2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Valla en son gordugumde iyilerdi ikizlerden biri azcik daha canli ddi ona kafayi taktim kac gundur dieri geride mi kalcak diye canm skldi
Canım benim sıkma canını bol bol dua et bende üçüzüm :) diğer kardeşlerime göre cansızmıştım dha az haraket etmişim kalp atışım daha az duyulmuş ama cok şükür ki yaşıyorum :)

Ayyy canm cok dikkat et okurken ben bile yedirgin oldum yuzdun kuyruna geldin insallah az kaldi sag salim kucagimiza bi alalim bak neler yapicam onlara her taraflarini isircam
Her zaman bekleriz esmer teyzesi :) zaten ikimiz de Ankara’dayız çık çık gel :)

Canlarımmmmm Ben ikizlerimle iyiyim çok şükür dün kalp atışlarını dinledik cocuklarımı 5+4 sanarken 7 haftalıklarmış :)
Hayırlı uğurlu olsun canım dünyanın en güzel sesi dimi onların kalp atışları.. Allahım hepimizin evlatlarını korusun sağlıkla sıhhatle bize bağışlasın inşallah

çok şükür birine ulaşabildim PembeHelvam önerin için sana ayrıca teşekkür ederim.
jeliboni şimdi bu zar ince kalın fark ediyor mu ne oluyor ?
ince olduğunda ne olur kalın olduğunda ne olur ?
beslenme önerin nedir ? ne nasıl yiyeceğim şaştım kaldım. duba gibi olacağım diye korkuyorum şiştim şimdiden
riskli gebelik olarak doktor Perinatoloji olarak birisine ayrıca gidiyormusun ? doktor önerin nedir ?
çok sordum ama hala şoktayım lütfen yardımcı ol :)))) sağlıkla kavuşalım onlara ALLAH ın izniyle..
kalplerini dinlemeye ALLAH nasip ederse pazartesi gideceğiz çok heyecanlıyım endişeliyim doktor pat diye
tek yumurta ikizi 2 bebek görünüyor ortada zar var dedi gitti ruhsuz adam sanki hergün ikiz yapıyoruz
beni aydınlat lütfen

o şeyi bende gördüm okuduğum halde anlamadım buraya yazdım bende
inşallah iyi şeyler olup yavrularımız annelerine sağlıkla gelecekler iyi düşünelim iyi olsun

Evet artik öncelik bebislerinnnnn.. tosun pasaciklarin...
Öyle bi güzel alisirsin ki ev hayatina hiiic üzülme bende isi birakinca öyle düsünüyordum ama sonradan degisti...

4.2 süper masaAllah... tekli gebeliklerde o kadar oluyo.. ikizler icin harika bi deger masallah..

Bulantilarim benim 12-14 haftaya kadar devam etti... cubuk kreker leblebi ilik limon suyu kurtaricimdi... Allah yardimcin olsun,,,
3 ile yola devam insallah... hedef citasini biz yüksek tutalim..sana en az 34 diyelim Allahu alem... dua dua dua...

Banada 33 dedi en az bakalim nolcak rabbim buyuk
34

Canlarımmmmm Ben ikizlerimle iyiyim çok şükür dün kalp atışlarını dinledik cocuklarımı 5+4 sanarken 7 haftalıklarmış :)

Oyyyy kurban olurum verene!!!! Kocaman bebe olmus bunlar senden habersiz saglikla devam
Edelim insallah hepimiz..

Jeliboni seni bi güzeeeeel aydinlatir

:) aynılarını ben de yaşadım canım hiç merak etme zamanla alışıyor insan. Biz kalp atışı duymaya gittiğimizde doktor baktı bi tane dinletti ve sonra burda bi tane daha var dedi tabi biz şok olduk, embriyo bölünmüş tek yumurta ikizi oluvermiş, şimdi kısmetse 2 tane oğluşum geliyor

Zar olması çok çok çok önemli, senin ilk muayenede görünmüş dedm ya çok şanslısın. Zarın ince kalın olması farketmez, benimki incecik mesela ama sonuçta var önemli olan bu :) eğer aralarında zar olmasaydı kordonları birbirne dolanabilirdi erken doğum olabilirdi bebekler arasında kan tranfüzyonu olabilirdi vs vs . Çok daha riskli olurdu anlayacağın.
Beslenme konusunda ben gebelik diyetisyenine gittim ilk 3 ayda. Mutlaka bol bol protein önerdi, hergün et yiyeceksin dedi. Günde 3 bardak süt içilecek, meyveler ve tam tahıllı ekmek yenecek. Her sabah mutlaka yumurta yenecek. Ben sebze ağırlıklı beslendiğim için onu önermedi, herzaman sebzeyle karnını doyurma dedi..her gün 2 tane ceviz ve yulaf verdi. Haftada 2-3 gün balık önerdi. Genel olarak beslenme böyle. Ha bir de asitli içecekler kutu meyvesuları yasak. Sadece ayran ve sade maden suyu içilecek dedi. Bir de doğalsa ve şekersizse limonata..
Benim doktorum perinatolog, yani yüksek riskli gebelik uzmanı. Tüp bebek yaptırmıştım, kalp atışlarını duyduktan sonta doktor beni aynı hastanedeki perinatoloğa yönlendirdi. Şimdilik memnunum bir sıkıntı yok. Perinatoloğa gitmenin en güzel yanı her muayenen detaylı ultrason ile yapılıyor :) 4 boyutlu renkli renkli görüyorsun pıtırcıkları minnacıkken bile..
Ben ankarada başkent hastanesine gidiyorum, sen hangi şehirdesin? Tüp bebek mi seninki de?

