2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar kaç gündür giremedim inşallah herkes iyidir biz bugün 2. Ay aşılarımızı yaptırdık rota asisinida yaptırdık bi cay kasigi calpol verdim insallah ates ishal olmaz kolda şişlik iltihaplanma olabilir dedi dokunmayın dedi 4 gün banyo yok bir ayda koluna dikkat edin masaj falan yapmayın dedi yaza kadar hasta olmadan çıkarsak şu kışı melekelerimizle inşllah

Canim bende elinin altina birakmiyorum tabi besigi yuksek oraya koyuyorum tuluude kapiyorum ole yani cok kisa biraktiklarkm oluyor ozamanda sorumluluk veriyorum ya kardesini tut dusmesin diyorum yada dokunma kardesime duser sakin kimildamadan beni bekle diyorum bekliyor .evet masallah duruldu baya bi ama yinede guven olmaz yani ufak sonucta

Kızlar 2.ay aşısından geçen gün dem vurmustum -hastaliktan dolayı yaptırmamıştik doktor izin vermemişti- yarın aşımız var. İnsaAllah ateşsiz bir şekilde atlatıriz

Bugün doktorumuzla görüşme imkanım oldu.normalde kilo için çağırmıştı. Aile hekiminde tarttirsam kilosu iyi çıksa gelmesek muayene olur mu dedim.olur dedi.
Ne kadar alması lazım diye de sordum.gunluk 15 Gr alması yeterli.bazi bebekler 40 Gr da alabiliyor dedi.yani en alt sınır 15 Gr diye belirtti. En son 10 gün önce tartilmistik.yarin asida tartılicaz.bakalim en az 150 165 Gr alabildik mı

Benim kıza hep ufak diyorlar 2,5 ayligiz.ondan da bahsettim doktora.sen elalemi boşver ben çocuk doktoruyum benim çocuğum için bile aman bu zayıf bu ufak kalmış diyorlar düşün dedi :)

Aa 15 gr da normalmiymiş. Ben sadece 40 gr alt sınır sanıyodum

Aa 15 gr da normalmiymiş. Ben sadece 40 gr alt sınır sanıyodum

Aynen öyle dedi canım biraz rahatladim.10 gün önce tartildik bugun 150 Gr almissa sorun yok,daha fazla alırsa tabi daha iyi dedi.bugun bebişim yanımda yoktu ben hastaydım hastaneye gittim.oylelikle görüştüm :) yarın bakalım kilosu ne kadar çıkacak

Gerci her doktorun görüşü malesef değişiyor

Almıştr inşallah canım :)

LezzetliCipetpet canım doktora sordum süt konusunu.Emzirdiğin sürece önermiyorum bebek sindiremiyor dedi. Sütler eskisi gibi değil, hiçbir şey değil maalesef ama süt başka bebekte onu sindirecek enzimler henüz oluşmadı dedi. Ama eğer içmek istiyorsan en azından 6.ayı beklemelisin dedi.Kısaca şimdiki sütlerin ne yetişkine ne bebeğe faydası var dedi

Zeka kartını nasıl kullaniyorsunuz kızlar? S Spizella Zehra_mda
Ben tek tek gösteriyorum bazen gorseldekileri anlatıyorum bazen konusmadan gosteriyorum. Sikilana kadar butun kartları gosteriyorum 1 karti yaklasik 30 sn falan tutuyorum. Saga sola asagi yukarı hareket ettiriyorum bebis te gozleriyle takip ediyor

Teşekkür ederim canım :) biraz önce ben de gösterdim sıra sıra bazısını da anlattım

Zeka kartını nasıl kullaniyorsunuz kızlar? S Spizella Zehra_mda
Benim aldığımın içinde her gün sırasıyla 1 tanesini görebileceği bir yere asın yazıyor
Yüz ifadeleri var kartların çoğunda
Günde 1 değiştiriyorum
İsterseniz kartlar hakkında konuşabilirsiniz diyordu
Ben pek konuşmadım.

Hayvanlı vs olan kartlar hakkında daha çok konuşulabilir galiba

Böyle bakıyor işte boş

Ya bana 20 gramdan az almışsa nedenini araştırıcam dedi
Benim bebek 15 gr almış günde
Bence gayet iyi görünüyor ama doktorumuz beğenmedi

Süt için çözüm bulamamana çok üzüldüm inşallah biran önce artar cnm.

Gaz için biogia, zinco, metsil denedim olmadı.nurse harveysin hem damlasını hem de şurubunu kullanıyprum.metsil yada sab simplex ile nurse harveys damla olanın içinde simetikon var.yani hepsinde aynı etken madde var.sabah akşam günde 2 kez onu kullanıyorum.bu dışkılamasını ve bağırsaklarından gaz çıkartmasını rahatlamasını sağlıyor.nurse harveys şurup içinde bitkisel yağlar ve bi karbonat var.bunu da küçük dozlar halinde günde 4 defa yani 6 saat arayla emzirme sırasında kullanıyorum.bazen çocuğun durumuna göre günde 3 de yapabiliyorum.bu da midesinde oluşan gaz ve hazımsızlığı gideriyor.bu şekilde ancak kesebildim çocuğun sıkıntısını.hatta yine de tam olarak kıvranmasını engelleyemedim ama olsun en azından uyuduğunda 1 ya da 2 saat kesintisiz uyuyabiliyor artık.eğer dışkısını yaparsa 3 saat uyuyor.önceden 10- 15 dk uyuyabiliyordu.1 saat uğraşıyordum uyutmaya tam dalıyordu 10 dk sonra geri kalkıyordu.iyice perişan olmuştum.bir de kolik bebeği sakinleştirip uykusuna dalması için bebeğimi kucağıma alıp kafasını göğsüme koyup sonra plates topunda zıplıyoruz.ağlama krizi geçiyor.iç ve üst bacakta kas yapıcam yakındaama kolik bebek için iyi geliyor gerçekten.

Ya yerim masaAllah ona

Ya bana 20 gramdan az almışsa nedenini araştırıcam dedi
Benim bebek 15 gr almış günde
Bence gayet iyi görünüyor ama doktorumuz beğenmedi

Her doktorun görüşü farklı işte canım ya

Canim ben 4 saatte bir 120 ml mama veriyorum. Ancak ögleden sonra 3 gibi emzirmeye basliyorum aksam 7 ye kadar her agladiginda sadece meme veriyorum. Bird gece 2 den sabah 5 e kadar sadece meme veriyorum geri kalan zamanlarda hrp mama yiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…