• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Benim kızım da 3-4 gün ateşliydi, geçti şükür ama simdi de öksürük halsizlik basladı kafasını koydugu yerde uyukluyo.ama hemen de uyanıyo,burnu da tıkalı.. gece uykumuz zaten yok artık. Dra gitsek tıklım tıklım, aciller bile. Evde desizin hangi öneriniz hangi rahatsızlıga iyi geliyor okuyup anlamaya calışıyorum. Drsuz nereye kadar onu da bilmiyorum:110:
Hastaneler konusunda haklısın ama bazen farklı durumlar olabiliyor insan hastalık bitti sanıyor dr a gitmeden ama bitmiyor. En basit örnek oğlum geçtiğimiz ay yine öksürük oldu geceleri uykusuz kaldı vs yinesoğuk algınlığu deyip evdw atlatmaya çalıştım 1 hafta kadar sonra ablasını dr a götürünce onu da gösterdim ki orta kulak enfeksiyonu varmış garibim kulak ağrısından uyuyamıyormuş meğer ilaçla geçti gibi şimdi tekrar hasta oldu orası ayrı da bu sıra salgın varmış herkes grip benimkiler de hasta doğal olarak. Geçmiş olsun kuzucuğuna evde geçmiyorsa çok zorlamadan dr a götür bence

Hastaneler konusunda haklısın ama bazen farklı durumlar olabiliyor insan hastalık bitti sanıyor dr a gitmeden ama bitmiyor. En basit örnek oğlum geçtiğimiz ay yine öksürük oldu geceleri uykusuz kaldı vs yinesoğuk algınlığu deyip evdw atlatmaya çalıştım 1 hafta kadar sonra ablasını dr a götürünce onu da gösterdim ki orta kulak enfeksiyonu varmış garibim kulak ağrısından uyuyamıyormuş meğer ilaçla geçti gibi şimdi tekrar hasta oldu orası ayrı da bu sıra salgın varmış herkes grip benimkiler de hasta doğal olarak. Geçmiş olsun kuzucuğuna evde geçmiyorsa çok zorlamadan dr a götür bence
Biz bugun Dr a götürdük cok rahatsız değilse getirmesin kimse salgın var demiş, kulak ve boğazına bakmış birşey yok demiş, yemesi değil ama iki gecedir beni bitirdi ateş yok şuan bugun burun akıntısı başladı, gece on dk on beş dk da bir agladı sabaha kadar aynıydık ☹️☹️ kıvranıp duruyor, sabah mecbur iş, sabrım tukendi ıkı gunde

Bana biraz uzaklaşmaya ihtiyacın varmış gibi geliyor canım çalışma durumları o yüzden iyi olabiliyor tabi senin durumun biraz farklı ama çocukla birkaç saat ayrı kalmak uzaktayken özlemek, kendimiz için bir şeyler yapabilmek iyi hissettiriyor. Sen evde çocukla hep başbaşa olunca bunalmış olabilirsin. Bazen benim de tahammülüm kalmıyor hiçbir şeye çocuğun en basit istekleri bile bunaltıyor zihnimi boşaltamazsam bir süre böyle gidiyor ta ki kendimi rahatlamış çocuğu da çocuk ve hem bana bağımlı hem de bağımsızlaşma çabasında bir birey olduğunu görene kadar o zaman daha kolay oluyor. Ben de çocukların hastalıklarından bunalıyorum çok işte ikisi de hasta yine ve ikisi de hastayken daha hassas ve huysuz oluyorlar davranış ve alışkanlıkları değişiyor yoruluyorum adapte olmaya çalışırken:KK43: buna şükür diyorum bu sıralar daha iyiyim şimdilik tüm olanları olağan karşılıyorum mutlu oluyorum:)
evet canim ama sanirim bikac saat ayri kalmak degil bir tum gun ayri kalmak istiyorum.(evden cikip aksam gelisim arasi 12 saat olacak)ama esim ise baslamami kesinlikle istemiyor.daha kucuk diyor.27 aylik olana kadar hakkim var cunku.boyle bunalarak evde vakit geciricem sanirim :( size de cok gecmis olsun iki cocukla pek zordur hastalik da.allah sifa versin.

