• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Dışarı çıkan var mı arkadaşlar biz iki buçuk aydır evdeyiz babamız çok hassas bu konuda. Aşağı bahçeye indirelim diyorum sitede ona da yanaşmıyor. Arabayla inmeden tür atalım diyorum onu da yapmıyor. Balkona çıkıyoruz sadece. Sizler neler yapıyorsunuz? Ne zaman çıkartırız acaba? Gerçi maskeden eldivenden tadı da alınmaz ki.
biz kayinbabamlarin bahceli evine götürüyoruz.orda bahcede yolda oynuyor
temiz hava almis oluyor.bide bu aralar ben sitenin bahcesindeki parka indirmeyi düsünüyordum.bugün indirecem.uykudan kalksin yemegini yesin indiriecem.temiz hava ve yürüyüş şart bi yerde.
Çok çok geçmiş olsun canım Allah korusun . Rabbim beterinden korusun. İnsanın içi gidiyor aklı gidiyor. Ben de hemen hemen her gün kalbim duracak artık diyorum.
saol canim.Allah razi olsun.alisacaz koruyacaz artik.
Biz bulunduğumuz yer itibariyle rahatız.
Bunu belirleyen birazda şehir ve şartlar.
Ama fazlada sakınmak bağışıklıkları için cok iyi olmayacak gibi geliyor.Dikkat edip tedbir aldıktan sonra manevi olarak rahatlamaktada fayda var. Kimseye yanaşmadan, dokunmadan cok erken saatlerde küçük bir oyun ya da yürüyüş cocugun gelişiminide destekleyecektir.
ya sen ne tatlı anlatiyorsun herseyi ya.sohbeti havasinda kirmadan,ince düsünerek.etrafindakilar cok şansli bence.
Canım küçük bir tavsiye versem sana. Bir yeri acıdığında vs bir suçlu aramak yerine sorumluluğun onda olduğunu hissettirsen daha iyi olur sanırım. Bu ilerleyen süreçte şöyle kendini belli ediyor sorumluluğunu üstlenmesi gereken durumlard sorunu kendinde aramak yerine hep başkalarında arıyor ki bu da ciddi bir durum. Gözlemlediğim için söylüyorum. Ben kızımda da onu yaptım oğlumda da yapıyorum. Misal bir duvarın ona zarar vermesi mümkün değil doğrusuyla öğrenmeleri en güzeli:)
bunlari paylaşman iyi oldu canim.
zaten kisilik gelisiminde cok önemlidir sorumluluk sahibi olmak.yoksa hep şikayetçi bi yapı olusuyor.
ben bunu hic düsünmemistim.gecen kapiya vurmustu kafasını.dönüp parmagiyla kapiyi isaret etti kızdi.bende kapoya kızdim.keske yapmasaydim.öğrenmis oldum ya artik dikkat ederim.
tsk ederim güzel bi bilgiydi.

Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi .. Şubat ayında regl günüm değişti martta yine değişti nisanın 24 ünde tekrar oldum o da değişikti bugün yine leke başladı hiç olmayan şeyler tüp bebek zamanı ilaçlarla bile değişmemişti günüm bazı aylarda doğal olarak öne atardı tarih şimdi her ay başka günlerim çok şaştı doktorada gidemem neden oluyor ki böyle 🙄

Emzirme devam ettiği sürece normal görüyorlar ama mevsimsel etkenlerde olabilir.

Ahu bir yese canım neler yapıyorum değişik değişik. Sevdiklerini de yemiyo. Herkül dogurmusum diyorum bazen. Emerken bile hiç durmuyo yatak kenar korumalarının iplerini defalarca ayaklarıyla kopardi emerken düşün. Kitaplığında asılıp aşağı indirdi kaç kez. Buzdolabıni acıyı bu aralar. Yatakta emziriyorum ya bir bakmışım yatağın ayak tarafındayız ya da yan tarafında duvara bakıyoruz hiç mi durmaz🤦
Ayni atlas uyusun diye emziriyorum ayaklar koltuktan aşağı sarkiyor kucagimda oraya donuyo buraya donuyo yok uyumuyor. Yatagina yatiriyorum yine yatakta kırk takla enteresan sesler gece bi seviyeden sonra pes edip uyuyor ama gündüz canıma okuyo sinir küpü olup çıkıyorum odadan. Gözünü kapatsa uyuyor ama kapatana kadar beni benden aliyor

Bilgisi olan varsa cevap verebilir mi .. Şubat ayında regl günüm değişti martta yine değişti nisanın 24 ünde tekrar oldum o da değişikti bugün yine leke başladı hiç olmayan şeyler tüp bebek zamanı ilaçlarla bile değişmemişti günüm bazı aylarda doğal olarak öne atardı tarih şimdi her ay başka günlerim çok şaştı doktorada gidemem neden oluyor ki böyle 🙄
Ben de 1 marttan beri 4.kez regl oldum 😫 bir önceki 25 nisandı, gece 11 gibi başladı bu da.. çöl sıcağı, stres, yorgunluk, emzirme... çok etken var...

