• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Cunku o bir kiz cocugu cicim alişmaya baslasak iyi ederiz☹
Oğlum da beni kıskanıyor ya ablası kucağıma geldiğinde koşarak gelip ablayı itiyor saçını falan çekiyor kalk diye hele babasının sarılmasına hiç tahammülü yok ne iş yaparsa bırakıp koşarak geliyor çekil diye itiyor. El kadar çocuksun sen nerden biliyorsun böyle şeyleri

işte hepsi beynimi kurcalıyor zaten.. bir de aynı anda yapıp çocukların dengesini bozuyorlar.. o kadar hastalığın mikrobunu bir anda enjekte ediyorlar minnacık bedene...
okula kayıt yapılırken aşı karnesi istendi diğer evraklarla birlikte. MEB'e bağlı okullar istiyor sanırım bunu.
neyse o zamana kim öle kim kala.. yaptırmaktan vaz geçebilirim her an(tek korkum aşısız mültecilerin getirdiği hastalıklara karşı çocuğu savunmasız bırakmak). fuzuli yere kan sayımı bile yaptırmaya kıyamıyorum ben kuzularıma, anca hasta olacaklar ki doktor gerek görürse kan veririz, onun dışında iğneyle vücut bütünlüğüne zarar veren her şeyden uzak tutma çabasındayım..
kızımdan en son 6 günlükken billirubin seviyesine bakmak için kan alınmıştı. 15-20 dk sürdü kan almaları, ben ruhumu teslim ediyordum dışarıda beklerken, o kadar ağlattılar ki yavrumu... ağlatmasınlar şu bebekleri benim kalbim dayanmıyor :KK43: çocuk doktorları öyle kolay kan tahlili istiyor ki.. kadını ikna edemedim daha önce bazı testlerin yapıldığına (aynı hastanede doğum yaptım, doktorlar bilgilere niye ulaşamıyorsa). hadi billirubin seviyesine bakıyorsun 1 tüp (ki ona da gerek yok bence, ciltten billirubin seviyesi ölçen cihazlar çıkmış, hastanelerde yok!), kan grubuyla direct coombs testi yapıldı dedim, onlar için de 2 ayrı tüp alındı boş yere.. damarı bulamıyorlar (ki damar bulmak için özel bir sprey de var, çocuk hastanesinde görmüştük, diğer hastaneler bulundurmuyor), bulsalar çatlatabiliyorlar.. kaç yerden delik deşik ediyorlar.. 1 ay geçmedi elinin üstündeki morluk... sinirlerim bozuldu gece gece hatırlayınca...
Ya ben böyle kan alınırken ağlamış, aşı olurken ağlamış hiç etkilenmiyorum ya. Taş yürekli miyim nedir. Sarılıktan dolayı bizim de defalarca alındı ve hastaneyi inletti. Hiç gözümü kırpmadım. Dünkü misafirler çocuğu kucaklarına almıyorlardı. Ana kucağında tutuyorlardı. O da vıy vıy yapıp ağlıyordu. Ona daha çok acıdım nedense.

Ya ben böyle kan alınırken ağlamış, aşı olurken ağlamış hiç etkilenmiyorum ya. Taş yürekli miyim nedir. Sarılıktan dolayı bizim de defalarca alındı ve hastaneyi inletti. Hiç gözümü kırpmadım. Dünkü misafirler çocuğu kucaklarına almıyorlardı. Ana kucağında tutuyorlardı. O da vıy vıy yapıp ağlıyordu. Ona daha çok acıdım nedense.
Bizimkinden kan alınırken üçümüz yıkıyoruz hastaneyi ana baba çocuk hep beraber ağlıyoruz 😂😂😂

Oğlum da beni kıskanıyor ya ablası kucağıma geldiğinde koşarak gelip ablayı itiyor saçını falan çekiyor kalk diye hele babasının sarılmasına hiç tahammülü yok ne iş yaparsa bırakıp koşarak geliyor çekil diye itiyor. El kadar çocuksun sen nerden biliyorsun böyle şeyleri
Benim oglum da oyle. Babasiyla yan yana gelmeye korkar olduk artik. Cok duskun olmaya basladi bana. Bizimki bebek arabasina binmedigi icin sokakta kucakta geziyo, babasinda 2 dk duruyor max. Hep ben tasiyorum. Gecen gun kas-yag oranimi olcturdum. Hamile kalmadan onceki halimden 6 kg fazlam var ve uzun sure spor yapmamama ragmen kas artisi olmus yag oranim ayni. Kucakci bebenin tek faydasi.

