- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Size de çok geçmiş olsun canım. Çok şükür atlamışsınız 15 gündür...Bilmez miyim,melisanin da aglamaktan sesi kısılırdı yavrumun,araliksiz 3 saat nefes bile almadan ağladığını bilirim.aglamasin helak olmasin diye neler neler yapardim bir bilsen.sırtımdan ter akardi ipislak olurdum.acaba benim kizimda mi kolikti anlamadim ki.surekli doktora gotururdum bebegim cok agliyor diye.yapacak birsey yok bebek bu agliycak derdi :/
İnşallah inşallahİnşallah Ege kuşum daha kolay atlatır canımm esas zor kısmı atlattınız zaten bundan sonrası kolay
Azda olsa yine aç içiyomuş mamayı canım çok sevindim hastalanmamasına :) bizede delik dar ileriki zamanlarda sorun olur dediler. Zaten ufakken yaptırmak istiyodum babasını kıyamıyodu dr da söyleyince kestrdik gittiKızlar merhaba bugün biz de rotamızı olduk. Geçen aya göre biraz daha az kilo almış ama yine de güzel gelişimi boyu kilosu, baş çevresi. Mamayı 4 ölçek içerdi şimdi arada 2 içip bırakıyor memeyi tercih ediyor. Öyle çok sütüm yok ama hastalık döneminde tüm doktorlar abilerine ilaç verirken bebeğe vermedi anne sütü alıyorsa gerek yok diye. Çok şükür bebeğe geçmedi. Az gelse de bu yönden seviniyorum.
Ben de kullandım canım buharlı pişiriciyi bir süre. 15 dak haşlayıp sebzeleri, zaman zaman cezvede suda pişirdiğim irmik, bulgur ya da yeşil mercimeği ekleyip öyle blenderdan geçiriyordum. Kivi gibi meyvaları da. Sonra kaldırdık bir süre normal yemeklere geçince. Fakat 20 aylıkken kulak iltihabı oldu öncesinde de başka hastalık geçirdi. Çiğneyemedi verdiğim yemekleri. Pişirdiğim bizim yemekleri hep püre yapıp yedirdim iyileşinceye kadar. Kelle paça çorbası çok içirdim o şekilde.
Arkadaşlar bir sürü öneri sunmuş yemek için. Çok zor işiniz. Allah tez zamanda geçirsin inşallah.
Bizde akşam üstü 37,8 olmuştu o zaman 1 çay kaşığı calpol vermiştim. Abimizde olmamıştı belki sizde de olmaz. Siz yine ara ara kontrol edin.
Bebek üç aylık 2. Adetimi oldum bile. Hamiliğin en güzel yanlarından biriydi adet olmamak. Bizde diş yok canım. Abisi 5 aylıkken çıkarmıştı. Belirtileri 3 aylıkken başlamıştı. İnci gibi dişleri olur inşallah.
Günde 1 türk kahvesi içiyorum. Çay da arada bi o pek aklıma gelmiyor.
Birkaç kez yapmıştı. Zaten normalde de katı değildi biraz daha cıvık olmuştu. 1 gün sonra normalleşti.
Geçmiş olsun çabuk iyileşin inşallah. Bebek zayıf olunca pipi uzun duruyor. Senin bebek tombişse küçük gibidir bir de biraz alınca fazla gitmiş gibi gözükebilir. :) Ben cesaret edemedim. Abimize 2 yaşına kadar sünnet olsun demişti doktor; ucu darmış ve eğri diye. Götürdük geçen çişini rahat yaptığı için gerek yok denildi. Bebek de abisi de biraz büyünce inşallah.
Bezli çocukta daha kolaymış hakkaten korktum ben idare edemem hepsini diye. İnşallah canım amin.Azda olsa yine aç içiyomuş mamayı canım çok sevindim hastalanmamasına :) bizede delik dar ileriki zamanlarda sorun olur dediler. Zaten ufakken yaptırmak istiyodum babasını kıyamıyodu dr da söyleyince kestrdik gittiufakken daha kolay bnce ya yürüyüp koşmaya başladıklarında daha zor, bna dr ya 6 aya kadar yaptr yaptrmıyosan 6 yaşından sonra yaptr dedi.
Sizede nasip olur inşallah çok zorlanmadan atlatırız hepimiz
Sagolasin kuzum❤Size de çok geçmiş olsun canım. Çok şükür atlamışsınız 15 gündür...
Canım ben limonu ceyda düvencinin videosunda hemşire sötlerken duydum ağzına çok az sürülebilir diyordu eğer çok hıçkırıyorsa. Ben denemedim hiçAy çok sağol canım ya zaten biz mamayla büyüdük, daha 3 hfta olmadı mamayı azaltalı. Belki ondan azdı sütüm bilemedimki inşallah benmkide artar güzelce.
