2018 Ekim Anneleri

Ben de 18 aylık kontroldeki ölçüye takıldım. Çok hareket ettiği için düzgün ölçmedi diye düşünüyorum. 1 yaş sonrası 1 kilo aldı ve gördüğüm kadarıyla uzadı çünkü topaç halinden eser kalmadı, eridi çocuk resmen. Evde bir metre bulup ölçemedim 1 aydır
Yumurta hiç yemiyor, peynir de. Epeydir kahvaltı etmiyordu, birkaç gündür 2 zeytin, 2 lokma ekmek veya domates yiyor. Belki 3 haftadır 1 kaşık bile sulu yemek/çorba yemedi.
2-3 kaşık yoğurt veya meyve püresi yiyor. Meyve yemediği için karışık hazır püre veriyorum yulaflı. Altta 2 dişi var, çiğneyemediği için salatalık bile yemiyor. Çocuğun herşeyi meme

Sürekli hareket ettikleri için çok sağlıklı ölçğm olmuyor aslında. Bşr arkadaşım uyurken ölçtüğünü söylemişti o zaman içi rahat etmiş benim kızım uyanır ölçmeyi denemedim ama bir de artık eskisi gibi çok uzamıyorlar

1 yaştan sonra hiç kilo almadı benim kızım maşallah kuzuya

Bizim de 3 ayda 1 cm uzamış ama iyi dedi doktor.

bizim boy uzamasini kisa gelen pacalardan ve kapi koluna yetismesinden anliyorum.dis kapiyi acti bugun ilk defa.iyi ki benim yanimdayken yapti.kapiyi kilitlemeye basladim.ama evin icindeki kapilara daha yetmiyor kolu.
bu arada yazlik kiyafet almadik henuz. 9-12 ay tisort ve sortlarini cikardim bugun (lcw nin 74-80 cm yaziyor uzerinde) cok guzel tam uzerine gore oldu. gecen yaz kisa boylu tombikken de oluyordu simdi tombiklik gitti boy uzadi yine oluyor.eger atmadiysaniz siz de mutlaka bi deneyin gecen yazki tisort ve sortlari :)

Bazı markaların bazı şeyleri oluyor. H&m 9-12 ay badiler tam mesela, 18-24 ay tulumlar büyük. Mothercare 9-12 ay badileri yeni kaldırdım. Geçen yazki h&m ve lcw taytlar tam yapışık tayt oluyor şu an. Lcw 9-12 ay tişörtler yapışık tişört olarak, koton elbiseler tunik olarak hala giyiliyor. Belinde veya bacağında iz yapmadıysa giydiriyorum.

Dun gece yanına yattim bende yatak tan atmaya çalıştı beni :) 45 dk döndü sonra uyudu. Bugun bakiciya sen dene dedim 12 15 de başladı 13 30 da hala uyumamisti. Gittim aldım kucagimda uyudu yatagina koydum ayağa kalktı 2 ye doğru anca uyudu. Bizimkinin ayağı çok buyuyo ya 25 numara aldim çok az boşluk var.

Kapı konusu bizde de aynı. Oda kapılarını hâlâ açamıyor, hem yüksek hem biraz sert oldukları için. Merdivene açılan kapıyı uzun zamandır açıyor. Şubatta falan açıp çıkıyordu, merdivende yakaladım kaç kere
Geçen yaz giydiği kıyafetlerin çoğunu yine giyiyoruz. Tombul olduğu için büyük almıştık zaten çoğunlukla. Ek olarak kuzenimden gelen 2-3 yaş kıyafetler de var, uyanı giydiriyorum.

Bugün metreyi buldum nihayet. Yatırıp aldığım ölçüyü kapıya işaretlemiştim. 87 cm ölçmüşüm. 2 cm bile fazla ölçsem 85 olsun. Sağlık ocağında 82 cm ölçtüler. Çok özensizler

Ballı badem ezmesi yapabilirsin
Badem sütü yapabilirsin
Ispanağı seveceği sekilde kullanabilirsin
Chia tohumuda hattçrı sayılırlar arasında
Çok peynire takılma bence, bulursun mutlaka birşey

Bizim bir keresinde önceki aydan 2 cm kısa ölçmüşlerdi.

Chia tohumu verebiliyor muyuz artık?

2 yaş sonrası 1 tatlı kaşığı diye gecer.Sindirim için.
1 cay kaşığı hem un haline getirerek hem ıslatarak, minik gözlemlenerek verilebilir.
Bal yumurta vs seyler gibi düşün, doğum gününün ertesi günü bir anda yiyebilir hale gelmiyorlar aslında, miktar az baslanarak gözlemlenerek başlanıyor.
Çok gerekli mi dersen tabii ki değil canım ama yumurta ve peynire direkt odaklanmak bu çağın işi değil bence :) 'eskidendi'

Bizim bir keresinde önceki aydan 2 cm kısa ölçmüşlerdi.
Çekmiş bizim Niliko
Kızımı doğduğunda hastanede 50 cm ölçtüler, 3 gün sonra sağlık ocağı 53 ölçtü. Sabit durmaları çok zor vesselam. Ayağını çekti mi geçmiş olsun

Nasilsiniz nasıl geçti karantina siz hafta sonunuz. Biz hafta sonu sileye gittik ama baharın geldiğini anlamayınca yazın geldiğinide anlamamışım. Kumlarla oynasın diye kumsala götürdum atlasi üstünde uzun kollularla. Baktim küçücük çocuklar denize giriyor cikardim atletiyle gezsin diye tam alisti çocuk oynuyordu arı soktu boynundan. Alerjisi varmi yokmu bilmedigimizden hastaneye kosturduk iğne yapıp 1 saat gözleme aldılar. Cok sukur bi sorun çıkmadı ama oldukça hareketli bir gün du.

Geçmiş olsun kuzuya çocuğun eğlencesi kursağında kalmış

Çok geçmiş olsun. Çok şükür bir şeyi yokmuş önemli olan o. Biz de 3-4 haftadır kısıtlama yoktu ama genel olarak evdeyiz. İçimden gelmiyor artık çıkmak.

Biz Mersin’e geldik. Burda hastalık kimsenin umrunda değil. Zaten inanmıyoruz kafasındalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…