Benimki de üzerini degişirken kollarını göbegini sever aynaya baka baka.. Değişik havalara girer, cok seviyor. Akdenizin sıcagından İç Anadolunun soguguna geldik. Orda hep cıplaktı burda heryeri kapalı.. Çişini yaptıgında söylüyor bu arada,ya da kakasını..bazen farketmiyorum, rahatsız ettiyse "dada" deyip kızıyo bana. Hiç denemedim tuvalet egitimi, zorlu bir süreç oldugunu biliyorum hiç hazır degilim şu dönemimde. Yanlış mı yapıyorum acaba diyorum bazen! Sürecine engel mi oluyorum kendi rahatım için..Bizimkininde işi gücü çıplak gezsin.
Uyumadan fiks 1 saat cıtcıtlıyla geziyor. Büyüğüde eşlik ediyor. Bi oyun zamanı oluyor kovalamaca gıdıklamaca
Bide bi kere pfff (çok sıcak diye) deyip üstümü cıkarmıştım şimdi püff püff deyip soyunuyor
Biz giydiriyoruz o soyunup geliyor odadan, yanımızda da soyunmuyor yakalayıp giydiriyoruz diye
Tesekkurler cevap icin:)Kızsa anne erkekse baba öğreticidir bu durumda.
Yemek yemeyide izlerken öğreniyorlar, denedikçe deneyim ediyorlar öyle düşün.
Mahremiyet kısmı biraz yaş aldıkça önemli ama dediğin gibi.
Yine de içine sinmiyorsa zamanı geldiğinde öğrenecektir hiç takılma :)
Bende iki kızımda da tuvalete birlikte hiç girmedim.Alışacağı zaman kendi kendini keşfediyor zaten kendi hisleri ve içgüdüleriyle,temiz olma hissiyatıyla önce yapınca söylemeye başlıyorlar en basiti ya da saklanıp yapmaya başlıyor vb.
Benimki de üzerini degişirken kollarını göbegini sever aynaya baka baka.. Değişik havalara girer, cok seviyor. Akdenizin sıcagından İç Anadolunun soguguna geldik. Orda hep cıplaktı burda heryeri kapalı.. Çişini yaptıgında söylüyor bu arada,ya da kakasını..bazen farketmiyorum, rahatsız ettiyse "dada" deyip kızıyo bana. Hiç denemedim tuvalet egitimi, zorlu bir süreç oldugunu biliyorum hiç hazır degilim şu dönemimde. Yanlış mı yapıyorum acaba diyorum bazen! Sürecine engel mi oluyorum kendi rahatım için..
Kulot bez bir ara kullandim 4 numara kullaninca gobeginde cok iz yapiyor, 5numarada da bacaklar bol oluyor kaciriyor. Belki de biraz benim takintim ama boyle tam gobisine gore bagliyorum ya sanki daha rahat ediyor, kendime ediyorum biraz da yani.Külot bez daha kolay. Denedin mi? Tepinip durduğu kafasını geri doğru attığı için yatırmak zor.
Ya ben anlamiyorum ne var bu ciplakliktaBizimkininde işi gücü çıplak gezsin.
Uyumadan fiks 1 saat cıtcıtlıyla geziyor. Büyüğüde eşlik ediyor. Bi oyun zamanı oluyor kovalamaca gıdıklamaca
Bide bi kere pfff (çok sıcak diye) deyip üstümü cıkarmıştım şimdi püff püff deyip soyunuyor
Biz giydiriyoruz o soyunup geliyor odadan, yanımızda da soyunmuyor yakalayıp giydiriyoruz diye
Ben 9. Ayda falan kendi kafama gore herseyi biraktim, doktor kizdi hatta duyunca ama yine kafamin dikine gittim cunku et yemeyen bir cocuk degil. 15. Ayda falan galiba kan degerlerine baktirdik sadece demiri dusuk cikti, iki ampul d-vit kullandik. Kan degerlerine hic baktirdiniz mi? Doktor neye dayanarak kullanmasini soyluyor.İyi akşamlar herkese. Kaç zamandır giremedim. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir.