Dün kv geldi sütüm azaldı resmen ya. Hıçkıran bebeğe limon verelim kesilsin diyo. Ben wcdeyken eşime söylemiş allahtan o da uymamış anasına. Biz bizimkilere yapıyoduk diyo, o sizinkilermiş bu benimki dedim aldım çocuğu. 2 yüz verdim şaştı iyice
Nane maydonoz adaçayı sirke tuz nişasta turşu bunlar azaltıyorYa bende nanenin süt azalttığını duydum 2 aylik iğnesinde ebemiz de maydanoz sütü azaltıyor dedi acaba bilginiz varmı doğru mu doktorlar bile çelişkiye düşmüş doktorun biri çoğaltır diyo biri azaltır hangisine inancami şaşırdım.
Bu tek içimlik mi canımBeş tane hurma içini açıyorum çekirdeğini çıkarıyorum 3 kuru inciri ortan bölüyorum bi tane havucu soyup doğuyorum kaynatiyorum bunları suyuyla birlikte ezip içecek gibi içiyorum girip çıkıp.
Evet ben tek içimlik hazırlıyorum çünkü tadı çabuk değişiyorBu tek içimlik mi canım
Aslında ilk bebişi yaptırsan ufakken abi büyümüş zaten benm korktuğım gibi olmadı allaha şükür e azından ufak hemen toparlar sonra abiyi yaptırırsın. İkisini bir arada yaptırmak sana çok çlk zor olur canımBezli çocukta daha kolaymış hakkaten korktum ben idare edemem hepsini diye. İnşallah canım amin.
Kuzm emzirincede geçiyo hıçkırığı. Ben şuan karşıyım ya ağzına o tarz şeyler vermeye başlamasına. Çnkü onla bşlar daha neler tıkar ağzına huyunu biliyorum. Bikere bişeye izin veriyosam suyunu çıkarana kadar uğraşıyo kendisiCanım ben limonu ceyda düvencinin videosunda hemşire sötlerken duydum ağzına çok az sürülebilir diyordu eğer çok hıçkırıyorsa. Ben denemedim hiç
Eskiden yDoktora sormayı her defasında unuttum benim oğlan ağlayınca hemşireye ilk zamanlar sordum gerek yok demişti eşime böyle tutsam acırmi diye soruyorum ama onu sormadım hiç :) teşekkür ederim
Canım yürüyünce emekleyince faln nasıl zaptedicez ki? Eli falan gidiyormuş oraya buyudukceBenim kuzenimin cocuk doktoru da 1 yasindan once onermedigini soyledi tam organlar gelismedigi icin kucuk olduğundan birakalim biraz gelissin buyusun ondam snra yapalim daha gelisim gostermeden yapilmasi dogru deil dedi cnm sen bilirsin tabi
Çok teşekkürler canim. Dayanamam diyordum ama Dünkü asi maceramızın sıkıntıları hala devam ettiği için hazırım o çığlıklara. Yeter ki iyi olsunlar.Emzik emiyorsa yanına mutlaka al ağlarsa verirsin canım. Bir de izin veriliyorsa sakinleşmesi için süpürge sesi açabilirsin. Işıktan rahatsız olmaması için elinle gözüne gölge yapabilirsin. Zaten 5-10 dk süren bir operasyon kolayca atlatırsınız inşallah. Sonrasında anestezinin etkisi geçince çiş yaparken çığlığı basacak hiç korkma sadece ağlamasını durduramazsan bir çay kaşığı calpol verebilirsin ağrısını dindirmesi için.
Bir de ben ilk oğlumda bezine kağıt bardağı kesip koymuştum beze değince canı acıyordu çünkü. Küçükte ihtiyaç olmadı antibiyotikli kremi bezine bol bol sürdüm.
