Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizde de koliler dolusu oyuncak, çekmeceler dolusu kağıt ıvır zıvır, eski dergiler v.s. Simaya çok iş çıkıyor ve peşinden bana daEşim bütün gün bilgisayar+telefonda. Benim ıvır zıvırım, kağıt kırpıntılarım çoktur. Bizimki oyuncaklarla oynamıyor. Koyuyorum bi kutu önüne, içinden çıkarıyor, geri koyuyor. Oyunu bu. Ev savaş yeri gibi.
Direkt yaşın bi önemi yok aslında. Cocuk ve anne odaklı daha çok. Gelişimi göz önünde tutularak tabii.Buğra da iki aydır altını açınca bilerek kendini sıkıp çişini yapiyo, sonra da gülüyor, sonra tekrar:) acaba tuvalet eğitimi için uygun mu ben 2yasina kadar bekleyeyim diyorum
Ben sıcak havalarda başlanması taraftarıyım cünkü evde halı yolluk ne varsa kaldırmıştım oğlum öğrenirken. Gerçi kendisi de sağolsun haziranda karar verdi bezi çıkarmaya(söküp atıyordu,çıkar çıkar diyip). Sonra benim sabırsızlığım yüzünden oğlum kızıp her yere çiş yaptı 2 ay. Hâliyle halılar 2 ay yere serilmedi..Buğra da iki aydır altını açınca bilerek kendini sıkıp çişini yapiyo, sonra da gülüyor, sonra tekrar:) acaba tuvalet eğitimi için uygun mu ben 2yasina kadar bekleyeyim diyorum
Kızım her gün yeni bir uyku stili icat ediyor. Bırak oynasın. Ben dün hiç ilgilenmedim, 13:30'da kendisi geldi 'bebi nenni' diyerek (sabah 7:30'da kalkıyor). Bugün de 12:30 uyudu. Gece hâlâ 5 kere emmeye kalkıyor. Abisi de böyleydi 2 yaşına kadar. Yemek de yemiyorlar zaten. Evin hangi hızla kirlendiğine hiç girmeyeyimKizlar ya sizin cocuklarda da uyku problemi basladimi ogle uykusuna dun kac taklaya uyuttum bugün yok uyumadi sinirlerim tepeme geldi besigine bıraktim çıktım.
Hadi hayırlısı canım gece ne yaptin bez bağlamadın miMerhaba
Yazılanları okuyamadım sayfadan bana bildirim gelmiyor artık nedense
Bugün tuvalet eğitimine başladım umarım kolay geçer ve pes etmem .. bugünlük iyiydi iki kere altına kaçırdı sadece 10 aylıkken lazımlık almıştım arada klozete de tutuyordum şimdi kendi oturuyor .. Sürekli çiş var mı demekten fenalık geldi bana gerçi ama zaten öyle değilde hadi gel tuvalete gidelim çişini yap demem gerekirmiş
Bugün başlayınca eşime alıştırma külotu aldırdım pek iyi gibi görünmüyor ama yıkadım onu giydirdim içi pedli olanlar varmış ebebekten sipariş vereceğim ama 13 nisana anca gelir yazıyor .. Yatağı ayıramadım bir türlü sürekli uyanıp meme istiyor yatağı ayrı olsaydı alt açma örtüsü ya da sıvı geçirmez alez kullanmayı düşünüyordum ama memeyi kurtaramadım ki bu ara iyice arttı sürekli uyanıyo meme istiyor gün içinde de aynı şekilde ama gece emmesi beni pert ediyorHadi hayırlısı canım gece ne yaptin bez bağlamadın mi
Bostancı e bebek nobetci olarak açık sitesinde nobetci mağazaları yazmislar daha yakinda varsa bakabilirsinBugün başlayınca eşime alıştırma külotu aldırdım pek iyi gibi görünmüyor ama yıkadım onu giydirdim içi pedli olanlar varmış ebebekten sipariş vereceğim ama 13 nisana anca gelir yazıyor .. Yatağı ayıramadım bir türlü sürekli uyanıp meme istiyor yatağı ayrı olsaydı alt açma örtüsü ya da sıvı geçirmez alez kullanmayı düşünüyordum ama memeyi kurtaramadım ki bu ara iyice arttı sürekli uyanıyo meme istiyor gün içinde de aynı şekilde ama gece emmesi beni pert ediyor
Teşekkürler o ayrıntıyı kaçırmışım hemen bakayımBostancı e bebek nobetci olarak açık sitesinde nobetci mağazaları yazmislar daha yakinda varsa bakabilirsin
Arkadaşlar alıştırma külotu terleme yapıyor 20 dakika gibi kısa sürelerde tuvalete tutuyorum ilk 20 dakikada işemiş sandım terleme yapmış ikinci çocuğu olanlar kullandıysa hangi marka ya da başka öneri
Herkese iyi aksamlar neler yapiyorsunuz ne durumlardasiniz? Bu virus hepimiz mahvetti Evde olmak cocuklarla olmak harika ama psikoloji yerlerde bizde. Surekli haber kanallari acik ve belirsizlik cok fena.
Bu arada bizde 2 yas gumbur gumbur geliyor ne yapacagimizi sasirmis durumdayiz sizlerde durum nasil
Bugün ikinci gün olarak çok güzel geçti hiç kaçak olmadı :) sanırım bende çabuk çözdüm kızımı her oturmada yaptı tuvaletini sadece gece işi zor geliyor bana ne yapmam gerek bilemedim bez bağlasam olmaz bağlamayınca gece sürekli emdiği için sanırım çok işiyor :)Var mı diye sürekli sormaman gerek evet, cünkü o sadece bir soru, yönlendirmek hatırlatmak her zaman daha iyi.
Ve olumlu olarak yaptıgında da anlatıp dogru oldugunu, mutlu oldugunu anlat. Hani yani hep olumsuz hadiselerde öyle değil böyle değil denir ya, olumluyuda dillendir.
Ben alıştırma külodu meraktan alıp kullanmamıştım büyüğünde. Zaten bi kere cıkarıp bidaha takmamıştık bezi geceleride, onu da uzun yol için almıştım. Bezden farklı gelmedi bana cocuk için. Hiçbişy takmazsan kaçırıncada hisseder anlar.
Bana illa bişy lazım dersen yıkanabilir bez geceleri işini görür. Ama cıkarınca pek önerilmiyor bildiğim ikilem olmaması için. Bu yüzden özellikle gece bezinin nasıl oldugu önemli bezi bırakma aşamasında.
İlk zamanlar zordur kabullen :) Onun için daha zor hiç bilmediği bişy, sen sadece yardımcı oluyorsun gibi düşün, kendini onun yerine koy❤
Bu tuvalet alıştırma zamanında şaşırtıcı sekilde dısarıya cıkmak cok iyi geliyordu bizimkine. Unutuyor gelince daha cok farkediyordu. Bu yüzden belki çok dillendirmemek lazım, annem söylerden çok ben söylüyorumun tadını alsın.
Bu konulara geldiğimize inanamıyorum
Bizde de ikinci olmanın şansı heralde ilkinden daha farklı malum.
Ama özellikle buara çok farkındalar.
18.ay zaten bi dönüm etkisi çok birçok seye. 2 yaşın ayak sesleri :)