azdı benim. Okadar şey denedim bazen arttı bazen artmadı hiç çözemedim niye artıp artmadığını. Dereotu yarardı önceden geçen akşam hiç fayda etmedi.
Büyüdüker artık çene kasları iyice gelişti eskiye nazaran daha fazla emiyodur bence ama ağlamasını bilemedim kuzum atakta falan olabilirmisiniz?
Mama vermeyi denedinmi verince susuyomu
O dediyse tamam ozaman canım :)Ayşe hanım yaptırma dedi o yüzden yaptırmadı canım bilemiyorum. Yusuf nasıl oldu iyileşti mi dikişler?
Canım buğday a da alerjisi var demiştin ama unu başka un ladeğiştirip bu tarifi yapabilrsin bunlars alerjin yoksasagolasin canim benim.canim boyle hafif serbetli bi tatli flan istemisti ne bilim.artik dedigin gibi hurmayla falan idare edicez napalim
guzel fikirr sagol canim benim,lakin bilmiyorum kesin sonuc verir mi.çünkü mesela deri testinde sut ve bugday alerjisi olmasina ragmen derisinde belirti vermedi.guvenemiyorum.bir kere diyeti bozdugun anda 20 gün boyunca bebegim ishal oluyo ve yesil kaka yapiyo.ne zmaan gecerr bilmiyorum üzülüyorum.bu denemeyi 2 ay sonra yapayim
Sagol canim.bunlari yiyebiliyorum cok şükür meyve ve sebze serbest.artik oyle yapicaz mecbur
Peki sen sıkınca süt geliyor mu göğsünden. Benm göğüslerim hiç sertleşmiyo kuzm ama emdikçe yutkunma sesini duyuyorm arada bazen emzik gibi kullnıyo.Açlıktan ağlıyo uyuyup uyandığımda biraz süt olduğunda doyuyo ama akşama kadar tekrar dolmuyo çektikçe gelmeyince sinirleniyo ağlıyo mama verince susuyo o yüzden.Daha sık emzirmeye çalışıyorum şimdi süt gelmesede uyarılsın süt artışı olsun diye emdikçe artar deniliyo ya deniyorum bakalım.. herşey bi yana mama bizi maddi olarak çok zorladı sütüm kesilirde tamamen mamaya dönersek çok sıkıntıya gireriz...
Sıkınca geliyo damla damla.Gündüz emmeye başladığında yutkunma sesini duyuyorum emiyo ama akşam o ses gelmemeye başlıyo süt çok azalıyo sıkarsam elimle o zaman yutkunuyo biyerden sonra o da fayda etmiyo her dk emzirmeye çalışıyorum şimdi artar belki diye inşallahO dediyse tamam ozaman canım :)
Yusuf o akşam biraz korkuttu beni, ama şimdi iyi şükür. Karton bardağı kesip pipiboy kapak yaptım :)) dün gece de havalandı şükür iyileşmeye döndü. Baticonla bakım yap demişti bende baticon sürdüm bezi kapsttm meğer o beze yapıştırmış çekince kanattı en ucunu dikişte değildi allahtan kan. Şimdi toparladık şükür
Canım buğday a da alerjisi var demiştin ama unu başka un ladeğiştirip bu tarifi yapabilrsin bunlars alerjin yoksa
https://www.google.com/amp/s/www.ne...tsuz-yumurtasiz-ve-margarinsiz-tatli/nyt-amp/
Dahada aklma başka alternatif gelmedi
Peki sen sıkınca süt geliyor mu göğsünden. Benm göğüslerim hiç sertleşmiyo kuzm ama emdikçe yutkunma sesini duyuyorm arada bazen emzik gibi kullnıyo.
Mama maddi zorluk tabiki canım.. sütün vardı senin kafanı rahatlat tekrar iner allahın izniyle
Bizimkinde de poposunun bi kanadı diğerinden daha küçük dün gösterdim doktora bi sıkıntı yok bence ama bi ortopediye götür içimiz rahat etsin dedi. Kalca ultrasonunda sıkıntı yok ama onun icin de kesin sonuc veren bisey değil dedi.Senin bebistemiydi canim bacakta farkli bogum. Ne dedi dr. Kontrole gittiniz mi.bnmkindede ekstra kucuk bir bogum var gibi. Kalca cikikligimizda yok. 3.ay kontrolunde bnde gitmeyi planliyrm
Okuyorum mesajları ama fırsat bulupta yazamadım, en son yazdığımda hastaydım-halaa hastayım ağır grip şeklinde, eşim ailem ve bebeğime de geçti,doktora gittik calpol ile bi şurup daha verdi peditus diye sanırım, iki kere verdim , dün gece kakası yaptı iki kere, birinci de hiçbirşey yokken ikinci bezde kanlı lekeler gördüm kakası içinde mukuslu...