Biz bugun Dr a götürdük cok rahatsız değilse getirmesin kimse salgın var demiş, kulak ve boğazına bakmış birşey yok demiş, yemesi değil ama iki gecedir beni bitirdi ateş yok şuan bugun burun akıntısı başladı, gece on dk on beş dk da bir agladı sabaha kadar aynıydık ☹️☹️ kıvranıp duruyor, sabah mecbur iş, sabrım tukendi ıkı gunde
Çok geçmiş olsun evet salgın varmış ben de hastanedeydim bugün. Daha kötüleri görünce halime şükrettim

S
evet canim ama sanirim bikac saat ayri kalmak degil bir tum gun ayri kalmak istiyorum.(evden cikip aksam gelisim arasi 12 saat olacak)ama esim ise baslamami kesinlikle istemiyor.daha kucuk diyor.27 aylik olana kadar hakkim var cunku.boyle bunalarak evde vakit geciricem sanirim :( size de cok gecmis olsun iki cocukla pek zordur hastalik da.allah sifa versin.
Senin süre uzunmuş ama şöyle düşün başlamak istersen başlayıp yapamayacak gibi olursan tekrar ücretsize devam edebilirsin. Sonuçta özel sektörde,bankalarda vs çalışanlar bu şekilde çalışıyor uzun süreli ondan kaçış yok. Yine tabi sizin kararınız ama denemeden de bazı şeyler bilinmez sanırım. Birçoğumuzun iş yükü artsa da çalışması iyi geldi

Atlasinda oksuruk gecmedi hala 2 haftadır artık cocuk ilac icmekten bikti. Geçen hafta 2 kere doktora gittik ilkince daha iyiydi sonra laranjite cevirmis. Su ara herkes hafta yilbasi ertesi gunu arkadaslar gelicekti kahvaltiya aradim soyledim valla hasta olan varsa gelmesin diye bi vuris daha kapsin istemiyorum çocuk

S
Senin süre uzunmuş ama şöyle düşün başlamak istersen başlayıp yapamayacak gibi olursan tekrar ücretsize devam edebilirsin. Sonuçta özel sektörde,bankalarda vs çalışanlar bu şekilde çalışıyor uzun süreli ondan kaçış yok. Yine tabi sizin kararınız ama denemeden de bazı şeyler bilinmez sanırım. Birçoğumuzun iş yükü artsa da çalışması iyi geldi
ucretsiz izin kisim kisim kullanilabilir gibi biliyorum ama bunun siniri ne onu merak ediyorum.657 de var mi bakayim.yani 15 aylik basladim diyelim 3 ay calistim kalan 12 ayi da alabilcek miyim.ya da basladim bir ay calisip sonra izne devam oluyor mu.bizin kurumdakiler bu konulari pek bilmiyor da ondan sorayim sana dedim

ucretsiz izin kisim kisim kullanilabilir gibi biliyorum ama bunun siniri ne onu merak ediyorum.657 de var mi bakayim.yani 15 aylik basladim diyelim 3 ay calistim kalan 12 ayi da alabilcek miyim.ya da basladim bir ay calisip sonra izne devam oluyor mu.bizin kurumdakiler bu konulari pek bilmiyor da ondan sorayim sana dedim
Bildiğim kadarıyla kullanılıyor canım sen kesin bilgiler için incele kanunu. Son bir ay kalana kadar hakkın var sadece son bir ayda ayrılacağım izne dersen o zaman verilmiyor.

