• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

D dooris123 bu arada emzirme olayini nasil yapicaksin yani sabah emzir oglen gelip emzir gibi mi.yoksa biraktirma seklinde mi.memelerin mastit olmamasi icin.benim de ilerisi icin en cok dusundugum sey o.oglen eve gelme imkanim olmadigi icin.

D dooris123 bu arada emzirme olayini nasil yapicaksin yani sabah emzir oglen gelip emzir gibi mi.yoksa biraktirma seklinde mi.memelerin mastit olmamasi icin.benim de ilerisi icin en cok dusundugum sey o.oglen eve gelme imkanim olmadigi icin.
hala dolu dolu sutun varmı masallah.ben her öğlen gidiyorum emzırmeye ama arada esim evdeyken gitmediğim oluyo hiç rahatsız olmuyorum.3 gün emzırmesem fark etmez sankı .2 yasına dogru baslıcaksan zaten emme aralıkları acılıp süt üretimi azalır diye düşünüyorum.

hala dolu dolu sutun varmı masallah.ben her öğlen gidiyorum emzırmeye ama arada esim evdeyken gitmediğim oluyo hiç rahatsız olmuyorum.3 gün emzırmesem fark etmez sankı .2 yasına dogru baslıcaksan zaten emme aralıkları acılıp süt üretimi azalır diye düşünüyorum.
canim hala 2-3 saate bir emzirme olayi devam ediyor gunduzleri.o yuzden sut ilk zamanlardaki gibi.ama evet 2 yasinin oncesinde araliklari aca aca derken birakinca da ise baslamak iyi olur benim icin.tabi hersey planlanan gibi olmayabilir de :)

Ben geçen sene boş derslerimde gelip emziriyordum. Bu sene gelmiyorum. Sabah kalktığından 1de evden çıkana kadar emzirme. 8de geliyorum. 4 ay oluyor neredeyse bu düzen. hiç mastit olmadım. Gelince bayağı şişmiş oluyor tabi. Sonra sabaha kadar emzirme yine.

Belki bebek kendi bırakabilir bile. Çoğu arkadaşım bırak ya ne uğraşıyorsun diyor. 2 yaşına kadar emziren az.

Nilsibel Nilsibel canim senin ev disinda gecirdigin zaman azmis. 7 saatte sorun olmaz o kadar.ben sabah 6.30dan aksam 19a disarida olucam. yani 12 bucuk saat kadar.o yuzden once azaltip sonra biraktirip baslamak en iyisi olacak.2-3 saate emerken birden bire 12 saat emmemek olmaz cocuk icin de benim icin de sikinti olur.emzirmezsem ac kalicak gibi hissediyorum.yemek yese bile illa emecek yani.benim de cevremde 1 yastan sonra emzirmeyi gereksiz goren insanlar var.nasil olacak bilmiyorum zamanla gorucez.

Kizlar uzun bi düsünmeden sonra montessori yatak almaya karar verdim.şuan arayis icindeyim.benim icin uygun fiyatli olmasi ön planda.
Tavsiye edeceginiz bi site bi ürün var mi?yada yaptirsam daha mi cok tutar?
Yaptiran yada alan arkadaslar ne kadara mâl oldu size?
Sadece yatağı 2000tl ye aldık biz

