Buzdolabinda bekletip 3-4saat sonra buzluga attigim oldu saatini ve tarihini ilk sagdigim sekilde yazdim ustune. Bi sikinti olacagini zannetmiyorum.Kızlar sagdigimiz sütü buzdolabına koyduktan sonra buzluğa koyabilir miyiz, yoksa direkt buzluğa mı atmak gerekir?
Nurse harveys diye bi damla varmış onu onermislerdi bana onu kullandin mi canım. Benim bebis ilk ay cok gaz sikintisi cekti bağırsaklar alismasin diye damla kullanmadim kucakta gezdirdim karnina masaj yaptim elektrikli sobamiz var poposunu sirtini isitip ovaladım. Hala daha gazi olunca agliyor ama bunlari yapinca cikariyor bi sekilde. Birde damlalarin buzdolabinda saklanmasi gerekiyormus oda sicakliginda olunca da bi etkisi olmuyormuş ablam oyle demişti nerde sakliyorsun bilmiyorum ama eger odada duruyorsa bi de oyle dene istersen.2.ay aşısını olduk ateş çıkmadı .. ama yusuf gazlı bir bebek malesef sürekli bir huzursuzluğu var .. annemde kıyameti kopardı bugün yemek dahi yedirtmeditüm damlaları denedim olmuyor olmuyor ağlıyor sürekli
Siz neler yapıyorsunuz
Inşallah öyle biseye gerek kalmaz ,kendiliğinden toparlanır canimNe bileyim canım ya 2 ay oldu hala acıyor ve tekrar kesilip dikilmesinden çok korkuyorum
Kesinlikle katılıyorum hamilelik boyunca zaten sarılıp uyumak dışında bir eyleme geçmedik hiç bir şekilde lohusalık falanda öyle geçti simdi aciycak korkusuyla yaklaşmıyorum bile ve bidaha asla yapamiycakmisim gibi geliyoVajina girişindeki ilk dikiş bir garipti top gibi et vardi ust üste binmisti sanırım o öyle kaynadi şimdi orası yine sis leblebi gibi sanki cinsel hayat bitti bir daha olmayacak gibi hissediyorum :/ bana hiç toparlanmaz gibi geliyor
Bizim de uyku düzenimiz tam oturmadi bazen gece 9.30da ,bazen 11.30da gece uykusuna başlıyor. Gündüz uykuları fena değil ama her günü birbirinin aynı düzende değil. Bazen daha çok uyuyor bazen daha az. Bir kaynakta gece uykusuna 7.30 10 arasında başlamalı yazıyordu öyle olmasi için uğraşıyorum ama bazen sarkıyor..Dün 9.30da uyumuştu,bu gece 11de anca dalabildi.Koalina atak haftası olabilir mi canım hep mi boyleydi? Ben açıkçası her hangi bir düzen takip etmiyorum o yüzden saat saat söyleyemem ama genelde sabah ilk uyandığında öğlene kadar uzun uyanık kalıyor sonra akşam babası gelene kadar 2 saatte bir emiyor uykuya devam ediyor. Babasi gelince gene uzun süre uyanikukaliyor. En son 10 ile 12 arası ne zaman isterse gece uykusuna geçiyor sabah 8-9 a kadar yine aciktikca emip uykuya devam ediyor. Gerçi dün anneme gitmiştik hiç evdeki gibi değildi uzun süre uyanikti. Işıklara ve insanlara bakmak daha ilgi çekici geliyor artık :)
Bebeğim akşam 9-11 arasi gece uykusuna yatıyor 3.5-5.5 arasi uyanıyor ondan sonra 1-2 saatte bir uyanıyor
Hala 9 kilo fazlam var 18 kilo almıştım
Benimki kesinlikle eskisi gibi değil. Hep diyorum eşime orayi kapatmamislar acik kalmıs :/ dikişler gec düştü zaten benim 20 günü gecmisti çok agrim vardı hala dokununca acıyor dikiş yerlerinde sislik var. Doktora gitmeye korkuyorum ya kesip tekrar dikerse diye
Bebeğim akşam 9-11 arasi gece uykusuna yatıyor 3.5-5.5 arasi uyanıyor ondan sonra 1-2 saatte bir uyanıyor
