• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Teşekkür ederim bende buara katılabildiğime seviniyorum, özlüyorum🎈

Bizde de anlattığın gibi aynı, cok farklılar. Bide birşey diyorum yapmıyor ablası yapınca hemen yapıyor😂Onunla bide çok cabuk ögreniyor, o anlatınca fln.
Onları birlikte görmek ve gercekten bambaşka...
Bizim burda patlama oldugunda ben banyoda çamasır atıyordum makineye, kızlarda mutfaktaydı küçük mama sandalyesindeydi. Sezen seslendi bana, mutfakta sürgü kapı var cok sallanmış zaten sesinide duydum bide patlama seside coktu, kapı yıkışacak gibiydi anne yanına gelmek istedim ama Simay'ı bırakamadım o inemezdi dedi😭 O korkuyla ve can havliyle bile düşünmesi çok etkilemişti. Gece gece nerelere gittim🤭
Çok geçmiş olsun canım ya küçücük bedenleri kocaman yürekleriyle neler düşünüyorlar... benzer hassasiyetler bizde de oluyor. Bizde oğlum daha çabuk yapıyor söylenenleri kızım ondan görüp yapıyor :KK48: ve çok daha düzenli dağıttığı şeyleri geri toplamadan bırakıp gitmiyor kızıma hala milyonlarca kez söylüyorum. Onun kirli sepetine atılacak kıyafetlerini oğlum topluyor kağıt atıklarını falan çöp deyip oğlum koşarak çöpe atıyor:KK70:hadi kardeşine yardım et kızım diye yaptırıyoruz artık

Evet duygularını yasasın o taze an'da sonra içinden geleni yap.
Büyüdükçe ve konustukca bu durumlar malesef daha zorlayıcı oluyor :)))
Anladığım kadarıyla kaosu çok beslemiyorsun, o da bunu öğreniyor aslında.Zamanla yumusayacaktır.
Sakinliğimi koruyorum yapımda öyle. Çocuk başka insanlar görse kuzenlerini ya da büyük küçük çocuk görse farklı olur. Ne yapalım sağlık olsun inşallah o günlerde gelir

Allah şifa versin.Ne garip olmuş çare beklerken.
İş konusuda cidden etkilenmeyecek gibi değilmiş. Böyle zamanlar evlat varkende ayrı bir zormuş😐
O kadar çok duydum ki çocuğun olsun anlarsın lafını daha çok kayınvalidem eşime söyledi 😬 doğruymuş ama duyduğun zaman çok hoşuna gitmiyor hele bizim gibi 5 yıl dolu dolu evlat sahibi olmaya çalışan insanlara söylenince. Hassasiyetler içinde bulunduğumuz duruma göre nasıl şekilleniyor. Çok şükür geldi kuzumuz bunları düşününce daha hassas oluyorum sanki kızıma karşı.

Ya cok tatlılar😍
Yaşlatının hiç oyuncak ayırt etme özelliği yok ya çok seviyorum bu hallerini, her seyi oyun yapabiliyorlar.
Haftasonu kamptaydık, sopayı tutmuş at yapıyordu Simay😂
Büyüdüler ya 1ay sonra doğum günü🌱
1 fidan daha buluşuyor toprakla desene 😊 hangi ağacı seçtiniz Simay'a 🥰

Çok geçmiş olsun canım ya küçücük bedenleri kocaman yürekleriyle neler düşünüyorlar... benzer hassasiyetler bizde de oluyor. Bizde oğlum daha çabuk yapıyor söylenenleri kızım ondan görüp yapıyor :KK48: ve çok daha düzenli dağıttığı şeyleri geri toplamadan bırakıp gitmiyor kızıma hala milyonlarca kez söylüyorum. Onun kirli sepetine atılacak kıyafetlerini oğlum topluyor kağıt atıklarını falan çöp deyip oğlum koşarak çöpe atıyor:KK70:hadi kardeşine yardım et kızım diye yaptırıyoruz artık

Ay aynılar ya😂
Bizim küçük oyuncakları toplayıp cıkıyor, kirlileride hemen sepete atar😂 birazda düzen yaşları. Salmazlar inşallah büyüdükçe🤪

Sen nasılsın?

