2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Mamayı azaltmaya çalışıyorum zaten canım, günlük baya aldığı için birden bıraktırmıyorum mamayı yavaş yavaş olacak inşallah. Kg vermeseydi bizde mamaya başlamazdık ama kg verdi. Kgsunu toparlayınca da mamayı bırakmadık en büyük hatam orda oldu. Bi hafta mamasız deneyip tekrar kontrole gitseydik ozaman süt az mı çok mu anlaşılırdı. Benmki nekadar emerse emsin kusmuyo. Dmekki kusacak kadar gelmiyo diyorum bende. Dün iyiydi maşallah 2 kere mama içti birnde tamamını bitirmedi ama bugün yine aynı.. inşallh mama devrini kapatıcaz

Kusmasi iyi bisey degil zaten ben senin sutunun yeterli oldugunu dusunuyorum. Kademeli olarak azalt ve agladikca meme ver. Mamayi unuttur oyle belki uzun uykulari olmayacak belki memenden inmeyecek ama basarabilirsin. Mama tuu kaka degil cocuk ac birakilacak degil ama senin durumunda gordugum mamasiz olabilir

Aynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.

Hiç denemedim
Akşamları eşimle beraber yıkıyoruz
Ama tek de yapılır file kullanıyorum. Eşim işin ameleliğini yapıyor küvet getir su doldur kısmını
Tek başına kulaklarına su kaçmıyor mu? Ben bir kulağını eşim diğerini kapatıyor. Ben tutuyom eşim kafayı yıkıyor :) biz çok acemiyiz

Canım sırtüstü yatarken mi dönmeye çalışıyor? Özel menenjit aşısını yaptırmayı düşünüyor musun

Aynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.
Rota yı ilkinde araştırmıştım yaptırmadım ateş düşürücü aşı sonrası ilkinde de vermedim ya da aşıdan önce verenlere daha çok kızdım ebeler hep verin diyor insanları yanlış yönlendiriyor ancak ilkinde bende 1 hafta kadar gaz ilacı kullandım sonra araştırınca yanlış yaptığımı anladım ve vermedim bir daha

Rota aşısıyla ilgili neden bu kadar keskinsin gerçekten çok sağlam kaynaklardan mi edindin bu bilgiyi. Yada yaptırdığın için oğluna biseymi oldu merak ettim. Ben de büyük kızıma yaptırdım bi yan etkisini görmedim hasta da olmadi şükür. Eşimin arkadaşınin oğlu 10 gün hastanede yattı rota yüzünden çok zor zamanlar geçirdiler. Keşke aşıyı yaptirsaydık dediler. Yarın kontrolümüz var doktorumuza soracağım yine de,onun da görüşünü alacagim

aydingelini LezzetliCipetpet canım instada emzirmegunlugu var oraya bir bakın derim akşam ağlıyorsu benmki hep sütüm mü azalıyor diye düşünüyordum gazı da yoktu bir video paylaşmış onunla ilgili gün içinde çok uyaran aldığı için bebek akşam yoruluyormuş sizde mama verince doydu sanıyomuşsunuz mama ağır kalorili olduğu için bebeği ağırlaştırıp susturuyomuş. Daha bir çok şeyle ilgili bilgi var video şeklinde anlatıyor. Ön süt son süt falan . ben çok faydalandım

Tek başına kulaklarına su kaçmıyor mu? Ben bir kulağını eşim diğerini kapatıyor. Ben tutuyom eşim kafayı yıkıyor :) biz çok acemiyiz
Kaçıyor iki kişi yıkarken de
Ben kulaklarını kapatmıyorum
Bebeklerin kulağı bizim gibi değilmiş su kaçsa da hemen çıkıyormuş
Pek dikkat etmiyorum açıkçası.

Canım sırtüstü yatarken mi dönmeye çalışıyor? Özel menenjit aşısını yaptırmayı düşünüyor musun

Menenjiti yaptiracagim. Sirt ustude yuz ustude donmeye calisiyor.

