2018 Ekim Anneleri

MErhaba sevgili anneler iyi bayramlar hepinize benim oğlumda 2018 ekim doğumlu söylediği anlamlı anlaşılır kelimeleri var biraz ama çoğunlukla kelimelerin ilk harfini kullanıyor bayrağa ba otobüse o gibi bir de kendince bir dili var iki kelimeli cümleleri yok ama bazı fiilleri kullanıyor gel otur kalk gibi normal mi sizce belki daha önce konuşulmuştur ama cevaplarsanız sevinirim sizin çocuklar nasıl

Bence normal. Benimki hızlı başladı. 10 aylıktan beri üstüne bir şey koymadı. Bitti gitti attım naptın niyeattın yapma elleme ilk kelimeleri. Hala da başka bir şey yok. Anne baba dede nene mama meme gel git galk O kadar. Bi ara aapka diyordu ayakkabıya dışarı çıkmaya çıkmaya onu da unuttu.

Sizinkiler yine iyi maşallah. Benimki sadece bebek gibi heceliyor ) kendince bir dili var. Emziğe bıy anneye dey demek gibi.. erkekler bu konuda tembel maalesef. Anlamada üstüne yok ama konuşmaya gelince

Herkese iyi bayramlar

Biz de diş durumlarını atlattık. Son azılar kaldı onlarda herhalde 2 yaşa yakın veya sonra çıkar. Dişlerinin çoğunun çıkmasından kaynaklı artık sert şeyleri baya baya yer oldu. Yemek konusunda bir gün çok iyi bir gün kötü. Ben de kötü olduğu zamanlarda tarhana çorbası yapıyorum. Çok seviyor her türlü yiyor onu. Bol kıymalı yeşil mercimekli pişiriyorum. Sonra içine ekmek niyetine 3 adet ceviz atıyorum seve seve yiyor. Muzu çok seviyor. Günde bir adet anamur muzu yedirmeye çalışıyorum. Kavun karpuz sevdi ama kavun gaz yaptı biraz.

Meme konusunda ise özellikle sabahları güneş doğmasından itibaren memeye yapışık uyuyor. Kapattırmuyor asla. Yataktan çıkana kadar meme meme diye her pozisyonda emiyor . Memeler açık yetiyorum nerdeyse. Belim yanım ağrıyor. Uyanınca dinlenmiş kalkamıyorum. Önceden güzeldi emziği veriyordum ağzına dönüp uyuyordu. Emziği de 1 ay önce kendi kendine bıraktı. Gündüz meme aramıyor. Kahvaltıdan sonra, öğlen uykusunda, ve akşam yemeğinden sonra emiyor. 2 yaşına gelsin önce gece emmesini sonra gündüz kademeli olarak bıraktırmayı düşünüyorum bakalım.

Benimki emziği bırakalı epey oldu. 9-10 ay olmuştur. Sonra beni emzik yerine koydu resmen gece kalkmaları da sıklaştı o günden beri..
Diş çıkarıyor diye sabrediyorum. Bitse de uyusak inşallah

Bu arada değişik bir tarhana tarzıymış, tarifi yazabilir misin

Sizinkiler yine iyi maşallah. Benimki sadece bebek gibi heceliyor ) kendince bir dili var. Emziğe bıy anneye dey demek gibi.. erkekler bu konuda tembel maalesef. Anlamada üstüne yok ama konuşmaya gelince
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Kiminin motor becerisi öndedir, kiminin konuşması v.s.

Siz destekleyin, bol bol konuşun çocuğunuzla. Nesneleri gösterirken isimlerini ve özelliklerini söylemek işe yarar. Kırmızı araba, mavi top v.s.
Biz ne kadar çok konuşursak o kadar iyi. Birden konuşmaya başlayınca hepsini söylüyorlar

Canım anlatayım. Önce bir tencerede zeytinyağı salça ve kıymayı kavuruyorum. Sonra üstüne soğuk su ekliyorum. Tencere büyüklüğüne ve suya göre göz kararı tarhana ekliyorum. Sonra yıkadığım yeşil mercimekleri atıyorum (önceden haşlamıyorum. Çorba ile beraber pişiyorlar) ve fokurdayana kadar karıştıra karıştıra pişiriyorum. Böylece topak topak olmuyor. Kaynayınca bir 10 dakka daha karıştırmadan kendi halinde orta ateşte pişiriyorum. Isteyen sarımsak rendeleyip de atabilir çok güzel oluyor.

