- 4 Şubat 2016
- 2.916
- 3.045
Ferritn ve folik asit eksikliği çıktı. Elaya aşı vurduk bir ayda 400 gram almiş tamam her ay bir kilo alamaz ama az işte kilosu canım sıkıldı yine.
Üzülme be canım... benim kız 200 gram almış hastanedeki hemşire üzülme çok iyi dedi hareketleri arttı zamanla toparlar dedi inşallah alerji bitecek ve minnoşlar rahatlayacak :))) alerjik mamaya tepki vermesi çok ilginç mutlaka doktorunuza söyle canım... ve moralini yüksek tut alerjik bebeklerin anne sütüne çok ihtiyacı var iyi düşün iyi olsun bol bol sütün olsun
Aklıma geldi bebeği kendisiyle aynı kan grubu olan var mı eşim A RH+ ben O negatifim, kan uyuşmazlığımız vardı ama eloşkom annesinin kanını seçti o da O negatif
Bir de kilo ile ilgili kan gruplarının da etkili olduğuna inanıyorum.. mesela sıfır grubu ne kadar tanıdığım varsa hiçbir zaman şişman olmadılar, hep fit oluyor sıfır grubu (misal ben) o yüzden Ela nın kilosu gayet iyi ama hiçbir zaman ortalamanın çok üstüne çıkmayacağını düşünüyorum..
Sizin kan grubu ne mesela derandiren ?
Benim kızım da öyle ortalama yani. Herkes ayyy çok zayıf bilmem ne dese de bence iyi
Bizim üçümüzün de kanı A rh+
2 gun sonra 4 aylik olacagiz. ilk defa biraz ayrıntılı bu ek gida olayina baktm doktorlarda bile her kafadan ayri bir sesi cikior birinin kesin olmaz dedigi seye dogeri sacmalik neden olmasin diyor.. bebegim zaten mamayla besleniyor cok kafam karisti..kilo alimi şimdiye kadar iyi gitti bakalim persembe kontrolde nasil cikacak bu ay cok istekli degildi çünkü yeme konusunda ek gida olayını da konuşuruz aile hekimliğinde..bu ay özele gitmeyim onumuzdeki ay giderm diodm ama bu ay mi gitsem ek gida olayi icin hoş iyi bi cocuk doktoru da bulamadm icime sinen..diyetisyen arkadaşlarm var onlara mi sorsam beslenme olayini.. kafam cok karıştı kizlar..
Aynen canım doktorlar bile hemfikir değil... biz kendimize göre en doğrusunu seçeceğiz artık... ama bence biraz daha beklemek lazım ek gıda için
Biz de aynı durumdayız. Şu dönme merakı yüzünden gün için de uyku uyumaz oldu.
Başında beklersem sıkıntı yok ama uyutup gidersem ilk 10 dk içinde dönüyo ve uyanıyor :/
Çok geçmiş olsun.
Aşıya alerjiyi ilk defa duydum.
Umarım düzelir
İki çocukla ben de çok yoruluyorum. Allah kolaylık versin hepimize de..
Canım senin kız iyice iştahsızlaşmış sanırım?
Kız bebeklerin kilo tablosuna göre 1 kiloya yakın eksiği var.
Doktorunuz ne diyor bu durum için?
Canım aslında alerji aşıya karşı değil. Bu benim kendi araştırmalarım sonucu çıkardığım bir bilgi bu arada. Şimdi aşı yapılınca bebeklerin bağışıklık sistemi zorlanıyor, çalışıyor ama alerjik bebekler genelde bağışıklığı düşük olduğu için aşı+ düşük bağışıklık bebekleri zorluyor ve vücut tepki veriyor diye düşünüyorum:)
Ben bunu isirarimkiii ya bizim 1 hafta sonra 4 ay dolacak ben azıcık kucakta oturur gibi tutsalar bile duzelttiriyorum annem bugün yastığa destekli oturttu hemen yatirdim çok mu abartiyorum ya sanki otursa bi yerine bişey olcakmis gibi geliyo
Ben de oturtmuyorum canım sadece arkasına büyük yastık koyup 45 derecelik açıyla yatar oturur arası bir pozisyonda duruyor. Zaten oturmaktan da pek hoşlanmıyor ayakta durmak istiyor. Birileri kucağına alıp çocuğu iki büklüm yapıyor büyük insanı oturtur gibi yavrum da rahat edemiyor ve sinirleniyor kendini sıka sıka ağlıyor. Zarar görecek diye korkuyorum
Kilo alimi iyiyse sadece tariflere bak ilerisi icin cnm
Ne yapsam derdi olmaz en azindan
Dr un dan liste alabilirsin alistirmalar icin ama o iş oyle kolay deil bir anda ek gidaya gecilmio yogurtla mi baslayacaksin 3 gun yogurt deniyorsun alerjisi var mi takip ediyorsun 1 ayda yarim cay bardagi olana kdr yavas yavas cogaltiyorsun..
Amaann kim ugrascak o kdr seyle vakit varken anne sutu formul mama yesin dursunlar diyorm ben
Anne sütü verirken ne rahat diyorum hiç düşünmeye gerek yok