2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Bu tarz şeylerde peynir altı suyu da çok kullanılıyor baya dikkat etmek gerekiyor. Süt diyeti zor baya :/
Canım ben yediğim her etiketine bakıyorum. Peynir altı suyu yazıyorsa yemiyorum, dikkat ediyorum.. Makarnada un su tuz yazıyor, başka bir şey yok.. Bazen de elde yapıyoruz zaten

Canım ben yediğim her etiketine bakıyorum. Peynir altı suyu yazıyorsa yemiyorum, dikkat ediyorum.. Makarnada un su tuz yazıyor, başka bir şey yok.. Bazen de elde yapıyoruz zaten

Super cnm afiyet olsun. Benim baktigim pakette yazıyordu ama İtalyan marka mıydı acaba yada baska bişe :/ tmm cnm çok sevindim türk markalarına tekrar bakayım o zaman :)

biz de bugün 3 aylık olduk
Yusuf bey 6300 gr 63 cm olmuş.
rota aşısı yaptıramadık kanlı kakadan dolayı. bizde haberler böyle
Bizim kontrol de yarın. Bakalım bizimki ne kadar oldu bu ay geçen aylardan az aldı ama boyu daha iyi uzadı sanki. Bakalım nasıl çıkacak ölçümlerimiz. Rotayı yaptıracağız biz de yarin. Bizde kanlı kaka olmadi hiç.

Kızlar sanırım sütüm kesiliyo kaç gündür azaldı azaldı kızım da doymuyo artık ağlıyo süt arttırıcı herşeyi denedim şimdi emzirme kampını araştırdım onu deniyorum bebeğim 2,5 aylık.Sütümün gelmesi için ne yapabilirim damla damla geliyo sağıyorum Emzirdikten sonra 5cc bile çıkmıyo hiç böyle değildi

Daha önce bahsetmiştim ben de

Cok az cıktıgı da oluyor 150de aynı dediğin gibi . ben de burda onu sordum başka biryerde . Ama sağdıkça coğalıyo onu farkettim .

Hadi güzel haberler bekliyoruz canım

Hadi güzel haberler bekliyoruz canım
Az kilo alanlar kervanına biz de katıldık 600g almış. 6100g olmuş. Evdeki tartı yanılttı beni ,daha çok almış gibi gösteriyodu. Doktor bu aylarda çevreyi keşfetmeye başladığı için kilo alımı azalır, sıkıntı yok dedi. Uyanıkken bakınmaktan, uyurken de uyumaktan fazla emmiyo zaten. Vermeye uğraşınca da ısırıyo,sıkıstırıyo damaklarıyla. Boyu 60 cm olmuş. Rotayı da yaptırdık. Sorunsuz atlatırız inşallah.

Sağlıkları yerinde olsun da gerisi önemli değil :) hadi geçmiş olsun canım

Rota kabızlık yapıyor mu? Kızım günde 2 3 defa yaparken şu an 1 gün yapıyo sıvı gibi, 1 gün yapmıyo

Sağlıkları yerinde olsun da gerisi önemli değil :) hadi geçmiş olsun canım
Aynen öyle canım. Motor gelişimi,keyfi yerinde Allaha şükürler olsun.
Tişörtümdeki desenlere bile gözünü dikip uzun uzun bakıyo, bakarken de emmiyo, desenleri incelemek emmekten daha cazip geliyo, mememin üstünde ben var onu bile inceliyo dikkatli dikkatli bakıyo ona da.
Zihinsel gelişimi iyi olduğu için az kilo almış diye avutayım kendimi

Daha önce bahsetmiştim ben de
Senin bebistemiydi canim bacakta farkli bogum. Ne dedi dr. Kontrole gittiniz mi.bnmkindede ekstra kucuk bir bogum var gibi. Kalca cikikligimizda yok. 3.ay kontrolunde bnde gitmeyi planliyrm

Canım önce aklındaki sütüm kesiliyor endişesini bir kenara bırak,eğer bebeğin emiyorsa daha sık aralıklarla emzirmeye çalış,emzik verme bu arada ya da biberon kullanma,eğer sağıp veriyorsan kaşıkla ya da enjektorle vermeyi dene sütünü ve memeni teklif et sık sık...sürekli yanında koynunda olsun sevgi ve sefkatle baktıkça sütün üretilmesini sağlayan hormon salgılanması hızlanır,öp sev kokla çokça...ve dua et,tahiyyat oku her memeni verdiğinde artır sütümü Allah im diye dua et,ben de edeceğim senin için. ..bir de çok su içmek ve uyumak,uyumuyorsan dahi gözlerini kapatıp dinlen mümkünse,bunlardan başka sütü artıran çay vs yoktur...facebook ta emzirme sanatı adlı bir grup var oradaki yazıları okumanı tavsiye ediyorum...inşallah sütun artar bebeğin kana kana 2 yaşına kadar emer...bu arada sagma ile çıkan süt miktarı kesilip kesilmeme konusunda bir gösterge değilmiş,anlık üretim olduğu için endişe ve üzüntü çok etkiliyor,kendine ve sütüne güven