Buralar sessız kalmıs yine.
2 gecedir fenalardayız atlasın ust azı 2 dişi patladı kösesi cıkmıs ama daha var sanırım ustünede nezle oldu galıba burnu akıyo tıkanıyo dün gecede bi ara 38,3 e cıktı atesi üstünü soydum düştü hemen.Bütün bu olanlar hastalık mı yoksa dişten mi kaynaklanıyor anlamadım bagıra bagıra uyanıyo 1 saat bıle uyumadım dün gece.
Azılar öyle çıkıyor çoğunlukla 😔 Allah kolaylık versin kuzulara. Simay daha yeni diş çıkarmaya başladı ama 20 günde 5 diş çıkardı, zorlanıyoruz...
Dun gece Eylulde oyleydi bagirarak agliyor ve gaz cikartiyordu ama bagirip aglayip kendini sıktığı icin mi gaz yoksa sanci mi anlamadim.. istahsiz birde bu ara aksamlari hicbir sey yemiyor
Gaz bizde de çok var.. burun akıntısı, öksürük de eklendi.. üşüyorlar sanırım..
canim barisin da alt iki azi disi 1 yas civarinda cikarken oyle oldu.ates kusma ishal acile gittik filan.bikac gune toparlandi.bi de disler sirayla cikmadi ya ne ilginc.once alt on disler sonra ust on dis ve ust yankesiciler dordu birlikte.en son da alt azilar.altta yankesici ve kopek disleri cikmadi komik gozukuyor :) uykular da mahvoluyor tabi.allah kolaylik versin hepsine.
Önce ilk azılar çıkar, sonra köpek dişleri..
Ön dişlerinde de sorun yok, alt ön 2 diş çıkınca üst 4lü çıkıyor. Sizde eksik kalan alttaki yan dişler galiba tek :)
Simay önce üst sağ ön dişini çıkardı. Sonra yanındaki kesici çıktı. Sonra alt sağ ön dişi patladı. Sonra sol üst ve en son sol alt patladı. 20 günde olanlar bunlar. Bakalım sırada hangi dişler var
Belki bebek kendi bırakabilir bile. Çoğu arkadaşım bırak ya ne uğraşıyorsun diyor. 2 yaşına kadar emziren az.
Oğlumla yaşıt çocukları olan konu komşu ve akraba çevremdeki herkes 2 yaş üzeri zorla bıraktırdılar memeyi. Mama içmeyen bebekler memeyi zor bırakıyor. Hariçten gazel okuması kolay :) (ne uğraşıyorsun diyenler için söylüyorum)
Kendi bırakan bebekler 1 yaş öncesi bırakıyor çoğunlukla.
Simay hâlâ büyük oranda anne sütüyle besleniyor. Bıraktırmak aklımın ucundan geçmiyor

Kızımın hemogram sonucu doktora gönderdim ama kimbilir ne zaman görür. Yorum yapabilecek var mı? Sadece diş çıkarıyor o etkiler mi bu kadar sonucu hasta değil hastada olmadı çok şükür ama wbc yüksek. İnşallah her şey yolundadır

Eklentiler

• _20191220_134615.JPG
    _20191220_134615.JPG
    73,8 KB · Görüntüleme: 38
ben atlasın hıc meme dıye geldıgını gormedım ama emzırrısem emıyor oda uyumama zamanlarında .sabah uyanınca oglen uyurken aksam ustu uyurken bıde gece yatarken ıste.gündüz hiç bişey yokken emzırmeye calıstıgımda emmıyo gıtmek ıstıyo.Hala emerek uyumasa bıraktırsam umrunda olmaz bence

Azılar öyle çıkıyor çoğunlukla 😔 Allah kolaylık versin kuzulara. Simay daha yeni diş çıkarmaya başladı ama 20 günde 5 diş çıkardı, zorlanıyoruz...

Gaz bizde de çok var.. burun akıntısı, öksürük de eklendi.. üşüyorlar sanırım..

Önce ilk azılar çıkar, sonra köpek dişleri..
Ön dişlerinde de sorun yok, alt ön 2 diş çıkınca üst 4lü çıkıyor. Sizde eksik kalan alttaki yan dişler galiba tek :)
Simay önce üst sağ ön dişini çıkardı. Sonra yanındaki kesici çıktı. Sonra alt sağ ön dişi patladı. Sonra sol üst ve en son sol alt patladı. 20 günde olanlar bunlar. Bakalım sırada hangi dişler var

Oğlumla yaşıt çocukları olan konu komşu ve akraba çevremdeki herkes 2 yaş üzeri zorla bıraktırdılar memeyi. Mama içmeyen bebekler memeyi zor bırakıyor. Hariçten gazel okuması kolay :) (ne uğraşıyorsun diyenler için söylüyorum)
Kendi bırakan bebekler 1 yaş öncesi bırakıyor çoğunlukla.
Simay hâlâ büyük oranda anne sütüyle besleniyor. Bıraktırmak aklımın ucundan geçmiyor
kıyamam kızceme kım bılır pes pese neler cektı oda suram agrıyo dıyemıyolar bıle ya

