2018 Ekim Anneleri

Ba

Bana hafta içi pazartesi uyar ama yalnız gelirim. Hafta sonu olursa da eşimi de nilikoya baksın diye sürüklerim çünkü bebek arabasında veya mama sandalyesinde durmaz. Haha

En doğrusu
Zaten hepimiz birinin peşinde koşuyor oluruz
Hanımefendi elimizi bile tutmuyor
Nerde o kucağa alışmış diyen teyzeler

Ba

Bana hafta içi pazartesi uyar ama yalnız gelirim. Hafta sonu olursa da eşimi de nilikoya baksın diye sürüklerim çünkü bebek arabasında veya mama sandalyesinde durmaz. Haha
Bende tek gelemem muhtemelen en kotu bırakır sonra gelır alır eşim bebek arabasıyla toplu tasımaya bınmek gıbı bı yeteneğim yok benım :)

Ba

Yaa o zaman gelip gidiyorsundur?

Saat 11:00-14:00 arası Kozyatağında o gün, sonra Kartal'a gececeğiz
En doğrusu
Bende tek gelemem muhtemelen en kotu bırakır sonra gelır alır eşim bebek arabasıyla toplu tasımaya bınmek gıbı bı yeteneğim yok benım :)

O zaman kocaları her haftasonu peşimizden sürüklemeyelim tarih de çok uzak değilmiş. Ben de gelirim inşallah. Çocuklara durumumuza bakıp belki düzenli birşeyler organize ederiz

Tabi haftaiçi ben çok sıkılıyorum. Birşeyler yapalım biz önden diyen varsa ben varım

Benim eşimde her yere kendi bırakmak istiyor toplu taşımada bebek arabasıyla zorlanırsın diyor ama ben trenle rahat edeceğimi düşünüyorum son durak benim yerim bomboş binerim :) duraklarına göre kartal pendik maltepe uyar :))) gebze hepten uyar eşlerle gelirseniz eşimle gelirim tek gelirseniz tek

Benimki de öyle canım koşarak gidiyor her yere yatarken ancak duruyor. Benimki elinde legolarla dolaşıyor bazen oturup takmaya çalışıyor bir süre biraz kitaplarla ilgileniyor ama bu sıra en sevdiği şey masanın altına girip çıkmak top peşinde koşmak. Problemleri çözmeye çalışıyor onu fark ediyorum top koltuğun altına kaçıyor biraz ordan deniyor biraz burdan deniyor alıyor. Masanın altına girip ayağa kalkıyor başı çarpmasın diye eğilerek dolaşıyor sürekli bir şeyleri öğrenme çabasında artık kuzucuklar. Merdiven inip çıkmaya bayıldı hafta sonu kendine parkur yaptı merdivenleri dışarıda sürekli inip çıkmak istiyordu. Bu dakikadan sonrası artık böyle olacak sanırım

Keşke bebek arabasında dursa. Toplu taşımada zaptedemiyorum. Herkese gitmek istiyor.

Ba

Aaa bu sey degil mi Deniz
En doğrusu
Hadi darisi basima. Beyefendi kucaktan bi inse belki yuruyecek de nerde o gunler kucakta tasimaktansa pesinde kosmaya raziyim valla. Zaten herkes sen alistirmissin diyo

Keşke bebek arabasında dursa. Toplu taşımada zaptedemiyorum. Herkese gitmek istiyor.
Benim kızda durmuyor ama dışarıda vakit geçirmek evden daha kolay geliyor bana mesela bugün çıldırttı artık.. uykusu var bi uyuyamadı tam daldı dedim dkka sürmedi geri kalktı herşeye ağlıyor oyun oynarken bile durduk yere neye ağlıyor bu anlamadım huysuz ya diş mi geliyor yine ne oluyor kucakta ağlıyor yerde ağlıyor oynarken ağlıyor emerken birden ağlıyor şimdi bende ağlayacam

A101 ve ara sıra bimde de balık oluyor lezzeti konusunda bilemiyorum ama bir ara bakabilirsin canım
Canim bimden bi ara aliyordum.buzu cözulünce bi tuhaf oluyor.hele pisince bi koku oluyordur.güzel degil.tavsiye etmiyorum.
Buğün bize 6 aylık bebek misafir geldi. Niliko babasını kıskandı. Ağladı. Beni kıskanmadı.
Metosda kiskanclik hic sezmedim.
Dün degil önceki gün rüyamda nilikoyu gördüm.ben mersindeymisim.sizde mersine gelmissiniz.kararlaştirmisiz.1 günlüğüne bebekleri degistirecekmisiz:)
Nilikoyu bebek arabasina koyuyorum aksama kadar gezdiriyorum.cok uslu duruyor.seviyorum epey.aksam olunca da geri verecekmisim size.sizdr bana metehani verecekmissiniz.cok özlemisim oğlumu.öyle komik bi rüya gördüm.nilikoyu sanki gercekten sevdim öptüm.rüyalar cok tuhaf ya.gercekte görmedigin bi insanla tecrüben olabiliyor.
Migros'ta oluyor ama dediğin marketlerde olmuyor sanırım.. Baraj veya nehir balıkları da mı yok? Hiç mi talep olmuyor oralarda?
Bimden balik almistim hic güzel degildi canim.burdakiler balik yemiyor pek.bi balikci bile yok.sadece burda ali dayinin ciftligi diye bi yer var.restoran orada.cok uzak.sadece özel araçla gidilebilir.baraj da var ama tutup da satan yok.balik olsa her gün yaparim.
Cunku o bir kiz cocugu cicim alişmaya baslasak iyi ederiz
Benim oğlusum bana düskün.babayi da seviyor ama ona posta koyuyor.babasi bana sakadan vurunca kiziyor.ben babasina vurunca gülüyor.bütün gün enne:)
Demekki kiskanclik baslamis.metehanda kiskanlic yok.aksine cocuklari bebekleri cok seviyor.daha zamani mi degil yoksa hic mi yok anlamadim.

