Emzirirken pestilim cikiyo benim bir üstümde, bir kafamda, bir yanımda, bir ayağa kalkiyo, yataktan iniyor hiç sabit durmuyo.Ben de emzigi birakmak icin once memeyi birakmayi bekliyorum ama memeyi hic birakcak gibi degil. Sanki 3 yasina kadar emecek gibi hissediyorum. Ben de pek biraktirmak istemiyorum acikcasi cunku meme benim icin 3-5 dk mola demek. Emerken sabit duruyor enazindan benim de popom koltuk/yer vs goruyor
Ahh o memelerin dile olsa da konuşsa ısırıklardan. Çok şükür bu aralar birqz azaldı. Diş ile artıyor ısırmaları. Beni ısırdığında annecim canım acıyor çok ısırmak istiyorsan kendi elini ısır diyorum kaç kez ellerinde ısırık gördümBizimki dun ikinci kattaki kaydiraktan kosarak indi. Tum park biran sessizlige burundu. Yarisinda dustu tabi ama allah korudu birsey olmadi, birgun kalpten goturecek bu cocuklar bizi. Kendine vurmak yerine bize vuruyor aynen. Isiriyor tirmaliyor. Kolumda surekli dis izi. Ne yaptiysam yanlis oldugunu ogretemedim. Tepkisiz kaldim, kizdim, canimin acidigini belirttim, oturdum konustum yok aylardir bu haldeyiz. Artik pes ettim ben de. Bana zarar verdigi zaman yere birakiyorum yada ayriliyorum yanindan.
Bazı durumlarda kendın bakmak kımseye mınnet etmek zorunda kalmamak daha iyi dir bile belkı.Bazen düşünüyorum keske doğumdan sonra işi bıraksaymısım diye şimdi.Şimdi bide bakıcı gittiği için annemi çağırmak zorunda kaldım 2.günden laflar suratlar pişman oldum çağırdığıma da.Bir saat bile ayrılmadım hiç. Hic değilse bir saat bir arkadaş, bir komşu, bir akraba ya da aileden birisi olsa kafamı dinlesem ayaklarımı uzatsam. tek başına bakmak yoruyo hele ki maşallah bu enerjiyle. Yalnızız. Annemler memlekette, eşimin ailesi desen hiç ilgilenmiyorlar. Ve sadece anne baba sevgisiyle büyümesini istemiyorum gelişimi için etraftaki herkesin sevip ilgi göstermesi lazım.
Benim oğlum da hiç bez takmak istemiyo. Daha baslamadik önce memeyi bırakmamız lazım son dişi kaldı o da çıksın onu bekliyorum
Allah yardımcın olsun canım izin kullamsan bir süre bakıcı bulana kadar. Tabiki kendin bakmak en güzeli. Üniversite de bile arkadaşlara söylüyordum çocuğum olursa calismayacagim kendim bakacağım diye çok şükür ki öyle de oldu benim söylemek istediğim azıcık arada nefes alıp bedenen zihnen bir saat de olsa dinlenmek.Bazı durumlarda kendın bakmak kımseye mınnet etmek zorunda kalmamak daha iyi dir bile belkı.Bazen düşünüyorum keske doğumdan sonra işi bıraksaymısım diye şimdi.Şimdi bide bakıcı gittiği için annemi çağırmak zorunda kaldım 2.günden laflar suratlar pişman oldum çağırdığıma da.
martın 20 sinde beri evdeydim işe yeni döndüm o yüzden işten izin alma sansım yok maalesef.Esimin ailesinden zaten fayda yok çocuğu en son ne zaman gördüler hatırlamıyorum bile 6 ay rahat olmuştur ki aynı şehirdeyiz.Kendi ailem sürekli arar sorar ama ne zaman sıkışıp ta böyle durumlarda yardım istesem pişman oluyorumAllah yardımcın olsun canım izin kullamsan bir süre bakıcı bulana kadar. Tabiki kendin bakmak en güzeli. Üniversite de bile arkadaşlara söylüyordum çocuğum olursa calismayacagim kendim bakacağım diye çok şükür ki öyle de oldu benim söylemek istediğim azıcık arada nefes alıp bedenen zihnen bir saat de olsa dinlenmek.
