• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Sen nerde oturuyordun canım? Trilyon dediğine göre bostancı falan mı?
Bizim kiramız 1900. Ev bakıyoruz şimdi. Sadece üçümüz olsak 2+1 uygun daireler var da kp kv var diye küçük ev de bakamıyoruz.
Ümraniye diye geciyo Ataşehir e çok yakın ama. Aidat la birlikte 3500tl. Kira ödemek istemiyorum artık çünkü boşa. Bir şekilde kısmet olursa ev almak lazım. Sen nerede oturuyorsun

Montessoriyi ben ileride nasil genc odasina ceviririm diye dusunuyorum. Bide yere yakin ya korkuyorum soguk alir diye ( kendim asiri usuyen bi tip oldugumdan belki de)
Hiç soğuk almıyor hatta ustumuz açık yatıyoruz oğlumla. Çok rahat çok memnunum ben tavsiye ederim. Park yatağı hiç kullanmadi bizimki

Al benden de o kadar.kendini yırtiyor geceleri.doğdu doğalı böyle.artik aliştık.sesini duyarduymaz kosuyorum.eger biraz gec kalirsam geri uyutmak cok zorlasiyor.etini koparmiscasına bi ağlama gözlerden yaş süzülme.valla ben odayi ayirsam bana tümden işkence olur.

Masallah senin cocuk doğdu doğalı uysal bi çocuk canım.hatirliyorum da bizimkiler gecede 50 bin defa kalkarken seninki 9 da yatip 6 da kalkip emip geri uyuyordu.hatta sen cocuk bakmak ne kolaymıs hic uykusuz kalmiyorum demiştin😆
Ben 9aylikken odasını ayirmistim ne meme ne uyku değişen bir şey olmadı. Hâlâ uyumuyo hep memede

kifidis i denemedım ama en kalıtelılerden bırı sanırım o vicco dan ev ayakkabısı almıstım ıcı parcalandı 2 güne giydiremedim.Biz normal nike adidas takılıyoruz yürümeye başladıgından beri 4. ayakkabısı
Ben viccodan aldım bir spor bir bot botu baya giydi normal nike adidas puma nın hafif modellerinden de aldım onlarıda giyiyor sürekli ortopedi ye gitmiştim doktor muayene 2 yaşından sonra oluyor gerekli olursa dedi .. ayakkabıda markalı hafif ayakkabıları tercih et tam ortopedik yarı ortopedik gibi şeylere gerek yok demişti
Geniş burunlu aynı zamanda kısa, bilek kısmıda hafif kavrasın. Mutlaka giydir bikaç model ve dene derim ben. Yürüyüşünden farkedeceksin rahatlıgını.
İsim olarak ikisinide secebilirsin ya da yıllarca bu işi yapan kendini güncelleyen firmalarda var sehirlerde onlardanda olur
teşekkür ederim. 😘💐

Ümraniye diye geciyo Ataşehir e çok yakın ama. Aidat la birlikte 3500tl. Kira ödemek istemiyorum artık çünkü boşa. Bir şekilde kısmet olursa ev almak lazım. Sen nerede oturuyorsun
hohhooo baya cok mus sızın kira da oturdugun evı almak zor olabılırmıs gercekten.

Canım kiranı cok yüksek.bildigim kadariyla sen çalişmiyorsun.tek maaşla nasıl geciniyorsunuz.daha doğalgaz mutfak maarafi yol masrafi cocugun masrafları var.gercekten cok ya.benim esimin maaşina yakın.

Biz genelde aşılarda hep ateşleniyorduk ama bu aşıda hiç ateş olmamıştı.

He tamam şimdi anladım canım. Allah kolaylık versin . 🙏 neden 3 yaş peki?
Öğretmen olduğum için okul zamanı başlatırız. O da 23 ay 35 ay gibi yaş dönümlerine yakın oluyor. Kv kp memleketten geldiler kalıyorlar ya. Bir kere yollarsak geri çağırmaya yüzümüz olmaz. Çünkü gitmek istemiyorlar. Çocuk büyüyene kadar kalırız diyorlar. Bi sene daha dursunlar diyoruz biz de.

Kız biz aynı yerde oturuyoruz galiba. İkbal caddesindeyim ben. Okulum da elalmış’ta. Biz de sitelere bakıyoruz şimdi. Aidatla 3000 olana kadar bakıcaz. Hedef bu. Benim bekarken aldığım bir ev olduğu için çok kasmıyorum ev konusunu. Peşinat yok. Olsa da istediğim evlere yetmez zaten.

Canım kiranı cok yüksek.bildigim kadariyla sen çalişmiyorsun.tek maaşla nasıl geciniyorsunuz.daha doğalgaz mutfak maarafi yol masrafi cocugun masrafları var.gercekten cok ya.benim esimin maaşina yakın.
bizim burdada 2000 cıvarı kıralar ıstanbulda olanlar bilir hiltown un orda oturuyorum bende.bende bide hem kira hem kredi oduyorum Aldığımız ev pendikte diye annem gelmek istemıyor bizde taşınamıyoruz

öğretmen olan arkadaşlara sorum var cocuğunuzu özel okula göndermeyi düşünürmüsünüz yoksa devletteki imkanlar yeterli mi?

