• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

9 AY 99 ESMA

1. hafta: el-Mâlikü’l-Mülk

Farkında olsanız da olmasanız da, şu an içinizde büyük bir faaliyet var. İsteklerinizin şanı yüce Allah (c.c.) tarafından kabul edildiği çok kıymetli günleryaşamaya başladınız bile.

2. hafta: er-Reşîd, eş-Şehîd

İçinizdeki gelişmenin farkında değilsiniz. Oysa, “...O’nun ilmi dışında bir dişi ne hamile olur, ne de doğurur.” (Fâtır Suresi, 11.) O Kudret Eli, size hissettirmeden inceden inceye işliyor bedeninizi...

3. hafta: el-Hak, el-Azîm

İçinizdeki varolma çabasından hâlâ habersizsiniz. Artık ”bebek” olma isteğiyle hayata tutunmaya çalışan bir ”can” var içinizde. Belki de bilseydiniz, daha az hareket ederek ya da kendinizi yormayarak, o küçücük varlığın varolmasına âcizane yardımcı olmaya çalışacaktınız.

4. hafta: el-Muhsî, el-Muhric

Fıtratınıza kodlanmış olan ”anne-baba olma arzusu”, size duanızda ısrar ettiriyor. Bu isteğin nedenini, niçinini sorgulamasanız bile, arzunuzun gerçek olması için niyazlarınıza devam ediyorsunuz.

5. hafta: el-Muhyî, el-Habîr

Regl dediğimiz dönemin gecikmesi, küçük bir şüphe düşürebilir içinize. Yüzünüzde hafif bir gülümsemeyle “Benden gizli bir şeyler mi oluyor içimde acaba?” diye düşünebilirsiniz.

6. hafta: el-Bâri’, el-Velî, el-Vâlî

Siz hamile olup olmadığınızın cevabını arayıp dururken içinizde gebelik kesesi görülür duruma geldi bile. Ultrasonla (USG) bakıldığında, biiznillah, görülebilir durumda olan bu kesecikte, henüz 8-10 mm civarındaki bebek adayı bulunuyor.

7. hafta: el-Mü’min, el-Mâni’

Muhtemelen henüz 10 mm boyunda olan bebeğinizin her gün hızla değişeceğini, gelişeceğini bilmek bile yetiyor size. Zaten meraka da gerek yok! Çünkü Yüce Yaratıcı onu gebelik süresince amnios kesesi denilen bir sıvının içinde koruyacak.

8. hafta: el-Mübdi’, el-Musavvir

Bebeğinizin yüzü, gözleri, ağız açıklığı, dudakları, tükürük bezleri, kulak ve burun kökleri de oluşum için hazırlanıyor. Bu hafta içinde bu özelliklerin varedildiğini bilmek sizi duaya sevk ediyor.

9. hafta: eş-Şâfi’, eş-Şekûr

Gerek gebelik dönemi sıkıntılarını, gerekse hayatımızın sair dönemlerindeki hastalıklarını şifaya kavuşturarak bizi rahatlatan Rabbimize mutlaka şükredelim.

10. hafta: el-Bâkî, el-Müyessir

Şu kısacık ömrümüze böylesine mükemmel bir yaratılmayı bize bahşeden ancak fâni olmayan Biri’dir. Öyleyse bu hafta, “Ya Bâki, ya Müyessir” diyelim.

11. hafta: es-Semî’, el-Adl

Bebeğinizin işitebilen sağlıklı kulaklara sahip olması için dua edebilirsiniz. Öyleyse gözlerinizi yumun ve dilinizde zikirle bu safha safha yaratılışın güzelliğini tefekkür edin: “Ya Semî’, ya Adl!”

12. hafta: el-Hâlık, el-Hallâk, el-Fâlik

Bebeğinizi eksiksiz, kusursuz olarak kucağınıza aldığınızı düşünerek Hâlık ismini ve diğer esmâları zikretmenizi tavsiye ederiz: “Ya Hâlak, ya Hallâk, ya Fâlik!”

13. hafta: en-Nâsır, el-Müsteân

Bizi bekleyen birçok güzelliğin yanında, gelecek olan sıkıntılar için yine Yüce Rabbimize dua edelim: “Ya Müsteân, ya Nâsır!”

14. hafta: el-Bedî’, el-Muhsin

Bu hafta bebeğinizin eşi, benzeri olmayan parmak izleri yaratılacak. Öyleyse, bu hafta bize ikram edilenlere karşı biz de zikrimize zikir ekleyelim: “Ya Bedî’, ya Muhsin!”