canım ALLAH razı olsun inşallah sağlıkla kavuştuğumz günlerede geliriz. ben istanbul bahçecide tüp bebek yaptırdım
5. gün embiriyosuydu içerde bölünmüş tek yumurta ikizi olmuş nasıl oldu bizde anlamadık, beslenmem benim sanırım baya zayıf 1 bardak süt yoğurt tüketiyordum abartmaya başlamalıyım perinatolog önemli bende yavaş yavaş bakmaya çalşıyorum ama henüz bulamadım.
son bir sorum var şu zar sayesinde bebekler ayrı ayrı mı yemek yiyolar yoksa tek yerden mi yiyorlar hani biri az yedi biri daha fazla yedi olayı varmış orayıda anlatabilirsen süper olur

istanbulda olup perinatolog önerileri olanlara açığım hanımlar.. :)

Canm baskent hastanesi riskli gebelik bolumu mu ya ben simdiki doktorumdan hic memnun degilim acikcasi yani.perinatoloji ama detayli ulrtason falan hic bisey yok 250 tl.oduyorum 3 muane var.yani miral bozmaktan baska ddhi biwey yok anca risklisin yolun acik olsun allah bilir.tamam bende biluyorum allah bilirde bi moral ver deki sunu sunu ye sunu yap sundan uzak dur hic bisey yok acayip moralim bozuluyor

Ay insallah belki esimi.ikna edersem.ddiginhastaneye gelebilrim

Canım benim sıkma canını bol bol dua et bende üçüzüm :) diğer kardeşlerime göre cansızmıştım dha az haraket etmişim kalp atışım daha az duyulmuş ama cok şükür ki yaşıyorum :)
Ay masllah insallah darisi bana olur simdi su zar olayini bi ogrenmem lazim

Canım evet beslenme konusunda bana da çok gelmişti diyetisyenin verdikleri ama artık 3 kişisin ve ona göre beslenmen gerekiyor dedi. Ivır zıvır abur cubur değil hepsi sağlıklı şeyler..
Bebekler tek plasentadan besleniyor canım, biri diğerine göre daha önde oluyor genelde. Ama bebeklerin arasındaki fark bi hafta açılsa bile diğer hafta öbür bebek yetişip yakalıyor kardeşini :) önemli olan bebeklerin arasında 4 haftadan daha fazla fark olmaması..
Benimki şimdi biri 302 gr diğeri 336 gr çok şükür.. geçen hafta küçük olan 200’lerdeydi mesela.. bu hafta yetşti sayılır kardeşine :))

Canım moral bozan doktordan uzak dur. Ben sevtap hanım hakkında pek iyi şeyler duymamıştım..
Sen başkent olmasa bile başka bi perinatoloğa git..

Canım tek yumurta ikizleri tek plesantadan besleniyor diye biliyorum ben iyi olan yanı arada zar olması zar olmasaydı daha riskli oluyodu anlayacağın ikizlerin her türlüsü riskli ama kademe kademe :) Allah kolaylık versin zamanında evlatlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Yaaa gercekten mi keske soleyseydin senn gittigin doktorun adi ne memnunmusun

Ya inan bulmak o kadar zor ki senn yardimci olcagin biri var mi valla suan moralim acayip bozuldu artik kadin erkek ayirt etmeden gercekten iyi bi doktor bulmak istiyorum

Kesinlikle dünyanın en güzel sesi onların kalp arışı :) Amin canım benim inşallah hepimiz sağlıkla sıhatle alalım yavrularımızı kucağımıza :)

Amin canım benim inşallah hepimiz bu yolları sağlıklı bir şekilde geçirelim inşallah :) eveett benden habersız kocaman olmuşlar sıpalar :)

Yaaa gercekten mi keske soleyseydin senn gittigin doktorun adi ne memnunmusun
Moralini bozma canım daha çok başındasın zaten.. ben sana daha önceden de söylemiştim unuttun herhalde.. başkent üniversitesi doç de çağrı gülümser’e gidiyorum ben.. bi sıkıntı yaşamadım bugüne kadar.. dediğim gibi her muayene de detaylı usg ile yapılıyor.. gayet memnunum..

Kesinlikle dünyanın en güzel sesi onların kalp arışı :) Amin canım benim inşallah hepimiz sağlıkla sıhatle alalım yavrularımızı kucağımıza :)
Amin canım inşallah :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…