- 5 Şubat 2018
- 4.552
- 9.972
- 158
- 30
Mamayı azaltmaya çalışıyorum zaten canım, günlük baya aldığı için birden bıraktırmıyorum mamayı yavaş yavaş olacak inşallah. Kg vermeseydi bizde mamaya başlamazdık ama kg verdi. Kgsunu toparlayınca da mamayı bırakmadık en büyük hatam orda oldu. Bi hafta mamasız deneyip tekrar kontrole gitseydik ozaman süt az mı çok mu anlaşılırdı. Benmki nekadar emerse emsin kusmuyo. Dmekki kusacak kadar gelmiyo diyorum bende. Dün iyiydi maşallah 2 kere mama içti birnde tamamını bitirmedi ama bugün yine aynı.. inşallh mama devrini kapatıcazSen neden surekli sutum yetersiz die kendini sartliyorsun. Anladigim.kadariyla bebegin 1 kilonun uzerinde alio mama ile birlikte aglio die illa mama verme memeye daya sadece acliktan aglamio neticede bence sabir ve inancla mamayi bitirebilirsin ama once kendine ve bebegine inan ayda min 600 gr almasi yeterli bebegin. Benim ilk cocugum sadece anne sutu ile ayda 2 kilo aliyordu emdikten sonra zarik zaril agliodu saatlerce memede kaliodu sonra şaril şaril kusuyordu. Aglio die ac oldugunu dusunme mamadan sonra susmasinin sebebi mama sindirimi zor oldigu icin mideye lonk die oturuo agirlik cokuo bebege ondan susuo.
Kusmasi iyi bisey degil zaten ben senin sutunun yeterli oldugunu dusunuyorum. Kademeli olarak azalt ve agladikca meme ver. Mamayi unuttur oyle belki uzun uykulari olmayacak belki memenden inmeyecek ama basarabilirsin. Mama tuu kaka degil cocuk ac birakilacak degil ama senin durumunda gordugum mamasiz olabilirMamayı azaltmaya çalışıyorum zaten canım, günlük baya aldığı için birden bıraktırmıyorum mamayı yavaş yavaş olacak inşallah. Kg vermeseydi bizde mamaya başlamazdık ama kg verdi. Kgsunu toparlayınca da mamayı bırakmadık en büyük hatam orda oldu. Bi hafta mamasız deneyip tekrar kontrole gitseydik ozaman süt az mı çok mu anlaşılırdı. Benmki nekadar emerse emsin kusmuyo. Dmekki kusacak kadar gelmiyo diyorum bende. Dün iyiydi maşallah 2 kere mama içti birnde tamamını bitirmedi ama bugün yine aynı.. inşallh mama devrini kapatıcaz
Aynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.Kesinlikle bende öyle düşünüyorum hatta günümüzde bazı hastalıkların artma sebebi bile bence herşeye ilaç kullanmak güneş varken d vitaminini ilaçtan balık varken b12 yi balık yağı haplarından almaya çalışıyoruz ben bu nedenle vermiyorum bubir süreç geçiyor sabır evet zor ağlıyor insan yoruluyor üzülüyor ama sağlıkları daha önemli
Tek başına kulaklarına su kaçmıyor mu? Ben bir kulağını eşim diğerini kapatıyor. Ben tutuyom eşim kafayı yıkıyor :) biz çok acemiyizHiç denemedim
Akşamları eşimle beraber yıkıyoruz
Ama tek de yapılır file kullanıyorum. Eşim işin ameleliğini yapıyor küvet getir su doldur kısmını
Canım sırtüstü yatarken mi dönmeye çalışıyor? Özel menenjit aşısını yaptırmayı düşünüyor musunBu arada kizim 2 ay 7 gunluk yuzustu yatirinca kafasini kaldirabiliyor. Sirt ustu yatarkende kaldirior. Kucakta dik tutuyor 1 aydan beri guluyor 1.5 aydan beri sesli guluyor bi haftadir da aguluyor. Donme cabalari basladi.
Bana gelince dogum kilolarimi verdim tum kiyafetlerim oluyor ancak vucut seklim kaymjs durumda doktor onayi ile aletli platese baslicam kizim 3 aylik olunca dogumum sezeryandi.
