• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Cnm kalkan alma hemen Çünkğ sağma makinası acaip göğüs ucunu çıkarıyor benim bi memenin ucu yok gibi baya çıkarttı .. bide bebeklerin öyle güçlü çeneleri damakları varki çok az olsa bile tutabiliyorlar çok para verme Laz'ım olursa al onu :KK66:

Cnm günde 2-3 porsiyon meyve yiyordum acaip içim yanıyordu .. yemek çok az yiyebiliyordum iki lokma alsam dünyayı yemiş gibi oluyordum.. süt hiç içmedim ceviz fındık falan nefret etmiştim yemedim .. ben bolca meyveye bağlıyorum kilo almalarını .. hiç farketmez meyvede ne olduğu ne varsa ye :KK66:
Tamam canım aldım notumu teşekkürler :)

Canım dediğin gibi hazırlamak lazım kendimizi her şeye.. dediğin gibi 32.haftayı görenler bile küvöze girebiliyorlar, hepsi yavrularımızın iyiliği için. Lansinoh çok kafama yattı teşekkür ederim :) bi de göğüs kalkanı aldım mı tamamdır. Şu gümüş olanlara baktım fiyatı 250 tl. Normal silikon mu alsam yoksa paraya kıyıp gümüş kalkan mı alsam acaba? Benim göğüs ucum çok olmadığı için ve ilk bebeğim olacağı için şimdiden önlemler alıyorum :)

Anakucakları zaten yatmıyor canım ama pusetlerin ikisi de tamamen yatıyor. Bak sen sorunca açıp tekrar denedim bi sıkıntı yok tamamen yatabiliyor :)
Teşekkür ederim canım onu merak etmiştim bir model var kafamda üretimi varmı bilmiyorum.yoksa bende bunu almayı düşünüyorum.araba kaça geldi. Ana kucakları kaça aldın

Teşekkür ederim canım onu merak etmiştim bir model var kafamda üretimi varmı bilmiyorum.yoksa bende bunu almayı düşünüyorum.araba kaça geldi. Ana kucakları kaça aldın
Anakucakları pusetler tüm aksesuarlar(yağmurluk sineklik kışlık koruma aparatları vb) hepsi dahil 2.400e aldım canım. Ankara Babymall’den aldım. Senin bebişler tek yumurta mı çift yumurta mı? Cinsiyetleri belli oldu mu? :)

Kızlar ikiz hamileyim . 7+4 haftalik. Ilk defa kanama oldu ama akışkan değil peçete ye geldi adet başlangıcı gibi .. Doktoruma yazdim ama daha dönmedi endişe edilecek birşey var mı ??? Lütfen yardımcı olun

Kızlar ikiz hamileyim . 7+4 haftalik. Ilk defa kanama oldu ama akışkan değil peçete ye geldi adet başlangıcı gibi .. Doktoruma yazdim ama daha dönmedi endişe edilecek birşey var mı ??? Lütfen yardımcı olun
Benim 7 ve 17 haftalarda aşırı kanamam oldu özellikle 7. Haftadaki çok kötüydü hayatımda okdr kanı görmemiştim bikerede boşaldı.. düşer Dedi doktorlar ama şimdi 3 ay olcak doğalı :)
Aaaahhh ne mutlu sana....

Kac kilo aldin toplam hamileliginde canim?
16 kilo aldım Doğumun ertesi günü 8 kilo gitmişti 2 hafta sonrada kalanı gitti:) Aslında daha az alırdımda ilk 3-4 ay iştahım acaip açıktı :)

Kızlar ben geldim

Detaylı ultrasonumuza girdik çok şükür. Bebişlerimden bir tanesinin sıkıntısı yok çok şükür her şeyi normal görünüyor. Diğer bebişimin ise göbek kordonunda beslenme kanallarından bir tanesi eksik. Ana damarlardan biri eksik yani. Bu da o bebeğin daha az beslendiğini ve kardeşine göre daha küçük olduğunu gösteriyor. Minik kuzum bir hafta geriden geliyor. Doktor aradaki farkın çoğalmaması gerektiğini söyledi. Arada kan tranfüzyonu olabiliyormuş.. Allahım sağ salim şekilde yavrularımızı kucağımıza almamızı nasip etsin inşallah..

Umarım küçük oğluşum da diğer kardeşini yakalar ve iyice beslenir. :KK43: işin kötü tarafı da elden bişey gelmemesi. Ben ne yaparsam yapayım ne kadar iyi beslenirsem besleneyim yavrularım tek plasentadan beslendikleri için küçük oğluşuma faydam dokunamıyor..

Bende durumlar böyle..
canım bıldıgım kadarıyla bır hafta falan aralarında fark olması gayet normal karsılanıyo. kotu dusunme kotu olmasın hep ıyıye adapte ol pozıtıf dusun... Allahın ıznıyle bıseycık olmaz mevla besler onu sen sıkma canını :KK66:

Arkadaşlar çatlak önleyici ne kullanıyorsunuz ? Benim göbek aldı başını gitti çok erken ama şimdiden krem kullansam iyi olacak.

Bu beslenme isi benimde bazen kafami kurcaliyo..

