Zaten uykuyla oynayınca ters tepiyor ben de dokunmuyorum da eşim müdahil aman uyumaz uyandıralım vs. Çocuk uykusunu almayınca huysuz oluyor. Zaten 2 yaş sendromu ciddi ciddi sarsıyor bizi bir de uykusuzluğun getirdiği huysuzlukla uğraşamamOkuduğum kadarıyla yazın daha erken yatıp erken kalkıyorlar. Ben de oynamam hiç uykusuyla. Akşam yatmaz diye gündüz uykusundan kaldırmam. Uyuyacağı varsa uyusun masum.
Geçende öğlen 3’te yattı taaa 6.30’da kalktı. Akşam da 10’da yattı yine. Öğlen 12-1 arası da uyusa 10’da yatıyor zaten.Zaten uykuyla oynayınca ters tepiyor ben de dokunmuyorum da eşim müdahil aman uyumaz uyandıralım vs. Çocuk uykusunu almayınca huysuz oluyor. Zaten 2 yaş sendromu ciddi ciddi sarsıyor bizi bir de uykusuzluğun getirdiği huysuzlukla uğraşamam
Çarşamba bizim de öyle oldu. Dışarıda uyuyamadı akşam 5.30 gibi dayanamayıp uykuya daldı 8 de kalkıp 11 de tekrar yattı. O ihtiyacını karşılamaya çalışıyor engellemeye çalışmamız anlamsız. Niliko ne yapıyor hareketliliğe devam mı? Seneye yine kayınvalidenler mi bakacak?Geçende öğlen 3’te yattı taaa 6.30’da kalktı. Akşam da 10’da yattı yine. Öğlen 12-1 arası da uyusa 10’da yatıyor zaten.
Çıldırıyor. Dışarı çıkınca çok güzel oynuyor. Evde her şeyi kaldırdım. Nereye sataşacağını bilemiyor. Bütün çekmeceler dolaplar boş.Çarşamba bizim de öyle oldu. Dışarıda uyuyamadı akşam 5.30 gibi dayanamayıp uykuya daldı 8 de kalkıp 11 de tekrar yattı. O ihtiyacını karşılamaya çalışıyor engellemeye çalışmamız anlamsız. Niliko ne yapıyor hareketliliğe devam mı? Seneye yine kayınvalidenler mi bakacak?
İlginçmiş gerçekten. Birlikte yaşamak çok zor canım iki değil dört kişiyle birden uğraşmak yemesi içmesi dr u alışverişi bir sürü masraf da cabası. İnşallah istediğiniz gibi olur her şey biraz da anneanneyle zaman geçirsin niliko. Bizde de durum farklı değil valla evde düz duvara tırmanacak modda oğlum çok bunaldı sürekli zararlı şeyler yapıyor avunamıyor çünkü. Şu kısıtlamalar azalsa gündüz bir saat bile dışarı çıkıp gelsek yetecek uykusu vs daha iyi olacak. Şimdi olmuyor enerjiyi atamıyor çocuklar. Sizin de öyle mi bilmiyorum acayip huysuz oluyor dönem dönem. 2 yaş krizleri mahvetti. Üstüne gelip vurmaya başladı bir de sinirlenince yıprandım resmen.Çıldırıyor. Dışarı çıkınca çok güzel oynuyor. Evde her şeyi kaldırdım. Nereye sataşacağını bilemiyor. Bütün çekmeceler dolaplar boş.
Temmuzda tayin isteyip annemlere yakın önceden oturduğumuz eve taşınacağız. Annemle babam bakacak. Hem bahçe katı. Cam açamıyoruz artık evde. Kp koah hastası onu getirmek istemiyoruz. Bi de onlar yokken çok para biriktirdik. Ne kadar ilginç değil mi? Her ay maaşımı olduğu gibi kenara koyabiliyorum. Onlar varken kıt kanaat geçiniyorduk.
İnşallah çıkar tayinin canım ❤ sanki ben anneme yakın gidecekmişim gibi sevindim okurken. Bahçe çocuklar için büyük nimet. Anneanne dede sevgisi zaten paha biçilemez ❤Çıldırıyor. Dışarı çıkınca çok güzel oynuyor. Evde her şeyi kaldırdım. Nereye sataşacağını bilemiyor. Bütün çekmeceler dolaplar boş.
Temmuzda tayin isteyip annemlere yakın önceden oturduğumuz eve taşınacağız. Annemle babam bakacak. Hem bahçe katı. Cam açamıyoruz artık evde. Kp koah hastası onu getirmek istemiyoruz. Bi de onlar yokken çok para biriktirdik. Ne kadar ilginç değil mi? Her ay maaşımı olduğu gibi kenara koyabiliyorum. Onlar varken kıt kanaat geçiniyorduk.
