2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
ben temizlikte sikinti yasamoyorum haftada bir temizliyorum herseyi aninda topluyorum o yuzden pek dagilmiyorumda buyuk oglum(20 aylik) sorun degil bana yardimci bile oluyor oyuncaklarini topluyo toz aliyor falan kucugude pusete koyuyorum telefondanda muzik aciyorum gurultuyle uyuyor hangi odaya gidiyorsam yanimda goturuyorum hatta evin seklini bile sık sık degistiriyorum bu sekilde elektirik supurgesinin sesini duyunca direkman uyuyor zaten ufak buyukte seviyor supurgeyle oynamayi.banyoyuda dusa girdikce tuvalete gittikce temizliyorum.mutfakta bulasik makinam patladlmisti hamileyken hala degistirmedim elimde yikiyorum bulasiklari esim hic mi hic yardimci olmuyor buyuk oglum mutfaktada engel degil su siralar dolaplari cekmeceleri karistiriyor arada kardesine git bak diyorum agliyormu diyorum kosup gidip bakiyor bazende git kardesinin yaninda otur cizgi film izle aglarsa bana haber ver diyorum kosup gidip oturuyor bana sesleniyor aglarsada gelll diye bagiriyor.yemekse hergun esim farkli yemek ister mecburen yaparim duzen oturttum bi sekilde kendime iste
Masallah diyorum sadece gercekten tek cocugum var esim yemek beklemez ve cok yardm eder ona ragmen ben hicbir sey yapamiyorum. Bos vakit buldummu yataga atiyorum kendimi

Canım yardımcı bayan da gelse sen yapmadığın için öyle gelir. Eşinin yardım etmesi ne güzel tadını çıkar, düşünme. Artık hayat böyle akacak. Şunun şurasında 5 sene kaldı okula başlamalarına :KK66:
Evet dogru ben el atmadkca icim rahat etmeyecek. Bende sanirim cok tembelim butun bos vakitlerimi uykuya veriyorum. Bizimki 2 yasinda krese baslayacak kisnetse ben caliscm yani oyle dusunuyoruzda bakalim o zaman ki sartlar buna musait olacakmi :))

Sömestr geldi zaten belki gelirde braz nefes alırsın. İnsan çok ihtiyaç duyuyomuş böyle zamanda ailesine ya. Ben hergün ablamla kavga ederdim artık küsemiyorm bile hergün bişey soruyorum ona :/ sen nerede oturuyodunyakın olsaydık keşke:)

Rica ederim canım:)
Ay kocaelideyim ben keske yakin olsak hepimz birbirmize. Altin gunu gibi bizde temizlik gunu yapardik her hafta birinde toplanip :-)

Bisey diyimmi tek cocukluyken daha zorlaniyordum ufaktan sonra buyuk duruldu baya bi sadece dis donemlerinde atak donemi dediginiz donemlerde zorluyor.esimin okadar faydasi dokunmuyorki bana mesela buyugu salliyorum uyutmak icin kucuk ciyak coyak kucagimda susturmaya calisiyorum,bizim bey wc de oyun oynuyor cikip bakmiyor taakk hepsi sizip yataklarina yatirinca cikiyor tuvaletten ben trip atincada ee sen cagirmadinki diyor duymadinmi cocuugun sesini diyorum duydumda sen idare edersin diye cikmadim diyo pismis pismis delirmemek elde degil anlicagin
Senin yerinde olsam bogardim heralde esimi. Ben gecen gün altini degistirirken her tarafimz kaka oldu sirtina cikmis taa. benim kocamda elinde telefon hic ilgilenmiyor. cocugun elini ayagini tutuyorum bibi yandan silmeye calisiyorm o arada kizim elini kakasina degdi o kadar sinirlendmki esime bir bagirmism yavrumda korktu. Hic tahammulum yok ilgisizligine bu cocuklari tek basimiza yapmadk soncta