pearlshinepearlshine hesabı doğrulanmış üye. rota asisi bagirsak florasani bozuyor. Zaten tam gelismemis bagirsaklara canli asi girdiginde coklu besin alerjisine sebep olabiliyor. Hafif semptomlari olup rota asisindan sonra alerjisi tetiklenen yakinlarim var ve gastrocular da onermiyor. Dunya saglik orgutunde kanitlanmis bi durum yok ancak googleladiginiz da bile bu durumu yasamis bir suru hikaye var. Birde asi olmasina ragmen cok agir gecirenlerde var. Ben kar zarar hesbi yapiyorum. Eger rota virusu olursa en buyuk tehlike susuz kalmasi evde susuzlugunu gideremezsem hastaneye yatiririm. Orda giderilir. Tedavisi yapilir. Ama asiyi yaptirirsam ve altta yatan bir alerjiyi tetiklerse sonuc cok daha zor ve mesakatli olur acikcasi bu riski goze almak istemedigim icin sorumluluk aliyorum ve asiyi yaptirmayacagim. Birde rota ozel asi oldigu icin toplumsal koruyuculugu da yok. Toplumun belkide 10 da biri yaptirior bu asiyi. Asilanmanin asil amaci toplumsal koruyuculuk olusturmak. Bu yuzden asisiz suriyeliler geldiginde asili cocuklar kizil kizamik su cicegi oldular. Herkesin kendi tercihi tabiki ama boylede bir gercek var. Bunu bilerek asiyi yaptirip yaptirmamaya karar vermek gerekir. Menenjit de ise durum farkli menenjitin semptomlari daha agir ve allah korusun olume sebebiyet verebiliyor ve rota gibi yan etkileri olmadigi icin onu yaptiracagim. Suan bildiklerimi bilseydim ogluma da rota asisi yaptirmazdim.

Bilgilendirme için teşekkürler. Yarın doktorumla da görüşeceğim bu konuyu

Hanımlar birsey sorucam benim bebegm 29 hunlk ama uyandrmyrmnkendi istedgnde kalkyr yeri gelyr 4 saate yakin uyuyr sıknti olmaz degl mi sizin bebeklerniz nasl olemi

Kızlar bugün kadın doğuma muayne oldum o açıklık normalmiş zamanla toparlanacakmis rahim ağzında ufak bir yara var dedi dr. Hpv testi icin örnek alindi rahim toparlanmış sarkma yok dedi ama resmen küçücük yer :) deforme olmus yaaa

İnşallah canım inan bnde öyle istiyorum ve öyle düşünüyorum. Hata bnde mamayı bırakıp bi hfta daha denemem lazımdı
Aa çok sağol canım bakıcam şimdi

kızlar merhaba Uzun zamandır görüşemiyoruz Umarım herkes iyidir bebişler sağlıklı sıhhatli dir. doğumdan sonra günler o kadar yoğun ve meşakkatli geçti ki Ne girip okumaya ne de yazmaya fırsatım olmadı. Aslında yazacak o kadar çok şeyim vardı ki hiçbirini fırsat bulamadım. Burayı takip edemediğim için çok pişmanım Çünkü birçok bilgiyi kaçırdığıma eminim. şu an benim bebişim hala emmiyor sütünü sağarak veriyorum 2 ay 15 günlük olduk. bir ara silikon uçla emiyordu Ama tek göğsümü emi uyuya kalıyor du doymadığı için ben de sağıp vermeye karar verdim. Evde eşim hafif grip gibi oldu sanırım ondan kaptı 5 gün hastanede yattık rsv virüsü çıktı. Şimdi daha iyi çok şükür. serum şırınga ile çekerek burun temizliği yapmayı orada öğrendim. Acemi Anne olmak zor. ürkek çekingen bilgisiz oluyorsunuz her konuda. Bebeğimin minicik eline serum yolu açtılar serum taktılar O ağladı ben de oturup ağladım... üzüntüden Stresten yorgunluktan beslenememek ten sütümde azaldı Şimdi ara ara Mama da veriyorum. öyle böyle derken şaka gibi zaman su gibi akıp geçti işe başlamama 1 ay kaldı ve ben hiç gitmek istemiyorum... Rabbim bebişlerinize sağlık sıhhat , sizlere de güç kuvvet sabır muhabbetler versin....

Hiç canını sıkma hastaneye yatan 7. Kişisin herhalde ve senin gibi haber alamadığımız kaç üye de yaşamıştır dediklerini. Bizde rsv çıkmadı ama 9 gün hastanede yattık bizde. Öksürük, balgam vardı. Antibiyotik, ventolin,damar yolundan serum bir sürü şey yapıldı bizede. Ben de burnunu temizlemeyi bilmiyordum hepsini öğrendik, daha da öğrenecek çok şey çıkacak. Burayı takip etmeni öneririm ama birbirimizden haberimiz oluyor. Bizim ailede bi benim bebeğim küçükken hastaneye yattı diye söylenip duruyor büyükler ama ben biliyorum bu zamanda çok hastanaye yatan oldu burada. Elimizde olmuyor bazen, kendini suçlama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…