15. hafta: el-Mütekebbir, el-Kuddûs

Dünyanın en mükemmel şehrinde bile görevler ve hizmetler aksadığı halde, vücut şehrinde en ufak bir aksama olmuyor! Eksiklik görülmeyen bütün bu faaliyetler için, “Ya Kuddûs” diyelim!

16. hafta: el-Celîl, Zü’l-Celâli ve’l-İkrâm, el-Muktedir, el-Melîk

Yüce Yaratıcı’ya, henüz ruhu bedenine kavuşmuş olan bebeğiniz için, dua etmeyi unutmayın. Bolca okuyacağınız bu zikirle Yüce Yaratıcı’nın, sizin ve bebeğinizin üzerindeki ikramının genişlemesi umulur.

17. hafta: el-Hafîz, el-Vâris

Gelecekte “Ne olacak, nasıl olacak?” korkusunu bir kenara bırakıp, tam bir teslimiyet içinde bu haftaya ait esmâ zikrimizi gerçekleştirelim: “Ya Hafîz, ya Vâris!”

18. hafta: el-Hakîm, el-Hakem

İnsanda ve onu oluşturan her şeyde, ona hizmet eden her şeyde; kısaca yaratılmış olan “her bir şey”de mükemmellik, kusursuzluk ve hikmet sözkonusu. Öyleyse bu kusursuzluğa karşı “Ya Hakîm, ya Hakem“ diyelim!

19. hafta: es-Sâni’, el-Vâsi’

Akıl organı, akılları durduran nitelikte yaratılmış, sonsuz hikmetlerle donatılmış, çok özel bir organdır. Dilimiz anlatmakta nakıs kalsa da, zikrimiz şükrümüze vesile olsun: “Ya Sâni, ya Vâsi!”

20. hafta: el-Cemîl, el-Cebbâr

Toplumumuzda sıkça kullanılan bir tabir vardır: “Bir işin yarısı olduysa, o iş tamamlanmış sayılır. Çünkü zor kısmı başlangıcıdır. Gerisi çabuk gelir” denilir. Siz de hakikaten çok zor bir sürecin tam ortasındasınız.

Daha önce 10.haftaya kadar yazmistim simdi 20.haftaya kadar yazdim isteyenler icin .. ;)

Bende yoklamamı vereyim. Günaydınlar herkese. Güzel haberlerin olduğu bir gün olur inşallah.

Dün Bebek görmeye gittim. Arkadaşında 2. Çocuğuydu. Bilenler bilir Doğum sonrası göğüste yara olma ihtimali %90 dır. Oğlumda bir ay öncesinden Lansinoh krem kullanmaya başlamıştım. Çok şükür kanamalı bir yara olmamıştı. Ama göğüslerin bir dönem bayaa acımıştı. Soyulma gibi olmuştu. Dün arkadaşım daha erken başla dedi. Şimdiden ara ara sür. Biraz erken gibi geldi. Siz ne dersiniz?
Günaydın herkese,
Benim doktorum lansinoh a doğumdan hemen sonra başlatmıştı. Göğüs uçlarını uyarman erken doğumu tetikler demişti o zamanlar. Ama sonrasında ne acılar çektim , göğüs ucumdan bir tanesi kopmak üzereydi artık. Bu sefer erken başlamayı düşünüyorum kesinlikle.

7.haftanin sonuna kadar sadece kasik agrim ve gogus hassasiyetim vardi .. Bende senin gibi dusunuyordum ama 7.haftadan sonra bulantilar yavas yavas basladi.. Ki hic belirti olmayipta gebeligi yolunda giden cok insan var sakin belirti aramayin sonra fazlasiyla geliyor :)
Sagol canım demekki daha erken bunlar için gerçi olmammasından memnunum ama ınsnaın aklına kötü seyler geliyor
Insallah bu yüzdendir yaa gerçekten simdilik çok rahat geçiyor İnşallah bir sorun yoktur ama insanin icine şüphe düşüyor o_O
Aynen öyle canım ama 1 kaf hafta sonra yogunlsıyor anladıgım kadarıyla
Canım herkeste belirti farklı oluyor oglumda hic bir belirti yasamadım ben 1kere bile bulantım agrım hicbirseyim olmadı bu hamilelegimse tam tersi ne ararsan var 7/24 gecmeyen bulantım var yani herkesin gebeligi farklı canınızı sıkmayın insallah hersey yolundadır
Amin canım Rabbim hepimizin bebeklerini korusun
ben de seninke yakınım ,sizdenim yani :)
belirtim yok. ama iki gundur midem bi garip, iştahım az, yemekler eski cekiciligini yitirdi. Bugun de keseyi gormeye gidecegiz insallah
Belki kalp atısınıda duyarsınız hayırlısı canım masallah

