• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Ben Sezen'i götürmüştüm kendisi seçmişti :) fırsatın varsa yol üstü bir yerde ufaklığında hosuna gider.
Babyjem tonton seçmişti o zaman :)))))
Çok ekstraya girmemiştim dikkati dağılmasın diye.
Şimdi küçükte onu kullanıyor
Şu anda çok riskli kimse maske takmıyor. Keşke bende seçtirebilseydim ne güzel fikir

Kızıma lazımlık almak istiyorum. Ne marka nasıl bir şey alayım hiçbir fikrim yok yardımınızı rica ediyorum
Ben ikea lazimlik aldim, sade ve kullanisli birsey. Hatta onu cok sevip klozet adaptorunu de ikeadan ayni model aldim
Merhabalar arkadaşlar iyisinizdir inşallah.

Konuşuldu mu bilmiyorum pek giremiyorum buraya,oğlum iki yaş sendromu yaşıyor zannimca :) inat etmeler,benim dediğim.gibi olacak tavırları,bol bol ağlamalar vs sizde de var mı ?Beni takip ediyor sürekli,WC ye kadar benim yanımda,sizde de öyle mi ?

Bizim oglus nihayet sandalyeye kendi çıkıp inmeye başladı,vücuduna zarar gelmesinden çok korkar.Soyleneni anliyor bayağı bayağı maşallah.Bizim anlayacağımız kadar kendini ifade ediyo tek-cift kelime ile..Bir de kaka yapinca kakaaaaa diyor bezi çıkarınca ya kadar,çok rahatsuz oluyor bezden.Annemle ikimiz hazır olduğunu düşünüyoruz ama arkadaşım(komşum) kasları henüz gelişmemiş doktorlar kesinlikle önermiyor hata yaparsın yazı bekle 2,5 yaş olsun diyor.

Siz tuvalet eğitimi verdiniz mi ? Ne yapmalıyım şaştım
2,5 yas diyor bazi doktorlar evet. Ama bu tarz seyleri bu sekilde kaliplastirmak cok yanlis. Kimi cocuk 1,5 yasinda birakir kimi 3 yasinda. Hepsinin gelisiminin cok farkli oldugunu biliyoruz. Oglunu gozlemle sinyal goruyorsan neden birakmasin

Şu anda çok riskli kimse maske takmıyor. Keşke bende seçtirebilseydim ne güzel fikir

Sende sürpriz yaparsın :)
Bizde ikincide secmeyince paketleyip hediye yaptık :)
Sade bişy almak dikkatini dağıtmaması için iyi diye biliyorum, ayakları yere basıp güvenli hissetmesi yeterli en azından bu dönemde

Kızıma lazımlık almak istiyorum. Ne marka nasıl bir şey alayım hiçbir fikrim yok yardımınızı rica ediyorum
Ben dolu markasının klozet şeklinde olanı aldım resmini de gösterdim oğluma internetten aldım çünkü. Çok sevdi. Sifonu var tuvalet kağıdı koyma yeri var

gunaydin kizlar dun oglumu halasina biraktik toplamda 9 saat benden ayri kaldi.hic aglamamis ara sira anne nerde demis sadece.aksam geldiginde de gayet neseliydi.ise baslayacagim zamana kadar kolay alisacak heralde.
bu arada a101 den kavanoz kapagi aldik dun.bu sabah kapagi gosteriyo. 'baba aldiii avizbir' diyor.artik a101i ogrendi.mahallede 4er tane a101 bim sok olunca direk market diyor onlari gorunce. :D

Kızlar daha önce burda okumuştum bebeklerinizin doğumgününde ağaç diktirmiştiniz nasıl yapıyorsunuz bilen biri açıklayabilir mi

pessinus pessinus meraba canim sana sormak istedim ozellikle.2 yas sendromu derler ya 2 yasinda cocugu olan anne sendromuna girdim galiba :D evde bircok esyayi onun kendisine zarar vermemesi ve esyalarin da kirilip bozulmamasi icin ya uygun pozisyonlara koyduk ya da kapisini kilitli tuttugumuz salona koyduk.zaman zaman bazi esyalari eskisi gibi kullanabilmek istiyorum ama oglum bi turlu alisamiyor illa o kablolar cekistirilecek.sandalyeleri tekli koltuklari odadan odaya surukluyor.masaya tezgaha cikma firinin icine plastik kap koyup calistirma vb davranislar uzun suredir var hepimizde oldugu gibi.ama ben artik sakinligimi koruyamiyorum.yapma demek ise yaramiyor.neden yapmamasi gerektigini mantikli bir sekilde anlatmak ise yaramiyor.o ortamdan uzaklastirsam bu sefer baska zararli birsey buluyor illa ki.bazen sinirlenip bagiriyorum bazen gormezden gelmeye calisiyorum ama cok tukendim.bu tarz durumlarda baska ne yapilabilir?ekimde ise baslamaya karar verdim.onun icin halasina alisma surecine basladik.

