2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

33+4 doğdular 2200-2300 grlardı.. 2 hafta kaldılar 1 haftası solunum desteği 1 haftası beslenmeye alışma idi :)
Allah bağışlasın canım güzelmiş kiloları.. ona rağmen iki hafta küvöze almışlar, anne sütü alabildiler mi? Süt sağma makinesi almayı düşünüyorum hani küvöze filan girerlerse sütümü sağıp veririm diye ne diyorsun?

Gözün aydin canim allah anali babali büyütsün... insaAllah bizde söyle bi 38.cinhaftalari görürüzzzz.. citayi yüksektutuyoruz.. ve boooolca dua ediyoruz tabiiki insaAllah nasip olur...
30dan sonrasimi önemli canim? Ya benimde evde 1.5 yasinda kizim var.. kaldirip indirip bindiriyorum yani.. ama doktorum bunu bastan beri yaptigin icin sknti yok vücudun aliskin dedi..
Bende öyle fazla suan kasmiyorum cok sükür iyim diye ama demek 30dan sonra insaAllah az yavastan alalim.. allah o günleri saglikla görmeyi nasip etsin... baska nelere dikkat edelim?

Offf ölüyorum o mide yanmasından hemde 2. Aydan buyana ama gittikçe artıyor hazımsızlık ve yanmadan dolayı birşey yiyemiyorum resmen ya

Benimde cayir cayir yaniyor... alev cikacak sanki bogazimdan.. ejderha gibi

Allahtan asla umut kesilmez canim.. doktorlar zaten en kötü ihtimale hazirlikli olman icin öyle kötüsünü söylerler.. rizki varsa bu dünyada hiiic bisey mani olamaz Allahtan baska.. o yüzden kalbini selim tut.. Allaha sigin dua et ve hayirlisini dile her daim...

Cnm ciğer iğneside kaç kez olmuştum hiç bukdr küvezde kalmayız diyordum ama nasipte kalmak varmış iyi olsunlarda önemli olan o .. sadece o sıra lohusalıktan insan çok üzülüyor kablolar içinde görünce ama sonra onların iyiliği için olduğunu anlayınca şükür ediyorsun ..
Lansinoh marka çift başlıklı göğüs pompası almıştım e bebekte indirime denk gelince 220 civarı oluyor hayatımı kurtardı resmen çok memnun kaldım normalde bi kızım var göğüslerim acaip yara olmuştu bu makina ile yarada olmadı .. 2 hafta küvezde kalınca sadece sağdım ve sadece anne Sütü verdiler böylelikle .. 1.5 ay sadece emzirdim ama sonra yetmedi Obur çıktı benim kuzular mama takviyesi yaptım şimdi mama ağırlıklı besleniyorlar anne sütüde alıyorlar ..normalde avent biberon almıştım sevmedi bıdıklar .. lansinoh sağma makinasının biberonu vardı onu denedim ve tuttular rahat şekilde .. biberonumuz ondan lansinoh :)anne memesi gibi çektikçe uzuyor ağzında o özelliğe sahip sitesinde bakabilirsin ...
Ay cnm bnmm allah yardımcın olsun beniö kızım 4.5 yaşında kucağa hiç almadım ayakta iken .. sürekli ilgi istiyordu senin işin dahada zor rabbim hepimize güç kuvvet versin evde bi çocuk olunca ikiz hamileliği çok daha zor geçiyor ..ağır kaldırmayıp Yok yürümedikce ayakta kalmadıkça sorun yok nkdr uzansan okdr iyi tabi son haftalarda uzanmakta eziyet oluyor oda ayrı :) umarım hepiniz en az 35 haftayı görürsünüz :)

Kızlar baş ağrınız çok oluyor mu benim iki gecedir uykudan uyandıracak kadar çok.ben öncesinde hiç başağrısı bilmezdim neden acaba. Doktora gitmeli miyim

2 hafta yine çok uzun bi süre değilmiş canım konuştuğum bazı ikiz anneleri 70 gün küvözde kaldıklarını söyledi.. ama tabiki süresi ne kadar olursa olsun yavruları o halde görmek insanı çok üzer..
ben de aventin ve medelanın göğüs pompalarına bakmıştım ama lansinohunkine de bakayım o zaman, hele ki göğsümü yara yapmadı demişsin o çok önemli..
tavsiyeler için teşekkürler canım..

Ya ben kendimi hiç hazırlamamıştım küvez olayına kalsa kalsa kontrol amaçlı kalırlar en fazla 2-3 gün diyordum Çünkü haftasına göre hep önde gidiyordu kiloları ciğer ignelerinide olmuştum... 32 haftayıda doldurunca rahatlamıştım.. ama anladımki haftaya ve kiloya bakmıyor bu işler :) sonu güzel olsın varsın küvezde kalsınlar eve direk gelip evde bi sorun olup acile gitmektense herşeyi yoğun bakımda hallolup eve gelmek daha iyimiş
Ben uzun süre araştırdım en çok avent ve lansinoh öneriliyor .. lansinohu kullananlar açılmadığını ve bebek çeker gibi çektiğini söylüyorlar .. avent çekerken acıtıyor diyen okumuştum baya ama memnun kalanda çoktu ..