Aynı sehirdeyiz amcalarini hep arardim cagirirdim gelin Buğra yi sevin diye sevgiyle büyüsün diye. Hiç gelmezler. Babaannesi dedesi desen hiç gelmezler virüsten önce bizz giderdik. Bir de ablam var virüsten sonra görüşemedik önceden haftada iki haftada bir gorusurduk. Sevilmeyi opulmeyi oynamayı çok seviyor oğlum isterdim ki herkesle görüşüp herkesin onu sevmesi sevgiyle büyümesi.
Zorla olmuyormuş...
Durumlar bizde de aynı canım bir geçiş dönemindeler muhtemelen. Benim oğlum da yana yakıla odalarda beni arayarak dolaşıyor uyandığında beni değil başkasını görürse çığlık çığlığa oluyor. Sadece sabır... başka yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. Aynı şeyleri birkaç yıl önce de yaşadım kızında zamanla sorunlar farklılaştı aynı şeyler kalmadı öyle diyeyimArkadaşlar herkese merhaba, hepiniz iyisinizdir inşallah,biz iyiyiz çok şükür.Bir sıkıntım var ve fikirlerinizi önerilerinizi merak ediyorum.Oglumla evde tekiz.Yanindan kalkip başka odaya ya da mutfağa gidecek olsam ağlamaktan kıyameti koparıyor,illa benimle gelecek ve elimden tutarak gelecek ya da kucakta gelecek.Sanki onu birakip kscacakmisim gibi davranıyor, virüsten önce okula gidiyordum hadi neyse,4 aydır evdeyim sürekli beraberiz ,fırsat buldukça onunla oynuyorum,anlamıyorum niye boyle.Tuvalete zaten sürekli beraber giriyoruz, çiiiiiişşş,kakaaaaaa diye bağırıyor,yandakiler usttekiler duyuyordur kesinNeden bu kadar bağımlı bana sizinkiler de öyle mi ne önerirsiniz ?
Erkek çocuklarında bu dönemde testosteron fazla olduğu için ele avuca sığmazmış. Tabi tek sebep bu değilEmzirirken pestilim cikiyo benim bir üstümde, bir kafamda, bir yanımda, bir ayağa kalkiyo, yataktan iniyor hiç sabit durmuyo.
Bugün bez takayım dedim hemen fırladı bir koştum ki klozete bacağını sokmuş. Yıkadım bacaklarını indirdim yere anlattım tek başına banyoya gitme bana söyle beraber gidelim diye, bir koştu bu defa diğer klozete ayağını soktu
Pencereyi kapatayım dedim banyo yaptiracaktim parmağı cama sıkıştı, banyoda hiç durmuyo suyu köpüklü yapıyorum nasıl kayiyo hiç kormuyo da maşallah nasıl gülüyor sürekli kendini kaydiriyo. Elini kovayla kovanın sapı arasına sıkıştırdı bu defa da. Eşim bazen bağlayalım, ilaç verelim, anason verelim diyo kesin hiperaktivite vardır ilaç verelim dedi yine. Ama ben her defasında sakın davraniyorum oğluma sevgi ve şefkatle anlatıyorum. Bugün klozetlerden sonra kucağıma alıp hadi birbirimizi sevelim dedim ninni söyleyip okşayıp sevdim durdu 5dk
Aynı biz ama biz doğduğun beri hiç ayrılmadık.Arkadaşlar herkese merhaba, hepiniz iyisinizdir inşallah,biz iyiyiz çok şükür.Bir sıkıntım var ve fikirlerinizi önerilerinizi merak ediyorum.Oglumla evde tekiz.Yanindan kalkip başka odaya ya da mutfağa gidecek olsam ağlamaktan kıyameti koparıyor,illa benimle gelecek ve elimden tutarak gelecek ya da kucakta gelecek.Sanki onu birakip kscacakmisim gibi davranıyor, virüsten önce okula gidiyordum hadi neyse,4 aydır evdeyim sürekli beraberiz ,fırsat buldukça onunla oynuyorum,anlamıyorum niye boyle.Tuvalete zaten sürekli beraber giriyoruz, çiiiiiişşş,kakaaaaaa diye bağırıyor,yandakiler usttekiler duyuyordur kesinNeden bu kadar bağımlı bana sizinkiler de öyle mi ne önerirsiniz ?