Sut konusuna gelince sadece anne sutu aliyor kizim. D vitamini disinda baska biseyle tanismadi. 3100gr dogmustu suan 5350 gr. Maltana humana ivir zivir hic birini tuketmiorum. Sut uretimi beyinde bitio bence sadece sutunuzun cok olduguna ve bebeginize yetecegine inanip bol bol emzirmenizi tavsiye edebilirim. Birde malum bebeklerden duzgun beslenmeye firsat olmahabiliyor. Hamilelik vitaminlerinizi kullanmaya devam etmenizi oneririn sutun kalitesi vee saclarinizin dokulmemesi icin bu saaatte aklima gelenler bunlar 2 ay asilarini atlattik sira geldi 4. Ay asilarina. Asi demisken ilk cocuguma yaptirdim ama kizima rota yaptirmayi kesinlikle dusunmuyorum. Ciddi yan etkileri var ve besin alerjisini tetikliyor.
Rota yı ilkinde araştırmıştım yaptırmadım ateş düşürücü aşı sonrası ilkinde de vermedim ya da aşıdan önce verenlere daha çok kızdım ebeler hep verin diyor insanları yanlış yönlendiriyor ancak ilkinde bende 1 hafta kadar gaz ilacı kullandım sonra araştırınca yanlış yaptığımı anladım ve vermedim bir dahaAynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.
Rota aşısıyla ilgili neden bu kadar keskinsin gerçekten çok sağlam kaynaklardan mi edindin bu bilgiyi. Yada yaptırdığın için oğluna biseymi oldu merak ettim. Ben de büyük kızıma yaptırdım bi yan etkisini görmedim hasta da olmadi şükür. Eşimin arkadaşınin oğlu 10 gün hastanede yattı rota yüzünden çok zor zamanlar geçirdiler. Keşke aşıyı yaptirsaydık dediler. Yarın kontrolümüz var doktorumuza soracağım yine de,onun da görüşünü alacagimAynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.
Kaçıyor iki kişi yıkarken deTek başına kulaklarına su kaçmıyor mu? Ben bir kulağını eşim diğerini kapatıyor. Ben tutuyom eşim kafayı yıkıyor :) biz çok acemiyiz
Canım sırtüstü yatarken mi dönmeye çalışıyor? Özel menenjit aşısını yaptırmayı düşünüyor musun
Rota aşısıyla ilgili neden bu kadar keskinsin gerçekten çok sağlam kaynaklardan mi edindin bu bilgiyi. Yada yaptırdığın için oğluna biseymi oldu merak ettim. Ben de büyük kızıma yaptırdım bi yan etkisini görmedim hasta da olmadi şükür. Eşimin arkadaşınin oğlu 10 gün hastanede yattı rota yüzünden çok zor zamanlar geçirdiler. Keşke aşıyı yaptirsaydık dediler. Yarın kontrolümüz var doktorumuza soracağım yine de,onun da görüşünü alacagim
Bilgilendirme için teşekkürler. Yarın doktorumla da görüşeceğim bu konuyupearlshine rota asisi bagirsak florasani bozuyor. Zaten tam gelismemis bagirsaklara canli asi girdiginde coklu besin alerjisine sebep olabiliyor. Hafif semptomlari olup rota asisindan sonra alerjisi tetiklenen yakinlarim var ve gastrocular da onermiyor. Dunya saglik orgutunde kanitlanmis bi durum yok ancak googleladiginiz da bile bu durumu yasamis bir suru hikaye var. Birde asi olmasina ragmen cok agir gecirenlerde var. Ben kar zarar hesbi yapiyorum. Eger rota virusu olursa en buyuk tehlike susuz kalmasi evde susuzlugunu gideremezsem hastaneye yatiririm. Orda giderilir. Tedavisi yapilir. Ama asiyi yaptirirsam ve altta yatan bir alerjiyi tetiklerse sonuc cok daha zor ve mesakatli olur acikcasi bu riski goze almak istemedigim icin sorumluluk aliyorum ve asiyi yaptirmayacagim. Birde rota ozel asi oldigu icin toplumsal koruyuculugu da yok. Toplumun belkide 10 da biri yaptirior bu asiyi. Asilanmanin asil amaci toplumsal koruyuculuk olusturmak. Bu yuzden asisiz suriyeliler geldiginde asili cocuklar kizil kizamik su cicegi oldular. Herkesin kendi tercihi tabiki ama boylede bir gercek var. Bunu bilerek asiyi yaptirip yaptirmamaya karar vermek gerekir. Menenjit de ise durum farkli menenjitin semptomlari daha agir ve allah korusun olume sebebiyet verebiliyor ve rota gibi yan etkileri olmadigi icin onu yaptiracagim. Suan bildiklerimi bilseydim ogluma da rota asisi yaptirmazdim.