Bizde 3. Ayımızı doldurduk, 62.5 cm 6700gr geçen ay mecbur kaldığım için anne devam sütü verdim ( bi kaç kez) ama devam etmiyoruz...
Kanlı kakayla da ilkkez karşılaştık, doktordan sonra oldu... tekrar doktora gitmeli miyim ?
Burnu da çok tıkalı-açıyorum ama bas bas bağırarak ağlayarak- sonra gene tıkanıyor... çok hareketli, kucak bebeği hep gezmek bakmak ilgi istiyor - benden ziyade babasıyla konuşmaktan hoşlanıyor,
Bütün bunlar haricinde kendi babam rahatsız bir ay içerisinde iki kere pıhtı attı ve bir ayın yarısını hastane de geçirdi şimdi bendeler, ev hasta dolu- bir aydır daha kendimi yeni iyi hissediyorum- ölü bitkin enerjim düşüktü, hatta kilo vermişim....
Şimdi bu kanlı kaka neyin habercisi ?
Öksürük ve burun tıkanıklığı var oğlumda nasıl düzelecek ?
Doktorun verdiği şuruplara devam etmeli miyim ?
Bu bahsettiğiniz inek sütü ürünleri diyeti falan yapmam gerekiyor mu ?
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla gündüz yeteri akdar uyumayan bebekler akşamları çok huysuz huzursuz oluyolarmış bizde bunu süt bitti karnı aç olarak düşünüyomuşuz eğer sıkınca sütün geliyosa sütün kuzum. Artar tekrardan allahın izniyle sütün ama mamaya çok yüklenme mama içtikçe seni emme süresi kısalır ister istemezSıkınca geliyo damla damla.Gündüz emmeye başladığında yutkunma sesini duyuyorum emiyo ama akşam o ses gelmemeye başlıyo süt çok azalıyo sıkarsam elimle o zaman yutkunuyo biyerden sonra o da fayda etmiyo her dk emzirmeye çalışıyorum şimdi artar belki diye inşallah
İnstagramda semanın sağlıklı mutfağı ve özlemledoyasıyayaşamak diye sanırım iki sayfa vardı onlar gluten alerjisi için farklı unlar kullanıyorlar değişik tatlılar yapıyorlar bi sayfalarına bakın umarım uygun bir şey bulursunuz.Selam canlar,
Simdi malumunuz bebegimin coklu gida alerjisi var.sadece sebzeden baska birsey yiyemiyorum.mucver yapmistim yumurta koymadan, ama icinde un olduğu icin bebegim yine fenalasti.bugday alerjisi de varonu da biraktim.suan sadece patates pirinc ispanak pirasaya devam ediyorum.yeterki o iyi olsun. Benim derdim ise tatli..hicbir tatliyi süt veya yumurta icerdigi icin yiyemiyorum.zaten icermeyen bi tatli yok.derken aklima kabak tatlisi geldi :))))) daha once hic kabak tatlisi yapmamıştım.tarifine guvenen cok lezzetli yaptığını düşünen annisler,bana da bi tarif verebilir misiniz acaba.uzerine tahin ceviz koyamam onlara da alerjisi var
Süt olarak da badem sütü kullanıyorlar meselaSelam canlar,
Canım kabagin cinsi iyi olduktan sonra cok basit yapması. Aksamdan kabakları dogra üzerine seker serp ertesi gün suyunu salıyor o suyla pişir suyunu cekince altini kapat. Irmik helvası da yapabilirsin ama irmik dokunur mu onu bilmiyorum. Sut koymadan yapilabiliyor. Onda da sivi yagda irmiği kavurup uzerine serbet ekliyorsun olcusu de 1e 1.5 2 bardak irmige 3 bardak şerbet.Selam canlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?