2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba güzel anneler ben sizden bi yıl sonra Temmuz 2018 de anne oldum şu an 8 aylık bebiş. Aman meme reddi olmasın diye biberon emzik vermedim şu an istesem de almıyor tam bir meme bağımlısı oldu sadece emerek uyuyor ve gece saat başı kalkıp meme istiyor gece ben de uyuyamıyorum ve aylardır böyle uykusuzluk yaşam enerjimi tüketti gündüz bebeğe de faydalı olamıyorum yorgunluktan. Deneyimliler olarak sizlere sormak istiyorum gece uykularınız ne zaman düzene girdi ? Memesiz uyutmayı başaranlar varsa nasıl oldu ? Uyku eğitimi ile ilgili zibilyon tane kaynak okudum iyi kötü rutinimiz ve yatma satımız var ama memesiz uyutma ve gece uyanmalarını bitirmeyi asla başaramadım. Yatır kaldır denedim kaç defa her defasında bebek sakinleşeceğine hepten delirdi yani bu yöntem de bizde işe yaramadı. Sizlerde süreç nasıl ilerledi ? Bir yıl sonra ben de sizlerin çağa geldiğimde işler kolaylaşacak mı ?

QUOTE="shealemon, post: 59191042, member: 865186"]
Merhaba güzel anneler ben sizden bi yıl sonra Temmuz 2018 de anne oldum şu an 8 aylık bebiş. Aman meme reddi olmasın diye biberon emzik vermedim şu an istesem de almıyor tam bir meme bağımlısı oldu sadece emerek uyuyor ve gece saat başı kalkıp meme istiyor gece ben de uyuyamıyorum ve aylardır böyle uykusuzluk yaşam enerjimi tüketti gündüz bebeğe de faydalı olamıyorum yorgunluktan. Deneyimliler olarak sizlere sormak istiyorum gece uykularınız ne zaman düzene girdi ? Memesiz uyutmayı başaranlar varsa nasıl oldu ? Uyku eğitimi ile ilgili zibilyon tane kaynak okudum iyi kötü rutinimiz ve yatma satımız var ama memesiz uyutma ve gece uyanmalarını bitirmeyi asla başaramadım. Yatır kaldır denedim kaç defa her defasında bebek sakinleşeceğine hepten delirdi yani bu yöntem de bizde işe yaramadı. Sizlerde süreç nasıl ilerledi ? Bir yıl sonra ben de sizlerin çağa geldiğimde işler kolaylaşacak mı ?
[/QUOTE]
Biz hâlâ memede uyuyoruz ve uykuları düzene girmedi henüz
Tabiki her cocuk farkli düzene girmis olanlar vardir.yazarlar belki
Şuan 3.azı dişini cıkartiyor kızım ve hep çıglık atarak uyaniyor

Hep evde olsam zor olurdu, seni anliyorum. Ben calisiyorum. Calistigim saatler dinlendigim saatler diyebirim:))) isim dinlenme gb geliyor dusun. Cocukla ilgilenmek hele surekli sarilan kucaktan inmeyen memekolik bir bebekle dinlwnmwk ne mumkun. 19 aylik isirmaya baslayinca biraktirdim ve uykulari duzenw girdi. Sadwcw dis zamani ve hasta iken gece uykulari bolunuyor. Memeyle uyudugu icin uyandiginda memw ariyorlarmis. Ben biraktirmadan bir yol bulamadim. Sabirlar guzwl anne. Umarim sen bulursun bir yolunu kendi kendine uyumasini saglarsin.

Bende bir ara çok kötüydüm gece dakika başı meme için uyanırdı üstelik uyanıp ayağa kalkardı uyku tamamen bitmiş durumdaydı harap haldeydim gündüzde meme diye sayıklayıp aglıyordu en son memeye pekmezi sürdüm memeyi isteyince meme eğ olmuş dedim çok agladı ama vazgecmedım 2 gun surdu aglaması ara ara istedi ama başka yöne cevırdım ilgisini ve gündüz memeyi tamamen bıraktırdım . En azından artık gunduz bana bagımlı yasamıyoruz

Gece de uykularımız hala duzene gırmedı bazen guzel uyuyo bazen saat bası uyanıyor gece meme verıyorum uyku sersemi anlamıyo sabah ıstemıyor yanı gece uyanınca meme dıyor gunduz bırakınca sanırım beyın otomatık olarak geceyı de unutturdu :) Bıraktırmak istemediğim için böyle çözüm buldum 2 yasına kadar sadece geceleri emzırerek devam etmeyı dusunuyorum ..

