• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Buaralar denizin cok guldugum bir yonu gelisti. Bizimki evde cilgin attigi icin hergun mutlaka duser. O aglar ben sarilirim, dustun annecim canim yandi o yuzden agliyorsun diye aynalama yapmaya calisirim. Bizimki bu aynalama isini biraz yanlis anladi galiba, son gunlerde aglamasi gectikten sonra dustugu yere gidiyor “düs düs” (dustum) diyor sonra nasil dustuyse ayni sekilde olayi canlandiriyor tabi ben tutuyorum bu sefer ama on kere ayni sekilde kendini yere atiyor sonra neresini carptiysa orayi tutup uff uff yapiyor. Biraksam on kere yeniden dusecek yani😂

Bez konusulmus, o konuda dertliyim ya, eski evimizde oglum kakalari klozete yapardi genelde, arada kacirdigimiz olurdu tabi. Ama saati belliydi yada yapmadan once surat seklinden anlar hemen klozete tutardik, sonra kakalara bay bay yapardik:) deniz 14 aylikken tasindik ve ogunden beri klozeti reddediyor. Zorlamak da istemiyorum. Arada teklif ediyorum ama oturtunca agliyor. Kaka yapmadan once egg egg diyor, yapacagini soyluyor yani. Zaten kaka yaptigi belli yerler var, ya koltugun arkasina gecip yapiyor yada yataginin arkasinda yapiyor. Klozeti gorunce egg egg diye gosteriyor biliyor yani kakasini oraya yapmasi gerektigini ama gelin gorunku oturtunca kiyamet kopuyor, lazimlik denedim sonuc ayni. Akisina biraktim, elbet birgun kabul edecektir. Ama daha minnacik bebeykenden baslamistim tuvalet iletisimine, simdi emeklerim bosa gitmis gibi hissediyorum. Yeni evde klozeti kabullenemedi bir turlu.

Klozetten korkabilirler. İçindeki boşluk ve ayakların yere basmama hissi yüzünden. Tabii sende alışık diye denemişsindir ama korkularda yaşlar büyüdükçe beliriyor malesef. Yine sana sinyali verecektir bence☺i

Tiyatrosunu sevsinler onun🤩
artık hersey daha da güzel,hareketler konusmalar🤩

Bez konusulmus, o konuda dertliyim ya, eski evimizde oglum kakalari klozete yapardi genelde, arada kacirdigimiz olurdu tabi. Ama saati belliydi yada yapmadan once surat seklinden anlar hemen klozete tutardik, sonra kakalara bay bay yapardik:) deniz 14 aylikken tasindik ve ogunden beri klozeti reddediyor. Zorlamak da istemiyorum. Arada teklif ediyorum ama oturtunca agliyor. Kaka yapmadan once egg egg diyor, yapacagini soyluyor yani. Zaten kaka yaptigi belli yerler var, ya koltugun arkasina gecip yapiyor yada yataginin arkasinda yapiyor. Klozeti gorunce egg egg diye gosteriyor biliyor yani kakasini oraya yapmasi gerektigini ama gelin gorunku oturtunca kiyamet kopuyor, lazimlik denedim sonuc ayni. Akisina biraktim, elbet birgun kabul edecektir. Ama daha minnacik bebeykenden baslamistim tuvalet iletisimine, simdi emeklerim bosa gitmis gibi hissediyorum. Yeni evde klozeti kabullenemedi bir turlu.
Simay lazımlıgı kendi seçti satın alırken. Eve gelince de biraz şaşkınlıkla 2 kere oturup çişini yaptı. Sonra bir müddet hiç yaklaşmadı. Benimle birlikte banyoya geliyor, lazımlıgı da klozetin yanında, yan yana oturuyoruz oyun gibi geliyor ona. Böyle böyle alıştı oturmaya. Şimdi bez çıkarırken bazen lazımlığa oturmak istiyor, bazen de klozete. Bu arada sadece bez değişiminde ve kaka sinyali verdiğinde oturtuyorum çişe, onun dışında beze yapmaya devam. Biraz daha dillensin atarız bezi inşallah.. plojovic plojovic in dediği gibi bilinci gayet iyi ama ben cesaret edemiyorum.. virüs olayı, mental ve fiziksel yorgunluk, uzun süren gripler epey yıprattı.. başlayacak güç bulamıyorum kendimde

Bez konusunda daha ben hazır değilim ki kızımı alıştırayım🤭 ben iyice konuşmaya başladıktan sonra alıştırmayı düşünüyorum. Kızımdan o sinyalleri alacağımı biliyorum. Doğduğu günden itibaren zaten beni her konuda yönlendirmişti. El kadar bebeyken bile kendini bir şekilde ifade ederdi bana. İletişim yönü çok kuvvetli bir çoçuk maşallah 🙏 artık çoçuk diyorum. Çünkü sanki bebeklikleri 18. Aydan itibaren son buluyor🤲❤ her hali her ayı başkaydı. Şimdi yıl yıl sayıcaz inşallah.

