• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Annemden donuyordum arabayla 5 dklik mesaje kucagimizda uyuya kaldi, tam dalmasi icin 1-2 tur daha attik iyice daldi yatagina koydum altini degistim falan cok sukur uyanmadi meme saatinde kalkti 2 de suyla masalla geri uyuttum 10 dk da, az once baya bi aglayarak sinirli kalkti biraz direndim sonra yine sirke🤦‍♀️ Ama oncesinde anlatiyorum yani o an sinirli ve agliyor uykusu bolundu buyudugun icin sutun tadi bozulmus ama ben hep burdayim sana sarilacagim beraber uyuyacagiz sadece sut pis olmus diyorum bak bak diyo inanmiyoda😂 yine acmamla kapattirmasi bir oldu🤦‍♀️ Su istedi kucagimda uyudu yatirdim bakalim neler yasicaz daha
Ooyy kıyamam yaa bende şuan emzirirken yazıyorum 😂 geceleri mi sürsem diye düşünmedim değil on dakikada niye kalkarsın yaf 😬

@anabelgunes babana çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah

@Umudumbitmedi_sizede çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın korktuğun şeyler den biridir başma gelse ne yaparım diye düşünürüm soğukkanlı olup doğru hareketi yapmak gerek

süt konusu konuşulmuş bizdede sizin gibi hep meme oyun oynarken bile yemek yerken her türlü aktivitede istiyor siz anlatıyorsunuz ve o sizi dinliyor ne güzel bizimki direkt tepki veriyor sinirlenerek ben aslında 2 yaşına kadar devam etmeyi düşünüyorum ama artık iyice beni kullanmaya başladı emmek için emmiyor alışkanlık bağımlılık yapmış sanki elinde bir oyuncakla oynuyor mesela ağzında emzik gibi meme istiyor tam bir keyifçi olacak ve bıraktırmak gittikçe zorlaşacak neyse sizi takipteyim tecrübelerinizden yararlanmak isterim
Bağımlılık gibi değilde ihtiyaç olarak düşünüyorum korktuğunda üşüdüğünde canı acıdığında hastalığında her ihtiyacını memeyle karşılıyor o yüzden gündüz için hiç sorun etmiyorum ama gece emmesi uykumu alamıyorum ve bünye kaldırmıyor artık

Ooyy kıyamam yaa bende şuan emzirirken yazıyorum 😂 geceleri mi sürsem diye düşünmedim değil on dakikada niye kalkarsın yaf 😬

Hah iste Eylusun son hali oydu. Yarim saatte bir meme diye uyaniyor birde cekince uyaniyordu birde gelisimine engel oldugumu dusunuyordum cunku oyun oynuyoruz mesela memeeee bi yere gidiyoruz 2 dk da bir gelip emiyo bidaha oyun gece saglikli uyumuyordu ve yemesine buyuk engeldi en buyuk etken buydu benim icin mama sandalyesinde en sevdigi sey makarna bak onu yapiyorum agzinda makarna varken meme diyor 🤦‍♀️ Simdi ogle uykusuna yatti bu arada geldi meme dedi ama annem sen buyudugun icin sutlerin tadi bozulmustu istersen yine bakalim dedim kokuyu almasiyla daha acmadan kalkti ama her zaman su mesaji veriyorum ben buradayim yanindayim her zaman beraber uyuyabiliriz bana sarilabilirsin hatta ozellikle ben uyuttum kucagimda sallayarak uyudu yani bak benim icin bu cok buyuk bisey cunku Eylus ve benim kucagimda uyumak??!! Daha dogrusu ben evdeyken baska bir odada dahi olsam baskasinin kucaginda uyumasi bile yoktu dusun valla Allah yardim ediyor cok sukur bana kalsa inan 1.sinifa kadar emzirirdim ama artik ona iyilikten ziyade kotuluk yaptigimi dusunuyorum 20 ay doya doya emdi🤷‍♀️ Cok uzattim mazur gör🙈

plojovic plojovic tam 24 saattir emzirmiyorum biraz sismeye basladim evde pompa var biraz sagsam mi yoksa ellemesem mi? Rahatsizlik durumunda degil sadece ilerleyen zamanlar icin yapacak bir seyim olur mu simdiden?

