2018 Ekim Anneleri

U Umudumbitmedi_ yine sallanmış sizin orası çok geçmiş olsun gülüm Rabbim korusun afetlerden
Saol canim.biz hissetmedik.uykudaydik.ins bi daha olmaz evet
Biz montessori aldik.ama yatak odama kurdum.cok rahat.13 14 yasina kadar yatar diyorum yada kardes yaparsak o yatar.
Benimkide memeden cekince uyaniyor.ben o sersemlikte ya hemen ayagima koyup salliyorum.yada memeden cekmeden eline sulugunu verip unutturup ayagima koyuyorum.
Bu arada bende yataginin icine giriyorum.ayagimi acip birakiyorum.
Montessoriyi ben ileride nasil genc odasina ceviririm diye dusunuyorum. Bide yere yakin ya korkuyorum soguk alir diye ( kendim asiri usuyen bi tip oldugumdan belki de)
Canim ben montessori aldim.yere temas etmiyor.yerden yüksek biraz.bide zaten dösek de 25 30 cm arasi.altina da yün battaniye serince sicacik oluyor.ben civilden kalin bi uyku tulumu aldim.hic üsümuyor.elleri ve ayakari da sıcacık kaliyor.tavsiye ederim.indirimdeyken al bence.cok güzel tulumlar.bebek olup giyesim geliyor

İlk adım ayakkabısını vicco mu kifidis mi alayım ya da ne önerirsiniz?
kifidis i denemedım ama en kalıtelılerden bırı sanırım o vicco dan ev ayakkabısı almıstım ıcı parcalandı 2 güne giydiremedim.Biz normal nike adidas takılıyoruz yürümeye başladıgından beri 4. ayakkabısı

Evet çalışsaydım daha zor olurdu Allah size kolaylık versin valla bizde üçümüz yatıyoruz daha doğrusu yatamıyoruz :))) yani sürekli aç aç diyor uykuda bile aç diye bağırıyor gece memeyi kessem gündüz sıkıntı değil bu arada şuan emerken yazıyorum bir umut odasına yatırmayı deneyeceğim kokumamı uyanıyor nedir anlamadım

İşte ben o çekerken uyanma riskinden beşiğini genç odasına çevirip orda emzirip yanına yatıp aynı şekil çekip kaçmayı düşünüyorum :)) akşama beşiğini sökecek eşim ama yatağı yok beşikteki küçük yatağını koyacağım alana kadar artık karar veremedim bir türlü yatağa kendi yatağımızda değişecek çünkü aynı yer olursa iyi olurdu

Ben viccodan aldım bir spor bir bot botu baya giydi normal nike adidas puma nın hafif modellerinden de aldım onlarıda giyiyor sürekli ortopedi ye gitmiştim doktor muayene 2 yaşından sonra oluyor gerekli olursa dedi .. ayakkabıda markalı hafif ayakkabıları tercih et tam ortopedik yarı ortopedik gibi şeylere gerek yok demişti

geceleri uyandiginda odasindan cikip yanimiza geliyor ve emmeden kesinlikle uyumuyor.kucagimda pispislayim diyorum cilginca agliyor.atak donemine mi giriyoruz acaba? ac degil aksam bizim yedigimiz miktara yakin yemek yiyor.
Kız bizimki hep öyle. Neye şaşırdın!?

Denemedim ama kizimi taniyorum memesiz uyumasi imkansiz
canim biz epeydir karanlik odada alt degistir pijama uyku tulumu giydir emzir ve uyanikken yataga koyup yanina uzanma seklinde uyutuyoruz.ilk gunler sacma geldi guldu sonra agladi filan.zamanla alisti ama yatarken bana bakiyor oyle oyle uyuyakaliyor.park yatakta alt kademede yattigi icin yere bi yastik atip uzaniyorum yanima.aramizda yatagin filesi kader mahkumlari gibi parmaklarimizi degdiriyoruz biraz.sonra hop uyku.bikac gun yilmadan deneyebilirsen.