7.haftanin sonuna kadar sadece kasik agrim ve gogus hassasiyetim vardi .. Bende senin gibi dusunuyordum ama 7.haftadan sonra bulantilar yavas yavas basladi.. Ki hic belirti olmayipta gebeligi yolunda giden cok insan var sakin belirti aramayin sonra fazlasiyla geliyor :)
Peki ozaman rahatladım biraz dogru soyluyorsun

Ben oğluma hamileyken 7.ayda başlamıştım lansinoh göğüs kremine.Çok yara olmamıştı..Benim de bu aralar bulanti yoğun. Bi de gece baş ağrısı başladı, uyuyunca geciyodu uyaninca devam ediyodu.simdi hafifledi çok şükür.

Ben oğluma hamileyken 7.ayda başlamıştım lansinoh göğüs kremine.Çok yara olmamıştı..Benim de bu aralar bulanti yoğun. Bi de gece baş ağrısı başladı, uyuyunca geciyodu uyaninca devam ediyodu.simdi hafifledi çok şükür.
dün dişim yokladı ödüm koptu geçmicek diye

9 AY 99 ESMA

1. hafta: el-Mâlikü’l-Mülk

Farkında olsanız da olmasanız da, şu an içinizde büyük bir faaliyet var. İsteklerinizin şanı yüce Allah (c.c.) tarafından kabul edildiği çok kıymetli günleryaşamaya başladınız bile.

2. hafta: er-Reşîd, eş-Şehîd

İçinizdeki gelişmenin farkında değilsiniz. Oysa, “...O’nun ilmi dışında bir dişi ne hamile olur, ne de doğurur.” (Fâtır Suresi, 11.) O Kudret Eli, size hissettirmeden inceden inceye işliyor bedeninizi...

3. hafta: el-Hak, el-Azîm

İçinizdeki varolma çabasından hâlâ habersizsiniz. Artık ”bebek” olma isteğiyle hayata tutunmaya çalışan bir ”can” var içinizde. Belki de bilseydiniz, daha az hareket ederek ya da kendinizi yormayarak, o küçücük varlığın varolmasına âcizane yardımcı olmaya çalışacaktınız.

4. hafta: el-Muhsî, el-Muhric

Fıtratınıza kodlanmış olan ”anne-baba olma arzusu”, size duanızda ısrar ettiriyor. Bu isteğin nedenini, niçinini sorgulamasanız bile, arzunuzun gerçek olması için niyazlarınıza devam ediyorsunuz.

5. hafta: el-Muhyî, el-Habîr

Regl dediğimiz dönemin gecikmesi, küçük bir şüphe düşürebilir içinize. Yüzünüzde hafif bir gülümsemeyle “Benden gizli bir şeyler mi oluyor içimde acaba?” diye düşünebilirsiniz.

6. hafta: el-Bâri’, el-Velî, el-Vâlî

Siz hamile olup olmadığınızın cevabını arayıp dururken içinizde gebelik kesesi görülür duruma geldi bile. Ultrasonla (USG) bakıldığında, biiznillah, görülebilir durumda olan bu kesecikte, henüz 8-10 mm civarındaki bebek adayı bulunuyor.

7. hafta: el-Mü’min, el-Mâni’

Muhtemelen henüz 10 mm boyunda olan bebeğinizin her gün hızla değişeceğini, gelişeceğini bilmek bile yetiyor size. Zaten meraka da gerek yok! Çünkü Yüce Yaratıcı onu gebelik süresince amnios kesesi denilen bir sıvının içinde koruyacak.

8. hafta: el-Mübdi’, el-Musavvir

Bebeğinizin yüzü, gözleri, ağız açıklığı, dudakları, tükürük bezleri, kulak ve burun kökleri de oluşum için hazırlanıyor. Bu hafta içinde bu özelliklerin varedildiğini bilmek sizi duaya sevk ediyor.

9. hafta: eş-Şâfi’, eş-Şekûr

Gerek gebelik dönemi sıkıntılarını, gerekse hayatımızın sair dönemlerindeki hastalıklarını şifaya kavuşturarak bizi rahatlatan Rabbimize mutlaka şükredelim.

10. hafta: el-Bâkî, el-Müyessir

Şu kısacık ömrümüze böylesine mükemmel bir yaratılmayı bize bahşeden ancak fâni olmayan Biri’dir. Öyleyse bu hafta, “Ya Bâki, ya Müyessir” diyelim.