Bu arada biz hala dişlerle uğraşıyoruz. Sancılı bir süreç sonunda 3 köpek dişi de çıktı. Dördüncü de bugün çıkmıştır herhalde bakamadım. Geceleri 10 dakka,yarım saat veya saat başı meme istedi. Ağrı kesici niyetine. Hep sabırla yaklaştım öptüm kokladım. Dua ettim Allahım kolaylığını ver ağrısını dindir diye. 🤲💚 stres sıkıntı olmadan atlatıyoruz inşallah bu süreci. Hastalık da oldu tabi ama şifamız da oldu.

Şu günler geçsin hayırlısıyla sağlıkla inşallah. Herkes iyileşsin hiç ölüm olmasın artık. Biz de rutin gördüklerimizi alışkanlık olarak yaptıklarımızın kıymetini anladık.

Evde günler temizlikle yemekle geçiyor herkes gibi. Nasıl zaman geçiyor anlamıyorum. Spor harwket yapayım diyorum. Hep yarına erteliyorum. Kendime bakım yapayım diyorum. O da kalıyor. Sonra kaşlarımı alsam yeter diyorum 😂

Sevgili günlük givi oldu yazdıklarım kusura bakmayın 🤭😅

Bez konusunda daha ben hazır değilim ki kızımı alıştırayım🤭 ben iyice konuşmaya başladıktan sonra alıştırmayı düşünüyorum. Kızımdan o sinyalleri alacağımı biliyorum. Doğduğu günden itibaren zaten beni her konuda yönlendirmişti. El kadar bebeyken bile kendini bir şekilde ifade ederdi bana. İletişim yönü çok kuvvetli bir çoçuk maşallah 🙏 artık çoçuk diyorum. Çünkü sanki bebeklikleri 18. Aydan itibaren son buluyor🤲❤ her hali her ayı başkaydı. Şimdi yıl yıl sayıcaz inşallah.

Bu arada biz hala dişlerle uğraşıyoruz. Sancılı bir süreç sonunda 3 köpek dişi de çıktı. Dördüncü de bugün çıkmıştır herhalde bakamadım. Geceleri 10 dakka,yarım saat veya saat başı meme istedi. Ağrı kesici niyetine. Hep sabırla yaklaştım öptüm kokladım. Dua ettim Allahım kolaylığını ver ağrısını dindir diye. 🤲💚 stres sıkıntı olmadan atlatıyoruz inşallah bu süreci. Hastalık da oldu tabi ama şifamız da oldu.

Şu günler geçsin hayırlısıyla sağlıkla inşallah. Herkes iyileşsin hiç ölüm olmasın artık. Biz de rutin gördüklerimizi alışkanlık olarak yaptıklarımızın kıymetini anladık.

Evde günler temizlikle yemekle geçiyor herkes gibi. Nasıl zaman geçiyor anlamıyorum. Spor harwket yapayım diyorum. Hep yarına erteliyorum. Kendime bakım yapayım diyorum. O da kalıyor. Sonra kaşlarımı alsam yeter diyorum 😂

Kızınla iletişimin çok güzel maşallah size ❤
Biz gözlemlemeyi bilirsek onlar sinyal veriyor aslında ama gündelik işler ve bazı dış mihraklar (bizde abisi 😊) odaklanmanızı engelliyor ve ânı kaçırabiliyoruz. Bu sabah kahvaltıda 'anne çiş' dedi sandalyeden indi kızım. Külot bezini çıkardım, 2 saat önce takmıştım, kuru. Lazımlığa oturdu çişini yaptı maşallah. Kaka için biraz bekledik ama oyuna çevirdi kalktık bir süre sonra. Buna şükür 🙏 yavaş yavaş olacak inşallah..

ahh hepsi öyle :) ama anneler özel işte
duymak isteyen, dinlemesini bilen, anlamaya calısan.....
yoksa hepsi cocuk yedir uyut büyüsün diyende cok🤷🏻‍♀️
Maşallah size🍀

Ben yatak odamı boyadım, dolap komidin fln😂Hep ertelemiştim.
bize çok iyi geldi evde olmak, dolu dolu geçiyor, 3 haftadır koltukta sadece gece eşimle film izlerken oturdum😂

