2018-2019 evlilik hazırlıkları düğün maliyeti

northernlight

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
1.184
2.168
39
sevgili kk üyeleri merhaba,
an itibariyle evlilik hazırlığındayım. ev kurma, söz, nişan, bohça, düğün, çeyiz gibi konularda herkes aşağı yukarı ne kadar harcama yapacağını merak ediyor. bu süreçte biri olarak hem farklı gelin adaylarından ve bu süreci yaşamış sizlerden görüş almak, hem de kendi hazırlık sürecimi ve harcamalarımı anlatıp benim gibi hazırlıkta olan arkadaşlara öngörü sağlayabilmek adına böyle bir konu başlatmak istedim.
sık sık güncelleme yapacağım. herkesin değerli mesajlarını beklerim

SÖZ- NİŞAN (EVDE-Çalgısız çengisiz sadece yüzük takma)
  • Nişan Hediyesi 150 TL Hediyelik olarak süslenmiş mum seçtim 30 adet
  • Masa Dekoru
  • Söz pastası
  • Söz Tepsisi

DÜĞÜN (yemekli)

• Salon orkestra yemek alkol 45.000 TL
  • Fotoğraf 5.500 TL

Son düzenleme:
Masrafları düşününce insan “ ay manyak mıymışız” diyor

Hayırlı olsun
Ben ev eşyası konusunda cimri, kendime ve eşime cömert davrandım
Hiç te pişman değilim
Birde eve girdikten sonra, çok eksik çıkıyor ona göre düzenlersin
Kendinizi borca boğma, eksikten korkma

Alınan malzemelerin kalitesine yada markasına diyelim. Acayip fiyat farkı oluyor.
Ben evleneli 1,5 sene oldu. Aynı hafta bi arkadaşım daha evlenmişti. 20bine bütün evlerini döşemişlerdi. Biz 60bin falan hesaplamıştık. Kişiden kişiye değişir.

Ve evde oturdukça birşeyler almak sanki daha keyifli. Çünkü bazen aceleye geliyor. Tamam uğraşmıyım aman bu olsun diyoruz. Ama sonra insan bunu niye aldım ki diyor

Ve evde oturdukça birşeyler almak sanki daha keyifli. Çünkü bazen aceleye geliyor. Tamam uğraşmıyım aman bu olsun diyoruz. Ama sonra insan bunu niye aldım ki diyor

Mesela, mutfak için fonksiyonel kavanozlar, saklama kapları yıgılmamalı
Yada örtüler
Ama ben ev kıyafeti ve iç giyimi sıfırdan almıştım o günlerin hevesi geri gelmiyor, çeyiz heyecanından sonra kullanmak çok güzeldi

Evet bazı saklama kapları olmayabiliyor mutfağa.
Bazen birileri alırdı. Ay sende alsana derlerdi. Düşünürdüm. İyi ki almamışım o kadar şey. Şuan ihtiyacıma göre istediğim gibi alıyorum.

Ay o olay zaten ayrı güzell.

Topik ve evliliginiz hayırlı olsun dilerim.
Ben yedi buçuk yıl önce evlendim.
Her genç kız gibi fazlaliklarim oldu. Çeyiz dediğimiz el emeği yapılan birçok şeyi kullanmadim.
Biz eşimle birlikte yaptık çoğu şeyi, kaliteli ve uzun ömürlü olan şeyler tercih ettik. Fiyattan önce alacağımız ürünü ne kadar uzun kullanırız diye değerlendirip karar verdik. Bunun için benzer şeylere fazla ödediğimiz durumlar oldu ama yakın zamana kadar bozulan kırılan birşey olmadu.
Mesela beyaz esyalarimizi bosh Almanya uretimi olanlardan aldık, aynı dönem kuzenim Arçelik aldı. O hep şikayetçi biz de maşallah daha bir sorun yaşamadık.
Dayanıklı tüketim mallarının alabileceğiniz en iyisini alın ama bardak, tabak, kaşık gibi şeyler sürekli kullanınca sıkılıyor insan onları daha uygun seçebilirsiniz.
Bir de hep söylerim bir kere evleneceğiz diye yola çıkıyoruz, butceniz dahilinde hicbirsey içinizde kalmadan hareket edin.