Ben de 1 marttan beri 4.kez regl oldum 😫 bir önceki 25 nisandı, gece 11 gibi başladı bu da.. çöl sıcağı, stres, yorgunluk, emzirme... çok etken var...
Benim doğumdan sonra 40 çıkınca bile hemen başladı düpdüzenli gidiyordu her zaman 😬 orucuda bozamadım hala ya regl mi sayacağım bunu bilemedim ki 🙄

Kizlar memesiz 3. Gunun sonuna geliyoruz. Ara ara geliyor sutun tadi sen buyudugun icin degisti ama her zaman buradayim mesaji veriyorum bak bak diyorsa sirkeye azicikta olsa basvuruyorum. Bununla beraber yemesi sıklaştı yani yedigi miktar ayni ama eskiden 8 saatte 1 1-2 lokma geri kalan zamanlarda full memeyse simdi 2 saatte bir eline bir seyler istiyor uyumasi kucagimda ninni soyleyerek simdilik ama okudugum kaynaklarda memesiz uyumaya alisana kadar nasil uyuyorsa oyle uyusun diyor bugun sismenin en uc noktasi sanirim artik sikinti vermeye basladi yarinki duruma gore bakicam sagmak istemiyorum🤦‍♀️

Kizlar memesiz 3. Gunun sonuna geliyoruz. Ara ara geliyor sutun tadi sen buyudugun icin degisti ama her zaman buradayim mesaji veriyorum bak bak diyorsa sirkeye azicikta olsa basvuruyorum. Bununla beraber yemesi sıklaştı yani yedigi miktar ayni ama eskiden 8 saatte 1 1-2 lokma geri kalan zamanlarda full memeyse simdi 2 saatte bir eline bir seyler istiyor uyumasi kucagimda ninni soyleyerek simdilik ama okudugum kaynaklarda memesiz uyumaya alisana kadar nasil uyuyorsa oyle uyusun diyor bugun sismenin en uc noktasi sanirim artik sikinti vermeye basladi yarinki duruma gore bakicam sagmak istemiyorum🤦‍♀️
insan yeniden o sağma işine girmek istemiyor dimi.kara günler geldi bian aklıma😣

Canım eğer beyaz lahana bulabilirsen yapraklarını yıkayıp dolapta soğutup göğsüne koyabilirsin geceden sabaha çok rahatlatıyor kızımda kullanmıştım baya işe yaramıştı

insan yeniden o sağma işine girmek istemiyor dimi.kara günler geldi bian aklıma😣

Ben baslarda cok fazla sagmadim canimi cok yaktigindan ama ise baslayinca o pompa benimle bir gitti geldi yok izin al sag yok onlari dezenfekte et falan bunaltmisti baya. Sagmak cogaltir diye korktugumdan istemiyorum acikcasi

Canım eğer beyaz lahana bulabilirsen yapraklarını yıkayıp dolapta soğutup göğsüne koyabilirsin geceden sabaha çok rahatlatıyor kızımda kullanmıştım baya işe yaramıştı

Yarin marketler acikmis ilk is lahana almak olucak zaten hey allahim tamda yasakli gunlere denk geldi🤦‍♀️ Buzluga koymamaym demi? Sabaha kadar kaliyor mu goguste?

Ahh aynı biz sürekli o kafa bir yerlere çarpıyor sürekli mor. Tabi bacaklar da öyle alt bacakları sürekli morartıyor her yere koşarak gidiyor hatta bazen adrenalin olsun diye kafasını sağa sola sallarken koşarak odadan odaya geçmeye çalışıyor haliyle ya düşüyor ya duvara falan tosluyor. Erkek çocuğun bu kadar zor olduğunu bilmezdim. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama anlık yapıyor yapacağını.kızlar geçmiş olsun bebişlerinize de inşallah bir daha yaşamak zorunda kalmazlar o anları. Alıntıyamadım kusura bakmayın.
Emzirmeyi bıraktırma konusu konuşulmuş ben de bazen diyorum bıraktırsam mı ya da en azından azaltsam mı diye çünkü mememem sabaha kadar ağzında gün içinde de canı sıkılsa üzülse soluğu memede alıyor unutmuyor da ne yaparsam yapayım. Geçici bir durum diye üstünde durmuyorum inşallah da öyledir
Bu ekim bebeleri hep mi memeci ya..benimkiler de oyle..yat meme kalk meme surekli..bazen yeter diyorum😅 ama saglik olsun da istediklerinde biraksinlar.