Sakinliğimi koruyorum yapımda öyle. Çocuk başka insanlar görse kuzenlerini ya da büyük küçük çocuk görse farklı olur. Ne yapalım sağlık olsun inşallah o günlerde gelir

O yüzden çok stres yapma ne yapmalıyım doğru mu yapıyorum diye. Hislerine güven. O senin sakinliğinin sürekliliğini gördükçe zaten o da alışacak.
Hemen kaynaşıyorlar inan, bizim boşluk gibi gördüğümüz arayı kapatırlar. Bu da bi gelişim.
Doğaya cıkmayı ihmal etme yeter, insan yoksa da.
Cünkü anlatmasak bile çok severek öğrenilen en güzel yer 🌱

O kadar çok duydum ki çocuğun olsun anlarsın lafını daha çok kayınvalidem eşime söyledi 😬 doğruymuş ama duyduğun zaman çok hoşuna gitmiyor hele bizim gibi 5 yıl dolu dolu evlat sahibi olmaya çalışan insanlara söylenince. Hassasiyetler içinde bulunduğumuz duruma göre nasıl şekilleniyor. Çok şükür geldi kuzumuz bunları düşününce daha hassas oluyorum sanki kızıma karşı.

Olmayana bunları söylemek, hatta darısı basına demek bile bana bi zor geliyor :)

kuzenim var 18 yıldır yok bebiş,anlarsın.Duanı esirgeme❤️

1 fidan daha buluşuyor toprakla desene 😊 hangi ağacı seçtiniz Simay'a 🥰

İlki elmaydı. Bu sene secmedik almaya gidince nasip :)
Öncesinde bnm var, bu sene annemle babam içinde dikmek istiyorum. Bir de bir niyetim vardı dikecem diye :)
Çok var anlayacagın 🤭

O yüzden çok stres yapma ne yapmalıyım doğru mu yapıyorum diye. Hislerine güven. O senin sakinliğinin sürekliliğini gördükçe zaten o da alışacak.
Hemen kaynaşıyorlar inan, bizim boşluk gibi gördüğümüz arayı kapatırlar. Bu da bi gelişim.
Doğaya cıkmayı ihmal etme yeter, insan yoksa da.
Cünkü anlatmasak bile çok severek öğrenilen en güzel yer 🌱

Olmayana bunları söylemek, hatta darısı basına demek bile bana bi zor geliyor :)

kuzenim var 18 yıldır yok bebiş,anlarsın.Duanı esirgeme❤
Allah isteyen herkese nasip etsin Allah yardımcıları olsun inşallah. Soğuk sıkım çörekotu yağı içebilir söyleyebilirsen ilet canım. Ben yumurta toplanmadan önce içmiştim teyzem eşime getirmişti ben yazık olmasın diye içtim meğer çok yararlıymış çook sonra öğrendim

Ay aynılar ya😂
Bizim küçük oyuncakları toplayıp cıkıyor, kirlileride hemen sepete atar😂 birazda düzen yaşları. Salmazlar inşallah büyüdükçe🤪

Sen nasılsın?
Ben de iyiyim canım hep koşturmaca bir de okul açıldı onun gelip gitmeleri başladı. Hayat bir şekilde akıp gidiyor valla. Siz ne yaptınız okula gidecek değil mi yine sezen anaokuluna?

Allah isteyen herkese nasip etsin Allah yardımcıları olsun inşallah. Soğuk sıkım çörekotu yağı içebilir söyleyebilirsen ilet canım. Ben yumurta toplanmadan önce içmiştim teyzem eşime getirmişti ben yazık olmasın diye içtim meğer çok yararlıymış çook sonra öğrendim

Söylerim sebeptir belki muhabbetimiz :) Amin.
Çok seyler denediler, uğraştılar, zamanı gelmiştir inşallah❤️

Ben de iyiyim canım hep koşturmaca bir de okul açıldı onun gelip gitmeleri başladı. Hayat bir şekilde akıp gidiyor valla. Siz ne yaptınız okula gidecek değil mi yine sezen anaokuluna?

Öyle, hemde cok cabuk akıp gidiyor.
Sezen ilkokula kayıt oldu :) (2014 Mayıs doğumlu)
Ama bakalım durumlar malum ne yapacağız bilmiyoruz.

Öyle, hemde cok cabuk akıp gidiyor.
Sezen ilkokula kayıt oldu :) (2014 Mayıs doğumlu)
Ama bakalım durumlar malum ne yapacağız bilmiyoruz.
Aa doğru diyorsun ben daha bir sene var diye düşünüyordum hep. Hadi bakalım hayırlısı olsun bu sene nasıl olacak biz de bilmiyoruz bakanlık okulları açmakta ısrarlı ama vakalar gün geçtikçe artıyor nasıl olacak muamma.