Canim ben 4 saatte bir 120 ml mama veriyorum. Ancak ögleden sonra 3 gibi emzirmeye basliyorum aksam 7 ye kadar her agladiginda sadece meme veriyorum. Bird gece 2 den sabah 5 e kadar sadece meme veriyorum geri kalan zamanlarda hrp mama yiyor

Ya şu mama olayı gerçekten zor.Allah yardımcımız olsun.isin ilginç yanı ben bizim kızı hala çözemedim.emiyor emiyor hala huysuzsa araniyorsa mama veriyorum.bi guzel içiyor asla reddetmiyor mamayı.ama sonra da çıkartıyor mamayı.bazen çok çıkartıyor bazen az bazen hiç.sizde de durumlar aynı mi
Ve inatla ağzını uca getiriyor sağ gogsum yine yara oldu

Ya şu mama olayı gerçekten zor.Allah yardımcımız olsun.isin ilginç yanı ben bizim kızı hala çözemedim.emiyor emiyor hala huysuzsa araniyorsa mama veriyorum.bi guzel içiyor asla reddetmiyor mamayı.ama sonra da çıkartıyor mamayı.bazen çok çıkartıyor bazen az bazen hiç.sizde de durumlar aynı mi
Ayni ayni hic merak etme. Esim diyorki memeden keselim dicem artk bu ne ya napcagmizi sasrdk diyor. Memeden ne gittigini bilmiyoruz cunku. Bazen sadece meme emip 4 saat dururken bazen meme emdikten sonra 1 saat bile durmuyor. Ayrica mamayi bizimjide hic reddetmiyor ve dedigin kusmalar bizdede mevcut. Bazen hic kusmaz bazen de yedigini oldugu gibi cikariyor

Kilo alacaksa da alacak canım yani napabiliriz:KK33: Bebek durmuyor, açlıktan ağlıyorsa da yani vermek durumunda kalıyor insan.

Canım ben çok vermiyorum artık çok şükür. Birkaç gün ihtiyaç olmadı hatta hiç vermedim, bebek istemedi. Normalde mesela iki göğsü emiyor, gaz çıkarttıktan filan sonra hala açsa bi kere daha iki göğsü emiyor. Bu ikinci emme sırasında hiç süt gelmiyorsa ya da bebeğe yine yetmediyse mama hazırlayıp veriyoruz. (bazen 30-40dk sonra emiyor ikinci emmeyi biraz süt geldiği için mama istemeyebiliyor) tamamen bebeğe bağlıyız biz de. Genelde gece uyumadam önce çok çok emmek istediği için illa en az bi 90cc yapıyoruz. Az önce yine iki tur emdi ama ağlamaya devam etti. Mama yaptık, 30-40cc arası içmiş. Doyduğu için itti biberonu.
Ne güzel doyan bir bebegin var. Benimkine ben ne kadar versem o kadar aliyor. Mama yiyor meme emiyor hic agzi bos durmaz :)

Kızlar kaç gündür giremedim inşallah herkes iyidir biz bugün 2. Ay aşılarımızı yaptırdık rota asisinida yaptırdık bi cay kasigi calpol verdim insallah ates ishal olmaz kolda şişlik iltihaplanma olabilir dedi dokunmayın dedi 4 gün banyo yok bir ayda koluna dikkat edin masaj falan yapmayın dedi yaza kadar hasta olmadan çıkarsak şu kışı melekelerimizle inşllah
Canim verem asisiyla rota asisini ayni gunmu yaptrdin. Benim doktorum araya 21 gun koy en az dedi bana

Ayni ayni hic merak etme. Esim diyorki memeden keselim dicem artk bu ne ya napcagmizi sasrdk diyor. Memeden ne gittigini bilmiyoruz cunku. Bazen sadece meme emip 4 saat dururken bazen meme emdikten sonra 1 saat bile durmuyor. Ayrica mamayi bizimjide hic reddetmiyor ve dedigin kusmalar bizdede mevcut. Bazen hic kusmaz bazen de yedigini oldugu gibi cikariyor