Sen bugün durumuna bak eger rahatsız edici değilse sağmazsan daha iyi ama sızı ya da acı kıvamına gelmesin dikkat et.
İlk 3 gün cocuk içinde anne içinde tam oturma aşaması.
Elinle az sağıp rahatlatabilirsinde hem emme ya da sağma gibi yüklenme olmaz.
Göğüslerin için yapabileceğin bu durumla eş zamanlı spor olabilir :) süt cekilecek, onlar yeni düzenine dönecek ekstra bişy yapmana gerek yok.

İlk morlugumuz alnimizda yerini aldigina gore artik cocuk olmusuzdur dedim😂
Geçen gün mihrimah öyle bir düştü ki onu kaptığım gibi önce yüzünü yıkadım sonra hemen kantaron geldi aklıma inan sabaha her yeri şiş ve mor kalkar dedim izi bile yoktu istersen evde bulundur tabii inşallah gerek olmasın

U Umudumbitmedi_ çok geçmiş olsun gülüm, Allah bi daha yaşatmasın 🙏 çok zor çocuk büyütmek.. onlara gelen bize gelsin diyoruz hep..
Rabbim korusun hepsini ❤
çok saol canim.amin.
Çok geçmiş olsun ya. Allahım korusun yavrularımızı 🙏

Aklınızda olSun canım bu tip boğaza cisim kaçmalı durumlarında hiç bir zaman sırta vurulmamalı ve yukarı bak denilmemeliymiş. Cisim daha derine inermiş. Onun yerine bebeği eğip sırtının ortasına vurulması gerekiyormuş. You tube de var nasıl olduğu videolarda. Burda tabiki ne kadar zor olsa da soğukkanlı davranıp bu işlemleri yapabilmek. Ama işte insan evladını o durumda görünce şok geçiriyor. Allahım korusun ya 😔

Aslında tüm annelerin babaların ilk yardım bilmesi şart ya. Şu olaylar geçsin bir kursa falan gitmek istiyorum.
saol.canim.bizde cocugu yüzüstü eğdık.sırtiindan yukari süpürdük.elimi de sokunca ağzina böğürdü çikardi zaten.yoksa asagi inerdi.çok sükür Allaha.bi daha yasatmasin kimseye.
aslinda bende uygulamali ilk yardim egitimlerine gitmek istiyorum.hayat boyu herseyde lazim.
U Umudumbitmedi_ Oyy,cok geçmiş olsun.
arkadasta yazmış bogazda kalan (katı) bişy varsa bebeği yüzüstü hatta koluna yatırır gibi yapıp, meyil vermek için, o elle çenesinide sabit tutup, sırtına, olmuyorsa mide kısmına baskı yapılır.
Çok minik detaylar ama hayat kurtarır işte.
Kursa gitmiştim ama yetersiz yine de, tamamen eğitim gibi almak bence her ebeveynin yapması gereken bişy. İnsana ömür boyu şart
saol.canim.bizde aynen deiklerini yaotik.egdik.cenesini tuttuk.inmesin di eoimizi soktuk agzina.oğrüdü cikardı 2 parca sekkinde.rahatladi.
şu illet virüs bitsin gidecem ins ilk yardim egitimlerine.
Geçmiş olsun canım Allah korusun yavrularımızı .. Ben lazımlığı odada tutmuştum ilk zamanlar şuan banyoda duruyor geçen hafta çok uğraştırdı oturmak istemedi ağladı falan ara ara gelgitler olurmuş sanırım annemde nazar ettin diye söylendi durdu😂 baya gerildim ama anlatıyorum anlamıyor musun diyorum bian bebek olduğu bile çıktı aklımdan nasıl bir gerilmeyse yani bir aydır yapıyordun şimdi noldu diyorum her şey zamanla olacak sabır lazım çokca uykusuzluk beni yıprattı çok yorgun hissettim kızıma patladım çabuk farkettim umarım telafi etmişimdir bana kırgın değildir 🙄
saol.canim.
bizde lazimligi odaya getirdik.zamanla götürürüz ins.
tuvalet egitimi cok sabir isteyen bisey.beklentiye girmemek gerek.
ne zaman isterse diye bakacaz yoksa kendimizi cok yıpratiriz.daha oraya buraya kaka yapacaklar😅
Cok gecmis olsun canim. Allahim yaşatmasın bi daha böyle kötü şeyler. Eriği kese kese veriyorum ben atlasa boğazina kaçar diye
çok.saol canim.ben artik vermem korkumdan😅
@anabelgunes babana çok geçmiş olsun rabbim şifalar versin inşallah