Benim bir sorum olacaktı. 1 yaşına kadar kullandığımız demir ve d vitamini ilacını 1 yaşında doktorun demesiyle bıraktık. Ardından başka bir doktora geçmek zorunda kaldık. Bu yeni doktorumuza da bundan hiç bahsetmemiştik.
Geçen hafta 1.5 yaş aşılarını olacak mıyız doktor bey diye telefonda sorarken (sakın aksatmayın olsun aşılarını dedi), aklıma geldi, 1 ayı geçti evden çıkmıyoruz kızım güneş görmüyor yeterince d vitamini alalım mı diye sordum. D vitamini almaya gerek yok balkonda güneşlenin ama demire aynen devam demez mi? Aman doktor bey 1 yaşından beri tam 6 aydır kullanmıyoruz demiri dedim. Neden bıraktınız demiri hep kullanacaktı dedi. Önceden kullandığımız demir takviyesi 1 yaşını doldurmamışken bile çok az damla verdiğimiz zamanlarda bile çok pahalı bir ilaçtı. Hemen bitiyordu.
Daha uygun fiyatlı doktorun da uygun gördüğü bir demire başladık. 1 hafta oldu olmadı. Sanırım bu 3.kullanışıydı ancak tüm dişleri toptan grileşti. Nasıl desem hani siyah boya yemiş de grileşmiş gibi dişleri. Leke leke değil. Toptan bir renk değişimi. Grileşme oldu. Ne diyorsunuz bu işe? Demiri bırakırsam rengi düzelir mi ki? Şimdi bu dar zamanda diş doktoruna götüremem ki çocuğu. Gazlı bezle mi silsem. Ne yapsam? İki tane diş fırçası var. Elinden düşmüyor. Devamlı fırçalıyor. Hatta elinden zor alıyorum.
Siz demir kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız nasıl ve ne kullanıyorsunuz? İlaç adı vermek doğru olur mu bilemediğim için ilaç isimlerini yazmadım.
1 yaşından beri kullanmıyoruz. Doktorumuz bırakabilirsiniz dedi.İyi akşamlar herkese. Kaç zamandır giremedim. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir.
Benim bir sorum olacaktı. 1 yaşına kadar kullandığımız demir ve d vitamini ilacını 1 yaşında doktorun demesiyle bıraktık. Ardından başka bir doktora geçmek zorunda kaldık. Bu yeni doktorumuza da bundan hiç bahsetmemiştik.
Geçen hafta 1.5 yaş aşılarını olacak mıyız doktor bey diye telefonda sorarken (sakın aksatmayın olsun aşılarını dedi), aklıma geldi, 1 ayı geçti evden çıkmıyoruz kızım güneş görmüyor yeterince d vitamini alalım mı diye sordum. D vitamini almaya gerek yok balkonda güneşlenin ama demire aynen devam demez mi? Aman doktor bey 1 yaşından beri tam 6 aydır kullanmıyoruz demiri dedim. Neden bıraktınız demiri hep kullanacaktı dedi. Önceden kullandığımız demir takviyesi 1 yaşını doldurmamışken bile çok az damla verdiğimiz zamanlarda bile çok pahalı bir ilaçtı. Hemen bitiyordu.
Daha uygun fiyatlı doktorun da uygun gördüğü bir demire başladık. 1 hafta oldu olmadı. Sanırım bu 3.kullanışıydı ancak tüm dişleri toptan grileşti. Nasıl desem hani siyah boya yemiş de grileşmiş gibi dişleri. Leke leke değil. Toptan bir renk değişimi. Grileşme oldu. Ne diyorsunuz bu işe? Demiri bırakırsam rengi düzelir mi ki? Şimdi bu dar zamanda diş doktoruna götüremem ki çocuğu. Gazlı bezle mi silsem. Ne yapsam? İki tane diş fırçası var. Elinden düşmüyor. Devamlı fırçalıyor. Hatta elinden zor alıyorum.
Siz demir kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız nasıl ve ne kullanıyorsunuz? İlaç adı vermek doğru olur mu bilemediğim için ilaç isimlerini yazmadım.