Kızımın hemogram sonucu doktora gönderdim ama kimbilir ne zaman görür. Yorum yapabilecek var mı? Sadece diş çıkarıyor o etkiler mi bu kadar sonucu hasta değil hastada olmadı çok şükür ama wbc yüksek. İnşallah her şey yolundadır

Bu değerler genel aralıklar doktorun yaşına göre yorum yapacaktır :) Çoğu vucudun kendi savunması ile alakalı mesela azcık direneceği bişeyde değişebilir wbc
İnşallah iyi haberler olur :)

ben atlasın hıc meme dıye geldıgını gormedım ama emzırrısem emıyor oda uyumama zamanlarında .sabah uyanınca oglen uyurken aksam ustu uyurken bıde gece yatarken ıste.gündüz hiç bişey yokken emzırmeye calıstıgımda emmıyo gıtmek ıstıyo.Hala emerek uyumasa bıraktırsam umrunda olmaz bence

Bıraktırırken büyük artı :)
Emme araları ve süreleri hepsinde farklı oldugundan hepimizde farklıdır artık.
Ama yine de şuna bıraktırsan doluluk hissini 12 saate anlarsın en basit.
Bıraktırırkende o niyete girince son 3 gün az da olsa emziriliyor ya daha da azalmış oluyor yani emme, onlarda farkediyor.
Birazda beslenme ya da bitki cayı vs desteklenir. Bidaha çekiliyor yavas yavas.
Yine de garip bi his memeden ayırmak

2yasında bıraktı bnm büyüğü, zorlanmadık,hiç mama almadı
ama bi akşam banyodan resmen emzirecem diye cıkmıştım😂kıyamadım sonra tekrar başa dönmemek için
Garip bi hal, o ara cok balkonda dertlenmiştim kendi kendime🤪😂😂

Gece sızlanmaları, daha acı acı ağlayış bizde de var malesef.
Yine aynı seyi söylemiş olacam ama ayın 21i doğumlu ve o tarihin haftası mutlaka böyle olabiliyor, yeni hızlı öğrenmelerin ayak sesleri :)
Bizde böyle, ilkinde de olurdu

Bıraktırırken büyük artı :)
Emme araları ve süreleri hepsinde farklı oldugundan hepimizde farklıdır artık.
Ama yine de şuna bıraktırsan doluluk hissini 12 saate anlarsın en basit.
Bıraktırırkende o niyete girince son 3 gün az da olsa emziriliyor ya daha da azalmış oluyor yani emme, onlarda farkediyor.
Birazda beslenme ya da bitki cayı vs desteklenir. Bidaha çekiliyor yavas yavas.
Yine de garip bi his memeden ayırmak

2yasında bıraktı bnm büyüğü, zorlanmadık,hiç mama almadı
ama bi akşam banyodan resmen emzirecem diye cıkmıştım😂kıyamadım sonra tekrar başa dönmemek için
Garip bi hal, o ara cok balkonda dertlenmiştim kendi kendime🤪😂😂
Ben Atlasdan daha cok zorlanırım heralde bıraktırken.Onlar ıcınde ayrı bı özgürlük bi büyüme belirtisi belkıde.Tarifde edemedım ama her ıkı tarafta ayrı his
Bizimde ay dönümüydü ama bence daha diş mahvettı bizi dün aksam bıraz daha rahat uyudu

Ben Atlasdan daha cok zorlanırım heralde bıraktırken.Onlar ıcınde ayrı bı özgürlük bi büyüme belirtisi belkıde.Tarifde edemedım ama her ıkı tarafta ayrı his
Bizimde ay dönümüydü ama bence daha diş mahvettı bizi dün aksam bıraz daha rahat uyudu

Sevindimm
Tamamlansınlarda sonra bi konuşmaya başlamalar vs daha da tatlı günler bizleri bekliyor insallah