Temizlik kısmını denedim ama iki siliyor sonra bırakıyor. Bende ev işi çok sevmem ama doğduğundan beri düzenli yapıyorum her yerde çünkü galiba bana benzediPurpplee merak etme canım bizde de durum aynı. Bırak seninle gelsin, tut elinden yürüt bişey olmaz. Aslında bireyselleşme, anneden kopma dönemine giriyorlar fakat bundan korkuyorlar.. sosyalleştikçe düzelecek.. zamanla
pessinus kucaktan yere indirmek için ben elinden tutup gezme taktiğine baş vurdum. Ellerini kaldırıp kucak istiyor, bense 'Hadi kızım tut elimi şuraya gidelim' diyorum. Başta direniyordu, ille de kucak diye. Şimdi alıştı. Mesela eline mendil veriyorum, hadi dolabı silmeye gidiyoruz.. Gidip boyadığı dolapları, koltukları itinayla siliyoruz oğlum da heves ediyor, o da yardım ediyor. İmece usulü temizliyoruz. Mis gibi etkinlik
Durumlar bizde de aynı canım bir geçiş dönemindeler muhtemelen. Benim oğlum da yana yakıla odalarda beni arayarak dolaşıyor uyandığında beni değil başkasını görürse çığlık çığlığa oluyor. Sadece sabır... başka yapılabilecek pek bir şey yok maalesef. Aynı şeyleri birkaç yıl önce de yaşadım kızında zamanla sorunlar farklılaştı aynı şeyler kalmadı öyle diyeyimbu arada çoğu zaman oğlum kucağımda evdeki işleri yapıp geziyoruz sağ kolum pert o yüzden:)
Purpplee merak etme canım bizde de durum aynı. Bırak seninle gelsin, tut elinden yürüt bişey olmaz. Aslında bireyselleşme, anneden kopma dönemine giriyorlar fakat bundan korkuyorlar.. sosyalleştikçe düzelecek.. zamanla
pessinus kucaktan yere indirmek için ben elinden tutup gezme taktiğine baş vurdum. Ellerini kaldırıp kucak istiyor, bense 'Hadi kızım tut elimi şuraya gidelim' diyorum. Başta direniyordu, ille de kucak diye. Şimdi alıştı. Mesela eline mendil veriyorum, hadi dolabı silmeye gidiyoruz.. Gidip boyadığı dolapları, koltukları itinayla siliyoruz oğlum da heves ediyor, o da yardım ediyor. İmece usulü temizliyoruz. Mis gibi etkinlik
Sizlerde de aynı durum varsa o zaman dönemsel dediğiniz gibi.Guvensiz mi bağlandı diye düşündüm bu çocukA
Aynı biz ama biz doğduğun beri hiç ayrılmadık.