Bugün ikinci gün olarak çok güzel geçti hiç kaçak olmadı :) sanırım bende çabuk çözdüm kızımı her oturmada yaptı tuvaletini 😊 sadece gece işi zor geliyor bana ne yapmam gerek bilemedim bez bağlasam olmaz bağlamayınca gece sürekli emdiği için sanırım çok işiyor :)
Malum dışarı çıkamadığımız için fırsatı değerlendirmek istedim iyi de oldu şimdilik güzel gidiyor bakalım olacak inşallah 🤗

Hadi maşallah🤩

O ayrım zor ya gece, gündüz:) Bende kaldırıyordum(büyükte) .
Ama çiş azsa kaldırılırda coksa cocukta sende bıkarsın.Belki gündüz geceleride etkiler azalır. Az az salmaktan, tutup cok yapmaya gectikleri için.
Simay'da sabah akşam ve gün içinde istediğinde fiks wc, ama bezi cıkarmadım, abla benden heyecanlı ikisi oyuna ceviriyor 😂

Hadi maşallah🤩

O ayrım zor ya gece, gündüz:) Bende kaldırıyordum(büyükte) .
Ama çiş azsa kaldırılırda coksa cocukta sende bıkarsın.Belki gündüz geceleride etkiler azalır. Az az salmaktan, tutup cok yapmaya gectikleri için.
Simay'da sabah akşam ve gün içinde istediğinde fiks wc, ama bezi cıkarmadım, abla benden heyecanlı ikisi oyuna ceviriyor 😂
Lazımlığı annem al görsün alışsın bezi hemen çıkarmasanda ara ara tut demişti iyiki dediğini yapmışım diyorum şuan maşallah hem çişini hem büyüğünü yapıyor bugünde şu saate kadar kaçak yok :))) beni bu kadar mutlu edeceğini bilmiyordum bu eğitimin 😂😂 henüz erken ama iyi gidiyor bende keyifliyim şükür ..

Canim ya benim profilde sıkınti var galiba.bildirim gelmeyince bende siz sayfaya giris yapmiyorsunuz diye düsünuyordum.bi ara yazayim filan dedim ne yapiyorlar acaba diye.
Biz hep evdeyiz.disariyla temasimiz yok.bu aralar metehan cok huysuz.ikimizin de hakkindan geliyor.simdi bile çekistirip duruyor beni.disari cikamamaktan degilde evdeki bunalimdan sıkıldım.surekli meme istiyor.beni tekmeliyor.uyumaya direniyor.sürekli bi ağlama sızlanma.bu ara hic iyi değiliz hic.
Ben de onu sormaya gelmiştim
Saol canim.yukariya da yazdim.metehan huysuz olunca elime telefonu alamiyorum.

Canim ya benim profilde sıkınti var galiba.bildirim gelmeyince bende siz sayfaya giris yapmiyorsunuz diye düsünuyordum.bi ara yazayim filan dedim ne yapiyorlar acaba diye.
Biz hep evdeyiz.disariyla temasimiz yok.bu aralar metehan cok huysuz.ikimizin de hakkindan geliyor.simdi bile çekistirip duruyor beni.disari cikamamaktan degilde evdeki bunalimdan sıkıldım.surekli meme istiyor.beni tekmeliyor.uyumaya direniyor.sürekli bi ağlama sızlanma.bu ara hic iyi değiliz hic.

Saol canim.yukariya da yazdim.metehan huysuz olunca elime telefonu alamiyorum.
Simay da geçti tatsız bir dönemden, sonra bir baktım yeni kelimeler, yeni ifadeler.. bugün 2 sefer çişini söyledi mesela, hiç sormuyorum da.. Büyüyorlar, ifade edemedikleri duygular oluyor.. hırçınlığa vuruyorlar baş edemeyince.. bu aralar bol bol aynalama yapmak gerekiyor bıdıklara. Allah kolaylık versin

