• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

Kızlar Günaydın karal tünel sendromuyla karlılaşanlar olduysa ne yaptılar.

benimde var hep uyuşuk sağ elim şimdi solada atladı.biliyosun ödemden oluyor dr a sordum yapıcak bişiy yok dedi.bende ödemden kurtulmak için protein ağırlıklı beslenip yürüyüş yapıyorum.en azından ilerleyip ağırlaşmıyor ama limon bile sıkamıyorum.Ben daha hiç kilo almadım ödem nerde oldu nasıl ellerime kadar etkiledi hiç anlamadım ikizgebelik zorluyor işte
Hamilelikle alakalı mı oluyor bu durum normalde annemde de vardı dikiş dikmekten ama ben bilgisayar destekli tasarım, çizim falan yapıyorum işe devam ettiğim için bu ara sağ elimde uyuşmam oluyor hamilelikten mi dersiniz? Doktora sorsam mı acaba?

Hamilelikle alakalı mı oluyor bu durum normalde annemde de vardı dikiş dikmekten ama ben bilgisayar destekli tasarım, çizim falan yapıyorum işe devam ettiğim için bu ara sağ elimde uyuşmam oluyor hamilelikten mi dersiniz? Doktora sorsam mı acaba?
Sor tabi doktoruna ama şu anda hamile olan arkadaşımında eli fenaymış, uyutmuyormuş geceleri. O da reklamcı çalışırkende sorun yaşıyordu ama hamilelikle artmış. Doktorda bir şey yapamayız demiş. Sabır sadece.

Sor tabi doktoruna ama şu anda hamile olan arkadaşımında eli fenaymış, uyutmuyormuş geceleri. O da reklamcı çalışırkende sorun yaşıyordu ama hamilelikle artmış. Doktorda bir şey yapamayız demiş. Sabır sadece.
Bugün iş yetiştirmem gerekiyor diye biraz sıktım herhalde ondan da uyuşma arttı ama şimdi aklım başıma geldi yetişmesin dedim, hamile halimle bana bilerek yüklenip kaçırmaya çalışıyor işveren. Bende bugün iyice fark ettim bakalım doktorla konuşacağım belki rapor falan verirse kurtulurum diyorum.
Bu arada seninle haftamız aynı ya sende de göbeğinde acımalar ağrılar olmaya başladı mı benim son günlerde canım acıyor biraz.

Allah kabul etsin umrenide darısı bizlere inşallah. Sen kendince bi karar almışsın zaten bize söylediğin gibi söyle bencede
Inşallah Rabbim dileyen herkese nasip etsin az eşime dedim böyle yazmış yeğenin karninin fotografini at bana dedi.ona neymiş senin karnindan dayım izin vermiyor de dedi bende yazdım biz karar aldik fotoğraf paylasmiyoruz gelince görüşüruz yazmışki hemen bakıp silecek tim niye atmiyon kararimiza saygı duy dedim sonra varsa durumdan paylasmiski ben milleti adam yerine koydukça kendini nimetten sayiyo diye bu insanları anlamak zor

Buradaki herkesin meşgul olduğunun farkındayım fakat soruma cevap verebilirsiniz sevinirim . Tek kese içinde iki bebeğim var. Şimdi onlar bir zarla ayrilmislar . Bazı riskler kalkmış oluyor demi? monokoryonik diamniyotik suanki durum

benimde var hep uyuşuk sağ elim şimdi solada atladı.biliyosun ödemden oluyor dr a sordum yapıcak bişiy yok dedi.bende ödemden kurtulmak için protein ağırlıklı beslenip yürüyüş yapıyorum.en azından ilerleyip ağırlaşmıyor ama limon bile sıkamıyorum.Ben daha hiç kilo almadım ödem nerde oldu nasıl ellerime kadar etkiledi hiç anlamadım ikizgebelik zorluyor işte
Ben 17 kiloya yakın aldım 10 gündür ayaklarım davul gibi zaten 1 haftaya yakındırda bu başladı bağlantılı demekki.ikiz gebelikte daha fazla oluyormuş.