En zorlandığım gazını çıkarmaktı onu da omzuma yatırırken belden aşağısını koltuk altımdan doğru sarkıtmakla çözdüm
Canım HıçkırıkCanım ben limonu ceyda düvencinin videosunda hemşire sötlerken duydum ağzına çok az sürülebilir diyordu eğer çok hıçkırıyorsa. Ben denemedim hiç
Evet canim banyo onc3si mutlaka emzirilmeli bebek diyor uzmanlar. Hatta ben emzirip soyuyorum biraz oynuyoruz kendim de ustumu cikarip ten temasi kuruyoruz,muzik aciyorum. Sakinlestirmeden asla suyla sokmuyorum. Ağlamıyor. Sadec3 üşürse miziklaniyor onu da utu ile çözdük. Sonrası masaj emzirme uyku. Havalardan dolayı hergune dönemedim ama hergun yıkamayı düşünüyorum.İYi geceler kızlar geçenlerde banyodan sonra ağlamakla ilgili yazı yazmıştım bugün emzirdim ve öyle banyo yaptırdım bu kez giyinirken hiç ağlamadı ama yüzünde benim normalde bu aşamada ağlamam gerekiyordu ifadesi vardı :))) şaşkındı o da :)))) aynı sorunu yaşayanlar siz de deneyin derim
Dün bizim de 2 ay kontrolümüz vardı . Bazen arada boğazına birşey takılır gibi yapıyordu bebeğim bunu söyleyince hem3n r3flu dedSelam arkadaşlar, benin bebeģim 3 aylık oldu. Son üç haftadır cok kusuyordu, bi kac gundur de zirve noktasina ulasti kusmalari. Doktora goturduk idrarina bakti temiz cikinca reflu dedi ve gaviscon toz verdi. Simdi kafama takilan seyler var. Sut alerjisi ve bagirsak enfeksiyonu belirtilerini oglumda bulamiyorum ama sizce bunlara iliskin de test yaptirmali miyim? Reflu icin de tetkik yapilmadan teshis kondu sizce test yapilmasini isteyeyim mi? Bir de reflu bu asamada normal araya ilacla girmemek lazim diyenler var, ilaci kullansam mi kullanmasam mi acaba?
yaaa çok mu kesiyorlar? Minnacık zaten bamya gibi . O dudak buzulduğu an film bende de kopuyor.Ahahha onu ben de demiştim hani azıcık ucundandı tamamını kestiler diyeçok geçmiş olsun kuzum öpüyorum yakışıklımı :) hadi hayırlı uğurlu olsun, rasulullahın sünnetinde daim olsun kuzucuk
Canım ishal gibi cıvık yaptığı 1 gün süren 2. Ay aşısındaydı ; verem aşısının da dahil olduğu.pruine sizinki rota aşısından sonra mı ishal oldu? Yoksa 2.ayda 3 aşı yaptırıyoruz ya aynı gün verem falan ondan sonra mı?
İyi fikir canım ama bir yanım hiç istemiyor akılları ersin istiyorum. Büyük abi ilkokulda olmuştu rahat atlatmıştı. İnşallah aynı doktora denk gelir bebişler de.Aslında ilk bebişi yaptırsan ufakken abi büyümüş zaten benm korktuğım gibi olmadı allaha şükür e azından ufak hemen toparlar sonra abiyi yaptırırsın. İkisini bir arada yaptırmak sana çok çlk zor olur canım
Canım benim oğlum 4050 g doğmuştu. O kadar güçlü emiyordu ki. 1 ölçek mama içse olduğu gibi fışkırtarak kusuyordu. Emiyordu onu da kusuyordu. Ağlıyordu ver diye korkarak verirdim sonu yine aynı. Çok yıpratıcı oluyordu. Kim bilir nasıl boğazı acıyordur kusunca. Kıyafet kalmıyordu. Bebeğin midesi hep boş gelirdi. 500gr dan fazla alıyordu. Ben de çok sordum ilaç versinler diye. Kilo alımı iyi zatürreye çevirecek duruma gelirse veririz dedi bi doktor. Biri bekleyelim mide kapakçığı geç gelişiyor demek katı gıdaya geçince geçer dedi ki katı gıdada hakkaten azaldı. Ama sıvı alımında yine aynıydı tutamıyordu midesinde. Yeni bebeğimiz doğduğunda, kusan bebeğimiz 18 aylık olmuştu şikayetlerimiz azaldı. Yeni bebeğe sütüm gelmedi diye doktor 3 ölçek yap ne kadar içerse demişti. İyi de önceki oğlum 1 ölçekte kusuyor bu da öyle olursa dediğimde ilacı var ona başlarız, demişti o doktor. O an çok üzüldüm ilacı bilseydik bu doktora gelseydik keşke yavrum ne çekti diye.... Yine şükür senelerce atlatamamak da ileri derecede olması gibi durumlar da olabilirdi. Size de çok geçmiş olsun. İçiniz rahat değilse başka doktora gidin.Selam arkadaşlar, benin bebeģim 3 aylık oldu. Son üç haftadır cok kusuyordu, bi kac gundur de zirve noktasina ulasti kusmalari. Doktora goturduk idrarina bakti temiz cikinca reflu dedi ve gaviscon toz verdi. Simdi kafama takilan seyler var. Sut alerjisi ve bagirsak enfeksiyonu belirtilerini oglumda bulamiyorum ama sizce bunlara iliskin de test yaptirmali miyim? Reflu icin de tetkik yapilmadan teshis kondu sizce test yapilmasini isteyeyim mi? Bir de reflu bu asamada normal araya ilacla girmemek lazim diyenler var, ilaci kullansam mi kullanmasam mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?