Buaralar denizin cok guldugum bir yonu gelisti. Bizimki evde cilgin attigi icin hergun mutlaka duser. O aglar ben sarilirim, dustun annecim canim yandi o yuzden agliyorsun diye aynalama yapmaya calisirim. Bizimki bu aynalama isini biraz yanlis anladi galiba, son gunlerde aglamasi gectikten sonra dustugu yere gidiyor “düs düs” (dustum) diyor sonra nasil dustuyse ayni sekilde olayi canlandiriyor tabi ben tutuyorum bu sefer ama on kere ayni sekilde kendini yere atiyor sonra neresini carptiysa orayi tutup uff uff yapiyor. Biraksam on kere yeniden dusecek yani😂
Çok komikler Buğra da kapıya balon asmistik ona kafası çarpsa bize söylüyo kafasını gösterip, balonu da gösterip kızmamizi istiyor eliyle hiiiih yapiyo. Bazen elini bir yere sıkıştırmis gibi yapıp anneee diyor dikkat çekmek için. Geçen Kur'an i Kerim okurken dans edip anneee deyip durdu tekrar tekrar. Ben bakınca sevinçten ellerini cirpiyo. Sevincimi ve çok güzel dans ettiğini söyleyip okumaya devam edince atını getirip biniyo anneee deyip, sonra arabasını getirip biniyo önümde o da yetmeyip yürüme arkadaşıyla carpiyo gelip. Tüm gün oyun oynuyoruz hiç sıkılmaya vakit kalmiyo. Koca evde oradan oraya koştur dur, bizde karantina eğlenceli ve yorucu geciyo:)
Havalar isinsa balkona çıkartırız. Önceden hemen hemen her gün disardaydik Allah tan şimdilik aramıyoruz dışarıyı. Bir an önce bitse denizi ve balıkları çok seviyo. Vapura bindirmek istiyorum, ve eve balıkla kaplumbağa almayı.
İki tane spor ayakkabısı almıştım salgindan hemen önce giydiremeden kalacaklar galiba

Lazımlığı annem al görsün alışsın bezi hemen çıkarmasanda ara ara tut demişti iyiki dediğini yapmışım diyorum şuan maşallah hem çişini hem büyüğünü yapıyor bugünde şu saate kadar kaçak yok :))) beni bu kadar mutlu edeceğini bilmiyordum bu eğitimin 😂😂 henüz erken ama iyi gidiyor bende keyifliyim şükür ..

ya etmez mi🤩 maşallah❤️

Simay da geçti tatsız bir dönemden, sonra bir baktım yeni kelimeler, yeni ifadeler.. bugün 2 sefer çişini söyledi mesela, hiç sormuyorum da.. Büyüyorlar, ifade edemedikleri duygular oluyor.. hırçınlığa vuruyorlar baş edemeyince.. bu aralar bol bol aynalama yapmak gerekiyor bıdıklara. Allah kolaylık versin
Aynen canim cok huysuz tatsiz bi dönemdeler.bizde disarı cikamamanin payi büyük.elimizden tutup kapiya götürüyor.cikamayinca hircinlik yapiyor.unuttirmaya calissak da unutmuyor.
Metehan da bu aralar bazı kelimeler soyluyor.düstüm dövdüm hoppa o lala lala:)
Bide amlamsiz cümle kuruyor.bazen ben babasinin yerine oturuyorum babamin yeri diyip bana kiziyor.kalk filan diyor.gelmem gitmem çıkmam gibi seyler söylüyor.
Konusmasi cok tatli ama bu ara cok zorlar.mememden düsmüyor.gün icinde meme diye saldiriyor bana.acmayinca bi hircinlasmalar.ins düzelir çabucak.
Bizde daha çiş çalışmalari yok.yaza iyice konusursa öğretirim.simdi yeterince hırcin.inatlasir benimle.

Bugün biz de aşıya gittik geldik. 3 buçuk saat oldu. Ateş, huysuzluk vs. Bir şey olmadı. Inşallah da olmaz.
bizim asidan sonra 6. gun 12 saat suren 38-39 derece arasi atesi oldu.ilik dus limonlu corap ve zibinla yatirip islak bezle silerek gecirdik gunu.12 saatin sonunda gecti ates.

bizimde asımız yarın sağlık ocağını aradım içeri bıtek cocugu alıyolarmıs nasıl tutucaklar aglarsa napıcaklar bıraz tedırgın oldum ya sız ası olurken yanında durdunuz mu cocuğun ?
Hermione Granger Hermione Granger sizin nasıl gectı ası olayı ateş oldumu

bizimde asımız yarın sağlık ocağını aradım içeri bıtek cocugu alıyolarmıs nasıl tutucaklar aglarsa napıcaklar bıraz tedırgın oldum ya sız ası olurken yanında durdunuz mu cocuğun ?
Hermione Granger Hermione Granger sizin nasıl gectı ası olayı ateş oldumu
Biz de bugün yaptırdık eşim götürüp geldi kızımla ben evde kaldık mecburen. Yanına eşimi almışlar bulunduğumuz yerde. İki hemşire tutup yapmışlar aşıları. Şimdilik sıkıntı yok gibi. Bu arada eşim maske takıp götürdü oğlumu bir kez bile çıkarmaya çalışmamış kuzucum:) sadece ağızdan aşıyı verirken açmışlar. Umarım sonrasında da sorun yaşamayız

Back