11. hafta: es-Semî’, el-Adl

Bebeğinizin işitebilen sağlıklı kulaklara sahip olması için dua edebilirsiniz. Öyleyse gözlerinizi yumun ve dilinizde zikirle bu safha safha yaratılışın güzelliğini tefekkür edin: “Ya Semî’, ya Adl!”

12. hafta: el-Hâlık, el-Hallâk, el-Fâlik

Bebeğinizi eksiksiz, kusursuz olarak kucağınıza aldığınızı düşünerek Hâlık ismini ve diğer esmâları zikretmenizi tavsiye ederiz: “Ya Hâlak, ya Hallâk, ya Fâlik!”

13. hafta: en-Nâsır, el-Müsteân

Bizi bekleyen birçok güzelliğin yanında, gelecek olan sıkıntılar için yine Yüce Rabbimize dua edelim: “Ya Müsteân, ya Nâsır!”

14. hafta: el-Bedî’, el-Muhsin

Bu hafta bebeğinizin eşi, benzeri olmayan parmak izleri yaratılacak. Öyleyse, bu hafta bize ikram edilenlere karşı biz de zikrimize zikir ekleyelim: “Ya Bedî’, ya Muhsin!”

15. hafta: el-Mütekebbir, el-Kuddûs

Dünyanın en mükemmel şehrinde bile görevler ve hizmetler aksadığı halde, vücut şehrinde en ufak bir aksama olmuyor! Eksiklik görülmeyen bütün bu faaliyetler için, “Ya Kuddûs” diyelim!

16. hafta: el-Celîl, Zü’l-Celâli ve’l-İkrâm, el-Muktedir, el-Melîk

Yüce Yaratıcı’ya, henüz ruhu bedenine kavuşmuş olan bebeğiniz için, dua etmeyi unutmayın. Bolca okuyacağınız bu zikirle Yüce Yaratıcı’nın, sizin ve bebeğinizin üzerindeki ikramının genişlemesi umulur.

17. hafta: el-Hafîz, el-Vâris

Gelecekte “Ne olacak, nasıl olacak?” korkusunu bir kenara bırakıp, tam bir teslimiyet içinde bu haftaya ait esmâ zikrimizi gerçekleştirelim: “Ya Hafîz, ya Vâris!”

18. hafta: el-Hakîm, el-Hakem

İnsanda ve onu oluşturan her şeyde, ona hizmet eden her şeyde; kısaca yaratılmış olan “her bir şey”de mükemmellik, kusursuzluk ve hikmet sözkonusu. Öyleyse bu kusursuzluğa karşı “Ya Hakîm, ya Hakem“ diyelim!

19. hafta: es-Sâni’, el-Vâsi’

Akıl organı, akılları durduran nitelikte yaratılmış, sonsuz hikmetlerle donatılmış, çok özel bir organdır. Dilimiz anlatmakta nakıs kalsa da, zikrimiz şükrümüze vesile olsun: “Ya Sâni, ya Vâsi!”

20. hafta: el-Cemîl, el-Cebbâr

Toplumumuzda sıkça kullanılan bir tabir vardır: “Bir işin yarısı olduysa, o iş tamamlanmış sayılır. Çünkü zor kısmı başlangıcıdır. Gerisi çabuk gelir” denilir. Siz de hakikaten çok zor bir sürecin tam ortasındasınız.

Daha önce 10.haftaya kadar yazmistim simdi 20.haftaya kadar yazdim isteyenler icin .. :KK66:
Sağol canım bizimle paylaştığın için. Güzelmiş gerçekten.

ben şuan el musavvir çekiyodum 1000 tane çekicem diye aklımdan geçirmiştim onu tamamlamaya çalışıyorum. o kitabı merak ettim gebelik ilerlesin biraz daha alırım inşAllah

Valla hayvanlara yaklasmiyorum ama hamilelikten once yaklastim iste köy yumurtasi falan alinca yikiyodum dolaba koymadan neyse yarinmgidip yaptiricam artik yapacak bisi yok
yumurtaları asla yıkamamalıyız. ister köy ister market yumurtası olsun. sakın yapma bir daha uzmanlar hep söylüyor yıkamayın diye

evet ya bunu bende öğrenmek istiyorum doktora soracaktım unuttum. ben hala yüzüstü yatıyorum
Ben hamileligimi öğrendikten sonra yüzüstü yatamiyorum.Agdaya gittiğimde bile yan yatıyorum. Bişey olmaz belki, dr.a da sormadım ama psikolojik olarak rahat edemem yüzüstü.

Back