Yine de bir miktar sağsan mı acaba? Göğsün hafifler, lahana alana kadar biraz rahat nefes alırsın

Benimkisi da e böyle degisiyo. Doğum sonrası booyle oldu. Bence normaldir mevsimden, doğumun da etkisi ve emzirmenin de etkisi vardır

Sendeki enerji bizde yok canım. Hem 10 parmağında 10 marifet. Biz de 2 yaşına kadar asla izletmeyecektik ama 1 yaşından sonra pes ettik.
Estağfurullah canım. Hamileyken bıraktım ben TV yi. Kitaba, oyuna, hayvanlara yöneliyoruz. Bazen çooook bitik olsam da onun için onun gülüşü için hoop toparlaniyorum tüm anneler gibi tüm enerjimi yavrumdan alıyorum iyiliği için elimden geldiğince biseyler yapmaya çalışıyorum. Tek kötü yanı kimsenin olmaması, eşimden başka ve senede iki kez görüştüğümüz annemden başka hiç destekcimiz yok

biz kayinbabamlarin bahceli evine götürüyoruz.orda bahcede yolda oynuyor
temiz hava almis oluyor.bide bu aralar ben sitenin bahcesindeki parka indirmeyi düsünüyordum.bugün indirecem.uykudan kalksin yemegini yesin indiriecem.temiz hava ve yürüyüş şart bi yerde.

saol canim.Allah razi olsun.alisacaz koruyacaz artik.

ya sen ne tatlı anlatiyorsun herseyi ya.sohbeti havasinda kirmadan,ince düsünerek.etrafindakilar cok şansli bence.

bunlari paylaşman iyi oldu canim.
zaten kisilik gelisiminde cok önemlidir sorumluluk sahibi olmak.yoksa hep şikayetçi bi yapı olusuyor.
ben bunu hic düsünmemistim.gecen kapiya vurmustu kafasını.dönüp parmagiyla kapiyi isaret etti kızdi.bende kapoya kızdim.keske yapmasaydim.öğrenmis oldum ya artik dikkat ederim.
tsk ederim güzel bi bilgiydi.
Bizim sitenin parkı, banklar, piknik alanı, oyun sahaları hep bantlı. Sadece bahcce kaliyo geriye ona da eşim sağolsun🤦

Aslında bu bi dönem ve hepsi ne kadar aynılar değil mi?
o yüzden acele etmek, bıraktırmak, sanmak, karar vermek tamamen anneye bağlı bi durum.
Zorlaşmıyor gittikçe emin ol❤
Allah o kolaylığı veriyor, sen yeter ki niyetini temiz tut :)
(kurandaki zamanda sanırım gönlüme cocuk içinde uygun olduguna dair bi rahatlama veriyor. Etkisi büyük.)
Ben 2 yaşı ve o zamanki durumu beklemeyi düşünüyorum. (zaten 20 aylık oldu sayılır)
Şuanlık evet cok keyfii ama belirli zamanlarımız var mesela bahcedeyken biliyor istemiyor, yeni emdiyse söylüyorum vb. Susması için bulduğumuz careler burda hepimizin kaderini belirliyor :))))
Yine de çok güzel bir zaman ve kısa süre sonra bitecek tadını cıkarıyorum.
Kerem Asaf doğduğunda bir hafta yoğun bakımda kaldı ilk emzirmeye çağırdıklarında ki heyecanımı unutamam ve o hissiyatı kimseye anlatamam o zaman dedim en az iki yaşına kadar emzirmek nasip olur inşallah diye duam kabul olmuş memekolik bir evladım var “şükür”☺️ Bende öyle düşünüyorum bitecek zamanı gelince belkide üzülüceğim bıraktırırken bende bir travma geçirebilirim zaman zaman zorlasada 😊
Bağımlılık gibi değilde ihtiyaç olarak düşünüyorum korktuğunda üşüdüğünde canı acıdığında hastalığında her ihtiyacını memeyle karşılıyor o yüzden gündüz için hiç sorun etmiyorum ama gece emmesi uykumu alamıyorum ve bünye kaldırmıyor artık
Aslında bende aynı fikirdeyim ihtiyacı olmasa emmez zaten,biliyorlarmış gibi zamanın yaklaştığını daha çok yapışıyorlar bize ama bazen yoruyor bizimkinin gündüz emme şekli yan yana oturuyoruz daha doğrusu ben oturuyorum o tüm şekillere giriyor bi takla atmıyor ve durumdan çok keyif alıyor ama uyku problemi bende yaşıyorum Eğerti memeyi emip hala dalamadıysa eşime havale ediyorum o iki pışpışla uyutuyor sağolsun o konuda rahatım biraz.

Tv telefon konusuda geçmiş bu konuda sıkıntılıyım ve inşallah geçici bir durumdur
TV açıkken öyle seyreden bir çocuk değil çabuk sıkılıyor çizgimfilimlerden filan ama kumandayla oynamayı çok seviyor aslında en büyük sıkıntım telefon yanlışlıkla elimizde görsün ve yahut bir yerde bağırıyor ağlıyor illaki istiyor aslında yanında elimize almıyoruz ama yinede denk geliyor konuşuluyor sonuçta bu konuyu nasıl aşacağız bilmiyorum zamanla bu merak gider mi? gider inşallah

Back