Kizlar bugun yemek yaparken deniz bir turlu rahat birakmadi, cok huysuzlasti, ben de (internetten gormustum) yere bi ortu serip, bir kaba biraz yulaf koydum, farkli buyuklukte iki kap daha verdim eline abartmiyorum 20 dk oynadi ki bu bizim icin mucize normali 3-5 dkdir. Tabi arada yedi de ama zaten yiyebilecegi bir sey oldugu icin hic karismadim:) aklinizda olsun belki sizinkiler de sever arada kurtarici oluyor boyle seyler

Kız bizimki hep öyle. Neye şaşırdın!?
Al benden de o kadar.kendini yırtiyor geceleri.doğdu doğalı böyle.artik aliştık.sesini duyarduymaz kosuyorum.eger biraz gec kalirsam geri uyutmak cok zorlasiyor.etini koparmiscasına bi ağlama gözlerden yaş süzülme.valla ben odayi ayirsam bana tümden işkence olur.
Masallah senin cocuk doğdu doğalı uysal bi çocuk canım.hatirliyorum da bizimkiler gecede 50 bin defa kalkarken seninki 9 da yatip 6 da kalkip emip geri uyuyordu.hatta sen cocuk bakmak ne kolaymıs hic uykusuz kalmiyorum demiştin

ya evet epey bi sure oyle uyumustu deliksiz 9 saat filan.burda yazilan cogu seye sasiriyodum o yuzden tabi hep boyle gitmedi bozdu sonradan :)
D dooris123 ne guzel oynamis oyle.bizde de ben yemek yaparken birkac tencere cikariyor icine oyuncak koyup kapaklarini kapatiyor.agzini sapirdatiyor imm immm mama mama diye bana gosteriyor.icine koymali bosaltmali seyleri cok seviyorlar genel olarak. bi de bu ara uzun uzun konusmaya basladi.konusma dediysem şöyle mesela bir cumlesi 'minya munya namana badaba bitta' diye hizli hizli konusuyor

Belki zerdeçalin tadıdır.renk veemesi icin koyuyorlarmis.
Ben ne zaman yolculuk yapsam molada mercimek corbasi icerim.tesislerde cok güzel yapiyorlar.
Eet zerdeçal da olabilir cnm. Baya sarıydı. Safran mı acaba dedim ama pahalı bir baharat zannetmiyor onu koyduklarını.
Bu akşam mercimek corbası yapmak şart oldu
Canım cekti okudukça
Afiyet olsun cnm bu ara köftesiydi yemeğiydi derken pek haşırneşir oldum aramız soğusun ben de yapacam çorbasını

Kizz kicini kasi :) masallah uzmeden uyuyomus annesini

Selamlar

Bexsero menenjit aşısını yaptıran var mı? Bu akşam vurduracagiz ilk dozunu ateş yapacak diye çok korkuyorum
Biz genelde aşılarda hep ateşleniyorduk ama bu aşıda hiç ateş olmamıştı.
Evi satıyorlar. Her gün gelip bakan oluyor. Mecbur taşınacağız. Galiba 3 yaşına kadar kreşe vermiycez.
He tamam şimdi anladım canım. Allah kolaylık versin . neden 3 yaş peki?

Simay yatağında yatıyor ama diğer odaya gecmeden önce de emdikten sonra yatagına yatırıyordum hafif uyur uyanık görüyordu, şimdide dönüp kendini yerleştirip devam ediyor. Bazen elimi tutuyor pişpişliyorum biraz duruyorum. Özellikle buara oluyor bu. Korkular başladı :)
Varsayımlar bitmez, bence acık acık niyet et ve dene
yani sürekli düşüncelerinle ugrasmaktansa :)
zaten insan zihni sürekli ikna ediyor kendiaini
Bir de büyüsede yatarsınız neden olmasın ki bi kuralı yok bu işin :)
biz Sezen'le de yatıyoruz bazen, ben teklif ediyorum, bazen hep beraber oturma odasına tasınıp kamp yapıyoruz :)))
Birlikte uyuyup uyanmanında verdiği mutluluk bambaska, bunun tadınıda unutmamak iyidir :)

Geniş burunlu aynı zamanda kısa, bilek kısmıda hafif kavrasın. Mutlaka giydir bikaç model ve dene derim ben. Yürüyüşünden farkedeceksin rahatlıgını.
İsim olarak ikisinide secebilirsin ya da yıllarca bu işi yapan kendini güncelleyen firmalarda var sehirlerde onlardanda olur

Montessoriyi ben ileride nasil genc odasina ceviririm diye dusunuyorum. Bide yere yakin ya korkuyorum soguk alir diye ( kendim asiri usuyen bi tip oldugumdan belki de)

Kendi inip cıkabildiği ve istediğinde size ulaşabilmesidie montessori yaklaşımı.
yani genel yerde olan yatak adı o olsa da bi şekli yoktur aslında.
Sezen'in yatagı ferforje beyaz (ikea)
Simay gündüz onda yattıgında da kalkıp gelebiliyor misal
O büyüyor 3 kademeli
Benzeri yataklarda var

Yapamadım
Hava o kadar güzeldi ki
Öğlende çıkıp akşam 9 gibi döndük
yarın nasipse yapacağım inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…