@Umudumbitmedi_sizede çok geçmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın korktuğun şeyler den biridir başma gelse ne yaparım diye düşünürüm soğukkanlı olup doğru hareketi yapmak gerek

süt konusu konuşulmuş bizdede sizin gibi hep meme oyun oynarken bile yemek yerken her türlü aktivitede istiyor siz anlatıyorsunuz ve o sizi dinliyor ne güzel bizimki direkt tepki veriyor sinirlenerek ben aslında 2 yaşına kadar devam etmeyi düşünüyorum ama artık iyice beni kullanmaya başladı emmek için emmiyor alışkanlık bağımlılık yapmış sanki elinde bir oyuncakla oynuyor mesela ağzında emzik gibi meme istiyor tam bir keyifçi olacak ve bıraktırmak gittikçe zorlaşacak neyse sizi takipteyim tecrübelerinizden yararlanmak isterim
saol canim.amin.
Geçen gün mihrimah öyle bir düştü ki onu kaptığım gibi önce yüzünü yıkadım sonra hemen kantaron geldi aklıma inan sabaha her yeri şiş ve mor kalkar dedim izi bile yoktu istersen evde bulundur tabii inşallah gerek olmasın
size de cok gecmis olsun canim.surec zor.ve uzun

Hah iste Eylusun son hali oydu. Yarim saatte bir meme diye uyaniyor birde cekince uyaniyordu birde gelisimine engel oldugumu dusunuyordum cunku oyun oynuyoruz mesela memeeee bi yere gidiyoruz 2 dk da bir gelip emiyo bidaha oyun gece saglikli uyumuyordu ve yemesine buyuk engeldi en buyuk etken buydu benim icin mama sandalyesinde en sevdigi sey makarna bak onu yapiyorum agzinda makarna varken meme diyor 🤦‍♀️ Simdi ogle uykusuna yatti bu arada geldi meme dedi ama annem sen buyudugun icin sutlerin tadi bozulmustu istersen yine bakalim dedim kokuyu almasiyla daha acmadan kalkti ama her zaman su mesaji veriyorum ben buradayim yanindayim her zaman beraber uyuyabiliriz bana sarilabilirsin hatta ozellikle ben uyuttum kucagimda sallayarak uyudu yani bak benim icin bu cok buyuk bisey cunku Eylus ve benim kucagimda uyumak??!! Daha dogrusu ben evdeyken baska bir odada dahi olsam baskasinin kucaginda uyumasi bile yoktu dusun valla Allah yardim ediyor cok sukur bana kalsa inan 1.sinifa kadar emzirirdim ama artik ona iyilikten ziyade kotuluk yaptigimi dusunuyorum 20 ay doya doya emdi🤷‍♀️ Cok uzattim mazur gör🙈
Dediğin gibi sürekli memede olunca uykuda etkileniyor .. Bezi bıraktırdığım için meme bıraktırmayı ertelemem gerekti yoksa gece emmesini kesmek için direnecektim gündüz için 5 ay kaldı emsin dedim .. Benim kendi uykumda sıkıntılı uyanıp emiyor zorla bıraktırıyorum ben dalana kadar geri uyanıyor öğlen uyuyunca yanına yatayım diyorum dön Allah dön 😬

Dediğin gibi sürekli memede olunca uykuda etkileniyor .. Bezi bıraktırdığım için meme bıraktırmayı ertelemem gerekti yoksa gece emmesini kesmek için direnecektim gündüz için 5 ay kaldı emsin dedim .. Benim kendi uykumda sıkıntılı uyanıp emiyor zorla bıraktırıyorum ben dalana kadar geri uyanıyor öğlen uyuyunca yanına yatayım diyorum dön Allah dön 😬

Gece uyanıyor ya yanında yanınd amı oluyorsun. Öyle olunca daha çok mu uyanıyor?