Cunku o bir kiz cocugu cicim alişmaya baslasak iyi ederiz☹
Kızım level atlayarak artık uykusunda bile babaa, baabaaa diyor.. 3 ay oldu baba gideli, unutmak şöyle dursun, günden güne daha çok arar oldu babayı..
Ha hay. Ben de niliko sana kardeş yapalım mı dedim. E babası hiç sevemiycek bebeği.
Niliko uyurken, gezmedeyken sevecek.. Oğlum başta beni kıskandı kardeşinden, sonra baktı ki anneyi kurtaramıyor, bari baba ona kalsın diye düşündü. Eşim ne zaman alsa kızımı kucağına, koşa koşa gitti, baba kardeşimi anneme ver diye ısrar etti.. Gerçi bunlar alışma zamanlarıydı, işin sonunda yine babasından çok bana düşkündür oğluş, kızım da tam bir babacı..
Bizimkinden kan alınırken üçümüz yıkıyoruz hastaneyi ana baba çocuk hep beraber ağlıyoruz 😂😂😂
Ben kesin çocuktan fazla ağlıyorum :) sırada bekleyenler çocuğum ağır hasta falan zannedip beni teselli etmeye kalkıyor... Özellikle yeni doğan hallerine hiç kıyamıyorum.. 1,2 aylık aşılarda da benzer tablo. Hemşireye verip dışarı kaçıyorum, iğne yapılırken koridorda salya sümük ağlıyorum.. Oğlumu 3 ay kontrolüne götürdüğümde, bebeğe aşı yok, sadece senin tetanoz aşın var demişti ebe.. Nerdeyse sevinçten oynayacaktım (halbuki tetanoz fena yakıyor) oğluma iğne yok bu ay diye..

Nilsibel Nilsibel B Bir mucize VosVos35 VosVos35 biz karikoca hic etkilenmiyoruz cocuk asida ya da kan alinirken aglayinca.bi de o igne girip cikana kadar agliyo sonra pat diye susuyo belki ondan.hatta evde dolanirken dusup kafasini yuzunu bi yerlere carptiginda da agliyo bazen. kucagima aliyorum ama 2 dkya gulup oynadigindan ben de kotu olmuyorum.ama bende de sey var.cocugu birine birakip bisey yapmiyorum herseyi birlikte yapiyoruz.ne yedirir nasil oynar filan hic icim rahat etmiyor.dogdugundan beri birkac kere 3 saat ayri kalmisizdir maksimum.cocuk benle kuafore avmye arkadas bulusmalarina yuruyus yapmalarima ev temizligine herseye alisti aslinda bi bakima guzel de.

Benim oglum da oyle. Babasiyla yan yana gelmeye korkar olduk artik. Cok duskun olmaya basladi bana. Bizimki bebek arabasina binmedigi icin sokakta kucakta geziyo, babasinda 2 dk duruyor max. Hep ben tasiyorum. Gecen gun kas-yag oranimi olcturdum. Hamile kalmadan onceki halimden 6 kg fazlam var ve uzun sure spor yapmamama ragmen kas artisi olmus yag oranim ayni. Kucakci bebenin tek faydasi.

Öyle muhabbet ederken eğilip araya girer bide😂konusmaya başlayınca daha komik, bişy diyecekmiş gibi yapıp diyecek bişy bulamayıp geveliyorlar maksat anne baba konusmasın😂😂
Biizm kızlarda malum babacı 🤪
Sıra gelmiyor hoşgeldin demeye sarılıp bırakan yok😂
Hepimiz birden sarılıyoruz😂

Nilsibel Nilsibel B Bir mucize VosVos35 VosVos35 biz karikoca hic etkilenmiyoruz cocuk asida ya da kan alinirken aglayinca.bi de o igne girip cikana kadar agliyo sonra pat diye susuyo belki ondan.hatta evde dolanirken dusup kafasini yuzunu bi yerlere carptiginda da agliyo bazen. kucagima aliyorum ama 2 dkya gulup oynadigindan ben de kotu olmuyorum.ama bende de sey var.cocugu birine birakip bisey yapmiyorum herseyi birlikte yapiyoruz.ne yedirir nasil oynar filan hic icim rahat etmiyor.dogdugundan beri birkac kere 3 saat ayri kalmisizdir maksimum.cocuk benle kuafore avmye arkadas bulusmalarina yuruyus yapmalarima ev temizligine herseye alisti aslinda bi bakima guzel de.
Ay o konudan ben baya muzdaribim zaten neden bırakmıyormuşum kimseye vermiyormuşum diye söylenip duruyorlar hatta bazen görümcem kızımı alıp kaçıyor evet bildiğin kaçıyor bana da alış diye yaptım diyor çok saçma

Birlikte vakit geçirmek elbette güzel ama başkalarıyla vakit geçirebilmesi de güzel çünkü bu süreçte farkına varmadan birbirine bağımlı olabiliyor ane ve çocuk özellikle çalışma yaşantına başlarken sizi zorlayabilir. Ha zorlamayabilir de belli olmuyor ama genelde karşılaştığım durumlar böyle oluyor