Günlük gida tüketiminizde nelere dikkat ediyorsunuz kizlar?
benım kuzular gayet ıyı kılodalarmıs haftasına gore. ben süt yogurt balık cevız muz ve yumurta bunlara daha cok dıkkat edıyorum. mandalına cok yıyorum Allaha sukur hıc hastada olmadım inş böyle devam ederiz. senın bebiklerin kıloları kac olmus canm

Arkadaşlar çatlak önleyici ne kullanıyorsunuz ? Benim göbek aldı başını gitti çok erken ama şimdiden krem kullansam iyi olacak.
ikiz bebelerde yuksek ıhtımal catlıyor zaten ben ilkten badem yagı kullanıyordum sımdı saldım cayıra mevlam kayıra. :)

canım bıldıgım kadarıyla bır hafta falan aralarında fark olması gayet normal karsılanıyo. kotu dusunme kotu olmasın hep ıyıye adapte ol pozıtıf dusun... Allahın ıznıyle bıseycık olmaz mevla besler onu sen sıkma canını :KK66:
Aynen canım ilk duyduğumda kötü hissettim ama artık çol daha pozitif düşünüyorum:) iyi düşünelim iyi olsun kötülük hepimizden uzak dursun..

Canım ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Ayrıca bi karışım yaptırdım aktara badem yağı+ kayısı çekirdeği yağı + susam yağı ve kakao yağından oluşan onu sürüyorum. Ama kokusunu hiç sevmedim bi daha sürmeyi düşünmüyorum.. doktorum mustelanın kremini verdi elinde baya tester ürün varmış, onları da sürüyorum. Elime ne geçerse onu kullanıyorum anlayacağın :D

Aynen canım ilk duyduğumda kötü hissettim ama artık çol daha pozitif düşünüyorum:) iyi düşünelim iyi olsun kötülük hepimizden uzak dursun..

Canım ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Ayrıca bi karışım yaptırdım aktara badem yağı+ kayısı çekirdeği yağı + susam yağı ve kakao yağından oluşan onu sürüyorum. Ama kokusunu hiç sevmedim bi daha sürmeyi düşünmüyorum.. doktorum mustelanın kremini verdi elinde baya tester ürün varmış, onları da sürüyorum. Elime ne geçerse onu kullanıyorum anlayacağın :KK70:
Hindistan cevizi yağını aktardan mi aldın? Badem yağı asla surmem zaten gobegimde fazla tüy var. Kakao yağını da duymuştum. 7-8 ay daha surecegimi düşünürsek mustela lierac gibi kremler çok pahalı olcak ya.

Arkadaşlar iyi akşamlar bnde 19 haftalik ikiz gebeyim ayrıntılı ultrason a girmek zorunlumu ne gibi faydası var

Hindistan cevizi yağını aktardan mi aldın? Badem yağı asla surmem zaten gobegimde fazla tüy var. Kakao yağını da duymuştum. 7-8 ay daha surecegimi düşünürsek mustela lierac gibi kremler çok pahalı olcak ya.
Organik hindistan cevizi yağları aktarlarda da var şu watsons gratislerde macro centerlerde filan da var.. oldukça faydalı..

Arkadaşlar iyi akşamlar bnde 19 haftalik ikiz gebeyim ayrıntılı ultrason a girmek zorunlumu ne gibi faydası var
Canım zorunlu değil bildiğim kadarıyla. Bebeğin bütün organlarını tüm kan akışını ve sağlıklı olup olmadığını her şeyi analiz ediyorlar. Bu gerekli bence çünkü mesela benim bebeklerimden birinin göbek kordonunda beslenme kanalı damarı eksik. Bunu gördüğü an doktorum hemen yenidoğan yoğunbakım doktorunu aradı bu bilgiyi paylaştı ve doğum anında hazır bulunmaları gerektiğini söyledi.
Yani önceden tespit edilen durumun önlemini alabiliyorlar.
Bebeklerin ilerideki hayatı için bilgiler verebiliyorlar. Benimkilerin beyindeki kordinasyon merkezi iyi durumdaymış ve kesin sayısalcı olacaklar dedi doktor :D
Bakalım ilerleyen yıllarda görcez :)

Kızlar günaydın..
Şimdiden 9 kg almış bir ikiz anası olarak süper bi formül buldum :KK70:

https://instagram.com/p/Bask9vGjqSF/

Bebekleri yatırın anakucağına sonra gitsin kilolar :KK70:

:KK70::KK70::KK70:
Harikaymissss...
bende o kadar aldim canim :KK22:
Bide hafta ilerledikce dünyalari yiyesim var..... :KK70:
doktorum kesinlikle diyet yapmamami ama dengeli ve saglikli beslenmemi söyledi...
sanirim nutellayi ekmeksiz ye demek istedi....:KK70:

Mutlaka doktora git canim... ikiz gebeliklerde kanama durumu maalesef daha sIk görülmekte.. önlem amacli pruloton progestan gibi igne vurulursun.. doktor kanamanin nerden geldigine dair tespit etmeli.. benim 12. haftaya kadar kanamalarim oldu...

Back