İyi akşamlar herkese. Kaç zamandır giremedim. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir.
senin minnoş tadini seviyormuş canim.benimki sevmiyor.anliyor tadindan.yemiyor.Canım ben uzun zamandır veriyorum hatta kızım cevizle yatıyor cevizle kalkıyor12 tane dişimiz var elinde bütün yiyebildiği halde kaşık kaşık yemeyi seviyor ceviz badem fındık el blendrında çekiyorum irili ufaklı şekilde tabağa koyuyorum geliş gidiş yiyor o şekilde deneyebilirsin eline vermeye korkuyorsan
ay bizde aynisi.sabah akşam meme diye eliyle gösteriyor.açmasam göğsüme vuruyor.Aynen bizde de 6 diş vardı, 2 gün önce sağ üstte azı patladı. Zaten kuş kadar yiyen çocuğum temelli anne sütüne döndü, 24 saat memedeyiz
saol canim cvp icin.bi sure daha bekleyeyim o zaman.biseye katinca tadindan yemiyor.Annenin hisleri her zaman en önemli belirleyicidir derim hep.
Ben uzun zamandır veriyorum ama Simay taneli seyleri çok seviyor, patt diye agzına atmaz, ısır ama kıtkıt olsun diyorum ön dişleriyle ısırıyor mesela.
Sadece ne olur olmaz mudahale etmek gerekir sert diye yanında oluyoruz. 11 diş var. Gelenlerde yolda.
Bişeyine katıpta verebilirsin varsın onu da öyle yesin bişy olmaz
ben 2 yada 3 kere demir verdim.o da bastaydi.sonra vermedim.kan tahlilleri de guzel zaten.hatta en sevdiği sey et tavuk balik.bunlari yiyor zaten.yemek secmiyor.herseyi yiyor.ıspanak pirasa yumurta ayirt etmiyor.masallah diyimİyi akşamlar herkese. Kaç zamandır giremedim. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir.
canim.hangi marka balik yagini kullaniyorsun?Bizim dr 2 yasa kadar devam dedi 8. Aydan beride balik yagi kullaniyoruz icinde d vitaminide var extra vermiyorum duzenli kullanmamiza ragmen 1 yas tahlillerinde demiri dusuk cikmisti 2 yasta bidaha kan baktiririm
canim bizim beslenme düzenimiz şoyle.Kizlar gun icinde neler yediriyorsunuz bebislere ozellikle ara ogun
Bu ara elma seviyorlar. Bazen hurma, dut kurusu, incir, uzum. Kefir de seviyolar. Kuru meyvenin yanina iyi gidiyor. Yer fistigi da seviyorlar. Salatalik bazen veriyorum.Kizlar gun icinde neler yediriyorsunuz bebislere ozellikle ara ogun
Kulot bez bir ara kullandim 4 numara kullaninca gobeginde cok iz yapiyor, 5numarada da bacaklar bol oluyor kaciriyor. Belki de biraz benim takintim ama boyle tam gobisine gore bagliyorum ya sanki daha rahat ediyor, kendime ediyorum biraz da yani.
Ya ben anlamiyorum ne var bu ciplaklikta
Baktim cok huysuz hemen soyuyorum nesesi yerine geliyor:)
Ben 9. Ayda falan kendi kafama gore herseyi biraktim, doktor kizdi hatta duyunca ama yine kafamin dikine gittim cunku et yemeyen bir cocuk degil. 15. Ayda falan galiba kan degerlerine baktirdik sadece demiri dusuk cikti, iki ampul d-vit kullandik. Kan degerlerine hic baktirdiniz mi? Doktor neye dayanarak kullanmasini soyluyor.
1 yaşından beri kullanmıyoruz. Doktorumuz bırakabilirsiniz dedi.
Ben 9. ay kontrolüne kadar (düzensiz) kullandım sonrasında hiç kullanmadım. Tahlil sonuclarını ve öncelikli yapabileceklerimi önemsiyorum.
Büyüğünde de aynı sekilde ilerledim.