Bizim eski düzenimiz böyleydi, şaştı 1 haftadır. Gece geç yatmaya başladı, yeni düzen var şimdilik. Gerçi benim işime geldi biraz, oğlum geç yatıyor mecbur bekliyorum uyumasını. Sonra da karga botunu giymeden kalkmak zor oluyorBenimki de aynı böyle. 6-7 arası uyanıyor ama. 21.30-22.00 arası daha çok.
Evinizin bahçesi, terası, balkonu var mı? Ona göre aktivite uydurabilirsin. Bahçe varsa çiçek böcek, kürek tırmık kova ile toprakta oyun (kızıma çok iyi geliyor). Terasta koşup duvarlara renkli tebeşirle bişeyler çiziyor, ımmm ayikaa (harika) diye eserini takdir ediyorİlginçmiş gerçekten. Birlikte yaşamak çok zor canım iki değil dört kişiyle birden uğraşmak yemesi içmesi dr u alışverişi bir sürü masraf da cabası. İnşallah istediğiniz gibi olur her şey biraz da anneanneyle zaman geçirsin niliko. Bizde de durum farklı değil valla evde düz duvara tırmanacak modda oğlum çok bunaldı sürekli zararlı şeyler yapıyor avunamıyor çünkü. Şu kısıtlamalar azalsa gündüz bir saat bile dışarı çıkıp gelsek yetecek uykusu vs daha iyi olacak. Şimdi olmuyor enerjiyi atamıyor çocuklar. Sizin de öyle mi bilmiyorum acayip huysuz oluyor dönem dönem. 2 yaş krizleri mahvetti. Üstüne gelip vurmaya başladı bir de sinirlenince yıprandım resmen.
Lojmanda oturuyoruz canım buranın bahçesi var ama kalabalık apartmanda on aileyiz ki 60 apartman var bölgede dışarısı biraz sıkıntı. Balkona da çıkıyoruz ama benim oğlum biraz kuduruk demirlerden ayaklarını uzatıyor çıkacakmış çok tehlikeli. Burası hala baya serin olduğu için su oyunları pek yapamıyorum sadece banyo faslında az daha uzun tutuyorum. Şu hastalık ortaya çıktığından beri keşke bahçeli bir evde otursaydık diye düşünüyorum. Neyse kısmetse bir ay sonra memlekete gideceğiz annemlerin bahçesinde takılır bolcaEvinizin bahçesi, terası, balkonu var mı? Ona göre aktivite uydurabilirsin. Bahçe varsa çiçek böcek, kürek tırmık kova ile toprakta oyun (kızıma çok iyi geliyor). Terasta koşup duvarlara renkli tebeşirle bişeyler çiziyor, ımmm ayikaa (harika) diye eserini takdir ediyor
O da yoksa balkona bir çocuk havuzu doldurup (öğle uykusu öncesi mesela) içine oyuncaklar atabilirsin. O da rahatlatır, sinirini yatıştırır. Banyoda küvette de yapıyoruz biz onu (hava serin olduğu zaman) sırayla oynayıp çıkıyorlar
Babası ile daha fazla zaman geçirsin diye geçe almaya çalışmıştım. Bende ellemiyorum artık uykusu geldiğinde yatırıyorum. Patron oOkuduğum kadarıyla yazın daha erken yatıp erken kalkıyorlar. Ben de oynamam hiç uykusuyla. Akşam yatmaz diye gündüz uykusundan kaldırmam. Uyuyacağı varsa uyusun masum.