Gece uyanıyor ya yanında yanınd amı oluyorsun. Öyle olunca daha çok mu uyanıyor?
Beraber yatıyoruz ayrı yatınca sürekli anneeeee diye bağırıyor ☺ memeyi verince hemen uyuyor vermezsem verene kadar kaşınıp duruyor o nedense artık:) mama mama diye mızmızlanıyor odasına geçmişti geri geldi :)

Beraber yatıyoruz ayrı yatınca sürekli anneeeee diye bağırıyor ☺ memeyi verince hemen uyuyor vermezsem verene kadar kaşınıp duruyor o nedense artık:) mama mama diye mızmızlanıyor odasına geçmişti geri geldi :)

Biz bazen yatakları biraraya alıp kamp yapıyoruzda, mesela Simay o zaman daha çok uyanıyor.Bana dokununca meme demeden dalmıyor tekrar.
bide gece uyanıp yanıma gelince uykum var diye yatarak emzirirsem cabuk alışıyor.
Şuan sana değişiklik yap diyemiyorum tabi :) üstüste gelmesi daha cok ters tepebilir.
Ama en azından sebepler yine bizimle alakalı ya görebilmek rahatlatıyor😂

Eylus koltuktan dustu bugun😭 alni morardi ama buz koydum hemen sismedi Allahtan. O korku ve panik yetti kiyamam hep koltuklara cikiyordu gozumuzun onunde giydirdim susledim anneannesine goturcektim yakinimizda oturuyor 1 saat gidip gelelim dedim nasil oldugunu anlayamadan gümm😵😖 doktorunu aradim hastaneye gotur dedi yarim saat sonra kendi haline gelince gulmeye konusmaya baslayinca tanidik norolog vardi aradim izah ettim takip etmemizi soyledi sukur kusma bisey olmadi gecede 2-3 saatte bir takip edicez ama o aglamasi o güm sesi gitmiyor kulagimdan😑
Geçmiş olsun canım. Buğra da her düştüğünde için yaniyo o kadar çok düşüyor ki. Meyve hazırlarken kafasının üstüne güm diye bi düşüyor nasıl ses cikiyo o fayanstan. Nerdeyse düşmediği gün yok. Artık acirsa çok agliyo sürekli düşerse bam oldum diyo. Yürümüyor adeta ucuyo maşallah evde. Bugün eşim süpürge yaparken gözüne çarpmış yani kıpkırmızı olmuştu çok ağladı yine. Hiç oturduğunu bilmem sürekli hareket halindeyiz.

Dışarı çıkan var mı arkadaşlar biz iki buçuk aydır evdeyiz babamız çok hassas bu konuda. Aşağı bahçeye indirelim diyorum sitede ona da yanaşmıyor. Arabayla inmeden tür atalım diyorum onu da yapmıyor. Balkona çıkıyoruz sadece. Sizler neler yapıyorsunuz? Ne zaman çıkartırız acaba? Gerçi maskeden eldivenden tadı da alınmaz ki.

