- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 39
-
- Konu Sahibi northernlight
neyse ki beyaz eşya almayacağız. cidden son dolar artışından sonra herşey allak bullakSöyle soyliyeyim martta düğünüm oldu. Arcelikten 800 kusure aldığım bulaşık makinesi olmuş 1600 kusur. 1300e aldığım çamaşır makinesi olmuş 3000 tl. Buzdolabını hiç demiyim evimde 4000 tl ilk buzdolabı var ben 2000 kusure almıştım. Ay ay farkediyor artıkdüğün masrafları çok oluyor. Salonu, gelinlik, damatlık, bahsisler :))))))) tabi her şeye değer
süper öneriler :) tencerelerimi ortada evlilik yokken çeyiz olarak korkmazın ufak boyutlu bir takımını almıştım, mesajınızı okuyunca içim rahat etti.Tencerelerini ve yatağını güzel al bence :)
Biz yatağımızı değiştirdik 2 sene oldu o zamandan beri bu yatağı aldığımıza şükür ediyorum.
Yatsan'da satılan serta marka yatak majesty model. Çok öneririm. Hilton otellerin tercih ettiği model diye satıyolar. Hiç hiltona gitmedim ama başka otellerde evdeki kadar rahat uyuyamadık(aldığımızdan beri fiyatı x2 olmuş)
Tencereler için de korkmaz (bu markayı seveceğimi hiç düşünmezdim) proline çelik tencere aldık, gayet güzel yemekler yapabiliyoruz artık.
Düdüklü de fissler diyorlar ben kullanmadım ama mutlaka bi düdüklü tencere olmalı bence. Benimki tefal clipso +
Ondan da memnunum işimi kolaylaştırıyor
Demem o ki bunlara harcadığın paraya acımahayat kaliten yükselir.
Konsol, vitrin gibi gereksiz şeyler yerine bunlara para vermek bana daha mantıklı geliyor
Unutmadan bir de elektrik süpürgesi dyson öneririm. O da bir diğer hayat kurtarıcımız :)
750 bin tl de bir yanlışlık olmasın? bakın 750 bin tl. yani 1 milyon tl ye yakın. şoklardayım. bizim sorduğumuz en uç mekanlar 140 bin tl ye patlıyordu.Her sey tamamen tercihlere bagli
Tavsiyem sadece zaruri seyleri almak ve kalanlari ihtiyac oldukca almak.
Gecen haftasonu bir dugune katildim. Esimin patronunun oglu evlendi. Sirf 750 bin lira dugune harcanmis.
Ben ise nikahla evlendim. Sadece ikramliklarimi kaliteli ve ozenli yaptirmistim. Mini bi kokteyl gibi. Tas catlasin 2 3 bin tutar suanin parasiyla :)
Boyle bir skala :) ucu basi belli degil. Tercihlerimizi hangi segmentte yapacagimiz cok onemli.
750 bin tl de bir yanlışlık olmasın? bakın 750 bin tl. yani 1 milyon tl ye yakın. şoklardayım. bizim sorduğumuz en uç mekanlar 140 bin tl ye patlıyordu.
İnanın nikah artı kokteyl 2-3 bin tutmuyor, ortalama 7 bin tl civarında. biz de yemekli alkollü bir düğün yapmaya karar verdik. 50 bin 500 TL tuttu düğünümüz.
düğün için anlaştığımızdan ötürü içim rahat. 50 bin 500 tl foto dahil bir maliyeti olacakEvet evet bildiginiz 750 bin tl.
Yanlislik yok
Nikah onceden zaten ucretsizdi. Suan bilmiyorum durum nedir :) ben evleneli neredeyse 10 sene olacak. Kokteyl icin de yer tutulursa tabii bu fiyata olmaz. Benim bahsettigim alkolsuz ikramlik fiyati sadece :)
Her sey tamamen tercihlere bagli
Tavsiyem sadece zaruri seyleri almak ve kalanlari ihtiyac oldukca almak.
Gecen haftasonu bir dugune katildim. Esimin patronunun oglu evlendi. Sirf 750 bin lira dugune harcanmis.
Ben ise nikahla evlendim. Sadece ikramliklarimi kaliteli ve ozenli yaptirmistim. Mini bi kokteyl gibi. Tas catlasin 2 3 bin tutar suanin parasiyla :)
Boyle bir skala :) ucu basi belli degil. Tercihlerimizi hangi segmentte yapacagimiz cok onemli.
kızlar şimdi o zaman bana şu konuda fikir verin:
biz kendi evimizde yaşayacağız. en baştan ev tutma ev düzme olmayacak, zaten halihazırda yaşanılan bir ev. güzel geniş ve yeni bir gardrop var. şu anki yatak odasının takımı, ancak yatak odasında değil giyinme odasında duruyor. yatak ve şifonyer değişecek, sizce gardrobu değiştirmeye gerek var mı?
sizin içinize sinen kullanışlı bir parçaysa diğerleriyle kombinlenebilir. bence ev için en önemli şey, insanın içine sinen, kendisini orada rahat ve huzurlu hissettiği, biraz da kendini yansıtan tarzda bir ortam olması. başkalarının düşüncelerini önemseyin, ama kendinizinkini daha çok önemseyin. çünkü o evde siz yaşayacaksınız...kızlar şimdi o zaman bana şu konuda fikir verin:
biz kendi evimizde yaşayacağız. en baştan ev tutma ev düzme olmayacak, zaten halihazırda yaşanılan bir ev. güzel geniş ve yeni bir gardrop var. şu anki yatak odasının takımı, ancak yatak odasında değil giyinme odasında duruyor. yatak ve şifonyer değişecek, sizce gardrobu değiştirmeye gerek var mı?
foto yok ama boş bir anımda çekip fikir alırım sizden :)Bence yok. Sonuçta aynı odada olacak olsa güzel durmayabilir uyum sağlamayabilir ama ayrı odada sorun olmaz diye düşünüyorum. Fotopraflar var mı
yok yok lütfen yazın, henüz düğün yapılmadı, anlaşması yapıldı sadece. eve de henüz eşya alınmadı :)sizin içinize sinen kullanışlı bir parçaysa diğerleriyle kombinlenebilir. bence ev için en önemli şey, insanın içine sinen, kendisini orada rahat ve huzurlu hissettiği, biraz da kendini yansıtan tarzda bir ortam olması. başkalarının düşüncelerini önemseyin, ama kendinizinkini daha çok önemseyin. çünkü o evde siz yaşayacaksınız...
bu arada bendeki en büyük pişmanlık düğüne yapılan masraf. güzel bir gelinlik, sade bir nikah ve düğün yemeği en güzeli...
siz yeni ev düzeceksiniz diye birkaç şey yazacaktım ama düğün yapılmış sanırım:) Allah mutlu mesut etsin...
Sadece ikisinden birini yapmak şeklinde olmuyor,genelde su şekilde oluyor önce nikah kiyiliyor daha sonra da kına yakılıyor vs vsKına Düğün biraradadan kastınız ne? Önce bindallı giyip kuma yakılacak sonra gelinlik giyip nikah mı kıyılacak?
Sadece düğün yapsanız? Veya kına + nikah?