2018 Ekim Anneleri

Merhaba kizlar, E exelanss sormussun ya kuruyemisi, benimki 2-3 gundur sadece omlet ve kuruyemis yiyor, kuruyemis olarak herseyi veriyorum ben. encok findik ve antep fistigini seviyor. Beslenme konusunda ilk gunden itibaren kendi doktorumuzu bile pek dinlemedim ben, biraz icgudusel, biraz kendi arastirmalarim, zamanla da bir koyvermislikle ilerledim:)
Huysuzluk konusu bizde de zirvede. Umarim maksimum noktasi budur cunku benim sabrim maksimumda suan daha fazlasi yok yani

Sevgili anneler, tuvalet konusunda bir sey sorucam. Mahremiyet adina ben kapiyi kapali tutuyorum. Ne yapildigini gormediler. Tuvalet egitimi zamani gelince sorun olur mu?

slm kızlar.kuruyemis konusu konusulmus.ben hic vermiyorum.cünkü 2 tane altta 4 tane üstte toplam 6 disimiz var.cocuk ekmegi bile zor sindiriyor.valla vermeye korkuyorum.onun icin sıkıntı olur ezemez genzine kacar diye endiseliyim.yanlis mi yapiyorum acaba?plojovic canim ne düsünüyorsun bu konuda?

Canım ben uzun zamandır veriyorum hatta kızım cevizle yatıyor cevizle kalkıyor 12 tane dişimiz var elinde bütün yiyebildiği halde kaşık kaşık yemeyi seviyor ceviz badem fındık el blendrında çekiyorum irili ufaklı şekilde tabağa koyuyorum geliş gidiş yiyor o şekilde deneyebilirsin eline vermeye korkuyorsan

Aynen bizde de 6 diş vardı, 2 gün önce sağ üstte azı patladı. Zaten kuş kadar yiyen çocuğum temelli anne sütüne döndü, 24 saat memedeyiz

Annenin hisleri her zaman en önemli belirleyicidir derim hep.
Ben uzun zamandır veriyorum ama Simay taneli seyleri çok seviyor, patt diye agzına atmaz, ısır ama kıtkıt olsun diyorum ön dişleriyle ısırıyor mesela.
Sadece ne olur olmaz mudahale etmek gerekir sert diye yanında oluyoruz. 11 diş var. Gelenlerde yolda.
Bişeyine katıpta verebilirsin varsın onu da öyle yesin bişy olmaz

Sevgili anneler, tuvalet konusunda bir sey sorucam. Mahremiyet adina ben kapiyi kapali tutuyorum. Ne yapildigini gormediler. Tuvalet egitimi zamani gelince sorun olur mu?
Bir yerde okumustum, bir pedegog paylasmisti bunu la ilgili bir yazi ama aradim bulamadim simdi, cocugun bizlerle tuvalete girmesinin tuvalet egitimi sirasinda cok yardimci oldugunu soyluyordu. Cok guzel anlatmisti keske bulabilseydim yaziyi. Hatta tuvaletteyken konusmak gerek diyordu, anne simdi cisini yapiyor, anne kakasini yapiyor vs diye.

Tesekkur ederim cevabin icin. Bana ters geliyor biraz nedense

Tuvalet konusu geçmişken atlas bi kac gundur bezine vurup duruyor. Çişin mi var diyorum göstermeye devam ediyor bezine bakıyorum kuru. Bugun yine yaptı yarım saat sonra geldi önüme yatti bezimi aç der gibi. Bunları işaret olarak mı algilamaliyim ah konuşsa hersey ne kadar kolay olucak

Anne olduktan sonra asla yapmam dedigim o kadar cok sey yaptim ki:) kendini nasil rahat hissedeceksen, hicbir zaman tek bir dogru yok, her ailenin dinamigi farkli cok da kasma
Benimki sinyali bagira bagira veriyor ama asla klozete veya lazimliga oturmayi kabul etmiyor. Kakayi soyluyor, klozeti de gosteriyor ama oturmuyor:) Haftada bir deniyorum cok zorlamiyorum. Bez konusunda zorlamicam 2021 mayisa kadar beklicem hala redetmeye devam ederse ozaman oturup kara kara dusunmeye baslicam:) kafamda hala bir yil var yani biraktirmak icin.

Ya bizimki bezini bile açtırmıyor. Her bez değiştirme bağırış gürültü. Eline ne versek atıyor ağlıyor. Sadece tv açıp değiştirebiliyorum. Ya da ben emzirirken eşim değiştiriyor. Niye bu kadar ağlıyor anlamıyorum. Oynadığı oyuna ara veriyoruz diye mi acaba?

Ahh ahh o bez degistirmeler, o kadar cok kaciyor ki bazen bez degistirmem yarim saat suruyor. Bezi cikarmak kolay da yeni bez baglamak zor. Kan ter icinde kaliyorum. Evin isenmemis hicbir yeri kalmadi galiba. Oyuzden tuvalet egitimi sirasinda zorlanacagimi dusunmuyorum eve isenmesine alistim Ev degil ahir artik bizim burasi

Külot bez daha kolay. Denedin mi? Tepinip durduğu kafasını geri doğru attığı için yatırmak zor.

Kızsa anne erkekse baba öğreticidir bu durumda.
Yemek yemeyide izlerken öğreniyorlar, denedikçe deneyim ediyorlar öyle düşün.
Mahremiyet kısmı biraz yaş aldıkça önemli ama dediğin gibi.
Yine de içine sinmiyorsa zamanı geldiğinde öğrenecektir hiç takılma :)
Bende iki kızımda da tuvalete birlikte hiç girmedim.Alışacağı zaman kendi kendini keşfediyor zaten kendi hisleri ve içgüdüleriyle,temiz olma hissiyatıyla önce yapınca söylemeye başlıyorlar en basiti ya da saklanıp yapmaya başlıyor vb.

Tam az önceki cevapta yazmıştım :)
Rahatsız olmaya ve farketmeye başlıyordur.
Dikkat ettikçe sende öğrenirsin ne zamanlar sinyal verdiğini.

Bizimkininde işi gücü çıplak gezsin.
Uyumadan fiks 1 saat cıtcıtlıyla geziyor. Büyüğüde eşlik ediyor. Bi oyun zamanı oluyor kovalamaca gıdıklamaca
Bide bi kere pfff (çok sıcak diye) deyip üstümü cıkarmıştım şimdi püff püff deyip soyunuyor
Biz giydiriyoruz o soyunup geliyor odadan, yanımızda da soyunmuyor yakalayıp giydiriyoruz diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…