4 sene önceki fiyatları söylüyorum

9000 e enza dan koltuk takımı yemek masası 6 sandalye zigon sehpa orta sehpa tv ünitesi konsol
6500 yataş tan yatak ve enzadan yatak odası takımı
1600 siemens bulaşık makinesi
500 miele elektrik süpürgesi toz torbalı
10000 dediler tam emin değilim tv çamaşır makinesi ve tv hepsi arçelik
2600 karaca çeyiz paketi (çelik tencere seti düdüklü cezve çaydanlık içinde 12 li yemek ve çkb takımı, 6 lı günlük yemek ve çkb takımı)
400 karaca kadehli çay bardaklı 12 li bardak takımı
1800 ikea dan küçük köşe koltuk tv ünitesi sehpa
300 tl mutfak masa ve 4 sandalye ikeadan . şimdi aynısı 950 galiba
2000 kına için mahalle arası düğün salonu ankarada
800 ankarada lüks bir kuaförde gelin saçı makyajı ve 2 kişi saç makyaj
4000 balayı (voyage belek 4 gün)
12-13000 gibi de düğün salonu yemeksiz ama ordövr tabaklı
5000 organizasyon orkestra fotoğraf video vs
2800 gelinlik
150 ayakkabı
(kına için kıyafet almadım)
800 damatlık ve ayakkabısı
1000 tutmuştur kesin damat ve ailesine yaptığım bohça

Bunlar aklımda kalanlar

bu süreçte en büyük harcama sanırım düğün oluyor. (veya ben henüz diğerlerini yaşamadığım için bana şimdilik öyle geliyor)
bu süreçte epey araştırma yaptık. ilden ile çok büyük değişiklikler olacaktır elbette ama anadoluda küçük bir şehirde değilseniz, kişi başı yemekli düğünü 100-180 tl gibi düşünün. yani 300 kişi davet edecekseniz 30 bin tl ile 54 bin tl arasında bir hesap çıkıyor. bu pakette fotoğraf yok. orkestra ve süsleme dahil olabiliyor da olmayabiliyor da. tamamen size kalmış.
biz bu en büyük kalemi
45.000 tl düğün (yemek, alkol, orkestra, süsleme herşey dahil)
5.500 tl fotoğraf, dış çekim, kamera, kısa bir save the date video,
olarak tamamladık görünüyor.

Bak aklında kalmış nasıl da unutmamış :))

Yani aslında ufak tefek şeyler göze gözükmediği içn fark edilmiyor ama :) düğün apayrı bi bütçe gerektirir.

Olduğun şehiri bilemiyorum ama kuaförü de erkenden ayarlaman gerekebilir. Oraya da 1000 tl de.

Tencerelerini ve yatağını güzel al bence :)
Biz yatağımızı değiştirdik 2 sene oldu o zamandan beri bu yatağı aldığımıza şükür ediyorum.
Yatsan'da satılan serta marka yatak majesty model. Çok öneririm. Hilton otellerin tercih ettiği model diye satıyolar. Hiç hiltona gitmedim ama başka otellerde evdeki kadar rahat uyuyamadık (aldığımızdan beri fiyatı x2 olmuş)

Tencereler için de korkmaz (bu markayı seveceğimi hiç düşünmezdim) proline çelik tencere aldık, gayet güzel yemekler yapabiliyoruz artık.

Düdüklü de fissler diyorlar ben kullanmadım ama mutlaka bi düdüklü tencere olmalı bence. Benimki tefal clipso +
Ondan da memnunum işimi kolaylaştırıyor

Demem o ki bunlara harcadığın paraya acıma hayat kaliten yükselir.

Konsol, vitrin gibi gereksiz şeyler yerine bunlara para vermek bana daha mantıklı geliyor

Unutmadan bir de elektrik süpürgesi dyson öneririm. O da bir diğer hayat kurtarıcımız :)

Söyle soyliyeyim martta düğünüm oldu. Arcelikten 800 kusure aldığım bulaşık makinesi olmuş 1600 kusur. 1300e aldığım çamaşır makinesi olmuş 3000 tl. Buzdolabını hiç demiyim evimde 4000 tl ilk buzdolabı var ben 2000 kusure almıştım. Ay ay farkediyor artık düğün masrafları çok oluyor. Salonu, gelinlik, damatlık, bahsisler :))))))) tabi her şeye değer

Arkdşlar herseyi yazmışlar benim ek olarak diyebilcegim beyaz esyaları avm magazalarından al daha uyguna geliyor hem dişardaki bayilere hem avm ye sormuştk avm de öbürlerine nazaran cok indirim yaptılar onun için avm den aldm buzdolabi cmşr mak bulşk mak süpürge ocak fırın kücük ev aletlri vs

öneriniz için teşekkürler :) biz beyaz eşya almayacağız.
ancak okuyan arkadaşlara benden de bir başka tavsiye, internette avm den de ucuz oluyor. modele markaya karar verdikten sonra internetten alınabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…