Bizim dr 2 yasa kadar devam dedi 8. Aydan beride balik yagi kullaniyoruz icinde d vitaminide var extra vermiyorum duzenli kullanmamiza ragmen 1 yas tahlillerinde demiri dusuk cikmisti 2 yasta bidaha kan baktiririm
senin minnoş tadini seviyormuş canim.benimki sevmiyor.anliyor tadindan.yemiyor.
ay bizde aynisi.sabah akşam meme diye eliyle gösteriyor.açmasam göğsüme vuruyor.
bide 2 gündür cok huysuz ve aglakti.dün bi baktim iki tarafta altta çiğneme dişlerini yeri sismis.beyaz beyaz görünuyor.habire de dişten dolayi pisik oluyor.
saol canim cvp icin.bi sure daha bekleyeyim o zaman.biseye katinca tadindan yemiyor.
ben 2 yada 3 kere demir verdim.o da bastaydi.sonra vermedim.kan tahlilleri de guzel zaten.hatta en sevdiği sey et tavuk balik.bunlari yiyor zaten.yemek secmiyor.herseyi yiyor.ıspanak pirasa yumurta ayirt etmiyor.masallah diyim
canim.hangi marka balik yagini kullaniyorsun?
Demir ve d vitamini hiç aksatmadım 1 yaşına kadar. 1 yaşında kan tahlili bakıldı her şeyi iyi çıkmıştı. İlk doktoru tamam demir ve d vitaminini keselim artık dedi ve başka hastaneye transfer olunca bizi şimdiki doktora yönlendirdi. İşte bu ikinci doktor demiri kesmeyecektiniz dedi. Bebeklere demir takviyesi belli bir yaşa kadar yapılmalı dedi.
İlk doktorumuz da bize öyle demişti.
Tahlil sonuçları iyiydi bizimkinin de ama bilemedim bu demir takviyesini...
Yaa size de 2 yaşa kadar dedi demek. Bana da demir takviyesi bebeklere yapılmalı dedi. Siz hangi takviyeden veriyorsunuz. Dişlerinde herhangi bir renk değişimi oldu mu? Nasıl uyguluyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz? Acaba ben mi yanlış yapıyorum şırıngayla mı versem ki dişlerine değdirmeden?
Maşallah. Bizimki sadece dana ve kuzu yiyor. Balık, tavuk, hindi yediremiyorum. Bazen iyi keyifli anına denk gelirse hardala batırarak belki çok nadir ama. Bazen de yine çok nadir balık çorbası içiyor, işte içinde balık eti falan minik minik gidiyorsa mideye. Benim gibi balık sever bir annenin kızının balık yememesi... Kırmızı eti çok seviyor ama ciğeri de seviyor.
Tavuk balık yedirmeyi ben beceremedim hala ya köftesini kendi güzel yiyorda balığı ve tavuğu hep sebzenin içine saklamam gerekiyor.
Bu aralar öğle uykusuda felaket hale geldi 1 saatten fazla uğraşıyorum anca öyle uyuyo memeyi ağzında tutup türlü türlü hareketler yapıyor 1 saat sonunda bitmiş bir şekilde odadan çıkıyorum
Ana öğün yiyor mu ki ara öğün. Artık peşinden koşmuyorum artık. Yemezse vermiyorum.Kizlar gun icinde neler yediriyorsunuz bebislere ozellikle ara ogun
Tamam çok teşekkür ederim. Ben bir doktoruma sorayım o zaman. Balık yağını da sorayım en iyisi. Balık yemiyor çünkü. Öyle sebzeye de düşkün değil. Sadece ceviz fındık bademden alabiliyorsa işte yeterli gelir mi bir sormak lazım.İlac adi vermek ne kadar dogru olur bilemiyorum ama bu ilaclar bizim doktorumuzun kizim icin verdigi ilaclar yani mutlaka dr a danisilmadan verilmemeli ferrum demir U Umudumbitmedi_ eurohovital balik yagi kullaniyoruz dedigim gibi doktorunuza danismadan vermeyin lutfen bizim dr sorgulamadan 2 yasa kadar ikisinede devam dedi demir icin ozellikle yemeklerden 1 sAat sonra vermemiz gerektigini soyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?