Ben de parca parca kullaniliyor diye biliyorum. Yani baslarsin baktin olmuyor ucretsize devam edersin 27 aylik olana kadar. Bak bir de ortalama 15. Aya 1,5 sut iznimiz var boylece evden daha gec cikabilirsin yada daha erken donebilirsin. Mesela benim dogum iznim 20 ocak 2019da bitmisti ustune bir yil ekliyorsan 20 ocak 2020ye sut iznim var yani. Calismak kesinlikle iyi gelecek. Seni cok iyi anliyorum, esinle de konus seni anlayacaktir. Bu sekilde barisi da kendini de mutlu etmen zor olacaktir. Ise baslamasan bile gun icerisinde birilerine birak yarim gun kac, biraz nefes al.

Arkadaslar benim disimda hala ayaginda sallayarak uyutan var mi? Yada nasil uyutuyorsun. Yavas yavas biraktirmak istiyorum, ama artik cok bilinclendi, nasil olcak bilmiyorum. Ben sallamazsam kendi yastiga koyup kafasini salliyo, salla beni diyor resmen.

Arkadaslar benim disimda hala ayaginda sallayarak uyutan var mi? Yada nasil uyutuyorsun. Yavas yavas biraktirmak istiyorum, ama artik cok bilinclendi, nasil olcak bilmiyorum. Ben sallamazsam kendi yastiga koyup kafasini salliyo, salla beni diyor resmen.
Eğer emerken uyuyakalmazsa ben de ayağımda sallayarak uyutuyorum. Bu arada 3 gündür defne bera da kalkıor gecenin bir vakti konuşuyor gülüyor. Uykusunu almış gibi. Tekrar uykuya geçirmeye zorlaniyorum. Saklamaktan ayaklarım ağrıyor artık ağırlaştılar bide. Gündüz uykusuda kısaldı. Anlamadım bir geçiş dönemi herhalde. Yeni bir güncellemeler yükleniyor olmalı 🤭

Geçmiş olsun Buğra'ya inşallah çabuk atlatır ❤
Biz kakayı tuvalette yıkıyoruz yaz başından beri. Bezi yanlardan yırtıp alıyorum dikkatlice, sonra klozette oturtup yıkıyorum. Suyu seviyor kızım. Bir de örnek var önünde. Abisi klozete oturduğu için o da oturmayı sevdi. Çişini de yapıyor klozete oturunca 😊
Giydirmeyi oyunla hallediyoruz. Parmaklara, ellere, ayaklara şarkılar methiyeler eşliğinde 😂 haydi hoooppaa diye diye geçiriyoruz her uzuvu.. Sevdi, fazla itiraz etmeden giyiniyor. Ayakta giyiniyoruz çoğu zaman. Bezi bile kendisi ayağını kaldırıp hoooppaa diye giyiyor 😂 sonra bravolar tebrikler alkış kıyamet 😂🥳🤗👏 eğlenceli hale getiriyoruz 😊
Teşekkürler canım. Ohhh maşallah ne güzelmiş sizde eğlenceli. Ne marka bez kullanıyorsun külot bezde? Klozet suyu soğuk olur ama. Küvette sıcak suyla da durmaz bizimki yıkarken.

Geçmiş olsun Buğra'ya inşallah çabuk atlatır ❤
Biz kakayı tuvalette yıkıyoruz yaz başından beri. Bezi yanlardan yırtıp alıyorum dikkatlice, sonra klozette oturtup yıkıyorum. Suyu seviyor kızım. Bir de örnek var önünde. Abisi klozete oturduğu için o da oturmayı sevdi. Çişini de yapıyor klozete oturunca 😊
Giydirmeyi oyunla hallediyoruz. Parmaklara, ellere, ayaklara şarkılar methiyeler eşliğinde 😂 haydi hoooppaa diye diye geçiriyoruz her uzuvu.. Sevdi, fazla itiraz etmeden giyiniyor. Ayakta giyiniyoruz çoğu zaman. Bezi bile kendisi ayağını kaldırıp hoooppaa diye giyiyor 😂 sonra bravolar tebrikler alkış kıyamet 😂🥳🤗👏 eğlenceli hale getiriyoruz 😊
Teşekkürler canım. Ohhh maşallah ne güzelmiş sizde eğlenceli. Ne marka bez kullanıyorsun külot bezde? Klozet suyu soğuk olur ama. Küvette sıcak suyla da durmaz bizimki yıkarken.