Ama emin ol geçiyor geçeçek bu döenmlerde ♥️

Selam anneler, oğlum 6. Hastalık geçirdi , 2 gece 39,5 derece ile yüreğimi ağzıma getirdi. Neyse ki geçti.
Biz şuan Türkiye’deyiz. Hepatit A ve karma aşı yapılacak Aşılarının zamanı geldi lakin ülkede aşılarla ilgili sıkıntı varmış. Bunla ilgili birşey söylendi mi size?
Biz de 18 aylık aşısını kızım ateşli hastalık geçirdiği için1 ay gecikmeli olarak yaptırdık.Ama aşıların temininde sıkıntı var dediler 2 aşısını yaptılar.Biri elimizde yok gelince sizi ararız dediler.Henüz aramadılar

Merhaba arkadaşlar
Forumda Yemek bölümünde yeni bir yarışmamız var.Yarışmaya katılmak ister misiniz?
Bebeklerinize yaptığınız mama tariflerini bizimle paylaşmanızı istiyoruz.
Yarışma 06 ay ve 2 yaş aralığında olacak katılmak isteyenler linkteki konuya yazabilir veya benimle iletişime geçebilir.Şimdiden hepinize teşekkür ederim.
Anneler Yarışıyor ! En besleyici mama tarifini arıyoruz ?
Mis kokulu yavrularınıza ve sizlere hayırlı geceler :KK68:

Canim biz de memede uyuyorduk. Sana tavsiyem eger yaninda yatmiyorsa yaninda yatr uyanip emip emip uyur. Benimki oyleydi. En azindan uykuyu dagtmadan kalkmadan uyuyordum. Su an memeyi biraktik ve hala kalkiyor bu seferde kucagimda sallayark geri uyuyor. Benim icin daha kotu oldu. Anlayacagin bazi bebekler boyle. Kabul etmek lazim. Ben de 3 yil boyleymisim annem oyle soyluyor. Artik deliksiz uyuyacagim diye beklemiyorum hatta uyaninca gece gece oyun istemezse kendimi sansli sayiyorum :) napalim buyuyecekler bugunlerde gececek :KK66:

Doğum nisan 12 görünüyor ama oğlan da 1 ay erken gelince yapalım bitsin dedik annemle zaten duvar hali silmedik sadece cam pencere ve temizlik öyle yaptım canım. Diğer temzilik zaten günlük batıyor onu saymıyorum bile çocuklu ev burası diyorum gelmek isteyene de :olamaz:

Bu arada mayısın basından beri ben de kestirmedim oğlanın saçlarını birçok kızın saçından uzun oldu şimdi. Mahalle baskısı yiyorum kestir diye ama benim çok hoşuma gidiyor böyle
kızz doğurmadın dimi :KK66:
Bizim kız dışarıyı keşfetti parkka parkka deyıp duruyor artık hauv mıyav delisi :) Dısardada özgür olmak istıyor ne elimizi tutuyor nede arabasına binmek istiyor koşup gezmek istiyor artık . Bizim 16 dişimiz var hala 16 çıkan yok daha .
Tuvalet egıtımıne bende baslamadım lazımlık aldım buna çiş yapacagız artık dedim ama oturmuyor yok yok dıyor kacıyor bıldıgın sandalye oldu onunla oyun kuruyor . Acele etmeyecegım kendı hazır olunca belli eder zaten.