Ay inan sesli güldüm:) benimki de her şeyin tadına bakıyor kağıda bakmadı şimdilik . Bizde abla olunca ne kadar başka odada da kullansa oğlum bir şekilde buluyor onun resim kağıtlarını kitaplarını boyuyor boya kalemlerini ağzına sokuyor geçen hafta ağzından kaç kez silgi aldım alıp ağzına atıp çiğniyor
Bende bi hevesle sulu boya parmak boyası fln almistim hepsini ağzına götürdugu için geri kaldirdim
Onlara birazcık daha zaman var canım kızımda 2.5 yaşındayken falan başlamıştık kasları da daha iyi geliştiği için rahatlıkla yapmıştı bizi daha iyi anlıyordu hem neden yapmaması gerektiğini. Şimdi oğluma anlatsam da kendi bildiğini okuyor misalBende bi hevesle sulu boya parmak boyası fln almistim hepsini ağzına götürdugu için geri kaldirdim
masallah canim cidden meme cok etkiliyor.biz de gece beslenmesini kestigimizden beri gece ya hic uyanmiyor ya da bir kere kalkiyor su iciriyorum.meme gunde 2-3 en fazla.ama bir haftadir sabah 5.30 6 gibi kalkiyor geri de yatmiyor malesef.aksam 9da yatiyor.Herkese selam. Bizim uyku saatleri memeden sonra cok degistimeme emerken 21:30 gibi yataga gider emer uyurdu sabahta 8 max kalkardi tabi gece 26272626 kez uyanmasini saymiyorum.. simdi malum meme yok bekliyorum iyice uykusu gelsin yatakta yanima yatiriyorum ben yatiyorum uykum geldi deyip gozumu kapatiyorum bi 20 dk yarim saat donuyor yuzumle oynuyor falan sonra hep ayni pozisyonu alip uyuyor gecede 1-2 kez su diye kalkip icip yatiyor koca bir masallah diyeyim cunku meme emerken yarim saatte bir kalkip memeyi cektigim an uyaniyordu cidden rahatladim diyebilirim meme bittiginden beri yatis saati 11 i buluyor suan icin problem yok ama ben ise baslayinca ne olacak bilmiyorum sabah 9:30-10 gibi uyaniyor oglende uyanma saatinden 5-6 saat sonra ogle uykusu yine yatakta yanyana yatarak 1-2 saat uyuyor
Bu yatakta kırk takla atma işini ne yapicaz bilmiyorum. Artık çarşaf i ceke ceke açıyor ben düzeltiyorum o bozuyor. Bende geceyi geçtim de oglen ise başlayınca nasıl uyutucam da ise geri yetisicem bilmiyorumHerkese selam. Bizim uyku saatleri memeden sonra cok degistimeme emerken 21:30 gibi yataga gider emer uyurdu sabahta 8 max kalkardi tabi gece 26272626 kez uyanmasini saymiyorum.. simdi malum meme yok bekliyorum iyice uykusu gelsin yatakta yanima yatiriyorum ben yatiyorum uykum geldi deyip gozumu kapatiyorum bi 20 dk yarim saat donuyor yuzumle oynuyor falan sonra hep ayni pozisyonu alip uyuyor gecede 1-2 kez su diye kalkip icip yatiyor koca bir masallah diyeyim cunku meme emerken yarim saatte bir kalkip memeyi cektigim an uyaniyordu cidden rahatladim diyebilirim meme bittiginden beri yatis saati 11 i buluyor suan icin problem yok ama ben ise baslayinca ne olacak bilmiyorum sabah 9:30-10 gibi uyaniyor oglende uyanma saatinden 5-6 saat sonra ogle uykusu yine yatakta yanyana yatarak 1-2 saat uyuyor
Abisinin masal kitaplarını yırtıyor. Cin Ali serisini tek tek kemirdi. Yepyeniydiler, okulda kullanır diyordum, parça pinçik oldular. Oğlum hiç kitap yırtmadı, bu kız hepsini halledecek..
Allah korumuş yine canım benim oğlum da aynı işte. Ablasında görmediğimiz şeyleri yaşatıyor bize. Bu dönem biraz daha böyle devam edecek sanırım. Hiç boş bırakmaya gelmezBenimki de sakiz gibi pecete cigneyenlerden, bazen tuvalet kagidini bir yakaliyor biraksam tum ruloyu cigneyip cigneyip tukurecek.
Inanilmaz sinirli, inanilmaz inatci. Gunde kac posta dayak yedigimin haddi hesabi yok. En zoru da dayaktan sonra icimde firtinalar koparken tatli bir dille yanlis oldugunu anlatmaya calismak. Tabi herseferinde basaramiyorum. Bunlara tamamim bir sekilde cozuyoruz ama deniz okadar tehlikeli hareketler yapiyor ki inanin bir saniye bos birakmamak gerekiyor. Gecen gun tuvaletteydim o da yanimda tabi, kedimizin sesini duyup firlayip mutfaga gitti, ben de hizlica toparlanip pesinden gittim ama mutfaga girmemle oglumu yarim yamalak havada yakalamam bir oldu dususunu yavaslattim ama yine de dudagi patladi. Iceri girdigimde mama sandalyesinin tepsisine cikmis ordan dusuyordusurekli tehlike pesinde ve yas ilerledikce yapabildikleri arttikca daha da tehlikeli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?