Geçen gece hiç emmedi 90lik verdik.ardindan büyük tuvaletini yaptı hep taştı elbiselere.altini değiştirmeye başladım içtiği tüm mamayı çıkardı üstü başı ful ıslandı.oylece kalakaldım resmen :KK51:

Mama versen dert vermesen ayrı dert:işsiz: 6.ay gelse de ek gida başlasak hayirlisiyla

LezzetliCipetpet LezzetliCipetpet canım doktora sordum süt konusunu.Emzirdiğin sürece önermiyorum bebek sindiremiyor dedi. Sütler eskisi gibi değil, hiçbir şey değil maalesef ama süt başka bebekte onu sindirecek enzimler henüz oluşmadı dedi. Ama eğer içmek istiyorsan en azından 6.ayı beklemelisin dedi.Kısaca şimdiki sütlerin ne yetişkine ne bebeğe faydası var dedi:110:
Çok çok teşekkür ederim canım. 4,5ay nasıl sütsüzlüğe dayanırım bilmiyorum ama mümkün mertebe içmeyeceğim artık...

Hazımdan, gazdan ziyade yüzünde sivilceler çıkıyor bizim kızın. Benim sorunum onlar... Elhamdulillah aşırı bi gaz sorunu yok çünkü. Çocuk doktorumuz o sivilceler için büyürken çıkar, normal bunlar filan dedi ama süt içmeyi kesince geçtiklerini gözlemledim. Çok çıkıyor, canı acıyor mudur diye üzülüyorum ben de

Malesef canim oda benim cocugum gibi oldu koca bebegim.maleswf ya guclu olmak guclu gorunmeye calismak bole biseymis simdi gozunde ustunden gelemiycegim is yok tek basima ama nekadar zorlandigimi bilsede bilmemezlige geliyor .

Evt annesinin evindede is yapmazdi ama kendi yemegini hazirlardi annesi yapmazdi .gecen bi ara cok hastalandim kv yi cagirdim cok kotuyum gel gece cocuklara bakamayabilirim dedim kendime bile bakick halde degildim .gece esim evde yemek oldugu halde benden ekmek arasi istedi annesinin yaninda hemde anneside kizdi kalk kendin yap kiz hasta diye bide banada kizdi yuz verme yapamam de diye ama ben yine o halimle kalktim yaptim yedi

Ama neden ona bu kadar yüz veriyorsun ki kendine acimiyor musun yazık değil mi sana. Kocan da hic kabahat yok sorun sende bence.

Çok çok teşekkür ederim canım. 4,5ay nasıl sütsüzlüğe dayanırım bilmiyorum ama mümkün mertebe içmeyeceğim artık...

Hazımdan, gazdan ziyade yüzünde sivilceler çıkıyor bizim kızın. Benim sorunum onlar... Elhamdulillah aşırı bi gaz sorunu yok çünkü. Çocuk doktorumuz o sivilceler için büyürken çıkar, normal bunlar filan dedi ama süt içmeyi kesince geçtiklerini gözlemledim. Çok çıkıyor, canı acıyor mudur diye üzülüyorum ben de

Yüzüne kendi sutunden sürüyor musun hic denedin mi ben yapiyorum hep bebegime bişe çıkınca hemen geri gidiyor

Rica ederim ne demek canım, benim kızımında zaman zaman yanağında ve bağrında çıkıyor ve kayboluyor. Ben de evimiz mi sıcak diyordum, 23 te ayarlı olmasına rağmen.Bir de hiç süt tüketmiyorum. Doktor bu dönemlerde olur normal dedi senin doktorunun dediği gibi. Ama yine de süt içmemen daha iyi tabi . Başka sıkıntılar yaşamazsın en azından inşallah

