2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar sagdigimiz sütü buzdolabına koyduktan sonra buzluğa koyabilir miyiz, yoksa direkt buzluğa mı atmak gerekir?

2.ay aşısını olduk ateş çıkmadı .. ama yusuf gazlı bir bebek malesef sürekli bir huzursuzluğu var .. annemde kıyameti kopardı bugün yemek dahi yedirtmedi tüm damlaları denedim olmuyor olmuyor ağlıyor sürekli

Siz neler yapıyorsunuz

Kızlar sagdigimiz sütü buzdolabına koyduktan sonra buzluğa koyabilir miyiz, yoksa direkt buzluğa mı atmak gerekir?
Buzdolabinda bekletip 3-4saat sonra buzluga attigim oldu saatini ve tarihini ilk sagdigim sekilde yazdim ustune. Bi sikinti olacagini zannetmiyorum.
Nurse harveys diye bi damla varmış onu onermislerdi bana onu kullandin mi canım. Benim bebis ilk ay cok gaz sikintisi cekti bağırsaklar alismasin diye damla kullanmadim kucakta gezdirdim karnina masaj yaptim elektrikli sobamiz var poposunu sirtini isitip ovaladım. Hala daha gazi olunca agliyor ama bunlari yapinca cikariyor bi sekilde. Birde damlalarin buzdolabinda saklanmasi gerekiyormus oda sicakliginda olunca da bi etkisi olmuyormuş ablam oyle demişti nerde sakliyorsun bilmiyorum ama eger odada duruyorsa bi de oyle dene istersen.

Kesinlikle katılıyorum hamilelik boyunca zaten sarılıp uyumak dışında bir eyleme geçmedik hiç bir şekilde lohusalık falanda öyle geçti simdi aciycak korkusuyla yaklaşmıyorum bile ve bidaha asla yapamiycakmisim gibi geliyo

Bizim de uyku düzenimiz tam oturmadi bazen gece 9.30da ,bazen 11.30da gece uykusuna başlıyor. Gündüz uykuları fena değil ama her günü birbirinin aynı düzende değil. Bazen daha çok uyuyor bazen daha az. Bir kaynakta gece uykusuna 7.30 10 arasında başlamalı yazıyordu öyle olmasi için uğraşıyorum ama bazen sarkıyor..Dün 9.30da uyumuştu,bu gece 11de anca dalabildi.

Canim ben bugun doktora gittim, vajina normalde 1 senede toplanir yeni dogum yapmissin zaten hic bi zaman eskisi gibi olmaz normal dogm yaptigin icin dedi.. yani o genisleme olarak gordugumuz normalmis, hava sesi duyuyor olmamiz da ondan kaynakliymis..
doktora gitmeye ben de korkuyordm bugun hem genel cerraha hem de kadin doguma gittim, ne zamandir kafama takilan rahatsizliklarimi gorustum iyi oldu. Sen de bi cesaret git, merak etme dikislerin kaynamistir sislik icin en fazla antibiyotik verir iltihap vardir diye. Ben dikisimi 1 ayda gormustum 1 aydan sonra azaldi agrisi 20 gun iyi bile

Bugün tam 2 aylık olduk biz de
40gunluk olduğundan beri bilinçli olarak gülüyor, bu aralar biraz ses de eklendi guluslerine özellikle sabah uyandığinda çok keyifli oluyor konuşmalara sesler cikararak karşılık veriyor
Yüzüstü çok fazla koymadığım için başını çok fazla kaldıramıyor ,sevmiyor oyle durmayı, sıkılıyor mızırdanmaya başlıyor, ama kafasını doğduğundan beri dik tutuyor sanirim kullandığımız vitaminlerden şimdiki bebeklerin çoğu öyle
Kitap okuyorum ona doğru tutarak resimlerine çok dikkatli bakıyor
Hafıza kartına da çok uzun süreli ve dikkati dağılmadan bakıyor
Çarşamba günü de aşılarımız var tedirginim huysuzluk ve ateş olacak diye