Geçmiş olsun canım. Buğra da her düştüğünde için yaniyo o kadar çok düşüyor ki. Meyve hazırlarken kafasının üstüne güm diye bi düşüyor nasıl ses cikiyo o fayanstan. Nerdeyse düşmediği gün yok. Artık acirsa çok agliyo sürekli düşerse bam oldum diyo. Yürümüyor adeta ucuyo maşallah evde. Bugün eşim süpürge yaparken gözüne çarpmış yani kıpkırmızı olmuştu çok ağladı yine. Hiç oturduğunu bilmem sürekli hareket halindeyiz.
Ahh aynı biz sürekli o kafa bir yerlere çarpıyor sürekli mor. Tabi bacaklar da öyle alt bacakları sürekli morartıyor her yere koşarak gidiyor hatta bazen adrenalin olsun diye kafasını sağa sola sallarken koşarak odadan odaya geçmeye çalışıyor haliyle ya düşüyor ya duvara falan tosluyor. Erkek çocuğun bu kadar zor olduğunu bilmezdim. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama anlık yapıyor yapacağını.kızlar geçmiş olsun bebişlerinize de inşallah bir daha yaşamak zorunda kalmazlar o anları. Alıntıyamadım kusura bakmayın.
Emzirmeyi bıraktırma konusu konuşulmuş ben de bazen diyorum bıraktırsam mı ya da en azından azaltsam mı diye çünkü mememem sabaha kadar ağzında gün içinde de canı sıkılsa üzülse soluğu memede alıyor unutmuyor da ne yaparsam yapayım. Geçici bir durum diye üstünde durmuyorum inşallah da öyledir

slm güzel anneler nasilsiniz.
gecmis anneler günunüz kutlu olsun.
buraya giremedim.telefonumun bataryasi bozulmus.surekli kapaniyor.msjlari okumaya kalmadan bi bakmisim kapanmis.
şu korona günlerinde ekstra bi iş çıkınca sinir oluyorum.
korona demisken benim iki üstümdeki doktor koronaya yakalanmis.disariyla irtibatimiz kesik.
cok mecbur kalmadikca cikmiyoruz.
bu ara metehan çift çift diş cıkariyor.malum pisik de en yakın arkadası zaten.
bugün yine pismiş yavrum.dayanamadim esime lazimlık almasini söyledim.hic olmazsa kakasini yapsa iyi olur diye düsünuyorum.
bunda biraz da mihrimoşun etkisi var😄
lazimlik aldik.geldi.cok sevdi üstüne cikti oturdu filan.
ama sanirim ben bi hata yaptim.lazımlığı banyoya koydum.orada olunca yaklaşmak istemedi.
en son hasta oldugundan beri metehan da banyo yapma fobisi olustu.belki de hasta olur üsütür diye sık yıkamadim.
her banyomuz bağriş çağrış.
banyodan korkuyor.
ne yapsam acaba.tuvaletin lavobosunjn yaninda bi bosluk var
oraya mi koysam?
lazimligin banyoda olmasi süreci kötü etkiler mi?
bu arada biz dün çok kötü bisey yasadik.
esim meyve getirmisti.
erik yeni dunya seftali elma vb.
sofraya oturduk.ben metehana yeni dünya soydum icini disini temizledim.yedirmeye basladim.metehanin da elinde erik vardi.
bian cocuk boğulur gibi oldu.genzine bisey kacmisti.
ben elindeki erigi göremeyince erigi yuttu.tikandi zannettim.parmagimi agzina soktum.bisey yoktu.asagi indi zannettim.
esimde bi yandan cocugun sırtıni sivazliyor.vuruyor.
Allahim allahim diye konusuyor.ben bi tuhaf oldum.
apartmanimizda 4 doktor bir hemsire var.
kostum.karsi komsunun kapisini caldim.giderken icimden Allah elimizden aliyor yavrumuzu.gidiyor diye düsündüm.o kadar kötü oldum ki.geri dondüm.gekdim.esim cocukla uğrasiyor.bu sefer esim parmagini soktu.neyse 2 kere birer lokma cikardi.tabi agzindan kan geldi.öylr korktum ki.
cocuk rahatladi.tir tir titredi korkudan.komsu geldi.balkona cikardi.nefes alsin diye.esimle şok olduk.bütün gece üzerimizden atamadik.
ne zormuş anne baba olmak.bi çocugu hayatta tutmak o kadar zorki.her sey bi tehlike.
Allah korusun meleklerimizi.
Çok çok geçmiş olsun canım Allah korusun . Rabbim beterinden korusun. İnsanın içi gidiyor aklı gidiyor. Ben de hemen hemen her gün kalbim duracak artık diyorum.

Back