Buradaki herkesin meşgul olduğunun farkındayım fakat soruma cevap verebilirsiniz sevinirim . Tek kese içinde iki bebeğim var. Şimdi onlar bir zarla ayrilmislar . Bazı riskler kalkmış oluyor demi? monokoryonik diamniyotik suanki durum
arada zar olmasi riski %50 azaltır demişti doktorum benimde tek yumurta monokoryonik diamniyotikdi erken doğum riski dışında bi sorunum olmadı 36+3de doğum yaptım canım hayırlı olsun bebeklerin sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Canım hamilelikle bence bizimki.bilek kısmında sıvı birikmesi oluyormuş internette ondan kaynaklı yazıyor inşallah daha fazla ilerlemez yorganımı bile çekemiyorum bazen parmak uçlarım çok kötü.birde çok yoğun aynı tarafı kullanınca oluyormuş.annenin dikiş dikmektendir.

Canım hamilelikle bence bizimki.bilek kısmında sıvı birikmesi oluyormuş internette ondan kaynaklı yazıyor inşallah daha fazla ilerlemez yorganımı bile çekemiyorum bazen parmak uçlarım çok kötü.birde çok yoğun aynı tarafı kullanınca oluyormuş.annenin dikiş dikmektendir.
Benimde bilgisayar kullanmaktan oluyor sanırım ama daha benim o kadar ilerlemedi inşallah ilerlemez valla evde dünya iş var hiç yapamadım daha minnaklarımın odasın hazırlayacağım ama doktordan biraz rapor alıp eve geçsem halledeceğim inşallah.

Bugün iş yetiştirmem gerekiyor diye biraz sıktım herhalde ondan da uyuşma arttı ama şimdi aklım başıma geldi yetişmesin dedim, hamile halimle bana bilerek yüklenip kaçırmaya çalışıyor işveren. Bende bugün iyice fark ettim bakalım doktorla konuşacağım belki rapor falan verirse kurtulurum diyorum.
Bu arada seninle haftamız aynı ya sende de göbeğinde acımalar ağrılar olmaya başladı mı benim son günlerde canım acıyor biraz.
Devamlı değil ama hafif regl ağrısı gibi bir ağrı başladı bende. Özellikle de gece yatınca. 1 haftadır falan var. Sırtıma falan da vuruyor. Önce gaz diye düşündüm ama idrar yollarımda hafif bir iltihaplanma olmuş. Bu sefer ondan kaynaklanıyor dedim, ama ilaçla geçti tuvalet sıkıntım ama hafif ağrı devam ediyor. Doktor olabilir dedi.

Benim de aklıma takılan bir soru var. Hem tüp bebek, hem ikiz olunca ben en başından beri 2 haftada bir doktora gidip ultrasona giriyorum. Birde doktorumun verdiği doğum rakamından sonra doktor değişikliği yapmam gerekti. Yarın tekrar doktor randevum var ve 3 hafta üstüste ultrasona girmiş olacağım. Ya amerikada bütün hamilelikleri boyunca 3 kere mi ne giriyorlarmış. Yani internette bir riski zararı yok diyor ama insan gene de korkuyor ya. Siz de sık sık girdiniz mi ultrasona?

Girmeyim diye düşünüyorum ama son gittiğimde kilo farkları biraz açılmaya başlamıştı onun korkusu merakı da var. Ay vallahide bu hamilelik bende ultra kararsızlık, takıntı gibi huyları ortaya çıkardı. Ananem kendi ikizlerini doğum esnasında öğrenmiş. Rahat olmak lazım diyorum ama sürekli kendimi internette bir şeyleri araştırırken buluyorum.