Sarilik falan yoksa birak uyusun sonra bu gunleri mumla ararsın.Hanımlar birsey sorucam benim bebegm 29 hunlk ama uyandrmyrmnkendi istedgnde kalkyr yeri gelyr 4 saate yakin uyuyr sıknti olmaz degl mi sizin bebeklerniz nasl olemi
Benim ilk bebeğim ama bende senin gibi düşünüyorum ve gaz damlasını vermiyorumGaz icin kullanilan damlalarin faydadan cok zarari oldugunu dusunuorum bende .
Yok sukur olmadi ilk zamnlr cok emzrdm sagol cnm bilgi verdgn icnSarilik falan yoksa birak uyusun sonra bu gunleri mumla ararsın.
İnşallah canım inan bnde öyle istiyorum ve öyle düşünüyorum. Hata bnde mamayı bırakıp bi hfta daha denemem lazımdıKusmasi iyi bisey degil zaten ben senin sutunun yeterli oldugunu dusunuyorum. Kademeli olarak azalt ve agladikca meme ver. Mamayi unuttur oyle belki uzun uykulari olmayacak belki memenden inmeyecek ama basarabilirsin. Mama tuu kaka degil cocuk ac birakilacak degil ama senin durumunda gordugum mamasiz olabilir
Aa çok sağol canım bakıcam şimdiaydingelini LezzetliCipetpet canım instada emzirmegunlugu var oraya bir bakın derim akşam ağlıyorsu benmki hep sütüm mü azalıyor diye düşünüyordum gazı da yoktu bir video paylaşmış onunla ilgili gün içinde çok uyaran aldığı için bebek akşam yoruluyormuş sizde mama verince doydu sanıyomuşsunuz mama ağır kalorili olduğu için bebeği ağırlaştırıp susturuyomuş. Daha bir çok şeyle ilgili bilgi var video şeklinde anlatıyor. Ön süt son süt falan . ben çok faydalandım
Hiç canını sıkma hastaneye yatan 7. Kişisin herhalde ve senin gibi haber alamadığımız kaç üye de yaşamıştır dediklerini. Bizde rsv çıkmadı ama 9 gün hastanede yattık bizde. Öksürük, balgam vardı. Antibiyotik, ventolin,damar yolundan serum bir sürü şey yapıldı bizede. Ben de burnunu temizlemeyi bilmiyordum hepsini öğrendik, daha da öğrenecek çok şey çıkacak. Burayı takip etmeni öneririm ama birbirimizden haberimiz oluyor. Bizim ailede bi benim bebeğim küçükken hastaneye yattı diye söylenip duruyor büyükler ama ben biliyorum bu zamanda çok hastanaye yatan oldu burada. Elimizde olmuyor bazen, kendini suçlama.kızlar merhaba Uzun zamandır görüşemiyoruz Umarım herkes iyidir bebişler sağlıklı sıhhatli dir. doğumdan sonra günler o kadar yoğun ve meşakkatli geçti ki Ne girip okumaya ne de yazmaya fırsatım olmadı. Aslında yazacak o kadar çok şeyim vardı ki hiçbirini fırsat bulamadım. Burayı takip edemediğim için çok pişmanım Çünkü birçok bilgiyi kaçırdığıma eminim. şu an benim bebişim hala emmiyor sütünü sağarak veriyorum 2 ay 15 günlük olduk. bir ara silikon uçla emiyordu Ama tek göğsümü emi uyuya kalıyor du doymadığı için ben de sağıp vermeye karar verdim. Evde eşim hafif grip gibi oldu sanırım ondan kaptı 5 gün hastanede yattık rsv virüsü çıktı. Şimdi daha iyi çok şükür. serum şırınga ile çekerek burun temizliği yapmayı orada öğrendim. Acemi Anne olmak zor. ürkek çekingen bilgisiz oluyorsunuz her konuda. Bebeğimin minicik eline serum yolu açtılar serum taktılar O ağladı ben de oturup ağladım... üzüntüden Stresten yorgunluktan beslenememek ten sütümde azaldı Şimdi ara ara Mama da veriyorum. öyle böyle derken şaka gibi zaman su gibi akıp geçti işe başlamama 1 ay kaldı ve ben hiç gitmek istemiyorum...Rabbim bebişlerinize sağlık sıhhat , sizlere de güç kuvvet sabır muhabbetler versin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?