Maşallah kızında kocaman olmuş zamanda daralmış yıka biran önce fındığın esyalarını bak ansızın gelir abisi gibi fılan :))
aynı bizz alıştı hergün abiyi almak için dışarı çıkmaya parkın yanından geçerken ıngar çıkarıyor abisi ana okulunda onun okulda yine yaygarayı koparıyor neymiş okulda kalacakmış okulun parkında oynayacakmış götürüyorum ama bende artık 9.aya girdim zorlanıyorum yinede peşinde koşturuyor beni
yok kestırmedım belinde şu an baya örüyorum :))) Darısı senın kızına çok saclı dogsun amin :) Bende hastalanınca goturdum ama kendı doktoruna degıl hafta sonuydu cunku baska da gıtmedim demek önemli bir durum yok 2 yasında gıderım :))
Göze ben 6 aylıktı gotürdüm ama 1 yastan sonrada mıtlaka kontrol ıstıyoruz dedı gıdınce ıkısıne bır gidicem
maşallah onun saçlarına inşallah benimde kızımın saçı öyle olur
Ben Adana da yaşıyorum. Gündüz artık soba klima açmıyoruz..
Kışın bile hep dışardaydık. Lojmanda oturuyoruz çok güzel yeşillik alan hep.. Anahtarı alıp kapıya takmaya çalışıyor.
Kışın zorlandım alışık olduğu için dışarıya neyse bir şekilde idare ettik. Bazen akşam bile araba anahtarını alıp babasına götürüp..
Babaaa ağaba nennn diyor :)
Hayırlı doğumlar sana az kalmış.. Hayırlısıyla sağlıkla doğsun inşallah
bizde adanadayız ama akşamları klima açıyorum odalarında sabaha kadar klima açık benim çocuklar hiç örtünmeyi bilmiyor
ben 15 aylıkken emmeyi bıraktırdım odasını ayırdım abisi var çok şükür uykular düzene girdi Şimdi bazen 1 defa kalkıyor bazen hiç kalkmıyo bide bezi bırakırsak tam abi olacak oğlum
Biz de 18 aylık aşısını kızım ateşli hastalık geçirdiği için1 ay gecikmeli olarak yaptırdık.Ama aşıların temininde sıkıntı var dediler 2 aşısını yaptılar.Biri elimizde yok gelince sizi ararız dediler.Henüz aramadılar
onlar aramıyorsa sen ara canım unutmasınlar sonra

Ooo ne kadar çok 2.yi doğurmak üzere olan gebe arkadaşımız varmış.
Benim kısmetse bugün tam 18 gün var doğuma. Kızım 14 gin kala gelmişti. Artık istirahat etmeye çalışıyorum.
Her hamilelik farklı derlerdi ve gerçekten yaşadım o farkı.
Kızım artık 20 aylık, cadılaşma zamanları tam, oyun grubunun yaramazı. İşim çok zor görünüyor doğumdan sonra :)
Kaldı ki bütün tempoyu baştan yaşamak zaten başlı başına bir macera...
Allah herkesin gönlüne göre versin arkadaşlar.

Benim kısmetse bugün tam 18 gün var doğuma. Kızım 14 gin kala gelmişti. Artık istirahat etmeye çalışıyorum.
Kızım artık 20 aylık, cadılaşma zamanları tam, oyun grubunun yaramazı. İşim çok zor görünüyor doğumdan sonra :)
Senin gelmiş artık canım hayırlısı ile kucağına almak nasip olsun ben bazen kendi kendime 3 çocuk annesi olmaya hazır değilim diyorum ama doğunca rabbim onun kolaylığını verir inşallah

Senin gelmiş artık canım hayırlısı ile kucağına almak nasip olsun ben bazen kendi kendime 3 çocuk annesi olmaya hazır değilim diyorum ama doğunca rabbim onun kolaylığını verir inşallah
Maşallah 🧿 3. mü senin, Allah bağışlasın. Allah sana bakma gücünü de verir, yavruna da rızkını. Az kaldı artık benim 30’lardan sonrası çok zordu zaten. Her şey gelip geçiyor, hiç hatırlamıyorum hamileliğim nasıldı, oldu bitti gibi geliyor daha doğurmadan 🤣
İnşallah doğum da öyle rahat bir şekilde olur geçer gider.

Maşallah 🧿 3. mü senin, Allah bağışlasın. Allah sana bakma gücünü de verir, yavruna da rızkını. Az kaldı artık benim 30’lardan sonrası çok zordu zaten. Her şey gelip geçiyor, hiç hatırlamıyorum hamileliğim nasıldı, oldu bitti gibi geliyor daha doğurmadan 🤣
İnşallah doğum da öyle rahat bir şekilde olur geçer gider.
Evet yaşları birbirine yakın 2 oğlum var şimdide kızımla noktayı koyuyorum :KK68: 4,5 seneye 3 çocuk sığacak inşallah ben diğerleriyle uğraşırken bu hamilelikten hiçbir şey anlamadım hala sürekli koşturuyorum dün 11 bin adım atmışım yatana kadar gün erken başlıyor geç bitiyor hamdolsun her yere yetmeye çalışıyorum senin ilki normal doğum muydu benim diğer ikiside sezeryandı o yüzden biraz tırsıyorum :KK35:

Evet yaşları birbirine yakın 2 oğlum var şimdide kızımla noktayı koyuyorum :KK68: 4,5 seneye 3 çocuk sığacak inşallah ben diğerleriyle uğraşırken bu hamilelikten hiçbir şey anlamadım hala sürekli koşturuyorum dün 11 bin adım atmışım yatana kadar gün erken başlıyor geç bitiyor hamdolsun her yere yetmeye çalışıyorum senin ilki normal doğum muydu benim diğer ikiside sezeryandı o yüzden biraz tırsıyorum :KK35:
Evet canım, Allah hayırlısını versin. Ben tekiyle uğraşırken maffoluyorum hamile halimle, sana da kolaylıklar diliyorum canım

20. aydan bildiriyorum hala 2 saatte bir emmeye kalkiyo :KK70: calistigim icin artik dayanamiyorum uykusuzluktan cokmus durumdayim. Cozumu yanima almakta buldum en azindan uykum cok bolunmuyo 10 15 dk emip uyuyo. Cocugun mizaci neyse oyle devam ediyor. Oglum bebekken de hic uyumazdi o yuzden umudum yok uyumasina dair :)

selam güzel anneler nasılsınız, bebişler neler yapıyor :) benim cadı kızım hiç yerinde durmuyor maşallah enerji on numara :)

emziren annelere nazaran uykumuz belki bir tık iyidir. ama uyanan bebek uyanıyor illa huyu öyleyse. bizimde saçma sapan uyku düzenimiz var. mesela şuan uyuyor parkta çok yoruldu gece 1den 2den öncede uyumaz artık

Doğum nisan 12 görünüyor ama oğlan da 1 ay erken gelince yapalım bitsin dedik annemle zaten duvar hali silmedik sadece cam pencere ve temizlik öyle yaptım canım. Diğer temzilik zaten günlük batıyor onu saymıyorum bile çocuklu ev burası diyorum gelmek isteyene de :olamaz:

Bu arada mayısın basından beri ben de kestirmedim oğlanın saçlarını birçok kızın saçından uzun oldu şimdi. Mahalle baskısı yiyorum kestir diye ama benim çok hoşuma gidiyor böyle
Sanırım ikinci çocuğunu doğuran var..
Ben şuan 13. Haftamdayım. :) Darısı isteyenlere.

Bizde köpek dişleri çıkarırken bayağı zorlandık.. Bu kış hep hastaydı yani diş yüzünden.
B arada hepinize geçmiş olsun kızlar.

@elmasli oğlun nasıl oldu?
Maşallah 2.ve 3. Bebeğini doğuracak annelere... Allah kolaylık versin.Sağ salim kavuştursun.Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.Darısı tüm isteyenlere olsun.Biz de 20 ayı doldurduk 17 Mart'ta.Hâlâ anne sütüne devam ediyoruz.Kızım pek iştahlı bir bebek değil.Kilomuz ancak 10 kilo olabildi.Çıkmakta olan dişleriyle birlikte 14 dişi var.Üstten ve alttan ikişer azı dişi çıktı.Alttan iki köpek dişi de yeni çıkıyor. Allah'ım hayırlı sağlıklı eylesin dişlerini de ömürlerini de tüm yavrularımızın.

Maşallah 2.ve 3. Bebeğini doğuracak annelere... Allah kolaylık versin.Sağ salim kavuştursun.Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.Darısı tüm isteyenlere olsun.Biz de 20 ayı doldurduk 17 Mart'ta.Hâlâ anne sütüne devam ediyoruz.Kızım pek iştahlı bir bebek değil.Kilomuz ancak 10 kilo olabildi.Çıkmakta olan dişleriyle birlikte 14 dişi var.Üstten ve alttan ikişer azı dişi çıktı.Alttan iki köpek dişi de yeni çıkıyor. Allah'ım hayırlı sağlıklı eylesin dişlerini de ömürlerini de tüm yavrularımızın.
Amin canm çok teşekkür ederim.. 😘

Merhaba canım ben memeyi 17 aylıkken azaltarak kestim.. Gece uyanınca da.biberon emzik emmediği için su verdim.
En son hiç emzirmediğimde göğüslerim şişip ağrımadı demekki ya sütüm kesildi ya da süt kalmadı artık çünkü çook zayıflamıştım.. Bence azalttığım için yavaş yavaş kesildi ama neyse bende anlamadım. 😀
Uyku eğitimi de çnce Gündüz her uyumasına tv den youtubeden ninni açıp yanına uzanıp sırtına pış pış yapıp minik minik vurdum. Sonra akşam uykularını da yaptım

Ayakta hiç sallattırmadı iyiki de öyle oldu..

X