Hala 9 kilo fazlam var 18 kilo almıştım
Benimki kesinlikle eskisi gibi değil. Hep diyorum eşime orayi kapatmamislar acik kalmıs :/ dikişler gec düştü zaten benim 20 günü gecmisti çok agrim vardı hala dokununca acıyor dikiş yerlerinde sislik var. Doktora gitmeye korkuyorum ya kesip tekrar dikerse diye
Atk hftası nedir diye baktım da evet öyleymişKoalina atak haftası olabilir mi canım hep mi boyleydi? Ben açıkçası her hangi bir düzen takip etmiyorum o yüzden saat saat söyleyemem ama genelde sabah ilk uyandığında öğlene kadar uzun uyanık kalıyor sonra akşam babası gelene kadar 2 saatte bir emiyor uykuya devam ediyor. Babasi gelince gene uzun süre uyanikukaliyor. En son 10 ile 12 arası ne zaman isterse gece uykusuna geçiyor sabah 8-9 a kadar yine aciktikca emip uykuya devam ediyor. Gerçi dün anneme gitmiştik hiç evdeki gibi değildi uzun süre uyanikti. Işıklara ve insanlara bakmak daha ilgi çekici geliyor artık :)
Birsürü ilaç kullandık bizde Yusuf Ege gazlı diye hatta 3 ilacı bile beraber kullandık. Ama en son nurse harveys colex aldık. Felaket işe yarıyo denemeni tavsiye ederm canım emerken zorlanmadan pırt pırt gidiyo. Sancısı yine oluyo çünkü ben sürekli vermiyorum ama verdiğimdede baya güzsl çıkarttyo maşallaah2.ay aşısını olduk ateş çıkmadı .. ama yusuf gazlı bir bebek malesef sürekli bir huzursuzluğu var .. annemde kıyameti kopardı bugün yemek dahi yedirtmeditüm damlaları denedim olmuyor olmuyor ağlıyor sürekli
Siz neler yapıyorsunuz
Bende tam tersi ana kucagi almadigima o. Kadar pismanimki. Cunku benim kiz yaylana yaylana yatmayi cok seviyor muzikle beraberÇok para verio ev tipi elektirikli ana kucağı aldım ama kabul etmiyor onda uyumayı, woombie de bize uymadı. İçinde en fazla 10 dakika duruyor.
Battaniye için 2 kişi gerekli oluyor bu vakte kadar kv&anne ile geçirdim ama haftaya yalnızım mecbur unutacak battaniyeyi.
Canim benim normal dogum olmasina ragmen 3 gun sutum gelmedi inatla emzirdim 26 gun sadece anne sutuyle besledim hic uyumadim. Ustelik goguslerimde asiri yaraydi. Doktora gittigmde bebegimin asiri derece kilo kaybi olduugu teshisi kondu. Mecbur mamaya basladik. Ama hala emziriyorum mamayi birrakamiyoruz sütüm doyurmuyor. Emin ol mama vermekten o kadar tiksiniyorumki mecburum. Emzirmek icin yapmafigim sey kalmadi ama olmayinca olmuyorGazlı ve kaka yapmayan bebekler için en güzel çözüm masaj .
Masaj çok faydalı ama nazikçe olmalı. Kas sistemini de olumlu olarak etkiliyor boy uzamasinda da etkili. Uzmanlar masajı ve sarilmayi bol bol tavsiye ediyor.
Bir de mama kullananlar mecbur değilseniz kullanmayin derim . Mama sindirim sistemini biraz bozuyor ve bagirsak tembelliğine sebep oluyor .O yüzden geç kaka yapması gayet normal.
Sutunuz az da olsa, varsa onu çoğaltmak sizin elinizde .
Günde 3 litre su icin ve saatte bir emzirin
Sonra süt daha çok salgilanmaya başlayacak . Ben ne zaman isterse emziriyorum. Bazen yarım saatte bir istiyor bazen 3 saatte bir. Ama dikkat ettim ne kadar sık emiyorsa o gün memede süt kalmasa bile diğer gun daha da çok üretilmiş ve goguslerim büyümüş oluyor .