Canım ben personelde çalışıyorum aylıksız iznini parçalayarak kullanabilirsin doğum izmi bitikten sonra 24 aylık süreye dahil oluyor bu kısım yalnız o süreler içinde yeniden kullanabiliyorsun bende aylıksız izindeyim şuan tam 1senem var işe dönmeme ama bırakacak kimsem yok bakıcı bakmasında eşim istemiyor şuan henüz işe dönüş görünmüyor
sen peki işe dönünce ne düşünüyorsun yani bakacak birisi var mı güvenebileceğin belki deneyebilirsin
Bende emerek uyumazsa ayağımda sallıyorum benim kızımda kendisi istiyor bazen yastığını gösteriyor uyku durumu en başından beri düzelmedi bizde şuan bırakabileceğimi sanmıyorum zaten uykusu varsa hemen dalıyor uykuya

Emerek uyumazsa basi omuzumda sallayarak uyutmaya calisiyorum. cogu zaman belim kopup babasina veriyorum ayakta sallansaydi diyorum bende ne bel kaliyo ne kol.

Arkadaşlar
Benim kızım hala emerek uyuyor kısa bir süre sallamıştım ama meme daha cazip geldi uykusu varken ayağıma koyunca ağladı hep kalktı memede uyudu kendi kendine bıraktı sallanmayı ama seçenek vardı ondan

Ya, cok gecmiş olsun.. kulak beni korkutuyor işte, dün eli kulagındaydı hep. Aciller bile cok kalabalıkmış gece yarısı arkadaş gitmiş.. Allah ım hepsini korusun, annem hep sizden cıksın bana gelsin derdi kızardım,eksik yanlış dua ediyosun diye. O dereceyim yani şu an..

Emerek uyumazsa basi omuzumda sallayarak uyutmaya calisiyorum. cogu zaman belim kopup babasina veriyorum ayakta sallansaydi diyorum bende ne bel kaliyo ne kol.
Emzirme bitsin, hayalim bütün sırtıma bengay sürüp sıcak havlu koyup yatmak. Ben de sabaha kadar çocuk memede monte yatıyorum. Her yerim tutuluyor. Resmen yorgun kalkıyorum.

Canım ben personelde çalışıyorum aylıksız iznini parçalayarak kullanabilirsin doğum izmi bitikten sonra 24 aylık süreye dahil oluyor bu kısım yalnız o süreler içinde yeniden kullanabiliyorsun bende aylıksız izindeyim şuan tam 1senem var işe dönmeme ama bırakacak kimsem yok bakıcı bakmasında eşim istemiyor şuan henüz işe dönüş görünmüyor
sen peki işe dönünce ne düşünüyorsun yani bakacak birisi var mı güvenebileceğin belki deneyebilirsin

Bende emerek uyumazsa ayağımda sallıyorum benim kızımda kendisi istiyor bazen yastığını gösteriyor uyku durumu en başından beri düzelmedi bizde şuan bırakabileceğimi sanmıyorum zaten uykusu varsa hemen dalıyor uykuya
hah simdi tam olarak anladim canim sagolasin bilgi icin.yakinimizda oturan gorumcem var.40li yaslarda iki cocuk buyutmus iyi bi kadin.sabah giderken ona birakip aksam alma seklinde yapicaz.ama esim iznim tamame bitmeden kesinlikle istemiyor ablasi bile olsa.cok kucuk daha diyor.heralde 2021 ocagi bekliycem mecbur.cunku yoruldum konusmaktan ikna olmuyor.

Back