pessinus pessinus meraba canim sana sormak istedim ozellikle.2 yas sendromu derler ya 2 yasinda cocugu olan anne sendromuna girdim galiba :KK70: evde bircok esyayi onun kendisine zarar vermemesi ve esyalarin da kirilip bozulmamasi icin ya uygun pozisyonlara koyduk ya da kapisini kilitli tuttugumuz salona koyduk.zaman zaman bazi esyalari eskisi gibi kullanabilmek istiyorum ama oglum bi turlu alisamiyor illa o kablolar cekistirilecek.sandalyeleri tekli koltuklari odadan odaya surukluyor.masaya tezgaha cikma firinin icine plastik kap koyup calistirma vb davranislar uzun suredir var hepimizde oldugu gibi.ama ben artik sakinligimi koruyamiyorum.yapma demek ise yaramiyor.neden yapmamasi gerektigini mantikli bir sekilde anlatmak ise yaramiyor.o ortamdan uzaklastirsam bu sefer baska zararli birsey buluyor illa ki.bazen sinirlenip bagiriyorum bazen gormezden gelmeye calisiyorum ama cok tukendim.bu tarz durumlarda baska ne yapilabilir?ekimde ise baslamaya karar verdim.onun icin halasina alisma surecine basladik.
Merhabalar canım birçoğumuz benzer şeyler yaşıyoruz bazen sakin anlayışlı bazen de gergin bağıran sürekli engellemeye çalışan anne formuna giriyoruz sonuçsa hep aynı. Ben de çoğu zaman -me -ma eklerini kullanarak farkında olarak ya da olmayarak zararlı şeylerden engellemeye çalışıyorum ama büyük ölçüde sonuç alamıyorum. O bağırdığın kızdığın zamanlar kendine de kızıyorsundur sanırım en güzeli onun bir çocuk olduğunu dünyayı ve sınırlarını tanıma çabasında olduğunu kendine hatırlatman gerekebilir. Her şeyin anlık geliştiğini bazı şeyleri engelleyebildiğini bazılarını da engelleyemediğini varsayıyorum çünkü bizde de durum bu:) tek işe yarayan şey yapabileceği şeyi birkaç saniye öncesinde farkedip dikkatini başka yöne çekmek şeklinde oluyor. Ondan yardım istediğim görevler verdiğim zaman hoşuna gidiyor gidip onu yaparken unutabiliyor. Anın tadını çıkarmaya bak dışarıdan bir gözle çabasını incele o zaman bu durumlarda vereceğin tepki de değişecektir. Hepiniz insanız canım duygularımız alınmış değil hele regl dönemlerinde daha yoğun yaşıyoruz bazen benim kimseyi görecek gözüm olmuyor her şey batıyor bir alev topu gibi hissediyorum hatta. Ama en az hasarla atlatmaya çalışıyorum. Kolaylıklar diliyorum canım işe başlama sürecinde de:)

Kızlar daha önce burda okumuştum bebeklerinizin doğumgününde ağaç diktirmiştiniz nasıl yapıyorsunuz bilen biri açıklayabilir mi

Biz ilk doğum günlerinde olanları kendimiz alıp civarda meyve ağacı diktik, bakıyor mesela büyüğü gecen sene ilk mahsülünü kendi aldı :) normal ağaçlarda ektik bahceye.
Ama böyle fırsatım yok derseniz siteler var bu işi doğru düzgün yapan fidanınızı yolunuz düşünce gidip görebileceğiniz.

Biz ilk doğum günlerinde olanları kendimiz alıp civarda meyve ağacı diktik, bakıyor mesela büyüğü gecen sene ilk mahsülünü kendi aldı :) normal ağaçlarda ektik bahceye.
Ama böyle fırsatım yok derseniz siteler var bu işi doğru düzgün yapan fidanınızı yolunuz düşünce gidip görebileceğiniz.
Evet canım yakınlarda maalesef öyle bir imkanım yok en iyisi netten bakayım👍👍👍

Teşekkür ederim😘😘

Arkadaslar, cocuklarin kiyafetlerini ben hala ayri yikiyorum ve duru granul sabun kullaniyorum. Artik bebek degiller malum ustleri disarida daha cok kirleniyor hala ayri yikamaya devam.ederim ama detarjani degistirmek istiyorum sizler neyle yikiyorsunuz?

Arkadaslar, cocuklarin kiyafetlerini ben hala ayri yikiyorum ve duru granul sabun kullaniyorum. Artik bebek degiller malum ustleri disarida daha cok kirleniyor hala ayri yikamaya devam.ederim ama detarjani degistirmek istiyorum sizler neyle yikiyorsunuz?
meraba canim biz de ayri yikiyoruz ama 1 yasinda deterjani bittiginden beri ortak deterjan kullaniyoruz. boron

Minoris kullanıyorum ama stoklar bitince değiştireceğim maddiyat yüzünden

Son düzenleme:
meraba canim biz de ayri yikiyoruz ama 1 yasinda deterjani bittiginden beri ortak deterjan kullaniyoruz. boron
Boron dan memnun musun? Toz formunu kullananların içindeki enzimden dolayı öksrüdüğünü okumuştum biraz tereddüt ettim bu yüzden

Son düzenleme:
Back