Geçmiş olsun kuzuyaSizlerde de aynı durum varsa o zaman dönemsel dediğiniz gibi.Guvensiz mi bağlandı diye düşündüm bu çocukBugün hastaymış meğer ondan aşırıya kaçmış kuzum.Atesi kademeli olarak yükseliyordu,40 a yanasinca acile götürdük.orta kulak iltihabı olmuş,bir poşet ilacı kaptık geldik eve su virüs zamanı hastane ortamında olmayı hiç tercih etmezdim,bişey kapmamisizdir inşallah
Çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin hasta olduklarında ayrıca anneci oluyorlar. Hastane ortamı dediğin gibi riskli ama bir şey olmamıştır ya olumlu düşünelim. Oğluşunun durumu erken tespit edilmiş hiç değilse bu da kontrol altında tutmak için iyi canım. Biz kış boyu her türlüsünü yaşadık enfeksiyon bronşiolit ve daha fazlasını. Antibiyotiğinizi düzenli kullandığınızda çabucak toparlarSizlerde de aynı durum varsa o zaman dönemsel dediğiniz gibi.Guvensiz mi bağlandı diye düşündüm bu çocukBugün hastaymış meğer ondan aşırıya kaçmış kuzum.Atesi kademeli olarak yükseliyordu,40 a yanasinca acile götürdük.orta kulak iltihabı olmuş,bir poşet ilacı kaptık geldik eve su virüs zamanı hastane ortamında olmayı hiç tercih etmezdim,bişey kapmamisizdir inşallah
Maşallah yararlı işlerle sorunu çözmüşsün. Oğlumu ikna etmek dikkatini dağıtmak biraz zor bir mesele konuştukça bir şey söyledikçe çıldırıyor sinirliyken o yüzden bekliyorum sakinleşene kadar yoksa daha çok bağırıyorPurpplee merak etme canım bizde de durum aynı. Bırak seninle gelsin, tut elinden yürüt bişey olmaz. Aslında bireyselleşme, anneden kopma dönemine giriyorlar fakat bundan korkuyorlar.. sosyalleştikçe düzelecek.. zamanla
Çok geçmiş olsun.. Benimki de aynı gözünü açar açmaz annee annee cığlık çığlıga, bir dedaha büyük prooblem, yatagında yatmıyor hep yanımızı istiyor yatak ayırmayı beceremedik.. Sadece derin uyudugunda yanımızdan kaldırabiliyoruz, şimdi bir de kardeş geliyor eli kulagında, dua edin kızlar.. Şu dönemi atlatayım hayırlısıylaSizlerde de aynı durum varsa o zaman dönemsel dediğiniz gibi.Guvensiz mi bağlandı diye düşündüm bu çocukBugün hastaymış meğer ondan aşırıya kaçmış kuzum.Atesi kademeli olarak yükseliyordu,40 a yanasinca acile götürdük.orta kulak iltihabı olmuş,bir poşet ilacı kaptık geldik eve su virüs zamanı hastane ortamında olmayı hiç tercih etmezdim,bişey kapmamisizdir inşallah
Sağlıkla kucağına al canımÇok geçmiş olsun.. Benimki de aynı gözünü açar açmaz annee annee cığlık çığlıga, bir dedaha büyük prooblem, yatagında yatmıyor hep yanımızı istiyor yatak ayırmayı beceremedik.. Sadece derin uyudugunda yanımızdan kaldırabiliyoruz, şimdi bir de kardeş geliyor eli kulagında, dua edin kızlar.. Şu dönemi atlatayım hayırlısıyla
Çok geçmiş olsun canımmSizlerde de aynı durum varsa o zaman dönemsel dediğiniz gibi.Guvensiz mi bağlandı diye düşündüm bu çocukBugün hastaymış meğer ondan aşırıya kaçmış kuzum.Atesi kademeli olarak yükseliyordu,40 a yanasinca acile götürdük.orta kulak iltihabı olmuş,bir poşet ilacı kaptık geldik eve su virüs zamanı hastane ortamında olmayı hiç tercih etmezdim,bişey kapmamisizdir inşallah
Allah yardım eder inşallah canım, hayırlı sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin AllahÇok geçmiş olsun.. Benimki de aynı gözünü açar açmaz annee annee cığlık çığlıga, bir dedaha büyük prooblem, yatagında yatmıyor hep yanımızı istiyor yatak ayırmayı beceremedik.. Sadece derin uyudugunda yanımızdan kaldırabiliyoruz, şimdi bir de kardeş geliyor eli kulagında, dua edin kızlar.. Şu dönemi atlatayım hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?