Atk hftası nedir diye baktım da evet öyleymiş yani bu kadar değildi uyanık kalma süresi

Birsürü ilaç kullandık bizde Yusuf Ege gazlı diye hatta 3 ilacı bile beraber kullandık. Ama en son nurse harveys colex aldık. Felaket işe yarıyo denemeni tavsiye ederm canım emerken zorlanmadan pırt pırt gidiyo. Sancısı yine oluyo çünkü ben sürekli vermiyorum ama verdiğimdede baya güzsl çıkarttyo maşallaah

Bende tam tersi ana kucagi almadigima o. Kadar pismanimki. Cunku benim kiz yaylana yaylana yatmayi cok seviyor muzikle beraber

Canim benim normal dogum olmasina ragmen 3 gun sutum gelmedi inatla emzirdim 26 gun sadece anne sutuyle besledim hic uyumadim. Ustelik goguslerimde asiri yaraydi. Doktora gittigmde bebegimin asiri derece kilo kaybi olduugu teshisi kondu. Mecbur mamaya basladik. Ama hala emziriyorum mamayi birrakamiyoruz sütüm doyurmuyor. Emin ol mama vermekten o kadar tiksiniyorumki mecburum. Emzirmek icin yapmafigim sey kalmadi ama olmayinca olmuyor

Merhaba canim.ben kendimi bile unutmusum artik.dogumum cok zor gecti,bebegim oksijensiz kaldi.cenesi titriyo,bacaklari titriyo,uyuyamiyor yavrum.yardim edenimde yok.kayinvalidemse tam bir hayal kirikligi.bir gün bile yardim etmedi bana.annem uzakta.of off.cok zor.2 ay gecti,dogumun stresini,korkusunu hala atamadim.bi daha dogururmuyum hic bilemiyorum,onca zorluktan sonra.15 tane dikisle kendimden bile gecmistim artik..hiç değilse bebegim iyi olsaydi tesellim olurdu.iğne yaptirdik,ilaç veriyorum,ama hala kendine gelemedi yavrum.Allah hiç kimseyi benim gibi zora sokmasin

Allah şifa versin canım. Çok büyük zorluklar yaşamışsın bundan sonra iyi olur insallah herşey ikiniz için de

Cok gecmis olsun insallah bi an once duzelie hersey

Benim de dikişlerim 30 günde falan düştü galiba
Belki de daha geç
Bi garip oldu ya inşallah toparlanır

Ilk dogumum normaldi yaklasik 2 seneyi buldu toparlamasi. Uzunca bir sure o bolgenin islevini tamamen kaybettigini falan dusunmustum :))

Tek başınıza bebeginizi banyo yaptirabiliyor musunuz kızlar?
Ben 40 i ciktiktan sonra tek basima yikamaya basladim. Biri olunca yanimda panik oluyorum. Kendim daha rahat yikiyorum. Küvetine suyu dolduruyorum bir elimle basini suya degdirmemek icin ensesinin altina koyuyorum. Bir elimlede yikiyorum. Suyun icinde olmak hosuna gidiyor biton para verip köpüklü filelerden almstm hic kullanmiyorum. Eski usul uzerinden cikardigim kiyafetleri altina koyuyorum :))

Valla benimkide sabah 6 da yatip aksam 5 gibi uyaniyor aralarda doyuruyorum gozunu bile acmiyor. ama aksam 5 te uyanip sabah 6 ya kadar dogru duzgun uyumuyor beni bitiriyor miz miz surekli. Su gunduz uykusunu geceye bi cevirebilsem rahatlicam bende

Canim agulin denedinmi. benim kziim cok gazli degil ama gazi olunca veriyorum rahatliyor

Bizimde bugun asimiz vardi aksam 10 dan sonra ates cikmaya basladi. 38.5 a kadar cikti bol bol emzirerek soyarak sarilarak konusarak bu saate geldik. Ates dusurucu vermedim. Bagisikligina müdahele etmek istemedigim icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…