Haha bizde de eşime diyorum diyorum yapmiyo oğlum koşarak yapiyo herşeyi. Bu ay havadan mı bilmiyorum her sene Ağustos ta alerjim tutuyo, hapşırinca Buğra direkt kapıyı kapatiyo cereyan olmasın diye. Banyo yapacağız diyorum çekmeceden zibini, bezini, çorabını dolaptan da havlularini cikariyo yavrum. Ah bir de babamız söylemeden yapsa söyleyince de yapmıyor zaten😉

Buğra evde anneci, dışarda babaci var mı böyle olan. Biz eşimle, dışarda baba güveni alıyor diye yorum yapıyoruz ama..

Kızıma lazımlık almak istiyorum. Ne marka nasıl bir şey alayım hiçbir fikrim yok yardımınızı rica ediyorum

Aa doğru diyorsun ben daha bir sene var diye düşünüyordum hep. Hadi bakalım hayırlısı olsun bu sene nasıl olacak biz de bilmiyoruz bakanlık okulları açmakta ısrarlı ama vakalar gün geçtikçe artıyor nasıl olacak muamma.

Açılmayacağı cok bariz sanki artık, şu zamanda açılmayan Eylül'de hiç açılmaz gibi geliyor.
Bir de prosedür nasıl olabilir ki, maske vb uygulanabilecek hersey cocuklar için daha karısık geliyor gözüme.

Kızıma lazımlık almak istiyorum. Ne marka nasıl bir şey alayım hiçbir fikrim yok yardımınızı rica ediyorum

Ben Sezen'i götürmüştüm kendisi seçmişti :) fırsatın varsa yol üstü bir yerde ufaklığında hosuna gider.
Babyjem tonton seçmişti o zaman :)))))
Çok ekstraya girmemiştim dikkati dağılmasın diye.
Şimdi küçükte onu kullanıyor

Açılmayacağı cok bariz sanki artık, şu zamanda açılmayan Eylül'de hiç açılmaz gibi geliyor.
Bir de prosedür nasıl olabilir ki, maske vb uygulanabilecek hersey cocuklar için daha karısık geliyor gözüme.
Anaokulları, orta son ve lise son sınıflar başlamış. Biz ne olacağız bakalım.. Okul kıyafetlerini de aldık mevsimlik ve kışlık..
Açılmazsa uzaktan eğitimle ne yapabilirler 1.sınıf öğrencisi için 😔

Anaokulları, orta son ve lise son sınıflar başlamış. Biz ne olacağız bakalım.. Okul kıyafetlerini de aldık mevsimlik ve kışlık..
Açılmazsa uzaktan eğitimle ne yapabilirler 1.sınıf öğrencisi için 😔

Bunlar özel okullar. Ve girecekleri sınavda bu cocuklara eşit muamele mi yapacaklar. İçler acısı.
Haksızlıklar boyumuzu aştı, kimse kimsenin iyiliğini düşünmüyor, kendi cıkarının peşinde be canım.
Birşeyler oluyor ama insan hiç dönüp ibret almıyor...

Merhabalar arkadaşlar iyisinizdir inşallah.

Konuşuldu mu bilmiyorum pek giremiyorum buraya,oğlum iki yaş sendromu yaşıyor zannimca :) inat etmeler,benim dediğim.gibi olacak tavırları,bol bol ağlamalar vs sizde de var mı ?Beni takip ediyor sürekli,WC ye kadar benim yanımda,sizde de öyle mi ?

Bizim oglus nihayet sandalyeye kendi çıkıp inmeye başladı,vücuduna zarar gelmesinden çok korkar.Soyleneni anliyor bayağı bayağı maşallah.Bizim anlayacağımız kadar kendini ifade ediyo tek-cift kelime ile..Bir de kaka yapinca kakaaaaa diyor bezi çıkarınca ya kadar,çok rahatsuz oluyor bezden.Annemle ikimiz hazır olduğunu düşünüyoruz ama arkadaşım(komşum) kasları henüz gelişmemiş doktorlar kesinlikle önermiyor hata yaparsın yazı bekle 2,5 yaş olsun diyor.

Siz tuvalet eğitimi verdiniz mi ? Ne yapmalıyım şaştım

Back