Masallah diyorum sadece gercekten tek cocugum var esim yemek beklemez ve cok yardm eder ona ragmen ben hicbir sey yapamiyorum. Bos vakit buldummu yataga atiyorum kendimi
Uykuyla aram yok cok fazla 2 yildir alistim sanirim uykusuzluga bebisimiz masallah diyim geceleri rahat buyukte hasta olmazsa rahat uyuyor bi kac kez beslenmesi ivin kalkiyorum bebis uyaninca okadar sanirim gece ddinleniyorum 3 saat bile uyusam deliksiz bana yetiyor ama bazen cocuklar uyumazsa gunduz elim kolum kalkmoyor valla

Senin yerinde olsam bogardim heralde esimi. Ben gecen gün altini degistirirken her tarafimz kaka oldu sirtina cikmis taa. benim kocamda elinde telefon hic ilgilenmiyor. cocugun elini ayagini tutuyorum bibi yandan silmeye calisiyorm o arada kizim elini kakasina degdi o kadar sinirlendmki esime bir bagirmism yavrumda korktu. Hic tahammulum yok ilgisizligine bu cocuklari tek basimiza yapmadk soncta
Bogamiyoeum canim malesef ben bagirmamayi ogrendim sadece derin nefes alip veriyorum ve allaha havale ediyorum

Ama neden ona bu kadar yüz veriyorsun ki kendine acimiyor musun yazık değil mi sana. Kocan da hic kabahat yok sorun sende bence.

Yüzüne kendi sutunden sürüyor musun hic denedin mi ben yapiyorum hep bebegime bişe çıkınca hemen geri gidiyor
Malesef canim dogru soyluyorsun ama ipleri verdim bikere eline dedigim gibi herzamn guclu gorunmeyi sevdim buda bu ozelligimi kendine cevirdi gibi.yapcak bisey yok artik iki cocuktan sonra degisecegini sanmiyorum zaten en iyisi benden uzak dursun kavgamiz olmasin yeter bana

Ne güzel doyan bir bebegin var. Benimkine ben ne kadar versem o kadar aliyor. Mama yiyor meme emiyor hic agzi bos durmaz :)
Benimki de versem içiyor normalde, tabi sonra senin minnoş gibi bizimki de kusuyor, kusunca da tekrar yemek istiyor. Kısır dögüye giriyoruz. Eşim diyor Japon balığı gibi doyma hissi yok bu kızın diye:KK48: kusup tekrar yemek isteyince de orta çağ soylusu musun kızım diyor :KK48::KK48:
Bizim doktor mamayı kısıtla, 180ccden fazla istese de verme, kilo alımı çok iyi, yoksa sütün azalır da ziyan ederiz güzelim sütü dedi diye vermiyorum. Başka şekilde oyalamaya çalışıyorum, devamlı kucakta gezdiriyorum, göğsüme alıyorum filan :KK48:
Sanki sütüm artmaya başladığından beri son birkaç gündür biberonu itmeye başladı elhamdulillah :KK200: önceden beni emiyor, 120cc mamayı içiyor doymuyor yine ağlıyordu :bicak:

Denedim canım ama işe yaramadı sütle silmek.. Benim yediklerinden kaynaklandığını düşünüyorum o yüzden

Malesef canim dogru soyluyorsun ama ipleri verdim bikere eline dedigim gibi herzamn guclu gorunmeyi sevdim buda bu ozelligimi kendine cevirdi gibi.yapcak bisey yok artik iki cocuktan sonra degisecegini sanmiyorum zaten en iyisi benden uzak dursun kavgamiz olmasin yeter bana

Sende haklısın canım zamanla belki insafa gelir kendisi yardımcı olur sana. Dua niyetine olsun,,, amin :)))

Evet izmitte sağlık ocağı aynı gün dedi amasyadayim annemlerin yanında burdada aynı gün dediler bende yaptırdım insallah bi sorun olmaz
Saglik ocagi banada ayni gün dedide benim doktorum rn az 21 gun koy dedi canim sebebini sormadim bende. Bisey olmaz saglik ocaklari hep yapiyor sonucta. Belki bebege agir gelir diye demistr endiselenme

Back