Montessori aldım geçen ay kapısını çıkardım kendisi çıkıyor yataktan yanımıza geliyo çok rahat böyle
Ben genç odasına dönüşen takımlardan almıştım iç yatak için kararsızım şuan üstünden beşiğini sökünce rahat inip çıkabilir orayı kullanamazsa altta hem baza hem yavru yatak olarak kullanacağım kısım var olmazsa orayıda kullanabilirz

öğretmen olan arkadaşlara sorum var cocuğunuzu özel okula göndermeyi düşünürmüsünüz yoksa devletteki imkanlar yeterli mi?
Devlette çalışan bir öğretmen olarak neden memnun değilsin dersen, ben serseri öğrencilerden memnun değilim. Onun dışında okulumdaki her bir öğretmen çok değerli ve canla başla çalışıyorlar.
ben kendi çalıştığım okula veririm.Fakat çocuk uyum problemi yaşarsa vs durumlarda başka seçenekleri göz önünde bulundururum. idarecilerin çocukları hep bizim okulda. Durumu iyi arkadaşlar özel okula veriyor.

Ben genç odasına dönüşen takımlardan almıştım iç yatak için kararsızım şuan üstünden beşiğini sökünce rahat inip çıkabilir orayı kullanamazsa altta hem baza hem yavru yatak olarak kullanacağım kısım var olmazsa orayıda kullanabilirz
Benim en buyuk pismanlıgım genc odasına donusen almak cocukluk donemınde hıc sempatık gelmıcektır emınım

Devlette çalışan bir öğretmen olarak neden memnun değilsin dersen, ben serseri öğrencilerden memnun değilim. Onun dışında okulumdaki her bir öğretmen çok değerli ve canla başla çalışıyorlar.
ben kendi çalıştığım okula veririm.Fakat çocuk uyum problemi yaşarsa vs durumlarda başka seçenekleri göz önünde bulundururum. idarecilerin çocukları hep bizim okulda. Durumu iyi arkadaşlar özel okula veriyor.
benımde tüm öğretmenlere güvenim tam emınım hepsı bır gelecek yetıştırdıklerı bılıncle yapıyorlardır ısını.ama oy vermeye gittiğim ilk okullarda duvarlarda istemediğim seyler gördüm hep cocuklara yaptırmıslar müfredatda dayatılan hıc hoşlanmadıgınız durumlar oluyomu?Özel okul desen her sene bır araba parası ve göndermekle bıtmıyor cocugun gorupte ısteyebıleceklerı ve yapabılceklerın arasındakı ınce cızgiyi korumak ta zor

benımde tüm öğretmenlere güvenim tam emınım hepsı bır gelecek yetıştırdıklerı bılıncle yapıyorlardır ısını.ama oy vermeye gittiğim ilk okullarda duvarlarda istemediğim seyler gördüm hep cocuklara yaptırmıslar müfredatda dayatılan hıc hoşlanmadıgınız durumlar oluyomu?Özel okul desen her sene bır araba parası ve göndermekle bıtmıyor cocugun gorupte ısteyebıleceklerı ve yapabılceklerın arasındakı ınce cızgiyi korumak ta zor
bir komsum mahallemizdeki devletin anaokullarindan birinde ogretmen.sinifi 25 kisiymis 4 yas grubu.ve hepsinin agzi bozukmus.aile profili berbatmis.karsimda ilkokul var.siniflar 40 kisilik.anaokulu ve ilkokuldaki sinif mevcudunun fazla olmasi ve dedigin gibi duvarlarda gordugum seyler beni de rahatsiz etti.ayrintiya girmeyim ne oldugunu.ama sanirim mufredat boyle.ben de devlette okudum ama 30 kisiydik ve ortalama ailelerden gelen cocuklar vardi.belki iyi bir semtte otürup ordaki devlet okuluna gondermek olabilir.ya da ufak kolejler vs.

bir komsum mahallemizdeki devletin anaokullarindan birinde ogretmen.sinifi 25 kisiymis 4 yas grubu.ve hepsinin agzi bozukmus.aile profili berbatmis.karsimda ilkokul var.siniflar 40 kisilik.anaokulu ve ilkokuldaki sinif mevcudunun fazla olmasi ve dedigin gibi duvarlarda gordugum seyler beni de rahatsiz etti.ayrintiya girmeyim ne oldugunu.ama sanirim mufredat boyle.ben de devlette okudum ama 30 kisiydik ve ortalama ailelerden gelen cocuklar vardi.belki iyi bir semtte otürup ordaki devlet okuluna gondermek olabilir.ya da ufak kolejler vs.
Daha cok varda ben kucuk prens e göndermek istiyorum aslında sizin oralara yakın sanırım.Artık o zamankı maddı duruma göre bakıcaz.Her türlü zorlayacağı kesin

bizim burdada 2000 cıvarı kıralar ıstanbulda olanlar bilir hiltown un orda oturuyorum bende.bende bide hem kira hem kredi oduyorum Aldığımız ev pendikte diye annem gelmek istemıyor bizde taşınamıyoruz
Kredi odüyorsunuz diye o evi de satip yakindan alamiyorsunuz dimi.istanbul tek bi sehir ama ilceleri ayri bi sehir gibi.ulasim zor ve meşakkatli.Allah yardimciniz olsun.bi çıkış yolu versin.
Benim esimde özel okula gondermek istiyor.o da devlet okulunda.lise hemde.sağlık mesleğe gidiyor.berbat diyor.ben cocugumu buralara gondermem diyor.ama ben bide buna sosyal boyutundan bakiyorum.
Koleji gondersek hadi diyelim cok sıksak idare etsek senelik ücretini odesek bile illaki sınıfta bi sosyal sınıf farki olacak.sonucta benim butcem belli.zengin ailelerin cocuklarina sunduğu imkanları sunamicam.cocukta hep bi kıyaslama olacak.benim niye yok yada benim kiyafetlerim marka degil gibi gibi.ben bunlari düsünuyorum.yanliş mi düsünuyorum bilmiyorum.bilen biri aydinlatsa güzel olur aslinda.

Back