Birlikte vakit geçirmek elbette güzel ama başkalarıyla vakit geçirebilmesi de güzel çünkü bu süreçte farkına varmadan birbirine bağımlı olabiliyor ane ve çocuk özellikle çalışma yaşantına başlarken sizi zorlayabilir. Ha zorlamayabilir de belli olmuyor ama genelde karşılaştığım durumlar böyle oluyor
evet evet farkediyorum bir duskunluk oluyor bu yuzden.ise baslayacagimda halasina birakicaz o bakicak insallah.o yuzden en az 1 ay onceden once birkac saat sonra yarim gun sonra tam gun gibi birakarak ise baslamadan bu kriz donemlerini atlatmak istiyorum.gerci daha cok vaktimiz var :)

evet evet farkediyorum bir duskunluk oluyor bu yuzden.ise baslayacagimda halasina birakicaz o bakicak insallah.o yuzden en az 1 ay onceden once birkac saat sonra yarim gun sonra tam gun gibi birakarak ise baslamadan bu kriz donemlerini atlatmak istiyorum.gerci daha cok vaktimiz var :)
Arada sırada kafa dinlemek de iyi gelir eşinle baş başa mesela ya da yalnız dışarı çıkmak kahveni yudumlamak bir filme gitmek vs. Çeşitlenebilir. Çocuklu hayat çok keyifli ama kendine ayırabildiğin zaman da çok değerli:) insan bekarken ya da çocuğu yokken zamanın kıymetini pek bilemiyor

Kızlar iki çocuk iş ev derken ara ara girip okuyabiliyorum sadece. Ben de istanbuldayım. Tuzladayım ama sık sık Göztepe taraflarına da geliyorum. Bir buluşma organize ederseniz ben de katılmayı çok isterim.

Biz de doğumgünümüzü yaptık. Evde, anne yapımı pasta ve dekorumuzla ☺️ Çok tatlı oldu.

Eklentiler

• 0C0B484F-B60C-4BD4-87E2-935014C2440A.jpeg
    0C0B484F-B60C-4BD4-87E2-935014C2440A.jpeg
    216,6 KB · Görüntüleme: 63
  • D0551D4F-13BE-4B28-BDE7-38EC4C421486.jpeg
    D0551D4F-13BE-4B28-BDE7-38EC4C421486.jpeg
    205,5 KB · Görüntüleme: 64
Kızlar iki çocuk iş ev derken ara ara girip okuyabiliyorum sadece. Ben de istanbuldayım. Tuzladayım ama sık sık Göztepe taraflarına da geliyorum. Bir buluşma organize ederseniz ben de katılmayı çok isterim.

Biz de doğumgünümüzü yaptık. Evde, anne yapımı pasta ve dekorumuzla ☺ Çok tatlı oldu.

Nice yılları olsun hep birliktee🥰✨🎈
Ne kadar güzel evlatlar maşallah, kardeşler birlikte daha da güzel geliyor gözümeee🤩

Biz de doğumgünümüzü yaptık. Evde, anne yapımı pasta ve dekorumuzla ☺ Çok tatlı oldu.
Yaa sahi mi ben her hafta sonu viaporttayım :))) görüşmek isterim 😊 doğum günü kutlu mutlu olsun sağlıkla büyüsün maşaalllaahhh

Yaa sahi mi ben her hafta sonu viaporttayım :))) görüşmek isterim 😊 doğum günü kutlu mutlu olsun sağlıkla büyüsün maşaalllaahhh

Aaa evet yakınmışız. Haftaya 29 Ekim de sonraki haftasonu olabilir aslında. Hatta ben yarım gün çalışıyorum. Haftaiçi müsait oluyorsan Pazartesi Çarşamba ya da Cuma öğleden sonra bir gün olabilir ☺️

Bizim büyükle buradan bir anne grubumuz var. 4 yıldır görüşüyoruz 6 çocuk. Hepimiz İstanbul’da Anadolu yakasındayız. Her sene toplu doğumgünü kutluyoruz mesela ☺️

Maşallah çok tatlılar.

Hiriltili oksuruk icin var miydi yapicak bisey yoksa ben yine doktora mi gotursem acaba ya dolu dolu oksuruyor
Geçmiş olsun..Bizde de var birkaç gündür, bi gecede başladı düdük çalar gibi öksürerek uyandı sonra hırıltıya cevirdi. Ama ateşi vs yok, o yüzden takipteyim inş dr gitmeye gerek kalmaz. Hastaneler de cok masum degil cünkü..

Kızlar sağolun cevaplariniz için ateşimiz düştü dunden beri olmadı, yalnız hissediyorum boğazında balgam var ilaçsız çözümü var mı bunun, mukotik diye ilaç yazmıştı kullanan vardı sanırım bu ilacı, alerji öykümüzden vermek istemedim
Geçmiş olsun.. aynı şeyleri yaşıyoruz ateşi düştükten sonra öksürük başladı.. beklemedeyim , öksürük iyi bir seymiş, kakası da mukuslu, bunu da öksürürken blgmı yutmasına bağladım o şekilde atıyormuş çünkü..

Aaa evet yakınmışız. Haftaya 29 Ekim de sonraki haftasonu olabilir aslında. Hatta ben yarım gün çalışıyorum. Haftaiçi müsait oluyorsan Pazartesi Çarşamba ya da Cuma öğleden sonra bir gün olabilir ☺

Bizim büyükle buradan bir anne grubumuz var. 4 yıldır görüşüyoruz 6 çocuk. Hepimiz İstanbul’da Anadolu yakasındayız. Her sene toplu doğumgünü kutluyoruz mesela ☺
Olur tabii tren var nasıl olsa 😊 kocaelideyim ben istasyona yakınım

Back