Gece aglayarak uyaniyor o canimi sıkıyor benim. Yani normalde de evet uyanirdi ama o
İh mih saga sola dön eger almazsam veya emzirmezsem baslardi aglamaya. Fakat su 2 gundur direk feryatla uyaniyor gaz yapcak biseyde yemiyor zaten bir sey yemiyor o da ayri konu. İs ev cocuk acikcasi benim pertim cikiyor surekli bi yetisememe oluyor ama simdi dun bi abla ayarladim 2 haftada 1 gelcek evi cekip cevircek ütüleri falan halledicek seninde oyle bi imkanin varsa gidisata gore bak derim
Suan 15 gunde bir gelen bir yardimcin var zaten ise baslayinca haftada bir gun yarim alcam. Utu temizlik vs bana kodlanmamis:) bir gomlegi 15 dkda falan utulerim heralde
D dooris123 bence ise baslamak iyi gelicektir.zaten gunduz bebek uyudugunda hah ben de yatiyim uyuyim olmuyor ki o esnada ya uykun olmuyor ya bi is yapman gerekiyor.en azindan gunduz iste rahatca cayini icer yemegini yersin aksama kadar kafan rahat.bizim isyerindekiler ise gelince dinleniyorum pazartesiyi iple cekiyorum derlerdi kucuk cocugu olanlar :)
Bana da arkadaslarim oyle dedi. Daha cok uykusuz kalcaksin ama daha cok dinleneceksin dediler:)
Deniz cok memeye duskun degil. Beni gorunce memememe diye kafasini tshirtume sokuyor ama ben yoksam aramiyor. Tasinma doneminde 7-8 saat emzirmedigim oldu hic rahatsiz olmadim. Ise baslayinca ilk bir ay evden 10da cikip 17.45 gibi gelecegim sonrasinda 8.15-17.45 oglen gelip emzirmeyi dusunmuyorum cunku tam denizin uyku saatine denk geliyor aksamlari ve sabah gitmeden artik.
Gece sızlanmaları, daha acı acı ağlayış bizde de var malesef.
Yine aynı seyi söylemiş olacam ama ayın 21i doğumlu ve o tarihin haftası mutlaka böyle olabiliyor, yeni hızlı öğrenmelerin ayak sesleri :)
Bizde böyle, ilkinde de olurdu
Ay hadi bizim de oyledir umarim ay donumu 17siydi. Dun gece 3.30dan beri ayaktayim, artik cift gormeye basladim.
Ben de senin gibi dusunuyorum. Emzirmeyi seviyorum. Hatta biraktirma gibi bir cabam olmayacak. Isterse 4 yasina kadar emsin. Kendi ne zaman isterse ozaman biraksin. Tabi simdi boyle diyorum ama zaman ne gosterir bakalim:)

Kızlar iştahı nasıl kuzucukların, bıraksam hiçbir şey yemeyecek kahvaltıda bir iki lokma yiyormuş bir yumurtanın yarısı bile değil, peynir yemiyor zaten, gün içinde irmikli muballebiyi severek yiyor sadece, okuldan eve gelince tek işim yemek yedirmekle uğraşmak sinirlerim bozuluyor sonra üzülüyorum sabrım kalmadığı için, zayıfı birde onu takıyorum yesin istiyorum, küçük bir kase corba içtik tamam

Kızlar iştahı nasıl kuzucukların, bıraksam hiçbir şey yemeyecek kahvaltıda bir iki lokma yiyormuş bir yumurtanın yarısı bile değil, peynir yemiyor zaten, gün içinde irmikli muballebiyi severek yiyor sadece, okuldan eve gelince tek işim yemek yedirmekle uğraşmak sinirlerim bozuluyor sonra üzülüyorum sabrım kalmadığı için, zayıfı birde onu takıyorum yesin istiyorum, küçük bir kase corba içtik tamam
Özellikle yoğun diş çıkarma döneminde iştahsız oluyorlar sıkma canını. Peyniri kızım da sevmiyor, sürekli farklı çeşitleri deniyorum. Elbet birini yer :)
Çorba çok az yiyor zaten, kahvaltı desen 2 lokma zeytin ve domatesten ibaret. Meyve yiyorsa eline verebilirsin.
Kendi yemeyi tercih ediyor kızım. Kaşığı elimden alıyor, ben de tabaktan yemek almasına yardım ediyorum, ağzına kendi götürürse o lokmayı yutuyor

Back