Benim en sevdiğim zaman cünkü direkt anlayıp yapıp cabucak öğrendikleri dönem.
Kapıda dikilip ayakkabısını giydirmemi bekliyor ayagını uzatıyor, merdivenleri iniyoruz yavas yavasen sevdiği
Parkta zaten direkt tırmanıp kayıyor yine dönüyor merdivene, eğlenceli aetık

Hadi darisi basima. Beyefendi kucaktan bi inse belki yuruyecek de nerde o gunler kucakta tasimaktansa pesinde kosmaya raziyim valla. Zaten herkes sen alistirmissin diyo

Bi dönem ve gececek sakin ol sen bakma onlara
Zaten ne desen mutlaka sorun olacaksın
Bişeye dalınca daha çok çabalayabilir bu dönemde, top, yürüyüş arkadası vb evde, severse dışarıda alırsınız, denemediyseniz :)

Dr a dedim bugün kakası mukusluydu hemen alerjiye bağlama balgamı yuttuğu için olabilir dedi.

Aynen Simay da çok erken kalkıyor ve öğleden önce uyuyor. Uyanma saatine göre de akşam üzeri uykusu var. Geç kalırsa uyanmadan(veya uyanıp emerek) geceye devam ediyor ama çok bölünüyor uyku, ve erken yattığı için sabah daha da erken kalkıyor (hatta 4'lerde falan). 17:00 gibi yatıp 18:30 - 19:00 gibi kalktığı da oluyor. O zaman gece uykusu en erken 22:00, o da şanslıysam.. Sabah geç (8:00 - 8:30 gibi) uyanmasını sabırsızlıkla bekliyorum.. Oğlumu hazırlayıp servise bırakmam gerekiyor, aynı anda kızımı da hazırlıyorum. Çoğu zaman abiye bay bay desin diye kapı önüne kadar çıkıyoruz. Bazen de çok soğuksa babaanneye bırakıyorum ama yatağında uyusa o saatte ne şahane olurdu
yürümeyi öğrenmiş annesi aylardır hareketsiz oturmanın, ayağa kalkamamanın acısını çıkartacak elbet
Tesbihoturmuyor geziniyor onlarlada ama uzunca elinde olan tek şey, boynuna takıyor, ellerinde taşıyor fln
Aslında dikkat sürelerinin kısa olması normal :)
Oturmasın boşver
Tesbihi boyuna geçirme çok sevdiğimiz bir aktivite. Öyle bir ciddiyetle boynundan çıkarıp tekrar geçiriyor ki, çok önemli bir iş yapıyorum edasında, bir lokmada yutasım geliyor şekerparemi
2 çocukla sıkıldığınıza göre büyüğü okula mı gidiyor ben ikisi de evdeyken tımarhanelik oluyorum yer yer sıkılmak ne mümkün.. ama abimizi okula yollayınca biraz kafa dinleyebiliyorum. Tabi kızım izin verirse

Ben çok sıkılıyorum evde iki çocukla. Resmen iki laf edecek insan arıyorum. Büyük 3 yaşında 2 gün 2 saatliğine oyun grubuna gidiyor. Sıkılmadan yavaş yavaş alışsın dedim. Valla ben de büyük uyuyunca kafa dinliyorum. Tek çocuk hiç çocukmuş diyorlardı. Çok doğruymuş

Evet yaitinayla üstüste takıyor geziyor öyle gelip sırıtıyor bide kollara takarsa yürüdükçe sallanıyor ya ona gülüyor bide şaşkın
Fena tatlılar artık

Erken başlatmak iyi olmuş, sonra 5 yaşına kadar anneden kopmamış olan çocuk birden okula başlayınca eşekten düşmüş karpuza dönüyor (benimki öyle oldu).
Ben de sohbet edecek birilerini arıyorum bazen ama o kadar çabuk geçiyor ki günüm, sıkılmaya fırsat olmuyor
Evet yaitinayla üstüste takıyor geziyor öyle gelip sırıtıyor bide kollara takarsa yürüdükçe sallanıyor ya ona gülüyor bide şaşkın
Fena tatlılar artık♥
Kendi boynundan çıkarıp karşısında kim varsa (babaanne olur, dayı olur, yenge olur ) ona takıyor, ondan çıkarıp tekrar kendi boynuna takıyor. Oyuna boncuklarla devam ediyor daha yürüyemiyor da, tutuna tutuna gidiyor, renk renk kocaman tesbihler boynunda.. çok tatlı gerçekten

Biz de sizden halliceyiz yürürkende ellerimi tutacak. Koltukta sıralarken bile tek elimi tutuyor. Biri kucağımdan almak istersede vatoz gibi yapışıyor tosunum kendileri 11 küsur kilo ben 46

Yerdeki çöpleri yiyemediği için ağladığından dışarı da kolay değil. Yani dışarı çıkardığımda buluştuğum kişileri göremem bile. Evde de misafir geldiğinde bir odada durmadı ki. Kimsenin yüzünü göremedim.

Hayırdır inşallah. Şubat tatilinde gitçez. Siz de gelirseniz görüşürüz.

Vallahi niliko hiç çocuksa ben iki çocukla ölürüm herhalde. Zaten ikinciyi de düşünmüyorum. Çok yoruyor kızım. Kayınvalide ben böyle üç çocuğa aynı anda bakarım diyordu. Şimdi bakıyorum ben eve gelince söyleniyor. Hiç uyumadı bir iş yaptırmadı diye. Çok şımartıyoruz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…