Kızlar sayfanın çoğunluğu ikiz doğum yapmış olan anneler mi yoksa doğum yapacak olan hamile ikiz anneleri mi ? Sayfa başlığına baktigim da ikiz hamile olanlar ile konuşmak istiyorum ama dogum yapanların mesajları var sayfanın geneli nedir? ??

Dr en kötüsünü söylüyor üzülme. Benim ikizlerimden birinin öldüğünü söyledi dr 6 haftalıkken. Maşallah gayet iyi gelişimleri 14 haftalık olduk

Canım dediğin gibi hazırlamak lazım kendimizi her şeye.. dediğin gibi 32.haftayı görenler bile küvöze girebiliyorlar, hepsi yavrularımızın iyiliği için. Lansinoh çok kafama yattı teşekkür ederim :) bi de göğüs kalkanı aldım mı tamamdır. Şu gümüş olanlara baktım fiyatı 250 tl. Normal silikon mu alsam yoksa paraya kıyıp gümüş kalkan mı alsam acaba? Benim göğüs ucum çok olmadığı için ve ilk bebeğim olacağı için şimdiden önlemler alıyorum :)
Birinin tam yatmadığını söylüyorlar doğrumu aceba
Anakucakları zaten yatmıyor canım ama pusetlerin ikisi de tamamen yatıyor. Bak sen sorunca açıp tekrar denedim bi sıkıntı yok tamamen yatabiliyor :)

Geneli ikize hamile olanlar canim... dogum yapmislarda sagolsun bize yardim amacli yazip arada sorularimiza cevap veriyolarlar. bence cok güzel Bir topik kadrosu olustu

Bu beslenme isi benimde bazen kafami kurcaliyo..

Günlük gida tüketiminizde nelere dikkat ediyorsunuz kizlar?

Günaydın herkese ben de bugün iki kese gördüm daha 4+3 teyim. Biri 0,44 cm diğeri 0,29 böyle olabilir mi büyür mü acaba küçük olan
Bu beslenme isi benimde bazen kafami kurcaliyo..

Günlük gida tüketiminizde nelere dikkat ediyorsunuz kizlar?
Yumurta süt kan yapıcı pekmez gerisi midemin aldığı kadar. Ama kurubaklagil sebze et bunlar da çok önemli.

Cnm kalkan alma hemen Çünkğ sağma makinası acaip göğüs ucunu çıkarıyor benim bi memenin ucu yok gibi baya çıkarttı .. bide bebeklerin öyle güçlü çeneleri damakları varki çok az olsa bile tutabiliyorlar çok para verme Laz'ım olursa al onu
Allah bağışlasın. Canım nasıl beslendin özellikle yediğin şeyler varmıydı.
Cnm günde 2-3 porsiyon meyve yiyordum acaip içim yanıyordu .. yemek çok az yiyebiliyordum iki lokma alsam dünyayı yemiş gibi oluyordum.. süt hiç içmedim ceviz fındık falan nefret etmiştim yemedim .. ben bolca meyveye bağlıyorum kilo almalarını .. hiç farketmez meyvede ne olduğu ne varsa ye

Cikolata yiyomuydun? Bu ara cikolataya sardirdimda

Tüp bebek mi canim? Yoksa?
Gec döllenmede olabilir.. aradaki fark kapanir insaAllah zamanla canim.. farklarin olusmasi %20 e kadar normal sayiliyor ikizlerde.. daha cok baslardasin.. cok degisir hele bekle

Tüp bebek mi canim? Yoksa?
Gec döllenmede olabilir.. aradaki fark kapanir insaAllah zamanla canim.. farklarin olusmasi %20 e kadar normal sayiliyor ikizlerde.. daha cok baslardasin.. cok degisir hele bekle
ya evet daha önce çok dolaştım bu sayfalarda böyle cm hesabı yapanlara gülüp geçerdim ama bebek zor olunca çok kıymetli oluyor. tüp değil aşılama ile tuttu çok şükür.

ya evet daha önce çok dolaştım bu sayfalarda böyle cm hesabı yapanlara gülüp geçerdim ama bebek zor olunca çok kıymetli oluyor. tüp değil aşılama ile tuttu çok şükür.

O yüzden gec döllenme olabilir canim.. fazla okuma internetlerde her bebek gelisimi farklidir anne karninda.. daha cooook baslardasin.. degisir büyür o kesede insaAllah sen hic merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…