3 4 gündür çocuğu heryer islak kaldırıyorum gece o kadar cis yapiyor ki bezi tasip üstü ıslanıyor. Bezinin küçük gelme durumunda yok uzun zaman dır 6 prima premium care numara kullaniyorum. Dun aksam çok su da vermedim. Baska ne sebebi olabilirki

Yine sessizleşti buralar.
Yatış kalkış saatleriniz nasıl?
Bir haftadır gece 00:00 - 01:00 arası yatıyor, sabah 9:30-10:00'da kalkıyoruz. 2-3 defa emmeye kalkıyor tabi, kesintisiz değil.

Normali 22:00 - 07:00.

Halen geçmediysen külot bez tavsiye ederim. Çok çiş yapmasının sebebi üşütme olabilir. Hava değişken bu aralar, ayaklarını da üşütüyor olabilir

Gece 10 veya 10 buçuk gibi yatıyor. Sabah 9 gibi kalkıyor. Öğlen 12 buçuk gibi öğle uykusu uyuyor. Bazen 2 saat bazen de 1 saat.

Üşüyordur belki. Üşüyen çoçuk da çok çiş yapar.

Gündüz uykusu da aksıyor tabi geç yatıp geç kalkınca. Dün 15:00 gibi uyudu mesela. Ortalama 2 saat uyuyor gündüz

Gece 10 veya 10 buçuk gibi yatıyor. Sabah 9 gibi kalkıyor. Öğlen 12 buçuk gibi öğle uykusu uyuyor. Bazen 2 saat bazen de 1 saat.

Üşüyordur belki. Üşüyen çoçuk da çok çiş yapar.
Kilot bez bana giydirmesi zor geldi aldik yine gece deneyeceğim bakalim
Ev 25 derece aslında ama sabaha karşı üşüyor olabilir uyku tulumu giydiriyorum içine bir kat daha giydireyim o zaman

Kilot bez bana giydirmesi zor geldi aldik yine gece deneyeceğim bakalim
Ev 25 derece aslında ama sabaha karşı üşüyor olabilir uyku tulumu giydiriyorum içine bir kat daha giydireyim o zaman
Canım sebebini bilmiyorum ama bir süredir bizim de öyle bez deli gibi doluyor gecenin yarısında bazen tümüyle üstünü değiştiriyorum. Uyku konusunda da 10-11 arası yatıyor çoğunlukla sabah 8-8.30 da kalkıyor

Benim oğlum genelde 21.00-21.30 gibi yatıyor, nasiren 22.00 yada 20.30da yattigi da oluyor ama kacta yatarsa yatsin sabah 5.00-6.00arasi uyaniyor kac aydir boyle gunduz de 40dk-2 saat arasi uyuyor o cok degisken.
Benimki de aynı böyle. 6-7 arası uyanıyor ama. 21.30-22.00 arası daha çok.

Akşam yatışımız tüm kış boyunca 20.00-20.30 arasıydı. Sabahta 07.00 gibi kalkıyordu. Sabah kalkışını geçe alıp akşamında ileri almak istedim. Akşam geç yatırdım. 22.00 gibi. Kalkışımızda bir değişiklik olmadı aksine daha erkene bile aldIğı oldu. Öğlende 12 gibi uyurdu 2 saati bulurdu o da azaldı. Gerçi mğlen uykusu bizde çok değişken. Tecrübe ile sabitlediklerim uyku uyku getiriyor ve uyku düzeniyle oynamamam gerekiyor

Okuduğum kadarıyla yazın daha erken yatıp erken kalkıyorlar. Ben de oynamam hiç uykusuyla. Akşam yatmaz diye gündüz uykusundan kaldırmam. Uyuyacağı varsa uyusun masum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…