Benim oğlan bu günlerde çok kaka yapar oldu 2 güne bir yapan çocuk şimdi günde 3 defa kaka yapıyor sizinkilerde de değişme oldu mu aynı mi ?
Evet canım bizimkide öyle oldu ya ama bez dolmuyo az az yapıyo hatta 3 4 kere yaptı dün acaba ishalmi dedim bugün takipteyim bakalım. Ben anne sütüne döndük o yüzden böyle oldu diye tahmin ediyodum
Oy maşallah Yusuf paşaya, bizde haftaya bugün gidicez bakalım ne kadar olacak:)
Rotanın yeni hali yapılıyo diye biliyodum sanki yapılmıyomuymuş
Benim oldu olası emdikten sonra sütüm hiç gelmedi kuzum. Hoş zaten sütümde azdı benim. Okadar şey denedim bazen arttı bazen artmadı hiç çözemedim niye artıp artmadığını. Dereotu yarardı önceden geçen akşam hiç fayda etmedi.
Büyüdüker artık çene kasları iyice gelişti eskiye nazaran daha fazla emiyodur bence ama ağlamasını bilemedim kuzum atakta falan olabilirmisiniz?
Mama vermeyi denedinmi verince susuyomu

Okuyorum mesajları ama fırsat bulupta yazamadım, en son yazdığımda hastaydım-halaa hastayım ağır grip şeklinde, eşim ailem ve bebeğime de geçti,doktora gittik calpol ile bi şurup daha verdi peditus diye sanırım, iki kere verdim , dün gece kakası yaptı iki kere, birinci de hiçbirşey yokken ikinci bezde kanlı lekeler gördüm kakası içinde mukuslu...
Bizde 3. Ayımızı doldurduk, 62.5 cm 6700gr geçen ay mecbur kaldığım için anne devam sütü verdim ( bi kaç kez) ama devam etmiyoruz...
Kanlı kakayla da ilkkez karşılaştık, doktordan sonra oldu... tekrar doktora gitmeli miyim ?
Burnu da çok tıkalı-açıyorum ama bas bas bağırarak ağlayarak- sonra gene tıkanıyor... çok hareketli, kucak bebeği hep gezmek bakmak ilgi istiyor - benden ziyade babasıyla konuşmaktan hoşlanıyor,

Bütün bunlar haricinde kendi babam rahatsız bir ay içerisinde iki kere pıhtı attı ve bir ayın yarısını hastane de geçirdi şimdi bendeler, ev hasta dolu- bir aydır daha kendimi yeni iyi hissediyorum- ölü bitkin enerjim düşüktü, hatta kilo vermişim....

Şimdi bu kanlı kaka neyin habercisi ?
Öksürük ve burun tıkanıklığı var oğlumda nasıl düzelecek ?
Doktorun verdiği şuruplara devam etmeli miyim ?
Bu bahsettiğiniz inek sütü ürünleri diyeti falan yapmam gerekiyor mu ?

Selam canlar,

Simdi malumunuz bebegimin coklu gida alerjisi var.sadece sebzeden baska birsey yiyemiyorum.mucver yapmistim yumurta koymadan, ama icinde un olduğu icin bebegim yine fenalasti.bugday alerjisi de var onu da biraktim.suan sadece patates pirinc ispanak pirasaya devam ediyorum.yeterki o iyi olsun. Benim derdim ise tatli..hicbir tatliyi süt veya yumurta icerdigi icin yiyemiyorum.zaten icermeyen bi tatli yok.derken aklima kabak tatlisi geldi :))))) daha once hic kabak tatlisi yapmamıştım.tarifine guvenen cok lezzetli yaptığını düşünen annisler,bana da bi tarif verebilir misiniz acaba.uzerine tahin ceviz koyamam onlara da alerjisi var

Mücveri mısır unuyla yapsan nasıl olur acaba? Benim doktorumun verdiği listede balkabağı da alerjenler listesinde ama belki senin bebeğe alerji yapmayabilir dene istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…