Merhaba canim.ben kendimi bile unutmusum artik.dogumum cok zor gecti,bebegim oksijensiz kaldi.cenesi titriyo,bacaklari titriyo,uyuyamiyor yavrum.yardim edenimde yok.kayinvalidemse tam bir hayal kirikligi.bir gün bile yardim etmedi bana.annem uzakta.of off.cok zor.2 ay gecti,dogumun stresini,korkusunu hala atamadim.bi daha dogururmuyum hic bilemiyorum,onca zorluktan sonra.15 tane dikisle kendimden bile gecmistim artik..hiç değilse bebegim iyi olsaydi tesellim olurdu.iğne yaptirdik,ilaç veriyorum,ama hala kendine gelemedi yavrum.Allah hiç kimseyi benim gibi zora sokmasin@Afifecan
@yagmur_20
@TazeAnne2018
@minea_
@phalanx
@Azra1310
@nurgulmek
@Bellatrix Lestrange
@minnoskus
@Mammaramma
@Oyhan
@November 22
@mavila
@Lovemom
@Vintageseven
@Balcorek
@krankenschwester
@Nancy06
@Hebehubele
@lucymilo
@Tangiller
@Gulasor62
@pinkstrap
rabarbaa
@Nimer
@Ediz Enesin Annesi
@Kalbim10da
@Cigdemm41
@Amanedenolmuyo
Mrspainter
@haNzade_
@pullubiber
@Tententen
@Akdemirailesi
@birdelimuallime
Kızlar nerelerdesiniz nasılsınız? bebisler doğdu bizi unuttunuz :)
Allah şifa versin canım. Çok büyük zorluklar yaşamışsın bundan sonra iyi olur insallah herşey ikiniz için deMerhaba canim.ben kendimi bile unutmusum artik.dogumum cok zor gecti,bebegim oksijensiz kaldi.cenesi titriyo,bacaklari titriyo,uyuyamiyor yavrum.yardim edenimde yok.kayinvalidemse tam bir hayal kirikligi.bir gün bile yardim etmedi bana.annem uzakta.of off.cok zor.2 ay gecti,dogumun stresini,korkusunu hala atamadim.bi daha dogururmuyum hic bilemiyorum,onca zorluktan sonra.15 tane dikisle kendimden bile gecmistim artik..hiç değilse bebegim iyi olsaydi tesellim olurdu.iğne yaptirdik,ilaç veriyorum,ama hala kendine gelemedi yavrum.Allah hiç kimseyi benim gibi zora sokmasin
Cok gecmis olsun insallah bi an once duzelie herseyMerhaba canim.ben kendimi bile unutmusum artik.dogumum cok zor gecti,bebegim oksijensiz kaldi.cenesi titriyo,bacaklari titriyo,uyuyamiyor yavrum.yardim edenimde yok.kayinvalidemse tam bir hayal kirikligi.bir gün bile yardim etmedi bana.annem uzakta.of off.cok zor.2 ay gecti,dogumun stresini,korkusunu hala atamadim.bi daha dogururmuyum hic bilemiyorum,onca zorluktan sonra.15 tane dikisle kendimden bile gecmistim artik..hiç değilse bebegim iyi olsaydi tesellim olurdu.iğne yaptirdik,ilaç veriyorum,ama hala kendine gelemedi yavrum.Allah hiç kimseyi benim gibi zora sokmasin
Benim de dikişlerim 30 günde falan düştü galiba
Belki de daha geç
Bi garip oldu ya inşallah toparlanır
Vajina girişindeki ilk dikiş bir garipti top gibi et vardi ust üste binmisti sanırım o öyle kaynadi şimdi orası yine sis leblebi gibi sanki cinsel hayat bitti bir daha olmayacak gibi hissediyorum :/ bana hiç toparlanmaz gibi geliyor
Ben 40 i ciktiktan sonra tek basima yikamaya basladim. Biri olunca yanimda panik oluyorum. Kendim daha rahat yikiyorum. Küvetine suyu dolduruyorum bir elimle basini suya degdirmemek icin ensesinin altina koyuyorum. Bir elimlede yikiyorum. Suyun icinde olmak hosuna gidiyor biton para verip köpüklü filelerden almstm hic kullanmiyorum. Eski usul uzerinden cikardigim kiyafetleri altina koyuyorum :))Tek başınıza bebeginizi banyo yaptirabiliyor musunuz kızlar?
Valla benimkide sabah 6 da yatip aksam 5 gibi uyaniyor aralarda doyuruyorum gozunu bile acmiyor. ama aksam 5 te uyanip sabah 6 ya kadar dogru duzgun uyumuyor beni bitiriyor miz miz surekli. Su gunduz uykusunu geceye bi cevirebilsem rahatlicam bendeAcaba aç mı diye mama da verdim ama en fazla 2.5 saat uyudu gece. Uyanık kaldığı sürede ağlamıyor ama bakınıyor, mızıldıyor, memede kalıyor, konuşuyoruz dinliyor, gazı varsa ıkınıp sıkılıyor böyle geçiyor saatler. Gündüz tamam da gece uyusa keşke. Uyuduğu 2 saatin de yarım saati uyanma mızıldamasıdır zaten
Canim agulin denedinmi. benim kziim cok gazli degil ama gazi olunca veriyorum rahatliyor2.ay aşısını olduk ateş çıkmadı .. ama yusuf gazlı bir bebek malesef sürekli bir huzursuzluğu var .. annemde kıyameti kopardı bugün yemek dahi yedirtmeditüm damlaları denedim olmuyor olmuyor ağlıyor sürekli
Siz neler yapıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?