Benim de aklıma takılan bir soru var. Hem tüp bebek, hem ikiz olunca ben en başından beri 2 haftada bir doktora gidip ultrasona giriyorum. Birde doktorumun verdiği doğum rakamından sonra doktor değişikliği yapmam gerekti. Yarın tekrar doktor randevum var ve 3 hafta üstüste ultrasona girmiş olacağım. Ya amerikada bütün hamilelikleri boyunca 3 kere mi ne giriyorlarmış. Yani internette bir riski zararı yok diyor ama insan gene de korkuyor ya. Siz de sık sık girdiniz mi ultrasona?

Girmeyim diye düşünüyorum ama son gittiğimde kilo farkları biraz açılmaya başlamıştı onun korkusu merakı da var. Ay vallahide bu hamilelik bende ultra kararsızlık, takıntı gibi huyları ortaya çıkardı. Ananem kendi ikizlerini doğum esnasında öğrenmiş. Rahat olmak lazım diyorum ama sürekli kendimi internette bir şeyleri araştırırken buluyorum.
ben hep böleyim her hafta dr dayım.hiç bi zararı yok haftada 3 girdiğimde oldu hele oğlanda o da tüp bebekti .benim tarzım bu:)) herşeyolucana varıyor endişelenmemek lazım diycem ama bende öleyim çıktım dışarı markete gittim geldiğimde çamaşırımın önü işemişim gibi taytıma geçmiş normal mi diil mi artık yarın dr gitcem dahageçen hafta dr daydım perşembe haftası olmadı

Devamlı değil ama hafif regl ağrısı gibi bir ağrı başladı bende. Özellikle de gece yatınca. 1 haftadır falan var. Sırtıma falan da vuruyor. Önce gaz diye düşündüm ama idrar yollarımda hafif bir iltihaplanma olmuş. Bu sefer ondan kaynaklanıyor dedim, ama ilaçla geçti tuvalet sıkıntım ama hafif ağrı devam ediyor. Doktor olabilir dedi.
Senin durumuna benzer ağrılar bende de oluyor ama bendeki şu an daha ziyade bir nokta acıyormuş gibi sanki bakalım çarşamba detaylı ultrasonum var orada ne olduğu görülür sanırım.
Bu arada bende iki haftada bir bazen aralarda da ultrasona giriyorum ve ilerleyen haftalarda haftada bire düşecekmiş senin gibi bende tedirginim bu durumdan.

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
bende mono-di gebelik yaşıyorum. evet bir takım riskler ortadan kalkmış oluyor ama bu durumun da kendine göre riskleri var. ne yazık ki ben onları yaşıyorum inşallah sizin başınıza gelmez ve inşallah ben de sağlıklarıyla kucağıma alabilirim kuzularımı.

Maşallah sübhanallah demek uslu seninkiler şanslısın canım :) ben daha nasıl gittiğini bilmiyorum 24. Gün hala küvezde benim kızlar :KK43: ben sadece gece gündüz süt sağıp götürüyorum :KK43: ama hemşireler çok hareketli olduklarını çok kucak istediklerini uykusuz gecelerin bizi beklediğini söylüyorlar :)
saglikli olsunlarda birsekilde bakilir. Ana olmak kolay degil . Senin kokunu hissedip doyamadilar ki sana. Hayırlisiyla evinizde birlikte olun insallah.

jeliboni jeliboni hic fırsatın olmuyor mu canim merak ediyorum seni nasılsın kuzucuklarin nasil?
Canım minnoşlarla uğraşmaktan buralara uğramaya fırsat bulamaz olduk.. iyiyiz çok şükür, rutin kontrollerimiz var işte yenidoğan kontrolleri onları yaptırıyoruz.. Sende ne var ne yok?

Herkes iyidir inşallah, giremediğim süre boyunca doğum yapan oldu mu? :)

arada zar olmasi riski %50 azaltır demişti doktorum benimde tek yumurta monokoryonik diamniyotikdi erken doğum riski dışında bi sorunum olmadı 36+3de doğum yaptım canım hayırlı olsun bebeklerin sağlıkla kucağına almak nasip olsun

Darısı başıma inşallah sağol cevabın için canım ya

Back